olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε;

Posted by IGOR on June 12, 2018


Οι προτεινόμενες οκτώ ώρες ύπνου που συνιστούν οι ειδικοί, ίσως να μην είναι αρκετές, λένε τώρα ερευνητές, οι οποίοι τονίζουν ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον 8,5 ώρες. Ο λόγος;

Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται μόνο το 90% του χρόνου που βρίσκονται στο κρεβάτι, επομένως αυτή η έξτρα μισή ώρα είναι απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλίσουν ένα πραγματικό οκτάωρο ύπνου. Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Penn, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Αυτά είναι τα στοιχεία που παραθέτουν για συγκεκριμένες ώρες ύπνου:

0 ώρες:
Η απόλυτη στέρηση ύπνου είναι κυριολεκτικά ένα μαρτύριο. Μετά από τρεις ημέρες, χάνεις εντελώς την αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω σου και το σώμα μπλοκάρει το μυαλό. Σταδιακά πεθαίνεις, οπότε δεν συνίσταται κάτι τέτοιο.

Δύο ώρες:
Κανένας δεν ζει με μόνο δύο ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Παρόλα αυτά, πολλοί καταλήγουν με μόλις δύο ώρες ύπνου σε ειδικές περιπτώσεις. Ούτε αυτό συνίσταται, εκτός από περιπτώσεις ανάγκης.

Τέσσερις ώρες:
Ορισμένοι πολιτικοί και υψηλόβαθμα στελέχη υπερηφανεύονται ότι χρειάζονται μόνο τέσσερις ώρες ύπνου, αλλά αυτό απλά δεν είναι αληθές. Η Arianna Huffington είχε πει ότι κοιμόταν τόσο λίγο, ώσπου στο τέλος κατέρρευσε. Από τότε που συνήλθε, φροντίζει πάντα να κοιμάται τουλάχιστον οκτώ ώρες. Οι τέσσερις ώρες δεν συνίστανται, ειδικά αν είστε επικεφαλής μιας χώρας ή κάποιας μεγάλης επιχείρησης. Είναι επικίνδυνο για εσάς, αλλά και για τους γύρω σας.

Έξι ώρες:
Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται έξι ώρες τις καθημερινές. Η φράση «ευτυχώς είναι Παρασκευή» έχει επιστημονική βάση: η απώλεια ύπνου τις καθημερινές συσσωρεύεται κάθε βράδυ και στο τέλος ανυπομονείτε για έναν καλό ύπνο. Οι εργάσιμες ώρες είναι η μεγαλύτερη αιτία απώλειας ύπνου. Ζητείστε ευέλικτο ωράριο ή δουλέψτε από το σπίτι και κανονίστε συναντήσεις στο γραφείο τα απογεύματα.

Οκτώ ώρες:
Αυτές είναι οι ευρέως προτεινόμενες ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Φυσικά, το βιολογικό ρολόι του καθενός είναι διαφορετικό, επομένως ενώ για τον Μπιλ Γκέιτς επτά ώρες μπορεί να είναι αρκετές, εσείς μπορεί να χρειάζεστε λίγο παραπάνω.

Δέκα ώρες:
Οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερες ώρες ύπνου – περίπου εννιά ώρες κάθε βράδυ. Η προσέλευση στο σχολείο νωρίς το πρωί, είναι ίσως η μεγαλύτερη αιτία απώλειας ύπνου για τους έφηβους. Η μετακίνηση της ώρας έναρξης αργότερα –για παράδειγμα στις 10- έχει δείξει ότι μειώνει τις ασθένειες και αυξάνει τις επιδόσεις στις εξετάσεις.

[cnngreece]

One Response to “Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε;”

 1. Τι λες ρε μεγαλε που θα τις βρουμε τις 8.5 ωρες υπνου ???
  Θελουμε 3 τεταρτα με 1 ωρα να ΠΑΜΕ !!….στη δουλειά
  τουτεστιν ημερησιως 8+2 =10
  5 ωρες για το σπιτι φαγητο-κοινωνικα και ψωνια
  1 ωρα χαζοκουτι
  και 8.5 ωρες να ξαπλαρουμε ??

  Για δές βγεν ο Προυπολογισμος ???
  Αμ δεν βγε..!!!

  Μα φυσικα δεν βγεν ………….γιατι ο Υπερτατος Στοχος τους ΑΥΤΟς ειναι να σε εξαθλιωνουν πνευματικα και φυσικα σαν άλλο ρομποτακι ( ουτως ωστε να μην αποσπαται η προσοχη σου με τα δικα τους νομοθετηματα ) και Να εκει πανω στις Φρυξέλλες να στα πέρνουν χοντρα ………………..αφου αφισεις και κανα φραγκο στη πολιτικη ηγεσια που εχεις εκλεξει “νομιμα” ΜΚΟ και παρατρεχαμενους !!!

  “Ερωτηθείς τι εστι νόμος είπε· «των μεν δειλών φόβος, των δε τολμηρών κόλασις».”

  Σόλων, 630-560 π.χ., Αρχαίος Αθηναίος νομοθέτης & φιλόσοφος

  όταν ρωτήθηκε τι είναι νόμος, απάντησε: «ο φόβος των δειλών και η τιμωρία των τολμηρών»

  Πόλ

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: