Πάνος Καμμένος: Δεν υποκλινόμαστε στο δίκαιο της ισχύος, αλλά στην ισχύ του δικαίου.

«Βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,

Βετεράνοι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Πτέραρχοι, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Στρατεύσιμοι. Παράλληλα βρίσκονται μαζί μας Ευέλπιδες, Δόκιμοι και Ίκαροι.

Σήμερα βρίσκεται εδώ όλο το έθνος, το οποίο υποκλίνεται σε εσάς, για τον αγώνα σας, τη θυσία σας, το παράδειγμά σας.

Αποτελείτε τα παραδείγματα, τους δασκάλους, τα λαμπερά αστέρια, που ακολουθούν σήμερα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους ο ελληνικός λαός.

Οι Έλληνες εθνοφύλακες οι οποίοι φέτος δεκαπλασιάστηκαν και με ασκήσεις, επαγγελματισμό και υψηλό ηθικό έχουν ενταχθεί στη δύναμη της πατρίδος, όπως εξάλλου θα ενταχθούν – αν χρειαστεί – και όλοι οι Έλληνες.

Γιατί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όπως εσείς διδάξατε, μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος, υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ των συμβόλων μας, υπέρ των οικογενειών μας, υπέρ της ιστορίας μας.

Σεβαστοί Ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Σήμερα είναι μια ημέρα τιμής και αναβίωσης της ιστορικής μας μνήμης καθώς είναι μαζί μας οι επιζώντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που μαζί με τους εκλιπόντες συμπολεμιστές τους έγραψαν, ανεξίτηλα, σελίδες ηρωισμού.

Διακατεχόμενοι, από αισθήματα βαθιάς συγκίνησης, δέους και εθνικής περηφάνιας συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους προμάχους της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας.

Στους ήρωες, που πιστοί στον όρκο τους υπερασπίστηκαν τις πανανθρώπινες αξίες της δημοκρατίας, του δικαίου και τα εθνικά μας ιδεώδη., που υπερασπίστηκαν τις Σημαίες.

Σε εσάς, που έτυχε να γνωρίσετε το θάνατο, από κοντά.

Σε εσάς, που προτάξατε την ιερότητα του καθήκοντος για την πατρίδα, πάνω από όλα, ακόμη και από την ίδια σας τη ζωή.

Σε εσάς που με αρετή και τόλμη, υπερασπιστήκατε την ελευθερία.

Είμαστε εδώ, για να υποκλιθούμε για μια ακόμη φορά στις ηρωικές μορφές εκείνων, που θυσιάστηκαν στα πεδία των μαχών για μια Ελεύθερη Ελλάδα.

Κυρίες και κύριοι,

Σε μια εποχή υλικού ευδαιμονισμού, τέτοιες στάσεις ζωής, σας κατατάσσουν στην υψίστη θέση των πνευματικών ταγών της ζωής των σύγχρονων Ελλήνων, μιας ζωής ουσιαστικής και όχι κίβδηλης, μιας ζωής πλημμυρισμένης με ευγενή ιδανικά, τα οποία έχουν καταρρακωθεί τα τελευταία χρόνια.

Η σημερινή τελετή δεν αποπληρώνει το χρέος τιμής προς τους παλαίμαχους υπερασπιστές της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά αποτελεί το έναυσμα για την ανάληψη και εκτέλεση των επιβαλλόμενων υποχρεώσεων μας, έναντι υμών και των μελλοντικών γενεών.

Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλω να ζητήσω συγγνώμη, σε εσάς που είστε παρόντες αλλά και σε εκείνους που «έφυγαν» πριν η πατρίδα κάνει το καθήκον της, για αυτά που παραλείψαμε να κάνουμε για εσάς. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλου του έθνους.

Μετά από τις νίκες σας ήρθαν άσχημες στιγμές για την ελληνική ιστορία. Ήρθε η διχόνοια, ο σπαραγμός, η σκιά που πολλές φορές δεν άφησε την πατρίδα να τιμήσει τους ήρωες που πολέμησαν για αυτή.

Αυτό συνέβη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό συνέβη και στην Κύπρο.

Ιερό καθήκον για μας, αποτελεί η διαφύλαξη της εθνικής περιουσίας, που κληρονομήσαμε από εσάς και για τούτο είμαστε δέσμιοι αυτής της ιερής υποχρέωσης.

Προσπαθούμε, αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία, να απονείμουμε τις οφειλόμενες τιμές σε όσους πολέμησαν, ανεξαρτήτως του τι έγινε την επόμενη ημέρα.

Καταφέραμε και φέραμε πίσω από την Κύπρο τα οστά των Αγωνιστών που πολέμησαν όπως και εσείς υπέρ πίστεως και πατρίδος για την ελευθερία του έθνους, γιατί η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έθνους μας. Αυτοί που έπεσαν στην Κύπρο δεν έπεσαν σε μία άσκηση «κατόπιν αδείας», όπως περιγράφεται στα βιβλία του ΝΑΤΟ, αλλά έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ελληνική σημαία, το έθνος, την πατρίδα.

Το ίδιο πράττουμε αυτή τη στιγμή και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα με τους ήρωες τους οποίους η πατρίδα «άφησε» στα βουνά της Βορείου Ηπείρου. Σε συνεργασία και με την Αλβανία, επιτροπές που έχουν καθοριστεί έχουν φροντίσει για την επιστροφή των ηρώων. Θα τους υποδεχθούμε με όλες τις οφειλόμενες τιμές, όπως τους αξίζει, όπως υποδέχεται η πατρίδα εκείνους που έδωσαν το αίμα τους υπέρ αυτής.

Ιερό μας καθήκον, αποτελεί η διαφύλαξη της εθνικής περιουσίας, που κληρονομήσαμε από εσάς και για τούτο είμαστε δέσμιοι αυτής της ιερής υποχρέωσης.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι και τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας πλήρη συνείδηση της αποστολής τους, στέκουν αταλάντευτοι φρουροί των υπέρτατων όσιων και ιερών του έθνους, δημιουργώντας ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους Έλληνες.

Θέλω επίσης να σας ομολογήσω ότι κάθε φορά που βρισκόμαστε σε μια διεθνή διοργάνωση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια της Ευρώπης, δεχόμαστε τις οφειλόμενες τιμές από τους συμμάχους, αλλά και από τους αντιπάλους χάρη σε εσάς.

Οι σύμμαχοι παντού αναγνωρίζουν ότι χάρη στη δική σας θυσία καθυστερήσαμε τον Άξονα και νικήσαμε τον πόλεμο. Νικήσαμε τον πόλεμο γιατί ένα έθνος όπως το ελληνικό, με ελάχιστα μέσα όπως τα μέσα που διέθετε τότε η πατρίδα, κατάφερε να αντισταθεί στον Άξονα και έτσι να κερδηθεί ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Αλλά τα σέβη τους σε εσάς δι’ ημών υποβάλουν και οι αντίπαλοί μας. Γιατί οι Έλληνες πολεμήσαμε πάντα με τις αρχές, τις ηθικές αξίες και τους κανονισμούς που διέπουν τον πόλεμο. Εμείς ουδέποτε σφαγιάσαμε αμάχους, ουδέποτε παραβήκαμε τις αρχές του πολέμου.

Εκεί που χρειάστηκε αποδώσαμε και τις οφειλόμενες τιμές στον αντίπαλό μας. Και αυτή ακριβώς την πολεμική αρετή την οποία κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και την οποία εσείς διαφυλάξατε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτή ακριβώς την πολεμική αρετή διαθέτουν και οι σημερινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Και γι’ αυτό σας διαβεβαιώνω ότι όποιος κι αν βρεθεί στη θέση του Υπουργού Άμυνας δέχεται στο εξωτερικό τον απόλυτο σεβασμό και των συμμάχων αλλά και των χθεσινών αντιπάλων.

Θέλω, κλείνοντας, να πω, ότι όλος ο ελληνικός λαός χρωστάει πολλά σε εκείνους που τιμούμε σήμερα. Σε εσάς.

Από εσάς μάθαμε ότι:

Δεν μπορούν τα διεθνή συμφέροντα και οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί να υπερισχύουν της διεθνούς νομιμότητας.

Δεν υποκλινόμαστε στο δίκαιο της ισχύος, αλλά στην ισχύ του δικαίου.

Για μας υπάρχουν, μόνο, οι ιερές αξίες, η ιστορία, οι συμβολισμοί, οι κοινές θυσίες. Υπάρχουν οι πολεμικές μας σημαίες. Οι στρατιωτικές μας σημαίες τις οποίες εσείς παραδώσατε στους νεότερους και οι νεότεροι στους σημερινούς ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σας διαβεβαιώνω ότι αυτές τις σημαίες θα τις υπερασπιστούν μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα παιδιά μας, τα εγγόνια σας, τα δισέγγονά σας. Για εμάς εσείς είστε τα παραδείγματα.

Ιδέες ζώσες και αθάνατες, που διακηρύσσουν ότι η ελευθερία μας δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση, αλλά κατακτάται μέσα από τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι επεξεργαζόμαστε ήδη τη δημιουργία των δομών των βετεράνων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θα λειτουργούν όπως οι δομές των βετεράνων σε όλες τις συμμαχικές χώρες, προκειμένου όχι απλώς να σας αποδίδουμε όλες τις οφειλόμενες τιμές, αλλά να είστε και εκείνοι που με τη σοφία και την εμπειρία σας θα βοηθήσετε και για το σχεδιασμό του αύριο στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε εχθρού.

Υποκλινόμαστε στη θυσία σας. Υποκλινόμαστε στους ήρωες που σήμερα δεν βρίσκονται εδώ».

19 σκέψεις σχετικά με το “Πάνος Καμμένος: Δεν υποκλινόμαστε στο δίκαιο της ισχύος, αλλά στην ισχύ του δικαίου.”

  1. Alex, ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη και τώρα δεν την γλυτώνεις την γερή γκλιτσιά..
   Για ποια καρέκλα μιλάς, γι αυτήν που άρπαξε ο Σαμαράς, για να γίνει πρωθυπουργός και μας έδεσε όλους μας στα Μνημόνια, μαζί με τους ΓΑΠ, Βενιζέλο και όλα τα άλλα «πράσινα» σκουλίκια, που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο, αντί να είναι όλοι μαζί, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη φυλακή, για εθνική προδοσία, αφού παρέδωσαν την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, με το αγγλικό δίκαιο που αποδέχθηκαν ενυπόγραφα;
   Για ποια καρέκλα μιλάς, γι αυτήν που άρπαξαν οι Βορίδης και Άδωνις στη ΝΔ και ξεπούλησαν τον Καρατζαφέρη;
   Για ποια καρέκλα μιλάς, γι αυτήν που άρπαξε ο ΓΑΠ με παρεμβάσεις της Eurostat kai της ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου, που τον έφεραν από το ΔΝΤ, για να διογκώσει το εσωτερικό χρέος και να μας βάλει στα Μνημόνια, ώστε να γλυτώσουν οι γερμανικές, κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες από την χρεοκοπία και να δυστυχήσουμε οι υπόλοιποι;
   Για ποια καρέκλα μιλάς, γι αυτήν που άρπαξε ο Παπαδήμιος για να γίνει πρωθυπουργός και να στύψει στα χρέη τον ελληνικό λαό, προστατεύοντας τα συμφέροντα αυτών που του έδωσαν την καρέκλα, δηλαδή των δανειστών;
   Ο Καμμένος σου φταίει, άσχετε, που επίτηδες ζήτησε το υπουργείο Άμυνας, για να περισώσει κάθε μέτρο από την ελληνική γη, που οι προηγούμενοι ήθελαν να ξεπουλήσουν, αδιαφορώντας για την Πατρίδα και την σημαία;
   Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο, αλλά ελπίζω κάτι να κατάλαβες, εκτός και είσαι πληρωμένο τρολ, όπως κι άλλοι πολλοί απάτριδες, που γράφουν και σχολιάζουν για λίγα αργύρια, όπως ο Ιούδας και κάποιος Beggar2…
   Αλλά τί να σου πω; αφού «ουκ αν λάβοις, παρά του μη έχοντος (νιονιό)…»

   Το κακό γεράκι

   Μου αρέσει!

   1. Μιλάνε τα Νουδουλικά για καρέκλες

    Αυτοί που κατσικώθηκαν στις καρέκλες για 40 χρόνια.

    Αυτοί που κατά την κρίσιμη διαπραγμάτευση ήταν ξεκάθαρα υπέρ των δανειστών γερούν γερά βαστά γερά Σόιμπλε και ΔΝΤ μπας και ρίξουν την κυβέρνηση και ξανακατσικωθούν στις καρέκλες.

    Αυτοί που πήραν θέση υπέρ του Ερντογάν μπας και γίνει καμιά κρίση πέσει η κυβέρνηση και ξανακατσικωθούν στις καρέκλες.

    Μιλάνε ακόμα για καρέκλες τα Νουδουλικά ?

    Μου αρέσει!

   2. Γεράκι λέγεσαι εσύ ωρέ ή ξεπουπουλιασμένη κότα.
    Μήπως να σου γράψω τις κόκκινες γραμμές ρε κιλότες.
    Άσε το μακεδονικό. Ξεπουπουλιάρες. Μας ξευτιλίσατε ρε.
    http://lh4.ggpht.com/-vBG7_x8vAI0/UbTv8YaSjrI/AAAAAAAA3SA/7M47yb1tUt4/co1_thumb%25255B1%25255D.jpg?imgmax=800

    Μου αρέσει!

  2. Γεράκι λέγεσαι εσύ ωρέ ή ξεπουπουλιασμένη κότα.
   Μήπως να σου γράψω τις κόκκινες γραμμές ρε κιλότες.
   Άσε το μακεδονικό. Ξεπουπουλιάρες. Μας ξευτιλίσατε ρε.

   Μου αρέσει!

 1. Ναι αυτοί είναι . Οι ίδιοι. Κουκούλες φορούσαν και τότε. Δοσίλογοι που το έπαιζαν αριστεροί όταν δεν φορούσαν την κουκούλα. Τι σχέση έχουν αυτοί με τους πραγματικούς αριστερούς. Που επευφημούσαν ήρωες και πατριώτες όπως ο Μίκης και ο Μανώλης και τους χλευάζουν και τους λοιδορούν αν δεν συμφωνούσαν σε κάτι μαζί τους. Αυτοί όμως κατάλαβαν με τι ανθρώπους έχουν να κάνουν. Αδίστακτους καιροσκόπους χαφιέδες που σκοτώνουν και τη μάνα τους για να πραγματοποιήσουν τις σκοτεινές τους σκέψεις και πόθους. Δεν έχουν πιστεύω αυτοί δεν έχουν λογισμό δεν έχουν μπέσα. Τα πουλάν όλα .
  Καιρός να προστατευτούμε από αυτά τα σκυλιά καιρός να τα απομακρύνουμε. Αυτές τις μαϊμούδες που προσβάλουν την αριστερά.

  Μου αρέσει!

  1. Πάντως όλοι οι δοσίλογοι της κατοχής οι κατσαπλιάδες οι ταγματασφαλίτες όλοι τους σήμερα βρίσκονται στο χώρο της ΝΔ και της ΧΑ.

   Ο χώρος της ΝΔ είναι μέσα στα σκατά.

   Μου αρέσει!

   1. ΤΟ’ ΣΚΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ!

    Αυτό που κάνει πάντα όταν στριμώχνεται πολιτικά, έκανε για μια ακόμα φορά ο συνοδοιπόρος Καμμένος: το’ σκασε στο εξωτερικό, μέχρι που να περάσει η μπόρα!

    Ενώ, λοιπόν, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνάει από τη βουλή το 4ο Μνημόνιο (το… μεταμνημονιακό) κι ετοιμάζεται για την επισημοποίηση της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας μας, με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο συγκυβερνήτης ζει μεγαλεία στην Γαλλία.

    Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός «επισκέπτεται τη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού Στρατού Ξηράς και ασφάλειας Eurosatory 2018, που πραγματοποιείται στο Παρίσι».

    Κι ακόμα μακρύτερα να πάει, του «εύχεται» ο ελληνικός λαός: στα τσακίδια!

    (ΥΓ): Αλλά, με δικά του έξοδα!

    Μου αρέσει!

 2. ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΓΙΔΙΑ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

  Ως «εθνική ήττα» και «πολιτικό και εθνικό λάθος για να μην το πω έγκλημα», χαρακτήρισε με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Θέματος την προδοτική συμφωνία του mister Tsipra με τα Σκόπια, ο βουλευτής των ψεκασμένων Κατσίκης –ένα από τα δύο «ακροδεξιά» άλλοθι του Καμμένου.

  «Έγκλημα», λοιπόν! Αλλά αυτός και οι υπόλοιποι ψεκασμένοι επιτρέπουν να συντελεστεί το «έγκλημα», κρατώντας με την ψήφο τους, τους «εγκληματίες» στην εξουσία!

  Ποιον κοροϊδεύουν, λοιπόν, οι ψεκασμένοι Κατσίκηδες; Προφανώς τα γιδερά που τους πιστεύουν!

  Μου αρέσει!

 3. Πως καταντήσαμε έτσι. Πρώτα εμείς οι ίδιοι και μετά
  πως καταντήσαμε αυτή τη χώρα? Θα φέρναμε την
  αριστερή αλλαγή . Πόσο γελασμένοι ήμασταν
  που τους πιστέψαμε. Και το αποκορύφωμα η
  Μακεδονία μας . Τέτοιο ξεπούλημα.
  Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω.

  Μου αρέσει!

 4. αστε τα ρε αμετανοητοι τσιπροκαμενοι………….

  τελος του 2014 δηλωνε μεγαλοφωνως ο ……….μεγαλος……….π.καμενος………….ενωπιων θεου και ανθρωπων οτι δεν θα επιτρεψει σε κανεναν σαμαρα, βενιζελο, τσιπρα.να ξεπουλησει τη μακεδονια……..με χρηση ορου μακεδονια ……..παιζοντας τον θεματοφυλακα………καλωντας σε εκλογες για να σωθει η χωρα……………..

  τι εγινε τωρα ρε ξεφτυλισμενοι…………που εχετε το θρασσος να τον υπερασπιζεστε.???????????…τα ξεχασατε ή νομιζετε οτι μασαμε κουτοχοτρο.?????????

  αποδεικνυεται πολυ χειροτερος απο ολους……..διοτι κανενας απο αυτους που κατηγορειτε με μενος περισσο……δεν διανοηθηκε ποτε να αναγνωρισει …μακεδονο εθνος………και μακεδονικη γλωσσα….στους σκοπιανους…………και αλλαγη συνταγματος με …υποσχετικη…….οσο για το erga omnes.αλλη μια μουφα ….για σταχτη στα ματια…………

  αλλα …επαιξε και δαυτος το χαρτι της πικριας των μνημονιων………..για να γινει ..προεδρος…και υπεθα………..παραιτηθηκε απο τη νδ που σημερα καθυβριζετε………για να κανει τον ανταρτη………του σχισιματος των μνημονιων………και βεβαια για να ριξει τη νδ και να ερθει ο τσιπρας………..

  ολα ομως εχουν ενα τελος……….το παραμυθι ελαβε τελος…………..

  αυτο που θα του μεινει ειναι τα τερατωδη ψεματα και το στησιμο στα τεσσερα……………. και εκτος βουλης………….χωρια ασυλια……….

  και για να τζουζει πιο πολυ………………νδ με αυτοδυναμια………….αυτονοητα…………..

  και κλαμα η κυρια…………..

  Μου αρέσει!

  1. Τρικυμία εν κρανίο…….
   ΝΔ με αυτοδυναμία ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;χα χα καλό……
   Έχεις πολλές φουρτούνες ακόμα να περάσεις λόγω ανοησίας και ασχετοσύνης…….
   Ο όρος Μακεδονία υφίσταται ενυπόγραφα από το 1991 για τα Σκόπια……
   Δε νομίζουμε ότι μασάτε κουτόχορτο.
   Είμαστε σίγουροι ότι αυτό σας ταίζουν στη συμμορία της πασοκονουδούλας…….

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s