olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κόλαφος για τον Μητσοτάκη οι αναφορές των πρεσβειών των δυτικών κρατών – Η ακροδεξιά στροφή που έχει τρομάξει ΗΠΑ και Ευρώπη

Posted by infiltr8or on June 14, 2018

Τα έχουν χάσει κυριολεκτικά οι ξένοι με την ακροδεξιά στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την εθνικά επικίνδυνη στρατηγική που ακολουθεί, γεγονός που πιστοποιείται από την ακραία λαϊκιστική στάση που τηρεί η ηγεσία της ΝΔ στο θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αναφορές που στέλνουν οι πρεσβείες στην Αθήνα δυτικών κρατών στις κυβερνήσεις τους είναι κόλαφος για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. 

Τις προάλλες παράγοντας πρεσβείας ισχυρού κράτους έλεγε σε ιδιωτική συζήτηση: “Εμείς είχαμε την εντύπωση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν φιλελεύθερος. Ανησυχούμε πολύ για την προοπτική να κυβερνήσει την Ελλάδα – τώρα που η χώρα βρίσκει τον βηματισμό της – ένα πρόσωπο που φλερτάρει με ακραία στοιχεία, τα οποία όπως όλα δείχνουν παίζουν καθοριστικό ρόλο στη χάραξη πολιτικής. Κυρίως μας ανησυχούν οι κίνδυνοι αποσταθεροποίησης στην περιοχή που μπορεί να προκύψουν αν κάποια στιγμή κυβερνήσει τη χώρα σας ένα πρόσωπο με τις αντιλήψεις που δείχνει να έχει για τη διεθνή διπλωματία”. 

Δεν έχουν περάσει εξάλλου πολλές ημέρες από την αποκάλυψη του PERIODISTA.GR για το μήνυμα που έστειλαν οι Αμερικανοί στον Κυριάκο Μητσοτάκη (Διαβάστε ΕΔΩ). Απολύτως ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει στο παρασκήνιο πως αν ο Μητσοτάκης δεν στηρίξει την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες, μόνο και μόνο για να γίνει αρεστός στο ακροδεξιό ακροατήριό του και στα ακροδεξιά στελέχη του κόμματός του , όπως επίσης μόνο και μόνο και για να μην χρεωθεί η σημερινή κυβέρνηση την επιτυχία, τότε θα πρέπει να θεωρείται persona non grata για την Ουάσιγκτον.

Η ανησυχία Ευρωπαίων και Αμερικανών για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη εξαιτίας της απόλυτης σύμπλευσης του με τους εθνικιστές στα Σκόπια προς την κατεύθυνση της μη επίλυσης του Σκοπιανού. Η ηγεσία της ΝΔ μαζί με τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία στη γειτονική χώρα αντιμετωπίζονται από κορυφαίους ξένους διπλωμάτες στην Αθήνα ως ενιαίο σχήμα που λειτουργεί εκ του αποτελέσματος προς την κατεύθυνση της αποσταθεροποίησης στην βαλκανική χερσόνησο και ως πηγή ανατροφοδότησης των εθνικισμών που τόσο έχει πληρώσει η περιοχή.

Έμπειρος ξένος διπλωμάτης σημείωνε σε συζήτηση που ειχε: “Την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση, την στιγμή που ενισχύεται η εμπιστοσύνη σε ΗΠΑ και Ευρώπη προς τη χώρα, τη στιγμή ενισχύεται ο γεωπολιτικός της ρόλος και η γεωστρατηγική της δυναμική εξαιτίας και της στάσης της Τουρκίας που εκ των πραγμάτων αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, τη στιγμή που η χώρα σας έρχεται να παίξει νέο ισχυρό, καθοριστικό και σταθεροποιητικό ρόλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να κατρακυλά σε εθνικιστικές λογικές που είναι επικίνδυνες για τη σταθερότητα σε μία περιοχή που προκαλεί για διαφόρους λόγους παγκόσμιο ενδιαφέρον”.

Φυσικά στις αναφορές που στέλνουν οι ξένες πρεσβείες στις κυβερνήσεις τους γίνεται ειδική αναφορά στον επικίνδυνο ρόλο που διαδραματίζουν οι Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς και Μάκης Βορίδης, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε συγκεκριμένο σημείωμα γίνεται λόγος για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα εντός της Ελλάδας που πριμοδοτούν την ακατανόητη, για Ευρωπαίους και Αμερικανούς, στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Periodista.gr

3 Responses to “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κόλαφος για τον Μητσοτάκη οι αναφορές των πρεσβειών των δυτικών κρατών – Η ακροδεξιά στροφή που έχει τρομάξει ΗΠΑ και Ευρώπη”

 1. Μέτων said

  Νάτα μας. Τα σταλινικά απολειφάδια, βρήκαν αντί της Μόσχας αφεντικά σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βερολίνο , Βρυξέλλες και λοιπά κέντρα νεοατξισμού.
  Ο Κούλης είναι ένας φιλελές σαν και σας, είναι πρόδοτης του Έθνους σαν και σας. Η κακή σας τυχή θα είναι κοινή.

  Like

 2. Συμβουλος said

  Μια φορα κι ενα καιρο ηταν ενας Δικτατορας στην Ρουμανια που πεθανε απο κουμποτρυπες;

  Like

 3. […] Είναι ολοφάνερο οτι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν θέσει τον Μητσοτάκη στο περιθώριο για τη στάση του στο Σκοπιανό. Διαβάστε σχετικά εδώ. […]

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: