olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Μετράει ώρες στην ηγεσία της ΝΔ πλέον ο Μητσοτάκης! Οι αποκαλύψεις για Φρουζη και Novartis συντομευουν την διαδικασία αντικατάστασης του!

Posted by kalinda on Ιούλιος 2, 2018

mitsotakisNέα στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ διατηρούσε στενή προσωπική σχέση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας και πρωταγωνιστή της υπόθεσης, γεγονός που μέχρι σήμερα είχε επιμελώς αποκρύψει.

Μάλιστα δεν υπήρξε καμιά αναφορά ούτε και μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις πως ο Φρουζής εργάζεται ως σύμβουλος εταιρείας το ελληνικό παράρτημα της οποίας έχει ιδρύσει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Documento, που δημοσιεύει προσωπικά mails από το αρχείο του Φρουζή το οποίο έχει κατασχεθεί από τις αμερικανικές αρχές και ερευνάται στο πλαίσιο του σκανδάλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είναι αυτός που ανέλαβε να τον προωθήσει όταν αποχώρησε από την φαρμακοβιομηχανία, ενώ με την σειρά του ο Κωνσταντίνος Φρουζής ανέλαβε να τον υποστηρίξει την περίοδο που διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές. Για τον λόγο αυτό διοργανώνει ένα φιλικό δείπνο στήριξης, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έρθει σε επαφή με διευθυντές πολυεθνικών.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να έχει στενές σχέσεις με επικεφαλής πολυεθνικής που προκάλεσε τεράστια ζημιά στο ελληνικό κράτος. Η πρώτη ήταν η σχέση του με τον Χριστοφοράκο της Siemens.

Τα mails δύο φίλων και το δείπνο στήριξης

Από τον Απρίλιο του 2018, όταν η δικογραφία της Novartis που αφορούσε τα πολιτικά πρόσωπα (Σαμαράς, Γεωργιάδης, Στουρνάρας κ,ά.) επέστρεψε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, οι αμερικανικές αρχές και το FBI άρχισαν να ερευνούν επισταμένα τα περιουσιακά στοιχεία και τη σχέση των πολιτικών αυτών προσώπων με την πολυεθνική. Στο πλαίσιο των ερευνών κάποιοι από τους προστατευόμενους μάρτυρες έχουν ήδη καταθέσει στο FBI παρουσία Αμερικανού εισαγγελέα στην Αυστρία. Στις συναντήσεις αυτές μάρτυρας ενημέρωσε το FBI για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis και κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση. Μετά την κατάθεση οι αμερικανικές αρχές έρευνησαν βαθύτερα την υπόθεση και εντόπισαν στοιχεία που συσχετίζουν τον Μητσοτάκη απευθείας με τον Φρουζή.

Πρόκειται για mails που βρέθηκαν στους σκληρούς δίσκους της Novartis και του ίδιου του Κ. Φρουζή που έχουν κατασχεθεί. Στα αρχεία της αλληλογραφίας του διευθύνοντος συμβούλου υπάρχουν πολλά μηνύματα επικοινωνίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο Mr Novartis σε αυτές τις ηλεκτρονικές συνομιλίες αποκαλεί «φίλο» τον Κυρ. Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ του απαντά επίσης φιλικά, με διάθεση και ύφος που φανερώνει βαθιά σχέση.

Σε ένα από αυτά τα mails, ο Φρουζής διοργανώνει δείπνο προς τιμήν του Κυρ. Μητοοτάκη, στο οποίο συμμετέχουν επικεφαλής εταιρειών με τις συζυγούς τους. Ο τίτλος μάλιστα του mail που έχει σταλεί από τη συνεργάτιδα του Φρουζή, Μαρία Λεοντάρη, για να ενημερώσει σχετικά με τη διοργάνωση του δείπνου είναι «Kyriakos

Mitsotakis Dinner» (δείπνο Κυριάκος Μητσοτάκης). Στις 27 Αυγούστου 2015, στις 10:10 το πρωί, ο Κ. Φρουζής στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό mail του Κυρ. Μπτσοτάκιι, στο οποίο του γράφει σε καθαρά φιλικό τόνο:

«Καλημέρα και πάλι Κυριάκο. Κάποια πρώτα ονόματα φίλων που θα πρότεινα, χωρίς βέβαια να έχω κάνει επαφή μαζί τους πριν μιλήσουμε είναι:

Κεφαλής CEO JnJ

Gerasopoulos CEO Sanofi

Karavias CEO EFG

Drandakis CEO Taxibeat

Katsos CEO Pharmathen and SEV

Andreas AlarinopouJos CEO Famar

Anastasopouios Pdt American

chamber kai CEO pharma Co

Kamkakasis GEO Medronic

Noadas GEO Cana and SEV

Anaoutis CEO medical devices Go and President of the relevant Association

Arkoumaneas CEO of PR company

My 2 sons…

Λέω να είναι 7-8 ζευγάρια, ένα βράδυ τύπου 14/9 ή 15/9, αλλά σίγουρα περιμένω το δικό σου κυρίως availability. Παρακαλώ το δεύτερο 1Οήμερο του Σεπτεμβρίου για να

υπάρχει λίγος χρόνος οργάνωσης. Περιμένω νέα σου. Φιλικά Κώστας»

Η απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται λίγες ώρες αργότερα, στις 13:26, επίσης σε φιλικό τόνο: «Μου φαίνεται μια χαρά! Προτιμώ 15/9 και ακόμη καλύτερα 16/9». Δύο ώρες αργότεραο Φρουζής δίνει συνέχεια στη συνομιλία: «Σε πρώτη φάση παρακαλώ κράτα την ημερομηνία 16/9 Τετάρτη. Πάμε γι’ αυτό που προτιμάς περισσότερο».

Στις 29 Αυγούστου ο Κ. Φρουζής ενημερώνει πάλι τον Κυρ. Μητοοτάκη ότι όλα είναι έτοιμα: «Καλησπέρα Κυριάκο. Εχουν ήδη αποδεχθεί με χαρά την πρόσκληση οι περισσότεροι. Περιμένω μέσα στη βδομάδα κάποια τελευταία confirmations. Πάμε για 16/9 βραδάκι θα σου κάνω μια ενημέρωση μέσα στη βδομάδα. Ok; Καλό Σαββατοκύριακο. Κώστας».

Το δείπνο που οργανώνεται στα παραπάνω mails, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, είναι μια πρωτοβουλία για τη στήριξη του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος μόλις έχει ανακοινώσει πως θα πάρει μέρος στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το επόμενο mail που στέλνει ο Φρουζής.

«Καλημέρα αγαπητέ Κυριάκο. Καλή βδομάδα και καλή δύναμη

στο sprint της Κυριακής… Σου στέλνω με sms τη διεύθυνση. Μιλάμε και στο τηλέφωνο για λεπτομέρειες. Είμαι βέβαιος πως θα περάσουμε ευχάριστα και αρκούντως χαλαρά.

Φιλικά Κώστας

ΥΓ Αλλοι τρεις αγαπητοί μου φίλοι δυστυχώς θα είναι στο εξωτερικό αν και θα ήθελαν πολύ να παρευρίσκονται.

Καραβίας CEO EFG,

Κεφαλάς CEO J&J,

Κουμέτης CEO Coca Cola

(μου είπαν και οι τρεις ότι έχεις την υποστήριξή τους γιατί σε εκτιμούν ούτως ή άλλως)».

Τελικά, όπως προκύπτει από mails που στέλνει η στενή συνεργάτιδα του Φρουζή Μ. Λεοντάρη, το δείπνο 20 ατόμων διοργανώνεται στο σπίτι του Φρουζή στην Πεντέλη, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 21.00.

Όμως το δείπνο, και ο φιλικός τόνος τον οποίο χρησιμοιούν δεν είναι τα μοναδικά αποδεικτικά στοιχεία για την ιδιαίτερα στενή σχέση του προέδρου της ΝΔ με τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης Novartis. Aμέσως μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία, στις 21 Μαΐου 2015, ο Φρουζής στέλνει το βιογραφικό του στον Κυρ. Μητσοτάκη: «Αγαπητέ Κυριάκο Σου προωθώ τα στοιχεία που μου ζήτησες. Παραμένω στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Φιλικά Κώστας». Η απάντηση του προέδρου της ΝΔ είναι άμεση και με την ίδια οικειότητα: «Κώστα σε ευχαριστώ πολύ: Και χρόνια πολλά!».

Από mail προκύπτει πως ο Φρουζής και ο Μητσοτάκης γνωρίζονται σε φιλικό επίπεδο αλλά και έχουν την οικειότητα των προσωπικών εξυπηρετήσεων. Εξάλλου ο Mr Novartis είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οικογένεια Μητσοτάκη, πολλά χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2007. Σε ιδιόχειρη επιστολή με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου του 2017που έχει κατασχεθεί από τις αρχές, μαζί με το υπόλοιπο αρχείο του διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis, και η οποία συντάσσεται μετά από συνάντησή του με την ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρει:

«Αγαπητή κυρία Κυπραίου, Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μου δώσατε να σας συναντήσω από κοντά. Επιπλέον είναι χαρά μου να σας επισυνάψω όπως μου ζητησατε, ένα σύντομο βιογραφικό μου σημείωμα, ώστε να φανώ ισως χρήσιμος στην κα Μπακογιάννη και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα είναι τιμή για μένα, μετά τη συνεργασία που είχε ο πατέρας μου Μιχάλης με τον πρόεδρο, να έχω κι εγώ αντίστοιχο με τα παιδιά του. Περιμένοντας νέα σας.

Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής».

(Με πληροφορίες από tvxs.gr)

Κυριάκος Μητσοτάκης Νέα Δημοκρατία

Πηγη κειμένου: periodista.gr 

11 Σχόλια to “Μετράει ώρες στην ηγεσία της ΝΔ πλέον ο Μητσοτάκης! Οι αποκαλύψεις για Φρουζη και Novartis συντομευουν την διαδικασία αντικατάστασης του!”

 1. Ο ΑΝΤΙΜΙΖΟΤΑΚΙΚΟΣ said

  Για τον Κούλη Μιζοτάκη μιλάμε.

  Μιλάμε για μία Μιζοαρπαχτική οικογένεια, από την οποία, εάν η χώρα δεν λυτρωθεί, δεν θα έχει μέλλον.

  Στην σημερινή ρευστή κατάσταση, απαιτείται το πλήρες ξεκαθάρισμα κάθε ηθικής εκκρεμότητας κατά απόλυτη προτεραιότητα, για να αποκατασταθεί η απολεσθείσα αξιοπιστία της πολιτικής στη χώρα μας.

  Δεν θέλουμε να επιστρέψουν στην εξουσία οι μιζαδόροι, οι δωρολήπτες, οι μεσάζοντες ενός φαύλου διεφθαρμένου καθεστώτος.

  • letta said

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • καποιος said

   Μεγαλε,που θα πανε οι μιζαδοροι?Φυλακη?

   • Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΑΦΡΙΑΣ... said

    ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΗ …

    ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΑ…

   • Ο ΠΡΩΗΝ ΜΑΖΟΧΑΣ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΙΣΜΟΥ said

    ΤΟ ΜΙΖΟΤΑΚΕΙΚΟ ΟΠΩΣ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΕΛΙΣΣΑ , ΕΛΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΗΦΗΝΕΣ ,ΤΟΥ ΜΙΖΑΔΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ….

  • ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said

   «Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα… εύοσμα άνθη: Προκλητικά νεόπλουτοι αυλητρίδες πάσης εξουσίας, “βαποράκια” της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, “παπαγαλάκια” των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, αργόμισθοι πολυθεσίτες, χυδαίοι εκβιαστές, ψυχογιοί των αφεντικών, θεραπαινίδες της πλουτοκρατίας, πράκτορες και χαφιέδες…»).

   Γ Βοτσης

 2. σταθακος said

  Ο κανίς έτσι… ιχιχιχιχχιχιχιχιχιχιχι ο 17 ώρες διαπραγμάτευση έτσι χιχιιχχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιιχιχ
  Ο μακεδονομάχος ο υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δεν το ξέραμε..
  ιχχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιιχχ

  https://4.bp.blogspot.com/-W6Y98iX7Gac/Wzm0Ngmj5AI/AAAAAAACl00/GecB8hTL8bIau4nwSm7BRbX4EXpqXZdgQCLcBGAs/s1600/1.jpg

 3. Manos K. said

  Θέλουμε το κούλη ηγήτορα στη νδ για αυτοδυναμία του ψύριζα

 4. Nik said

  Γιατί ποινικοποιούμε την κοινωνική ζωή; 🙂

  • Ο ΠΕΡΙΕΓΟΣ said

   ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ , ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΙΖΟΤΑΚΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΩΣ ΜΙΖΟΠΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΩΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ???

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: