olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Καμμένος κατάφερε να πάρει συγχρηματοδότηση από την ΕΕ άνω του 85% για τα ηλεκτροοπτικά συστήματα του ΠΝ! ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ;

Posted by olympiada on Ιούνιος 27, 2018

Ο Πάνος Καμμένος ικανοποιεί άλλη μία χρονίζουσα ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων, προχωρώντας στην προμήθεια ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων FLIR για τα Ε/Π S-70 του ΠΝ, επιτυγχάνοντας μάλιστα συγχρηματοδότηση άνω του 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Προμήθεια ηλεκτροοπτικών για τα S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, επιτέλους!

Τα παλαιότερα S-70B6 δεν διαθέτουν θερμική κάμερα, όπως τα νεώτερα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πρόκειται να γίνει προμήθεια ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων (FLIR) για τα ελικόπτερα S-70B-6 του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 6.8.1 της ΕΥΔ/ΕΠ «ΥΜΕΠΕΡΑΑ» (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) με Τίτλο «Εγκατάσταση / Βελτίωση Συστημάτων Διαχείρισης της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και Έρευνας και Διάσωσης στη Θάλασσα», στην οποία το ΥΠΕΘΑ είναι δικαιούχος, επιδιώκεται η βελτίωση του επιπέδου της ασφάλειας ναυσιπλοΐας, η αποτελεσματικότερη έρευνα και διάσωση στη θάλασσα και η ασφάλεια λιμενικών εγκαταστάσεων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).»

Τα συστήματα θα προμηθευθούν στα πλαίσια έργου συγχρηματοδοτούμενου από κεφάλαια της Ε.Ε. Το αντικείμενο του εν λόγω έργου, αφορά στην εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης της θαλάσσιας κυκλοφορίας, ασφάλειας ναυσιπλοΐας και έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα και περιλαμβάνει:

Την προμήθεια έως έξι (6) Ηλεκτρο/Οπτικών (Η/Ο) συστημάτων για Ε/Π του ΠΝ, τα οποία θα εκτελούν έρευνα και διάσωση, καθώς και προμήθεια συμπληρωματικού εξοπλισμού Έρευνας – Διάσωσης (SAR). Τα Η/Ο συστήματα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα για τοποθέτηση και χρήση σε ελικόπτερα S-70B-6 με δυνατότητα πτήσεως με ταχύτητα μεγαλύτερη ή ίση των 180 KIAS.

Τα ελικόπτερα S-70B-6 του ΠΝ αναλαμβάνουν πλέον των αποστολών στρατιωτικής φύσεως και αποστολές κοινωνικής προσφοράς (Έρευνα και Διάσωση, αεροδιακομιδές ασθενών, έλεγχος μεταναστευτικών ροών).

Ο αισθητήρας Η/Ο που φέρει το εν λόγω Ε/Π, αποτελεί σύστημα παρακολούθησης και υπόδειξης, προσδίδοντας στο ιπτάμενο μέσο δυνατότητες επιτήρησης, αναγνώρισης, παρακολούθησης, έγκαιρης προειδοποίησης και ναυτιλίας, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες στο σύνολο των αποστολών κοινωνικής προσφοράς και ασφάλειας ναυσιπλοϊας, που αναλαμβάνουν τα Ε/Π του ΠΝ.

Με την προμήθεια των Ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων (FLIR), τα οποία θα τοποθετηθούν σε Ε/Π του ΠΝ τύπου S-70B-6, θα δοθεί η δυνατότητα στο ΠΝ να ολοκληρώνει επιτυχώς τις ανατιθέμενες αποστολές υπό συνθήκες μέρας, χαμηλού φωτισμού, σκότους, χαμηλής νέφωσης, περιορισμένης ορατότητας, θαλασσοταραχής, από οποιοδήποτε υψόμετρο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «Τα συγκεκριμένα συστήματα θα βελτιώσουν τη δυνατότητα επιτήρησης θαλάσσιων περιοχών και εντοπισμού ανθρώπων που κινδυνεύουν ή χρειάζονται βοήθεια. Ο στόχος του έργου είναι η βελτίωση του επιπέδου της ασφάλειας ναυσιπλοΐας και η αύξηση της αποτελεσματικότητας έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα.»

Ό συνολικός προϋπολογισμός (Με ΦΠΑ 24%) για το εν λόγω έργο θα φτάσει τα 28.932.637,90 €, από το οποίο ποσό 4.200.000,00 € θα διατεθεί από το ΥΠΕΘΑ, ενώ τα υπόλοιπα από την Ε.Ε.

Η διαβούλευση ξεκινάει σήμερα 26/06/2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα, στις 27/07/2018. Το δε διάστημα μέχρι την παράδοση των συστημάτων (Διάρκεια Έργου) αναμένεται να φτάσει τους 36 μήνες.

https://www.ptisidiastima.com/navy-to-procure-eo-systems-for-s-70b6-helos/

One Response to “Ο Καμμένος κατάφερε να πάρει συγχρηματοδότηση από την ΕΕ άνω του 85% για τα ηλεκτροοπτικά συστήματα του ΠΝ! ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ;”

  1. olympiada said

    Reblogged στις olympia.gr.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: