olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Non paper Μαξίμου για Σκοπιανό

Posted by IGOR on June 12, 2018


Το non paper που κοινοποιήθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Αθήνα αφότου ο Αλέξης Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ συνομολόγησαν συμφωνία για το Σκοπιανό:

Παίρνουμε πίσω το «Μακεδονία» και την ιστορία μας – Τα κέρδη της συμφωνίας

Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, η Ελλάδα παίρνει πίσω την ιστορία της, την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, την οποία είχαν καπηλευθεί παλαιότερες κυβερνήσεις της γείτονος.

Η ελληνική κυβέρνηση καταφέρνει να επιλύσει ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την ελληνική διπλωματία (αλλά και την ελληνική κοινωνία) για πάνω από εικοσιπέντε χρόνια. Παράλληλα προωθεί την σταθερότητα και συνεργασία σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την περιοχή, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ως ευρωπαϊκό πυλώνα ειρήνης, ασφάλειας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια.

Ενδεχόμενη παραπομπή της λύσης σε μελλοντική συγκυρία:
– θα οδηγούσε σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας (η οποία πέρυσι πέρασε σφοδρή κρίση) με επιπτώσεις στην ασφάλεια και της χώρας μας
– θα ενίσχυε τον ρόλο τρίτων δυνάμεων στα βόρεια σύνορά μας
– θα αποδυνάμωνε τις προοδευτικές δυνάμεις στην εν λόγω χώρα, που επιθυμούν λύση, ανοίγοντας το δρόμο εκ νέου για εθνικιστικές δυνάμεις της γείτονος που καπηλεύονται την ιστορία της Ελλάδας.

Η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση ωστόσο, δε λύνει μόνο οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα της ονομασίας, διασφαλίζοντας διπλωματικό κεφάλαιο για άλλα μείζονα εκκρεμή ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά το λύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπηρετώντας στο έπακρο την εθνική γραμμή και διασφαλίζοντας ρητά και επίσημα πλέον τις θέσεις της χώρας.

Κέρδη από τη συμφωνία

1. Η συμφωνία ανταποκρίνεται απόλυτα στην εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση erga omnes, που διατηρεί η χώρα εδώ και 20 χρόνια.
2. Η αποδοχή της χρήσης erga omnes αποτελεί μεγάλη διπλωματική επιτυχία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι στο παρελθόν αυτό δεν είχε γίνει αποδεκτό ούτε ως βάση συζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι γείτονές μας όχι μόνο θα χρησιμοποιούν το συμφωνηθέν όνομα στις διεθνείς τους σχέσεις, στους διεθνείς οργανισμούς, στα διεθνή fora και στα διεθνή έγγραφα, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.
3. Το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», που θα αναγνωρίζεται στη χώρα μας ως «Severna Makedonja» βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό που ενείχε η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», το οποίο αποτελούσε τη συνταγματική ονομασία της γείτονος και με το οποίο είχε ήδη αναγνωριστεί από περισσότερα από 140 κράτη σε διμερές επίπεδο, μεταξύ των οποίων τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα.
4. Η κυβέρνηση ωστόσο πέτυχε όχι μόνο την αποδοχή του erga omnes αλλά και την υποχρέωση της γείτονος να προχωρήσει άμεσα σε συνταγματική αναθεώρηση.
5. Η συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί τεράστια νίκη της Ελλάδας, δεδομένου ότι δεν περιλαμβανόταν στην εθνική γραμμή, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια και ακολουθήθηκε από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά αποτέλεσε κόκκινη γραμμή της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχει συμφωνήσει χώρα σε αλλαγή του Συντάγματός της βάσει διεθνούς συμφωνίας.
6. Η συμφωνία προβλέπει πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε κύρωση μόνο αφού ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα. Η μεν πρόσκληση στο ΝΑΤΟ και το άνοιγμα κεφαλαίων της ΕΕ θα πραγματοποιηθούν με την κύρωση από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ της σύμβασης, η ένταξή της και στους δυο οργανισμούς θα γίνει όμως μετά τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς στην πρόσκληση θα προβλέπεται ρητά πως είναι άκυρη εάν δεν πληρωθεί ο όρος της αναθεώρησης.
7. Με τη συμφωνία αυτή παίρνουμε πίσω την ιστορία μας, τα σύμβολα και την παράδοσή μας αφού στη συμφωνία η γειτονική χώρα αποδέχεται ρητά το διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων Μακεδόνων, του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού τους, τη γλώσσα τους και την περιοχή στην οποία διαβιούν από τη μία, και του λαού της εν λόγω χώρας με τη δική του ιστορία, γλωσσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά από την άλλη (βλ. άρθρο 7 παρακάτω).
8. Το όνομα θα εγγραφεί στο σύνταγμα της πΓΔΜ με την απαραίτητη αναθεώρηση. Παράλληλα, οι πάνω από 140 χώρες που αναγνωρίζουν σήμερα την εν λόγω χώρα με τον όρο Μακεδονία, θα την αναγνωρίζουν εφεξής ως Βόρεια Μακεδονία.
9. Το όνομα διαχωρίζει απόλυτα την εν λόγω χώρα από την ελληνική Μακεδονία και τις τρεις περιφέρειές της (Ανατολική, Κεντρική, Δυτική).
10. Το τέλος του αλυτρωτισμού επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς παρέχονται εγγυήσεις με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ως προς την εξάλειψη, πρόληψη και καταστολή πάσης φύσεως αλυτρωτικής ρητορικής και ενεργειών είτε προέρχονται από δημόσιους είτε από ιδιωτικούς φορείς.
11. Εξασφαλίσθηκε η απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών αναφορών από το σύνταγμα της γείτονος. Για παράδειγμα, α) αντικαθιστούν το άρθρο για τη στήριξη της ομογένειάς τους, με πιστή αντιγραφή του αντίστοιχου κεφαλαίου στο Ελληνικό Σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτό αφαιρούνται οι αναφορές σε προστασία ‘’μακεδονικών μειονοτήτων’’ σε γειτονικές χώρες β) αντικαθίσταται το άρθρο για την προστασία των συνόρων απαλείφοντας οποιεσδήποτε προβληματικές αναφορές, γ) αφαιρούνται οποιεσδήποτε ακόμα και έμμεσες ιστορικές αναφορές σε αλυτρωτικές βλέψεις στο προοίμιο του Συντάγματος.
12. Η συμφωνία προβλέπει πως η ιθαγένεια/υπηκοότητα στην Βόρεια Μακεδονία θα είναι Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia. Ο ανωτέρω ενιαίος όρος αντικαθιστά το σκέτο «Macedonian» που αναγράφεται σήμερα στα ταξιδιωτικά έγγραφα, άρα αποτελεί σαφή βελτίωση.
Η Ελλάδα θα αναγνωρίζει την ιθαγένεια/υπηκοότητα ως «πολίτες της Severna Makedonja».
Σημειώνεται ότι είναι διαφορετικός ο όρος «ιθαγένεια/υπηκοότητα» (nationality) από τον όρο εθνότητα (ethnicity). Συνεπώς, η συμφωνία δεν αναγνωρίζει εθνότητα/έθνος, αλλά το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των πολιτών της γείτονος. Mε το άρθρο 7 της συμφωνίας κατοχυρώνεται ότι οι πολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να προσδιορίζουν τους γείτονές μας με όποιο όρο χρησιμοποιούν. (βλ. άρθρο 7 παρακάτω)
13. Οι γείτονές μας ήδη έχουν αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου τους, του αυτοκινητοδρόμου τους και του σταδίου τους. Θα υπάρξει είτε ανταλλαγή αγαλμάτων με τον Δήμο της Θεσσαλονίκης ή σε περίπτωση που η ανταλλαγή δεν γίνει, η συμφωνία προβλέπει πως η γειτονική χώρα θα τοποθετήσει πλακέτες σε αγάλματα και μνημεία ώστε να καθίσταται σαφές ότι αποτελούν σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού (π.χ ο Ιππέας στην πλατεία των Σκοπίων θα έχει επιγραφή πως αναφέρεται στην ελληνιστική περίοδο και θα σημειώνεται ότι συμβολίζει τη φιλία Ελλάδας – πΓΔΜ).
14. Παρά το γεγονός ότι η γλώσσα «Macedonian language» είχε αναγνωριστεί από την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΟΗΕ ήδη από το 1977, η στη συμφωνία εμπεριέχεται η πρόσθετη σαφής διατύπωση ότι ανήκει στην οικογένεια των Νότιων Σλαβικών γλωσσών, καθώς και η ρητή καταγραφή ότι η γλώσσα αυτή διαχωρίζεται από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική-μακεδονική γλωσσική κληρονομιά.
15. Όλοι οι επιθετικοί προσδιορισμοί κρατικών και ευρύτερα δημοσίων, οργάνων καθώς και ομογενειακών/πολιτιστικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από το κράτος θα καθορίζονται με τον όρο «της Βόρειας Μακεδονίας» με ταυτόχρονη κατάργηση του προσδιορισμού «της Μακεδονίας».
16. Καθιερώνεται Ομάδα εργασίας ειδικών η οποία από το 2019 και μέσα σε 3 χρόνια θα πρέπει να διευθετήσει θέματα εμπορικών σημάτων.

Το διεθνές περιβάλλον

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση σε ένα διεθνές status quo στο οποίο ο όρος «Μακεδονία» ήδη περιλαμβανόταν στο όνομα της γείτονος όπως αυτό χρησιμοποιούνταν στους διεθνείς οργανισμούς και σε όλα τα διεθνή fora, όπως προέκυπτε εξάλλου και από τη δεσμευτική ενδιάμεση συμφωνία του 1995, σύμφωνα με την οποία η ονομασία της γείτονος ήταν Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Πέραν τούτου πάνω από 140 κράτη (της Κίνας, της Ρωσίας και των Η.Π.Α συμπεριλαμβανομένων) αναγνώριζαν την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας, τους δε πολίτες της πΓΔΜ ως Μακεδόνες.
Το Διεθνές Δικαστήριο του Ο.Η.Ε το 2011 είχε εκδώσει μία απόφαση με δυσμενείς πτυχές για την Ελλάδα, ως προς τις ενέργειες που οδήγησαν στην μη αποστολή πρόσκλησης στην πΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Αυτό το διεθνές περιβάλλον ήταν δυσμενέστερο από αυτό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προηγούμενες κυβερνήσεις στις όποιες απόπειρες διαπραγμάτευσης.

Άρθρο 7 της συμφωνίας

1. Τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδονικός/Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά.

2. Αναφορικά με το Πρώτο Μέρος, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο Ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.

3. Αναφορικά με το Δεύτερο Μέρος, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο Άρθρο 7(2).

4. Το Δεύτερο Μέρος σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα του, η Μακεδονική γλώσσα, ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών. Τα Μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους.

5. Τίποτα στην παρούσα Συμφωνία δεν αποσκοπεί στο να υποτιμήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ή να τροποποιήσει ή να επηρεάσει τη χρήση από τους πολίτες εκάστου Μέρους.

 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ,ΣΥΜΦΩΝΙΑ,ΠΓΔΜ,FYROM,MACEDONIA,ALEXIS TSIPRAS,ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ,Зоран Заев,ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ,ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ,Никола Димитров

3 Responses to “Non paper Μαξίμου για Σκοπιανό”

 1. ΑΝΝΑ ΧΑΘΗ said

  Με τις ευλογίες των ΗΠΑ η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία

  Ε, να συνηθίζουμε το Βόρεια Μακεδονία, μέχρι να απαλειφθεί στην πράξη το Βόρεια.
  Πριν από λίγο, στο κανάλι της Αμερικανικής πρεσβείας (ALPHA), ο Δήμος Βερύκιος θριαμβολόγησε αναφέροντας ότι ….
  πρόκειται για μια “ιστορική επιτυχία” και έχει δίκιο. Από την αρχή, οι Αμερικανοί υπέδειξαν στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, να αναγάγουν ως μέγα θέμα και ως διακύβευμα την άνευ ουσίας “Συνταγματική Αναθεώρηση”. Η οποία έγκειται στο ότι τα Σκόπια θα αλλάξουν απλώς μια έτσι κι αλλιώς υπερφίαλη και ανεφάρμοστη διάταξη περί προστασίας των “εθνικά μακεδόνων” στις γειτονικές χώρες, λες και το πρόβλημά μας ήταν η …πολεμική απειλή των Σκοπιανών !

  Aπό την άλλη, εμείς θα αναγνωρίσουμε εθνικότητα “Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia” στα διαβατήριά τους, με τη “ρητή αναφορά ότι ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό”, λες και θα διαβάζει κανείς αυτή τη “ρητή αναφορά” ή θα την ξέρει κανείς στον κόσμο !!!

  Και θα αναγνωρίσουμε ότι η γλώσσα τους είναι “Μακεδονική”, με την υποσημείωση ότι είναι σλαβικής προέλευσης!!! Γιατί, υπήρχε καμιά άλλη άποψη δηλαδή ότι ήταν Νορβηγικής προέλευσης; Πού θα χρησιμοποιηθεί ο αστερίσκος και σε τι διασφαλίζει την Ελλάδα; Το θέμα των Σκοπιανών ήταν να αναγνωριστεί η γλώσσα τους ως “Μακεδονική” και το πέτυχαν. Ποιός θα ξέρει και πού θα γράφονται οι αστερίσκοι και ποιόν ενδιαφέρουν;

  Το πρόβλημά μας δεν ήταν να διευκρινίσουμε αν η γλώσσα τους είναι σλαβικής προέλευσης, ούτε αν η εθνικότητά τους συνδέεται με τους αρχαίους έλληνες. Ήταν ότι ΔΕΝ υπάρχει μακεδονική γλώσσα, ούτε έθνος Μακεδόνων.

  Πανηγυρίζουμε που η ιστορική αλήθεια, μπήκε στη συμφωνία, ως ….αστερίσκοι και υποσημειώσεις, ενώ οι Σκοπιανοί θα λέγονται -και με την υπογραφή της Ελλάδας – Macedonians, νέτα σκέτα και με διεθνή συνθήκη !

  Το κόλπο “πετάω τη μπάλα στην κερκίδα”, δηλαδή μιλάω συνεχώς για τη “συνταγματική αναθεώρηση”, που δεν λέει τίποτε στον Σκοπιανό πολίτη και αποδέχομαι να λέγονται “Μακεδόνες”, πέτυχε και το αυτονόητο βαφτίστηκε ως “τεράστια επιτυχία” της Ελλάδος.

  Είναι να μην πανηγυρίζει ο άνθρωπος των Αμερικανών στο κανάλι τους;

  Like

 2. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ :

  ΙΔΟΥ Η ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΙΔΟΥ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ – ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ 13 – 6 – 2018 Φ.Π.

  Η διένεξη της Ελλάδος για το Μακεδονικό ξεκίνησε με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου τον Μάρτιο του {1878}, που η νικήτρια Ρωσία στον ρωσοτουρκικό πόλεμο δημιούργησε τη Μεγάλη Βουλγαρία. Κατόπιν όμως της ελληνικής διαμαρτυρίας , οι άλλες μεγάλες δυνάμεις αντέδρασαν και με την εν συνεχεία -κατόπιν τριών περίπου μηνών το ίδιο έτος- έγινε νέα Συνθήκη στο Βερολίνο και η Βουλγαρία περιωρίστηκε στις φυσιολογικές της διαστάσεις μεταξύ Αίμου και Δούναβη, με έκταση {{64.390 τ.χ.}.

  Δυστυχώς με αυτή τη Συνθήκη δόθηκε αυτονομία στη Βόρεια Θράκη με την ονομασία «Ανατολική Ρωμυλία» την οποίαν οι Βούλγαροι παραβιάζοντας τη Συνθήκη την προσάρτησαν βιαίως στο νεοπαγές κράτος τους στις 27 Απριλίου του 1885 με την ανοχή και τη βοήθεια της Ρωσίας . Το πώς μπήκαν οι Σέρβοι στο Μακεδονικό, που ήταν η απώτατη μειοψηφία στην περιοχή, είναι κάτι που θα το αναλύσουμε σε άλλο σχόλιο. {Β. Βαλκανικός Πόλεμος 1913}.

  Απογραφή του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Τουρκίας , υπό την εποπτείαν της Ρωσίας και της Αυστρουγγαρίας, δημοσιευθείσα στο υπ.αριθ.{994} στις 23 Ιανουαρίου 1905, στο φύλλο της οθωμανικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης «ΑΣΡ». Με αυτήν αποδεικνύεται η υπεροχή του ελληνικού στοιχείου έναντι των Βουλγάρων, καθώς και η ελάχιστη παρουσία των Σλάβων – Σέρβων στην περιοχή αυτή :

  Επί συνολικού πληθυσμού {4.192.570}: Μουσουλμάνοι {1.823.500}- Ελληνες {1.619.300}- Βούλγαροι {455.000} – Εβραίοι {151.235} – Αρμένιοι {95.350} Σέρβοι {25.550} – Κουτσόβλαχοι {13.750} – Τσιγγάνοι {8.890}.

  Σύμφωνα δε με την απογραφή του 1904 που διενεργήθη από τον Γενικό Επιθεωρητή των περιφερειών Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Κοσσυφοπεδίου «Χουσεΐν Χιλμή Πασά», το βιλαέτι του Μοναστηρίου παρουσίαζε την ακόλουθη εθνολογική σύνθεση :

  Ελληνες : {280.000}- Μουσουλμάνοι {223.000}- Βούλγαροι {143.000}- Σέρβοι {15.150}- Κουτσόβλαχοι {6.150}- Εβραίοι {4.950}.

  Στατιστική Μακεδονικού πληθυσμού με τις απογραφές {1951-52-53}. Επί συνολικού πληθυσμού {3.286.835} κατοίκων :

  {1951} Ελληνική Μακεδονία : {1.700.835}, Ελληνες {1.700.835}.

  {1953}, Γιουγκοσλαβική Μακεδονία : {1.305.000}: Ελληνες {13.000} – Γιουγκοσλάβοι {842.000} – Βούλγαροι {80.000} – Αλβανοί {200.000}- Τούρκοι {104.000} – διάφοροι {66.000} .

  Βουλγαρική Μακεδονία : {281.000} Βούλγαροι {281.000}. Αυτά αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία και όχι το ράδιο αρβύλα των διαφόρων εθνικοσοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των Σκοπιανών πρακτόρων που προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς και τους μη γνωρίζοντες περί της δήθεν ύπαρξης , αλλά και συγγένειας με τους Ελληνες Μακεδόνες , των Σλάβων που εμφανισθησαν στην περιοχή χίλια και πλέον έτη, μετά από τον δήθεν Γενάρχη τους Αλέξανδρο τον Μέγα !…

  Απλώς είναι τεράστια η ευθύνη αρχικώς του Ε.Α.Μ. που συνέπραξε με τη Βουλγαρία για την ίδρυση του ΣΝΟΦ {Σλαβικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου} κατ’ εντολή της «Κόμιντερν» {Κομμουνιστική Διεθνής}. Εν συνεχεία του Δ.Σ.Ε. που κατόπιν συμφωνίας με τον Τίτο επανέφερε με την ονομασία Ν.Ο.Φ., αυτούς που είχεν εντάξει ως ΣΝΟΦ αρχικώς και κατόπιν εξεδίωξεν ο ΕΛΑΣ , λόγω των δολφονιών των Ελλήνων για τον αφελληνισμό της Μακεδονίας , {14.000} Σλάβους στις δυνάμεις του, για την αυτονόμηση της ελληνικής Μακεδονίας και την ένταξή της στην υπό τον Τίτο Β.Κ.Ο. {Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία } η οποία θα περιελάμβανε τις έξι Ομόσπονδες Γιουγκοσλαβικές Δημοκρατίες καθώς και τη Μακεδονία του Πιρίν {βουλγαρικής} και του Αιγαίου {ελληνικής}.

  Αυτοί είναι οι νυν εμφανιζόμενοι ως δήθεν Αιγαιάτες Μακεδόνες και διεκδικούν και την Θεσσαλονίκη, που ήταν ανέκαθεν το όνειρο των Σλάβων, γιά την κάθοδό τους στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο ! {Και επί Τσάρων και επί Μπολσεβίκων}. Τεράστια είναι επίσης και η ευθύνη όλων των μεταπελευθερωτικών ελληνικών κυβερνήσεων μέχρι σήμερα !… 13-8-2013 Φ.Π.

  Like

 3. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  αυτο…μας ελλειπε..

  να μαθει ο λαος

  τι αποφασισαν τα αφεντικα για τα μαγαζια τους!

  ειπαμε..

  δημοκρατι μεν

  αλλα…μη το παρακανουμε!

  μη..παρετε και αερα…

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: