olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Τα Wikileaks αποκαλύπτουν τον καταστροφέα της πατρίδας Γιώργο Παπανδρέου

Posted by olympiada on Ιούλιος 2, 2018

22D0733F-1CF6-419A-9EEE-2575397844F0

Τι έδινε στους Σκοπιανούς και τους Τούρκους ο Παπανδρέου: Μιλούν τα έγγραφα των Wikileaks

 Ο καταστροφέας της Ελλάδας που είχε το θράσος να αποκαλεί το Ολυμπία ως άντρο τρομοκρατών!

Οκτώ χρόνια πριν, ενας άλλος πρωθυπουργός μιας άλλης ελληνικής κυβέρνησης δήλωνε έτοιμος να λυσει όλα τα εκκρεμή ανοικτά ζητήματα στην εξωτερική  πολιτική, επικαλούμενος όχι την …έξοδο αλλα την είσοδο στα Μνημόνια.

Ο εξοχότατος κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου σύμφωνα με απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα δηλωνε  σε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι είχε μεταφέρει στην Τουρκία την θέληση του για λύση των θεμάτων του Αιγαίου στην Χάγη, και επίλυση των άλλων ζητημάτων όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Κυπριακό «γρήγορα καθως οι οικονομικές προκλήσεις της Ελλαδας πιθανόν θα έδεναν πολιτικά τα χέρια του..».

Ο κ. Παπανδρέου κανει την δηλωση αυτή  στους Αμερικανούς , τον πρεσβευτή Ντάνιελ Σπερκχαρντ και τον πρόεδρο του Brooking Institute και πρώην αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Στροουμπ Ταλμποτ στις 12 Οκτωβρίου 2009 λιγο μετα την επίσκεψη αστραπή που ειχε πραγματοποιήσει στις 9 Οκτωβρίου στην Κωσταντινουπολη, λίγα εικοσιτετράωρα μετα την  εκλογή του ως πρωθυπουργού στις  εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Είναι  εντυπωσιακό, ότι ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ειχε εκλεγεί με το γνωστό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», πρόβαλλε στους Αμερικανούς το επιχείρημα ότι θα πρεπει να κλεισει τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής γιατι σύντομα η οικονομική κατάσταση «θα δέσει πολιτικά τα χέρια του». Λες και γνώριζε από τότε ότι μήνες αργότερα η χώρα θα οδηγούνταν στα Μνημόνια και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Όμως εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου στις  συζητήσεις του με τους Αμερικανούς, τοσο για τα ελληνοτουρκικά οσο και για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπου περιόριζε την erga omnes χρήση μονο για διεθνείς  χρήσεις, χωρις  συνταγματική αλλαγή και ζητούσε να αφεθεί στην ακρη το ζητημα της ταυτότητας και της γλώσσας .

Στην «Σύνοψη»  του τηλεγραφήματος αναφέρεται ότι ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου,  με το ταξιδι αστραπή στην Κωνσταντινούπολη ήθελε να δώσει θετικό μήνυμα για τον νέο δυναμισμό και το πόσο ανοικτός ήταν στην Τουρκία. Αναφέρονται τα εξής: «Ο Παπανδρέου μετέφερε στον τούρκο Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών την βούληση του να επιλύσει τα περισσότερα θέματα του Αιγαίου στο Δ.Δ. της Χάγης  και τους ειπε ότι η Ελλαδα και η Τουρκία θα πρεπει να αντιμετωπίσουν τα άλλα δύσκολα ζητήματα όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Κυπριακό, σύντομα  καθώς οι προκλήσεις της οικονομίας στην Ελλαδα, πιθανότατα σύντομα θα του δέσουν πολιτικά τα χέρια.»

Στο Κυπριακό  κάλεσε την Τουρκία να αφήσει τους πολιτικούς να δουλέψουν και να κρατήσει σε απόσταση την επιρροή του Στρατού. «Για την Μακεδονία, ο Παπανδρέου ηταν ανοικτός  για να υπάρξει ώθηση για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, αλλα επανέλαβε την  θέση για γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes για την διεθνή χρήση»

Καθως ο Ταλμποτ πραγματοποίησε σειρά επαφών λόγω και της παλιάς ιδιότητας του ως νούμερο 2 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι στην συναντηση του με την πρωην ΥΠΕΞ Ντορα Μπακογιάννη, του μετέφερε ότι παρά την παλιότερη κριτική του κ. Παπανδρέου στην εξωτερική πολιτική «βλεπει μικρές διαφορές στην πολιτική τους..»

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην από καιρού υπόσχεση για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης λέγοντας στον Ερντογαν ότι «εάν η Τουρκία δεν κάνει κάτι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα υποχρεωθεί να μετακινηθεί κάπου αλλού, κατι που η Ελλάδα δεν θελει να το δει ουτε θα το ηθελε και η Τουρκία».

Για το Αιγαίο ο κ. Παπανδρέου μεταφέρει στους Αμερικανούς αξιωματούχους τι ειπε στον Ταγίπ Ερντογάν. Λέει τα εξής:

«Εάν θελετε τα νησιά μας, ποτέ δεν θα φθασουμε σε λύση αλλά εάν η ανησυχία της Τουρκίας είναι η πρόσβαση σε διεθνή ύδατα και εναέριο χώρο και η υφαλοκρηπίδα και οι οικονομικές  πηγές, αυτά τα θέματα μπορουν να επιλυθούν. Ο  Παπανδρέου σκέφτεται ότι θα μπορούσαν να έρθουν τα θεματα αυτά σε ένα τρίτο ουδέτερο μέρος όπως η Χαγη για να παρει μια δίκαιη αποφαση, οπου θα μπορουν να διαπραγματευθούν τα πάντα εκτός της κυριαρχίας. Απέρριψε την ιδέα των «γκρίζων ζωνών» και θεώρησε ότι αυτό ειχε εισαχθεί το τελευταίο καιρό ως πολίτικο τέχνασμα και δεν στηρίζονταν σε καμιά νομική βαση.

Ωστόσο, ακομη και εδώ αφησε ένα παράθυρο, λέγοντας ότι ενώ η Ελλαδα θα απέρριπτε κατηγορηματικά κάθε αξίωση σε ελληνικο κυρίαρχο έδαφος κανεις δεν θα μπορούσε να εμποδίσει καποια χώρα να φέρει οποιοδήποτε θεμα θα ηθελε στο Δικαστήριο της Χάγης». 

Το συμπέρασμα

«Αυτή αποτελεί μια σημαντική μετακίνηση της ελληνικής θέσης, εαν διατηρηθεί. Στο παρελθόν ενώ ηταν ηταν ανοικτοί να εξετάσει το Δικαστήριο της Χάγης τα ζητήματα των οικονομικών (σ.σ. εννοει μαλλον την υφαλοκρηπίδα) οι Έλληνες ηταν απρόθυμοι να προσθέσουν ολη την δέσμη των ζητημάτων του Αιγαίου φοβούμενοι την απόπειρα  των τούρκων να τους επιβάλουν την παραίτηση από όλα τα διεθνή νομικά δικαιώματα που πιστεύουν ότι εχουν βάσει του Δικαίου της Θάλασσας και άλλων Συνθηκών σε ένα τουρκικού στυλ παζάρι, για να κερδίσουν πλεονεκτήματα στις οικονομικές ζώνες.

Παρόλο που η θεση του ηταν καταρχήν για μη συμβιβασμό στο θεμα των γκρίζων ζωνών και της Ελληνικής Κυριαρχίας, ο τόνος και η συνολική θεση του για την μεταφορά στην Χαγη ηταν κατι που θα μπορούσε να προσφέρει την ευκαιρια για μια πραγματική άρση του αδιεξόδου (breakthrough). Το αντιμετωπίζει σαν μια δουλειά που άφησε στην μέση από τοτε που ηταν ΥΠΕΞ και είναι έτοιμος να φανεί τολμηρός εάν και οι τούρκοι συμπράξουν μαζι του για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο.

Ο Παπανδρέου «πιστεύει ότι ο Καραμανλής έχασε το μομέντουμ να αντιμετωπίσει τα Βαλκάνια και εξέφρασε την επιθυμία να είναι  πιο δραστήριος στην επίλυση προβλημάτων στην περιοχη …. Ο Παπανδρέου δήλωσε οτι είναι ανοικτός να δωσει ώθηση στην επίλυση του ονοματολογικού, στην βαση γεωγραφικού προσδιορισμού στο ονομα της Μακεδονίας και  με erga omnes για διεθνή χρήση»!

Στις 2 Δεκεμβρίου 2009 συναντάται στην Αθηνα ο πρωθυπουργός Γεώγιος Παπανδρέου με τον  Αμερικανό αναπληρωτή ΥΠΕΞ Τζέιμς Στάινμπεργκ και στην ατζέντα βρισκεται και το ονοματολογικό και τα ελληνοτουρκικά όπως αναφέρει το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στις 4 Δεκεμβρίου (09ATHENS1683).

Σημειώνονται τα εξής: «….Θεμα του ονόματος: κτίζοντας ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης. Ο Παπανδρέου ειπε στον Σταινμπεργκ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης με τον Μακεδόνα ομόλογο του Νίκολα Γκρουέφσκι μεσω διμερών συναντήσεων και επαφών και μεσω των συνομιλιών υπό την αιγίδα του Μάθιου Νίμιτς.

Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι ειχαν υπολογίσει ότι το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα ήταν ένα αποδεκτό ονομα, και πρέπει να βρουν λύσεις στα υπόλοιπα θέματα, όπως το που και πως θα χρησιμοποιείται. Ο Παπανδρέου ειπε στον Γκρουέφσκι ότι η θεση της χώρας για erga omnes δεν αποτελούσε προσπαθεια να επιβάλει την αλλαγη του συντάγματος τους αλλα περισσότερο να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει «δευτερος γύρος» της προσπάθειας των Σκοπίων να κερδίσουν την αναγνώριση με το Συνταγματικό ονομα τους.

Το κλειδί για την Ελλάδα είναι ότι αυτό το όνομα πρέπει να χρησιμοποιείται από τους διεθνείς θεσμούς, τρίτους οργανισμούς και σημαντικές διμερείς σχεσεις και ετσι το θεμα να λυθεί μια για παντα.

Ο Παπανδρέου πρότεινε στον Γκρουέφσκι να αφήσουν τα θεματα της ταυτότητας και της γλώσσας στην ακρη και να μην δημιουργήσουν ζήτημα γι’ αυτά. Ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε ότι υπηρχε καποιο θετικό μομέντουμ στην πρωτη συνάντηση του με τον Γκρουέφσκι, αλλα στον δεύτερο γύρο ο Γκρουέφσκι ηθελε ένα διαφορετικό ονομα και επέμενε το ονομα και η ταυτότητα να είναι «Μακεδονική». Επιπροσθέτως την επομένη ημερα από την συναντηση των Πρεσπών ο Γκρουέφσκι εκανε δημόσιες δηλωσεις για το τι υποτίθεται του είπε ο Παπανδρέου στην συναντηση τους, φέρνοντας σε πολυ δύσκολη θέση την Ελλάδα.

Ο Στάινμπεργκ συμφώνησε ότι «το ένστικτο του Παπανδρέου να πέτυχει Συμφωνία στο ονομα και να αφήσει τα «ψευδοθέματα»  της γλώσσας και της ταυτότητας, στην άκρη  προς το παρόν, είναι  σωστο. Δήλωσε επίσης ότι το erga omnes  θα απαιτήσει μια πραγματική συνεννόηση μεταξυ των δυο πλευρών και το κλειδί θα είναι για τους διεθνείς θεσμούς και σημαντικούς διμερείς παράγοντες να αποδεχθούν το συμφωνημένο ονομα».

Καθως ο Αμερικανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι μένουν λίγες ημερες μεχρι την Συνοδο Κορυφης της Ε.Ε. ο Παπανδρέου δήλωσε ότι «η Ελλαδα είναι  έτοιμη να λυσει το προβλημα τωρα, ακομη και να απομένουν λίγες ημερες μεχρι την Σύνοδο Κορυφης, εάν ο Γκρουέφσκι θα μπορούσε να αποδεχθεί  το ονομα, την γενική διεθνή χρήση και να αφήσει εξω την ταυτότητα και την γλώσσα.»

Ο Παπανδρέου συνόψισε στον Στάινμπεργκ τα τρία κομβικά κεφάλαια διαφορών με την Τουρκια, που πιστεύει ότι μπορούν να πετύχουν πρόοδο. «Το πρώτο είναι το καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο επεσήμανε ότι δεν είναι διμερές θεμα αλλα περισσότερο πολυμερές θεμα ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η οριοθετηση της υφαλοκρηπίδας και τα σύνορα σε θάλασσα και αέρα το δεύτερο ζητημα.

Ο Παπανδρέου εξήγησε ότι η Ελλαδα θελει να διασφαλίσει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων βάσει του δικαίου της θάλασσας ενώ θα κανει ολες τις αναγκαίες ρυθμίσεις για να διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα. Η Ελλαδα θελει ακομη να χρησιμοποιήσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθετηση της υφαλοκρηπίδας.

Ο Παπανδρέου ειπε ότι αυτή ηταν η βαση των διαπραγματεύσεων που πλησίασε να οδηγήσει σε αποτέλεσμα, πριν πεντε χρόνια όταν άφησε την θέση του Υπουργού Εξωτερικών. Ο Παπανδρέου ειπε ότι η τουρκική διεκδίκηση για «γκρίζες ζώνες» που αμφισβητεί την  ελληνική κυριαρχια σε μικρά νησιά και βραχονησίδες, δεν βοήθησε.

Σχετικά με το θέμα των τουρκικών υπερπτήσεων στα ελληνικά νησιά, ο Παπανδρέου ειπε ότι τόνισε στον τούρκο πρωθυπουργό Ερντογαν, ότι «αυτό προκαλεί παράνοια στην Ελλαδα και περιορίζει την ελαστικότητα της ελληνικής κυβενρησης….»

Αυτος ηταν ο τρόπος με τον οποίο ο Γεώργιος Παπανδρέου αντιμετώπιζε δυο κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής λίγο πριν παραδώσει την Ελλάδα στα χέρια των δανειστών: erga omnes όνομα μόνο για διεθνή χρήση και συνεπώς Διπλή ονομασία, και  το μόνο οριο που έθετε στην διαπραγματευση με την Τουρκία ηταν η αμφισβήτηση ελληνικων νησιών, λες και η υφαλοκρηπίδα και οι θαλάσσιες ζώνες δεν αποτελούν χώρο που ασκείται κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. 

ΠΗΓΗ: Το άρθρο είναι ειδικού συνεργάτη  της ιστοσελίδας Hellas Journal όπου και δημοσιεύθηκε.

17 Σχόλια to “Τα Wikileaks αποκαλύπτουν τον καταστροφέα της πατρίδας Γιώργο Παπανδρέου”

 1. Μέτων said

  Γεώργιος Τσαντ Παπανδρέου υιός Ανδρέα Μινέικο Παπανδρέου. Όπως …Αμερική, που έλεγε μια νέγρα.
  Θεσμικά αυτός και ο πατέρας του δεν έπρεπε να διεκδικούν ή να κατέχουν δημόσιες θέσεις λόγω μη γνησίας ελληνικής καταγωγής.

  • Φευγάτος - Ασυγκράτητος said

   Πες τα σύντροφε.
   Πες τα μήπως και ξεχάσουν ότι κυβερνάμε 3 χρόνια.
   3 χρόνια που όχι μόνο δεν πιάσαμε κανέναν λαμόγιο αλλά αντιθέτως σκίσαμε ότι είχε μείνει αγάμητο από τους προηγούμενους εγκληματίες.

   Τώρα που θα ξαναβγούμε κυβέρνηση, αν προλάβουμε,
   θα σκίσουμε τα μνημόνια
   θα ανεβάσουμε τους βασικούς μισθούς στα 750 γιούρια το μήνα
   θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ
   θα μειώσουμε τον ΦΠΑ από το 24%
   θα διώξουμε τα ΠΑΣΟΚΙΑ που έχουμε σε κάθε υπουργική θέση
   θα στείλουμε τον some are ass, τον Μπένι και τον ΓΑΠ στο ειδικό δικαστήριο
   θα απαιτήσουμε τα κλεμμένα από το Ελ. Βενιζέλος
   θα πάρουμε πίσω τα αεροδρόμια από την Fraport
   θα επιστρέψουμε τα κλεμμένα αναδρομικά από τους ένστολους
   θα πάρουμε πίσω το Ελληνικό από τον Λάτση
   θα δικάσουμε τον Μπόμπολα για όσα έχει κάνει
   θα οριοθετήσουμε την ΑΟΖ μας
   θα εξορύξουμε τους υδατάνθρακες, υδρογονάνθρακες ήθελα να πω (παρασύρθηκα από τον Καμμένο) από το Αιγαίο
   θα πιάσουμε τους Ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για όσα με απάτη δανείστηκαν από τις τράπεζες
   θα δικάσουμε όλους τους τραπεζίτες που έκλεψαν
   θα συλλάβουμε τους μιζαρισμένους ακόμη και όσους μιζαρίστηκαν και τους είχαμε σε θέσεις ευθύνης
   και τέλος
   θα κάνουμε την Μέρκελ να χορεύει παίζοντας εμείς ταμπούρλο.

   Μέχρι τότε σύντροφε, θα κάνουμε προσευχές, θα βάζουμε στολές του στρατού, θα υποκλινόμαστε στο Φανάρι, θα λέμε hasta la vista siempre και θα δίνουμε εκατομμύρια από την Περιφέρεια στον Μελισσανίδη, γράφοντας στα παλιά μας τα παπούτσια όσες περιοχές πνίγονται, όσους φεύγουν ως μετανάστες από την χώρα, όσους αυτοκτονούν, όσους δεν έχουν ένα φράγκο για να φάνε ψωμάκι

   και θα ονομάζουμε ως ακραίους – φασίστες – νεοδημοκράτες και τραμπούκους όσους δε συμφωνούν μαζί μας.

  • Φευγάτος και ασυγκράτητος said

   olympo πόσο πιο κάτω θα πας ;
   Σβήνεις και σχόλια για όσα σας θυμίζω ;
   Για όσα δε κάνατε αφού κυβερνάτε 3 χρόνια ;
   Αφού στηρίζεστε εδώ και καιρό σε τρολάκια σαν το Μέτων ;

  • ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ said

   Πουτάνες δε θα γλυτώσετε. Προβοκάτορες μαρφινοφοονιάδες.
   Δοσίλογοι θα σας πνίξουμε….. θα σας πνίξουμε καργιόλες
   στα φιλάκια. Θα σας κρεμάσουμε ρε πουτάνες
   λουλούδια
   https://youtu.be/WclSqfRrlm0

 2. Ο Ιππέας said

  Πόσοι και ποιοί έκαναν (και ακόμη κάνουν) τα στραβά μάτια και πρώτος και καλύτερος ο καθηγητής “πατριδογνωσίας” και συνταγματολόγος ΠτΔ, όταν το Πασοκ είχε.παράνομα περάσει νύχτα το 1ο και καθοριστικό μνημόνιο (την υποταγή της Ελλάδας για όσους ακόμη δεν γνωρίζουν) με 172 αντί 180 ψήφων ενάντια στο σύνταγμα και στον κανονισμό της βουλής ;

  Ξυπνήστε επιτέλους ρε ξενέρωτοι Έλληνες πολίτες που ξεχάσατε την μαχαιριά και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το αν ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας ή ο Μυξοτάκης περιποιούνται την πληγή σας με την καλύτερη αναισθησία.
  Άει καληνύχτα . .

 3. Μέτων said

  Να θεσπιστεί εξέτασις αιματολογική και DNA αρχικά σε όσους διεκδικούν αξιώματα εις την Ελλήνων Βουλή και να αποκλείονται εφ’ όρου ζωής οι αιματολογικά ξωμερίτες.Το μέτρον αυτό να ισχύσει σε βάθος χρόνου για όλους τους κατοικούντες την Ελλάδα και όσοι βρίσκονται με ξωμερίτικο αίμα και DNA να εκπέσουν σε πολίτες τρίτης κατηγορίας σκλάβους των εκλεκτών Ελλήνων.Οι δε περισσότερο από ότι πρέπει μαυριδεροί να απελαύνονται με συνοπτικάς διαδικασίας.

 4. ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ said

  Λεφτά υπάρχουν παντού. Οι δημοκρατικές δυνάμεις σας έπεσαν.
  Μισή παρέδωσαν την Ελλάδα.
  Ο άλλος ολοκλήρωσε την προδοσία .
  Μισή Ελλάδα χωρίς Μακεδονία .
  http://4.bp.blogspot.com/-Lse2RJeSNBk/VS90Bu0goFI/AAAAAAAAAQY/usE5RA7EEYM/s1600/kourkouti-syriza-pasok-tsipras-papandreou-tsiprandreou.jpg

 5. Θανάσης said

  Ότι και να έκανε ο βλάκας από μόνος του -ένα άχρηστο τομάρι είναι έτσι κι αλλιώς- δεν είχε τη δύναμη να ρίξει τον Καραμανλή, εδώ πρέπει να αναζητηθούν οι της ΝΔ συνεργάτες του αυτοί που υπονόμευσαν το κόμμα για να έρθει ο προδότης πάνω και μετά να πάρει σειρά ο κούλης, φυσικά μην ξεχνάμε και τους χρήσιμους ηλίθιους που πίστεψαν ότι λεφτά υπάρχουν.

 6. Aκέλας said

  Το πρόβλημα είναι ότι 2 αμερικάνοι πράκτορες ,κάποιος Τζέφρυ(οικονομικός εγκληματίας)και ένας γενειοφόρος πράκτορας της cia(άμεσα εμπλεκόμενος στην ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Τσαλικίδη και την παρακολουθηση τηλεφώνων του τότε προθ/ργού), αν και μισοέλληνες αμφότεροι, απολαμβάνουν της πλήρους κάλυψης της υπερατλαντικής πατρίδας τους,εις βάρος συμμάχου(υποτελούς στην πραγματικότητα),καρπαζοεισπράκτορος Γεσμενεδούλας!

 7. Μπραβο Αλεξη ΕΛΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΥΜΑΧΙΑ said

  Ευχαριστίες Ράμα προς Αθήνα και Ρώμη

  Σε είδηση που αναρτήθηκε στην Ora News και άλλες αλβανικές ιστοσελίδες, αναφέρεται ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή στο υπουργείο Εξωτερικών, με στελέχη που ασχολούνται ειδικά με το θέμα της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ευχαρίστησε την Ελλάδα και την Ιταλία για τον ρόλο που έπαιξαν στην απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για την Αλβανία και την πΓΔΜ.
  Ειδικότερα, ο Ράμα δήλωσε: “Θα ήθελα να υπογραμμίσω εκείνο το οποίο, στις 72 ώρες της θαλασσοταραχής στη διαδικασία για τις διαπραγματεύσεις, αρχικά στο Λουξεμβούργο και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες, έκαναν οι γείτονές μας Έλληνες και Ιταλοί. Με την πλήρη έννοια της λέξεως, δεν έκαναν τίποτα το λιγότερο απ’ ό,τι θα είχαμε κάνει εμείς οι ίδιοι εάν θα ήμασταν παρόντες. Εμείς απουσιάζαμε, χάρη όμως στις τεράστιες προσπάθειες των δύο αυτών φίλων, εμείς ήμασταν παρόντες. Ήταν μια τεράστια βοήθεια, τόσο προς εμάς, όσο και προς τη γείτονά μας, τη Βόρεια Μακεδονία”

  https://www.msn.com/el-gr/news/other/ευχαριστίες-ράμα-προς-αθήνα-και-ρώμη/ar-AAzpoQk?li=BBqxHCu

 8. ΑΝΕΛ μεχρι θανατου said

  Τι εγγραφα και πρασινα αλογα …………..ακουστε εδω

 9. ΑΝΕΛ μεχρι θανατου said

 10. Μπαρμπας Κ. said

  Τα ελλείμματα όταν παρέδωσε ο Καραμανλης στον ΓΑΠ ήταν πολύ μεγαλύτερα από αυτά που έλεγε από τα μπαλκόνια .
  Εξ αυτού καλούσε την ΝΔ ο ΓΑΠ που κρύβουν τον Καραμανλή και δεν έρχεται στην Βουλή καθ όσον ο χοντρός είχε εξαφανιστεί.
  Σε έξη μήνες ο ΓΑΠ έριξε την χώρα έξω ?
  Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει όσο αντιπαπανδρεου και αν είναι.

  Το ΟΛΥΜΠΙΑ μέσα στα πλαίσια της προπαγάνδας που έχει αναλάβει μας ξαναγυρνά στα ίδια και γνωστά του παρελθόντος διότι δεν έχει κατι νέο να πει πλην εκείνων που Όπως πιστεύουν ότι δεν θα καταποντισθούν στις επόμενες εκλογές.
  Τι να μας πει νέο άραγε? ότι υπέγραψαν χειρότερα μνημονια 2 που καμια δεξια δεν θα τολμούσε να περασει ?, ανέλαβε έτσι τον ρόλο του νεροκουβαλητή των δανειστών.
  Μακρυα απ ότι πιστεύει ο κάθε ενας ο ΓΑΠ σαν εκλεγμένος πρωθυπουργός εκδιώχτηκε από την συμμορία των ξένων δανειστών Γερμανοί Γάλλοι ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ δηλ. από αυτούς που στελνουν συγχαρητήρια σήμερα στον ΤΣΙΠΡΑ πόσο καλά τα καταφέρνει με τα καυμενακια του.
  Οι αληθειες να λέγονται οσο και να μην συμφερει τα καημενάκια που ανατρέχουν στα Γουικιλικς αλλα για την τηγανιτα των μνημονίων που μας φόρτωσαν τσιμουδιά\
  Αεροδρόμια λιμάνια νερο δέη ΤΡΑΙΝΑ κ.α ξεπουλήθηκαν τα Πάντα εντελώς.
  Ο ΓΑΠ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ?

 11. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  καταστροφεας …γιατι?

  δεν εθιναι..φυλακη!

  ελευθερος..πλουσιος..ωραιος

  και πιστος στην ..καταγωγη!

  αρα..καλο παιδι…εξετελεσε αποστολη..λιαν καλως!

  οι..αλλοι…τι ε4καναν που δεν εκανε αυτος?

  10 χρονια ολοι αχρηστοι…λεμεε…

  για να μην ειπουμε οτι εκτελουν..ιδια αποστολη!

  ε???????????????????????????????

 12. olympiada said

  Reblogged στις olympia.gr.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: