Ολόκληρο το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για το Σκοπιανό – ΒΙΝΤΕΟ

763104FA-02E7-4ACD-9F74-80B778ECE4EE.jpeg

Ελληνίδες, Έλληνες,

Πριν από λίγη ώρα και μετά από πολύμηνες και επίμονες διαπραγματεύσεις, καταφέραμε να καταλήξουμε σε Συμφωνία με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, για την επίλυση της χρόνιας διαφοράς μας σε ό,τι αφορά την ονομασία της γείτονος.

 

Εδώ και πάνω από εβδομήντα χρόνια, από την ίδρυση του γειτονικού ομόσπονδου Κράτους της Γιουγκοσλαβίας, και ιδιαίτερα μετά την ανεξαρτητοποίησή της το 1992, η γειτονική χώρα έφερε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικειοποίηση της βαριάς πολιτισμικής κληρονομιάς της ελληνικής Μακεδονίας.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι προκειμένου να αποκατασταθούν σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας και ειλικρινούς φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας και προκειμένου η Ελλάδα όχι μόνο να δεχθεί, αλλά και να πρωτοστατήσει στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική των γειτόνων μας, οι τελευταίοι συμφώνησαν να αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων.

Συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η αλλαγή του ονόματος θα υλοποιηθεί τόσο σε ό,τι αφορά τις διεθνείς και διμερείς τους σχέσεις όσο όμως και στο εσωτερικό.

Με δύο λόγια, το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας ανέλαβαν την υποχρέωση να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμά τους.

Με τον τρόπο αυτό και υπό τους όρους που προβλέπονται στη συμφωνία, οι 140 χώρες που σήμερα αναγνωρίζουν τους γείτονες μας ως Μακεδονία, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Έτσι επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία.

Την ίδια στιγμή -και ίσως αυτό να έχει τη μεγαλύτερη ιστορική βαρύτητα και αξία για την Ελλάδα- στη Συμφωνία που καταλήξαμε, για πρώτη φορά προβλέπεται ότι οι Βόρειοι Γείτονές μας δεν έχουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας.

Ο όρος Μακεδόνας της ελληνικής ιστορικής κληρονομιάς, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό διαχωρίζεται ρητά και κατηγορηματικά από τον όρο Μακεδόνας, όπως τον χρησιμοποιούν και στη βάση του οποίου αυτοπροσδιορίζονται οι πολίτες της γειτονικής μας χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Συμφωνία αναγνωρίζει τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ από το 1977 για την καταγραφή της γλώσσας των γειτόνων μας ως Μακεδονικής γλώσσας, με την πρόσθετη, όμως, και σαφή διατύπωση ότι αυτή ανήκει στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών, γεγονός που, όπως ρητά αναγνωρίζεται, τη διαχωρίζει απολύτως από την ελληνομακεδονική γλωσσική κληρονομιά και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Η Συμφωνία, επίσης, προβλέπει ότι η υπηκοότητα που θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα των γειτόνων μας δεν θα είναι: Μακεδόνας σκέτο, όπως μέχρι σήμερα, αλλά: Μακεδόνας / Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Ελλάδα θα αναγνωρίζει την υπηκοότητα των γειτόνων πολιτών ως «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

Αλλά πέραν αυτών, μεγάλη σημασία έχει και το γεγονός ότι συμφωνήσαμε οι γείτονές μας στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση να αναλάβουν την υποχρέωση να αφαιρέσουν από το Σύνταγμα τους οποιαδήποτε αναφορά θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αλυτρωτική.

Συγκεκριμένα:

Απαλείφονται οι αναφορές σε Μακεδονική Μειονότητα, καθώς και στην ανάγκη προστασίας της.

Αντικαθίσταται το άρθρο για την προστασία των συνόρων με απάλειψη των προβληματικών σημερινών αναφορών.

Τέλος, αφαιρούνται οποιεσδήποτε έστω και έμμεσα ιστορικές – αλυτρωτικές αναφορές από το προοίμιο του Συντάγματός τους.

Με τον κ. Ζάεφ καταλήξαμε, επίσης, σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή – κύρωση και θέση σε ισχύ της Συμφωνίας.

Η Συμφωνία, αφού υπογραφεί από τους υπουργούς Εξωτερικών, θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των γειτόνων μας.

Στη συνέχεια, η Ελλάδα θα υποστηρίξει απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, με την Ε.Ε. στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Και ταυτόχρονα θα υποστηρίξει την αποστολή πρόσκλησης από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για ένταξή της στον οργανισμό.

Και οι δύο αυτές προσκλήσεις θα τελούν υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που κατοχυρώνει τη χρήση του ονόματος έναντι όλων.

Με απλά λόγια, εφόσον η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν ευδοκιμήσει τότε αυτοδικαίως ακυρώνεται η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και δεν εκκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Η Ελλάδα, τέλος, θα κυρώσει τη μεταξύ μας Σύμβαση στο ελληνικό κοινοβούλιο θέτοντας την σε ισχύ, καθώς και το Πρωτόκολλο ένταξης των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα.

Με τον τρόπο αυτό η χώρα μας διασφαλίζει πλήρως και απόλυτα τα συμφέροντα της και δεν απεμπολεί το σχετικό διαπραγματευτικό της πλεονέκτημα.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η Συμφωνία αυτή αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη, αλλά και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία.

Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία που αφορά όχι μόνο το έθνος μας, αλλά συνολικότερα την περιοχή μας.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια και τους λαούς μας.

Κλείνει οριστικά μια διένεξη που υπονόμευσε τον κοινό βηματισμό και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Και ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον.

Ένα παράθυρο αλληλεγγύης, φιλίας και συνεργασίας, ευημερίας και συνανάπτυξης μεταξύ των λαών μας.

Με τη Συμφωνία αυτή η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ως πραγματικός πυλώνας σταθερότητας σε μια βαθιά πληγωμένη περιοχή.

Σε μια περίοδο που χώρες γύρω μας βυθίζονται στον εαυτό τους, χτυπημένες από το μικρόβιο του εθνικισμού, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι στα Βαλκάνια, ως η χώρα που ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και τη δημιουργική συνύπαρξη των λαών.

Και είμαι βαθιά περήφανος για αυτό.

Και πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εσωτερικούς υπολογισμούς, σήμερα μπορούμε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να είμαστε περήφανοι.

Όχι μόνο για την ιστορία και την πολιτισμική μας κληρονομιά που με τη Συμφωνία κατοχυρώνουμε, όχι μόνο για το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και για το παρόν και το μέλλον μας.

Μιας ισχυρής Ελλάδας, φάρου πολιτισμού, ιστορίας αλλά και αξιών, μιας Ελλάδας Πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρώπη.

Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε και σήμερα κάνουμε ένα ιστορικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ,ΣΥΜΦΩΝΙΑ,ΠΓΔΜ,FYROM,MACEDONIA,ALEXIS TSIPRAS,ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ,Зоран Заев,ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ,ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ,Никола Димитров

3 σκέψεις σχετικά με το “Ολόκληρο το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για το Σκοπιανό – ΒΙΝΤΕΟ”

 1. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΦΗ : Η Συμφωνία δηλαδή η Προδοσία έγινε !…

  Ο Φ.Π. προειδοποίησε περί αυτής πολλάκις τον ελληνικό λαό, αλλά φωνή βoώντος εις ώτα μη ακουόντων . Κοντολογής έρχεται η σειρά της Δυτικής Θράκης , των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου , της Βορείου Ηπείρου, {Τσαμουριάς για τους Αλβανούς και Νότιας Αλβανίας για τους Κομμουνιστές } . Δηλαδή η Ελλάδα αυτοκτόνησε αφού κατόρθωσαν να την κυβερνήσουν οι κομμουνιστές και οι εθνικοσοσιαλιστές .

  Απόσπασμα από το βιβλίο μου με τίτλο : “ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ”.

  Tην ανυπαρξία του δήθεν Μακεδονικού Εθνους υποστηρίζουν άλλωστε και οι παράγοντες των “Μ.Π.Ο.” {Μακεδονικές Πατριωτικές Οργανώσεις} οι οποίες αναπτύσσουν ανθελληνική δράση στις Η.Π.Α. και στον Καναδά. Το επίσημο δημοσιογραφικό τους όργανο : ”Mακεντόσκα Τριμπούνα “ στο φύλλο της 29ης Οκτωβρίου 1959 και σε ανοικτή επιστολή προς εφημερίδα της Σόφιας αναφέρει τα εξής

  «Διότι έτσι όπως τα γράφετε , φαίνεται ως να επιβεβαιώνεται την ψευδή θέσιν των Σέρβων σωβινιστών, οι οποίοι ακόμα και υπό το κάλυμα του κομμουνσμού, τείνουν να εκσερβίσουν τους Μακεδόνες Βουλγάρους επινοοούντες το ανύπαρκτον Μακεδονικόν Εθνος».

  Οι ανωτέρω επιτιμήσεις της «Μακεντόνσκα Τριμπούνα », προκλήθησα κατόπιν της προ-
  παγανδιστικής γραμμής του Κ.Κ.Β. επί του Μακεδονικού, η οποία άρχισε να χαράσσε-
  ται μετά από τη ρωσογιουγκοσλαβική ρήξη του 1948. Αυτή ήταν η ευκαιρία για τους
  Βουλγάρους να απαγκιστρωθούν από τις συμβωνίες του 1947 του Μπλεντ, και την εκ
  νέου ανάληψη πρωτοβουλίας στο Μακεδονικό Ζήτημα . Πράγματι έδιωξαν τους εκπρο-
  σώπους του Τίτο από το «Κεντρικό Μακεδονικό Κομιτάτο» και κυκλοφόρησαν προκή-
  ρυξη που ανέφερε τα κατωτέρω :

  «Αναζωπύρωσις της πίστεως εις την μακεδονικήν υπόθεσιν. Ανάπτυξις μεκεδονικής
  συνειδήσεως , υποβοήθησις των προσπαθειών δημιουργίας αυτοτελούς μακεδονικού
  λαού, πραγματοποίησις της ενώσεως και ένωσις των προοδευτικών Μακεδόνων, υπό
  την σημαίαν του Πατριωτικού Μετώπου της Βουλγαρίας και την ηγεσίαν του Κ.Κ.Β.
  Η Μακεδονία εις τους Βουλγάρους». Η γραμμή αυτή της προπαγάνδας του Κ.Κ.Β. απέβλεπε
  στην απομόνωση των Σκοπίων και τη δημιουργία αυτονομιστικού κινήματος εντός της αντικομινφορμικής πλέον Γιουγκοσλαβίας , με την προοπτική όπως μία ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία , ενσωματωθεί τελικώς στη Βουλγαρία αφού οι Μακεδόνες είναι … Βούλγαροι . Το ίδιο σχέδιο με αυτό της βίαιης προσάρτησης της Ανατολικής Ρωμυλίας . Στη βουλγαρική αυτή τακτική προσχώρησε και το Κ.Κ.Ε., με την απόφασή της 5ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του, η οποία πάρθηκε τον Ιανουάριο του 1949. ώστε η Μακεδονία του Αιγαίου, δηλαδή η Ελληνική Μακεδονία , να εκχωρηθεί μέσω της αυτονόμησής της στη Βουλγαρία , πιστό δορυφόρο της Μόσχας και όχι πλέον στον αποστάτη Τίτο !…

  Το Κ.Κ.Ε. απέσυρε ταυτοχρόνως τα στελέχη του από τον Ν.Ο.Φ. και δημιούργησε μία
  νέα προδοτική οργάνωση την Κ.Ο.Α.Μ. {Κομμουνιστική Οργάνωση Αιγαιατικής
  Μακεδονίας} για την υποστήριξη της μακεδονικής πολιτικής του Κ.Κ.Β. Το 1952 μιά
  άλλη αυτονομιστική οργάνωση συγκροτήθηκε για την αντικατάσταση της Κ.Ο.Α.Μ., με
  την ονομασία : «Λαϊκή Επαναστατική Οργάνωση Ηλιντεν» Η ονομασία Ηλιντεν της
  νέας οργάνωσης του Κ.Κ.Ε. προήλθε από την ψευδεπανάσταση που έγινε στις 20
  Ιουλίου του 1903 στο Κρούσοβο, ημέρα της εορτής του προφήτη Ηλία , κατά την
  οποίαν το Κρούσοβο καταστράφηκε ολοσχερώς . Ο ακοπός της ήταν η απόσχιση της
  Μακεδονίας από την Ελλάδα και η εκχώρησή της στους Σκοπιανούς του “Τίτο”.

  Η οργάνωση αυτή διαλύθηκε το 1957, μετά από πενταετή ανθελληνική δράση , για την εθνική αποκατάσταση των δήθεν Σλαβομακεδόνων με τη δημιουργία ισοτίμου μακεδονικού κράτους στα Βαλκάνια . Διατυπώθηκε επίσης από το Κ.Κ.Ε. ότι πραγματοποιήθηκε «Βίαιος εξελληνισμός της Μακεδονίας» όπως αναφέρεται στο τεύχος του Φεβρουαρίου 1924, της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης».

  Στις 14 Δεκεμβρίου 1924 δημοσιεύτηκε το Μανιφέστο του 3ου Εκτάκτου Συνεδρίου του Κ.Κ.Ε στο οποίο μετείχε και ο υπαγορεύσας τις αποφάσεις της Κόμιντερν Ρώσος ηγέτης
  Μανουήλσκι , το οποίoν αναφέρει τα εξής :

  «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη. Αν δε συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της
  ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει πάνω σε μας , δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλυτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν σε βάρος μας , ενόσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού της Μακεδονίας και της Θράκης , από τη βαλκανική και την τουρκική μπουρζουαζία . Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και της Θράκης και για την ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους υπόσταση»

  Εκτός αυτού υπάρχει και η απόφαση της 7ης Συνδιάσκεψης στην οποίαν εκφράζεται πλήρως η ανθελληνική και υπέρ της Βουλγαρίας ρωσική πολιτική , η οποία σχετικώς με τη Μακεδονία αναφέρει τα εξής :

  «Το Μακεδονικό Ζήτημα είναι γενικά βαλκανικό ζήτημα και μόνο σαν τέτοιο μπορεί να λυθεί .Το μακεδονικό έδαφος και ο μακεδονικός λαός μοιράστηκαν ανάμεσα στη Σερβία,τη Βουλγαρία και την Ελλάδα . Εκτός από αυτό η μεγάλη μάζα των μεταναστευομένων επαναστατικών μακεδονικών στοιχείων ζει στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες , επαναστατικές δε μακεδονικές οργανώσεις υπάρχουν όχι μόνο μέσα στους πληθυσμούς των μακεδονικών περιφερειών, αλλά και μέσα στους μετανάστες . Τα βαλκανικά Κ.Κ. μόνο τότε θα κρατήσουν ορθή πολιτική πάνω στο μακεδονικό ζήτημα , όταν θα υπολογίσουν το σύνολο όλων τν διασπαρμένων στις διάφορες χώρες επαναστατικών μεκεδονικών δυνάμεων. Καθήκον της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας είναι να διεκολύνει το έργο των κομμάτων όσον αφορά αυτό το ζήτημα . Το ίδιο και όσον αφορά τα ζητήματα της Θράκης και της Δοβρούτσας . Η Β.Κ.Ο. κάνει έκκληση στους Μακεδόνες εργάτες και αγρότες να συσσωματωθούνε κάτω από την επαναστατική τους σημαία που έχει επάνω γραμμένο : «Ανεξάρητη και Ενιαία Μακεδονία και Ανεξάρτητη και Ενιαία Θράκη», να απαλλαχθούνε μιά για πάντα από την επιρροή της κυρίαρχης μπουρζουαζίας των βαλκανικών και άλλων χωρών και να υπολογίσουνε στην υποστήριξη μόνο των εργατών και των αγροτών στις βαλκανικές και στις άλλες χώρες . Εξ ίσου δε και στην υποστήριξη της Σοβιετικής Ενωσης».

  Το Κ.Κ.Ε. αποδέχτηκε δουλικώτατα σύμφωνα με το ρόλο του, τον υπέρ της Βουλγαρίας εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας Για την υποταγή άλλωστε του Κ.Κ.Ε. εξ ολοκλήρου στις βαλκανικές επιδιώξεις της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής , πήγε στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 1924, ο εκ των ηγετών του Κ.Κ. Ρωσίας Μανουήλσκι , ο οποίος και διόρισε νέους κομματικούς τοποτηρητές της Μόσχας στην Ελλάδα . Είναι δε μοναδική περίπτωση αδιάντροπης εθνικής προδοσίας ο διατυπωθείς επισήμως από το Κ.Κ.Ε., ψευδής ισχυρισμός ότι πραγματοποιήθηκε «βίαιος εξεληνισμός της Μακεδονίας», όπως ανέφερε το τεύχος Φεβρουαρίου 1924 της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης».

  “Ιδού η νυν θέση των Σκοπιανών και των Ελλήνων κομμουνιστών , σύμφωνα με το ψευτοσύνταγμα του ψευτοκράτους των Σκοπίων, που ενεπνεύσθη ο σύμμαχος των “Στάλιν και Τίτο, Αδόλφος Χίτλερ” . Αν δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά κατόπιν, ήταν Θεού θέλημα διότι : “Μωραίνει Κύριος ον Βουλεται ….”.

  “Στο μέλλον Μακεδονικό Κράτος , θα μπορούν να παραμείνουν διατηρώντας την υπηκοότητά τους οι μειονότητες και οι άλλες εθνικές ομάδες , όπως π.χ. οι Ελληνες”.

  Δηλαδή οι κομμουνιστές και οι συνοδοιπόροι τους που κυβερνούν την Ελλάδα από το έτος 1974 μέχει και σήμερα , απλώς εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Κ.Κ.Ε. από το 1924 , μέχρι τον Αύγουστο του 1949 που ηττήθησαν οι Σλαβοσκοπιανοί και οι σύμμαχοί τους κομμουνιστές , που με εξωτερική ένοπλη εισβολή εισέβαλαν στην Ελλάδα με σκοπό να αποσπάσουν την Ελληνική Μακεδονία από την επικράτειά της.

  Τιμή και δόξα στους κομμουνστές του Ηλιντεν που συνεχίζουν να δοξάζουν τη γενιά των ιοβόλων ελληνόφωνων συντρόφων τους , του S.N.O.F., του N.O.F., της Κ.Ο.Α.Μ., του ΗΛΙΝΤΕΝ και της Κ.Ν.Ε. που διαφεντεύουν την Ελλάδα .

  29-5-2018 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

  1. Ανδρέας ΑΝΑΓούλας , γνωστός και ως Φ.Π.
   Μετά τον Μέτωνα τον ΕΜέτωνα, ο πιο άχρηστος σχολιασμός στο μπλογκ.
   Κάθε του σχόλιο ένας χείμαρρος (ή μήπως οχετός ; ) από άχρηστες
   πληροφορίες ( ;;; ) αδύνατον να διασταυρωθούν , εικασίες, λογικά άλματα
   ,κοινώς … προπαγάνδα .
   Ανδρέας ΑΝΑΓούλας , γνωστός και ως Φ.Π.
   Ο Χριστιανός ψηφοφόρος του κόμματος των Σατανιστών.
   Ανδρέας ΑΝΑΓούλας , γνωστός και ως Φ.Π.
   Ο ένθερμος πατριώτης οπαδός των νεοναζί με τατουάζ τη σβάστικα.
   Ανδρέας ΑΝΑΓούλας , γνωστός και ως Φ.Π.
   Ο σεμνός σχολιαστής που μιλά για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο.
   Ανδρέας ΑΝΑΓούλας , γνωστός και ως Φ.Π.
   Όπου Φ.Π. = Φωτεινός Παντογνώστης
   Κινητή βιβλιοθήκη και αυτός.
   Σκληρός ο ανταγωνισμός με τον ΕΜέτωνα για την θέση του πυρηνάρχη του μπλογκ
   Ή μήπως όχι ;
   Μπορεί κάποιος να νικήσει τον … εαυτό του ;

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s