Το ολοκαύτωμα του Διστόμου. Απο τους Γερμανούς. 10 Ιουνίου 1944.

 

ΔΙΣΤΟΜΟ10/06/1944… Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην κατεχόμενη Ελλάδα. Οι Ναζί κατακτητές καταστρέφουν το Δίστομο και σκοτώνουν 218 κατοίκους του.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ – Σάββατο 10 Ιουνίου 1944.

Τα νέα από το μέτωπο ήταν καλά.
Ξημέρωνε μια ακόμα μέρα εργασίας και ελπίδας. Η μέρα της λευτεριάς και της ειρήνης κοντοζύγωνε. Τέσσερις μέρες πρίν, στις 6 Ιουνίου, οι σύμμαχοι είχαν αποβιβαστεί στη Νορμανδία. Οι Γερμανοί κατακτητές βλέπονιας να φτάνει το τέλος της αυτοκρατορίας τους καταλαμβάνονται από αμόκ καταστροφής. Βγάζουν διαταγές γενοκτονίας.
“Ένας Γερμανός σκοτωμένος – πενήντα Ελληνες, δέκα Γερμανοί – ένα χωριό”

Ήθελαν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους ώστε να πάψουν να ενισχύουν τις οργανωμένες ανταρτικές ομάδες που δρούσαν στην περιοχή.Έτσι στα πλαίσια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων εκείνο το φοβερό πρωϊνό μια φάλαγγα επτά αυτοκινήτων με γερμανούς στρατιώτες (*2ος λόχος του 2ου τάγματος του 7ου Συντάγματος της 1ης Μεραρχίας των Ες – Ες με έδρα την Λιβαδειά), ξεκίνησε από τη Λιβαδειά με κατεύθυνση προς το Δίστομο. Από αυτά τα δύο πρώτα που προπορεύονταν αρκετά, ήταν Ελληνικά επιταγμένα, γεμάτα με Γερμανούς στρατιώτες ντυμένους μαυραγορίτες. Αυτοί θα πρωτοκτυπούσαν τους αντάρτες που ανύποπτοι θα πλησίαζαν τα αυτοκίνητα και θα ενισχύονταν από τη δύναμη που θα ακολουθούσε.

Από τον Καρακόλιθο και μετά σκορπούν το θάνατο. Σκοτώνουν πέντε και συλλαμβάνουν σαν ομήρους δώδεκα αγρότες ενώ θέριζαν.
Στη διασταύρωση Διστόμου – Αράχωβας συναντιούνται με άλλα 60 αυτοκίνητα γεμάτα Γερμανους στρατιώτες που έρχονταν από την Άμφισσα με κατεύθυνση προς το Δίστομο.
Μπαίνουν στο Δίστομο. Οι κάτοικοι είναι ανυποψίαστοι. Βλέποντας όμως τους ομήρους ανησυχούν. Η φάλαγγα ήταν πρωτόφαντα μεγάλη. O επικεφαλής καλεί τον Πρόεδρο και τον παπά τον χωριού από τους οποίους ζητά πληροφορίες για τις κινήσεις των ανταρτών στην περιοχή. Μη μπορώντας να μάθουν, αφού τοποθέτησαν στα υψώματα γύρω απο το χωριό φυλάκια για τον έλεγχο και εκφοβισμό, επιδίδονται σε λεηλασίες.

Το μεσημέρι τα δύο επιταγμένα Ελληνικά αυτοκίνητα με τους μεταμφιεσμένους Γερμανούς στρατιώτες κατευθύνθηκαν προς τον ‘Οσιο Λουκά. Λίγο πριν απο το χωριό Στείρι δέχθηκαν επίθεση από τμήμα ανταρτών του ΕΛΑΣ (11ος λόχος του 3ου τάγματος, του 34ου συντάγματος), που είχε στήσει ενέδρα. Η μάχη ήταν σκληρή και κράτησε δύο ώρες περίπου. Το αντάρτικο τμήμα υποχώρησε μπροστά στον όγκο των Γερμανικών δυνάμεων που μόλις άκουσε πυροβολισμούς έφτασε στο Δίστομο. Οι απώλειες όμως των Γερμανών ήταν μεγάλες. Απο τα δύο πρώτα αυτοκίνητα σώθηκαν ένας στρατιώτης και ένας οδηγός. Σκοτώθηκαν 40 Γερμανοί. στρατιώτες περίπου. Ο επικεφαλής αξιωματικός Τεο *, τραυματίζεται βαριά και λίγο αργότερα στο Δίστομο ξεψυχά.
‘Υστερα απο τη συμπλοκή η Γερμανική φάλαγγα επέστρεψε στο Δίστομο. Αμέσως εκτελεί τους 12 ομήρους μπροστά στο Δημoτικό Σχολείο

Κι εδώ αρχίζει η τραγωδία του Διστόμου. Οι κάτοικοι, όσοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν νωρίτερα από το Διάσκελο, τη μόνη αφύλακτη διάβαση, κλείνονται έντρομοι στα σπίτια τους.Τους έρημους δρόμους του χωριου διατρέχουν εξαγριωμένοι στρατιώτες με εφ’ όπλου λόγχη. Μπαίνουν στα σπίτια, σκοτώνουν, καίνε, σφάζουν και βιάζουν. Γυναίκες, άνδρες, παιδιά, γέροι, γριές ακόμα και βρέφη λίγων ημερών πέρασαν από τον ίδιο τρομακτικό Γολγοθά. Απαίσιοι ακούγονται οι θρήνοι και οι οιμωγές αυτών που ξεψυχουν. Νέοι Ηρώδεις οι εκπολιτιστές του Χίτλερ μακελεύουν τα παιδάκια του Διστόμου.

Στο Δίστομο έγιναν αυτά. Θα γίνονταν κι άλλα. Μα ήρθε η νύχτα και οι δολοφόνοι φοβήθηκαν και έφυγαν. Τώρα στο χωριό απλώνεται η γαλήνη του Νεκροταφείου για πολλή ώρα.Μα σιγά – σιγά ξύπνησε το Δίστομο. Και τότε ακούστηκαν οι θρήνοι των παιδιών που έρημα κλαίγαν τους γονείς τους και οι γόοι των γερόντων. Ακούγονταν ακόμη και κάποια παράξενα γέλια και τραγούδια αυτών που παρεφρόνησαν, μπροστά στη φρίκη που έζησαν.
Μέσα στη νύχτα μικρά παιδιά πήραν τους σκοτεινούς δρόμους προσπαθώντας να φτάσουν στα κοντινά χωριά. ‘Ενα καραβάνι παιδιών που γύρευε ένα ανθρώπινο χέρι για να σκουπίσει τα δάκρυα από τα μουτράκια τους και να δώσει απάντηση στο ερωτηματικό: Γιατί τους σκότωσαν;”

Από το βιβλίο του Γιάννη Μπασδέκη “ΔΙΣΤΟΜΟ” μεταφέρουμε εν συντομία τις κάτωθι πληροφορίες.
“Οι βιαιότητες συνεχίστηκαν τις επόμενες ημέρες με ιδιαίτερη αγριότητα όπου οι Χιτλερικοί πλιατσικολόγησαν ότι είχε απομείνει όρθιο. Στις 26 Ιουνίου επανέρχονται με αποκορύφωμα τον ομαδικό βιασμό μιάς 50χρονης τυφλής και πνευματικά ανάπηρης γυναίκας αφού την χτυπούν στο πρόσωπο με τον υποκόπανο σπάζοντάς της τα δόντια και αναίσθητη όπως είναι, ξεσπούν επάνω της, το βρώμικο σαρκικό πάθος τους”.

Ο Στάθης Σταθάς συνεχίζει.
“Η σφαγή του Διστόμου ήταν ένα έγκλημα απά αυτά που ανεβάζουν τα θύματα στην τιμητική θέση των μαρτύρων και τους θύτες στην αιώνια καταφρονία.“Αποτελεί κατάπτυστο γεγονός για τον πολιτισμό εκείνων που φιλοδόξησαν να κυβερνήσουν τον κόσμο και που κατέδειξε ότι ο μέχρι σήμερα πολιτισμός καμμιά εν γένει επίδραση δεν είχε στις εγκληματικές ψυχές τους” (Νυρεμβέργη).Μετά τον πόλεμο και την ήττα των Γερμανών ο Διοικητής των Γερμανικών δυνάμεων που διέπραξαν το πανανθρώπινο έγκλημα του ΔιστόμουΧάνς Ζάμπελ * συνελήφθη στο Παρίσι και εκδόθηκε από τις Γαλλικές αρχές στην Ελλάδα, ενώ όμως ήταν προφυλακισμένος και επρόκειτο να προσαχθεί σε δίκη ζητήθηκε απο την Κυβέρνηση της τοτε Δ. Γερμανίας και εστάλη σ’ αυτή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει σήμερα ελεύθερος.” ΔΙΣΤΟΜΟ 1994

*Η διερεύνηση και ο εμπλουτισμός των γεγονότων και των στοιχείων της σφαγής είναι υπόθεση της παγκόσμιας κοινότητας και του κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου πολίτη. Ήδη διάφοροι ερευνητές και ιδιαίτερα Γερμανοί, όπως ο ιστορικός Ντίτερ Μπέγκεμαν, Dieter Begemann, κυκλοφορούν νέα στοιχεία για την σφαγή του Διστόμου. Σύμφωνα με αυτά, η μονάδα που ανέλαβε την απάνθρωπη αυτή επιχείρηση ήταν η 4η Μεραρχία Τεθωρακισμένων(PANZER) Γρεναδιέρων της Αστυνομίας των S.S. O Tεό που αναφέρεται ως αξιωματικός, πιθανότατα ήταν ο διερμηνέας τους και διερευνάται και η Ελληνική καταγωγή του. Στο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, αναφέρεται ότι ο άνθρωπος που έδωσε τη διαταγή για την εκτέλεση των συμπατριωτών μας, ήταν ο εικονιζόμενος Φριτς Λάουτενμπαχ που τον παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, καθώς η είδηση αυτή ήρθε πρόσφατα στην κατοχή μας.
Αναμένουμε επιβεβαιώσεις και σχόλια.Επιβεβαίωση από αρθρογράφο Δέσποινα Κωνσταντινάκου του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ της 29/1/2003

Παράλληλα παραπέμπουμε σε βιβλία που εκδόθηκαν με βάση τα γεγονότα του Διστόμου.
Η σφαγή του Διστόμου – Τάκης Λάππας – Έκδοση Δήμου Διστόμου 1944
Η σφαγή του Διστόμου – Γεώργιος Δ. Νικολάου Έκδοση ΑΜΦΙΣΣΑ 1978
Δίστομο – Γιάννης Μπασδέκης – Έκδοση Αρχέτυπο 1994
Αναμνήσεις & Μαρτυρίες πενηντάχρονες ή άχρονες – Καίτη Μανωλοπούλου – έκδοση Δήμου Διστόμου – 1994
Να ζεστάνουμε τις πέτρες στις πλαγιές του Διστόμου – Καίτη Μανωλοπούλου – Εκδόσεις Βεργίνα -Χορηγία Δήμου Διστόμου – 2004 (Λαογραφικό – Ειδικό κεφάλαιο Μαρτυριών Σφαγής )
Χαρακτηριστικό επίσης είναι και το ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού “ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ” τεύχος 21-22, Ιούνιος 1995 – Άσπρα Σπίτια

http://www.distomo.gr/history/sfagi.htm

33 thoughts on “Το ολοκαύτωμα του Διστόμου. Απο τους Γερμανούς. 10 Ιουνίου 1944.”

 1. Και κατι δηθεν πατριωτες κυκλοφορουν με τατουαζ αγκυλωτους σταυρους ακομη και μεσα στη βουλη συγχαρητηρια σε αυτους που τους ψηφησαν

  Like

 2. Πω πω τι μας λες!Εγιναν τετοια πραματα?Δηλαδη σημερα που το ολοκαυλωμα συνεχιζεται, δεν εχουν αναγκη οι ελλναραδες.Να’ναι καλα,ξερουν αυτοι.Και νου και γνωση εχουν και παιχνιδιαρη κωλο,τσαχπινατο.

  Like

   1. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΡΕ ΤΥΦΛΕΣ ;
    “Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ”

    ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΣΕ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2009 ;

    ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΣΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΥΡΤΣΟΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥ/ΑΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ;

    (ναι ναι . . εσύ εξαιρείσαι, δεν φταις γιατί ήσουν πρωτάρα και παρασύρθηκες)

    Like

   2. ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΑΠ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΚΑΙ ΤΡΕΞΑΝΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

    ARE YOU ?
    ARE YOU GREEKS FOR REAL ?
    I’LL BE DAMNED !

    Like

 3. Δηλαδή τώρα που όχι οι Ναζί αλλά ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό κομματικό Γερμανικό σύστημα (αγαστή συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών είναι κυβέρνηση αυτή την στιγμή να σας υπενθυμίσω) υπηρετώντας τα συμφέροντα της παγκόσμιας τραπεζικής ελιτ μας εξολοθρεύει, δεν πειράζει.
  Δεν χρησιμοποιούν τανκς για να ισοπεδώσουν την χώρα οπότε όλα καλά.

  Βέβαια οι τοκογλύφοι, μέσω των Γερμανών, την δουλειά τους κάνουν. Το κακό είναι ότι στην δούλεψη των τραπεζιτών είναι και η ‘κυβέρνησή’ μας, σύσσωμη η ‘αντιπολίτευση’ και εσείς οι ‘δημοσιογράφοι’.

  Αιδώς δοσίλογοι !

  Like

 4. Αν δεν ηταν οι μοβοροι ανταρτες που σκοτωναν στρατιωτες του αξονα δεν θα εκτελουσαν οι γερμανοι τοσους Ελληνες , ασε που θα ηταν πολυ καλυτερα αν κερδιζε ο Χιτλερ τον πολεμο..Για το κατοχικο δανειο οι γερμανοι απλα ηθελαν φαι και να ζησουν και θα το επεστρεφαν πισω μετα την νικη του Χιτλερ και θα αποζημιωναν την Ελλαδα και τις καταστροφες θα επιδιορθωναν.

  Like

  1. Σωστά Ghost of Diogenes.

   Απλά να μας σφάξουν και στην συνέχεια να μας βιάσουν ήθελαν. Αφού είχαν υποσχεθεί ότι μετά θα μας έκαναν παρθενοραφή. Τί άλλο θέλαμε δηλαδή;

   Άξιος προδότης δωσίλογος Γερμανοτσολιάς !

   Like

   1. Με Χιτλερ νικητη δεν θα ειχαμε τα σκατα της ΝΤΠ και η Ελλαδα θα ειχε καλυτερη τυχη. οσο για τον χαρακτηρισμο καλυτερα “γερμανοτσολιας” παρα σταλινοτσολιας;

    Like

   2. και οταν ερθει η χρυση αυγη εξουσια θα καταργησει τις εκδηλωσεις για Διστομο ,Κλαβρυτα και αλλου γιατι εφταιγαν οι προδοτες οι ανταρτες για οτι σφαγη εγινε..Θα χτιστουν προτομες σε ολες τις πολεις της Ελλαδας για τον μεγαλυτερο ηγετη ολων των εποχων που αδικηθηκε τοσο πολυ τον Αδολφο τον Χιτλερ .Ερχομαστε να αποκαταστησουμε την αδικια κατα του Χτιλτερ;

    Like

   3. Alitheia στον Κερκυραιο μιλας που παριστανει τον Διογενη, και χθες ηταν στο Athens Pride μεγαλη πουσταρα κι αυτος, οπως οι βουλευτες του Συριζα που τωρα θελουν ολους τους γκει αστυνομους, και θα ρθει να σε συλλαβει ενα φραγκοσυκο;

    Like

   4. Εξορκιστης εκει εισουνα και βρηκες κερκυραιους!Σαλτα τωρα σε ενα κονταρι διχως βαζελινη;

    Like

  1. Κερκυραιος πουσταρακο για πες ποιος εισαι στο βιντεο απο το Athens Pride?

   Like

   1. Ήσουν κι’ εσύ εκεί αγοράκι;
    Σε είδα που κρατούσες το λάβαρο:

    Like

 5. Αρχηγόπουλο θα ήταν τότε ο παπαδημούλας..
  Ρουφιανοαρχηγόπουλο.Με τις κουκούλες από τότε.
  Θα ρουφιάνεβε και την άλλη μέρα θα σφάδαζε από το κλάμα στις κηδείες των θυμάτων.
  Ως γιαλατζοαριστερός πάντα.

  Like

  1. ΟΙ δουλειες αυτες ειναι μονο για τους ενδοξους γερμανοτσολιαδες και δεν θα επιτρεψουμε σε κανεναν να μας αντιγραφει..Ποσο μαλλον αν αυτος λεγεται αριστερος.

   Like

   1. Ακομα περιμενω απαντηση ποια ξεβρακωτη λουγκρα ειναι ο Κερκυραιος στο παραπανω βιντεο;

    Like

   2. ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΤΑΓΜΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΩΜΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕΓΑ.

    Like

   3. Απ’ οτι βλεπω ακομα περιμενω απαντηση, αυτο ειναι αποδειξη οτι ο Κερκυραιος ειναι Λουγκρα, και οτι ηταν χθες στο Athens Pride βλαμμενο πες την αληθεια.

    Like

   4. Μην ανησυχεις νεαρε θα τον βρουμε τον κερκυραιο και απο Κερκυρα θα τον στειλουμε σε την Γυαρο για “διακοπες” ονειρεμενες.
    Εμεις οι χρυσαυγιτες δεν ειμαστε κωλοτουμπες ουτε και φοβομαστε να πουμε οτι λατρευουμε τον Χιτλερ.Αλλες λουγκρες φοβουνται να εκφρασουν τα ναζιστικα πιστευω τους .

    Like

  1. Και εσυ τι ποσο βλαμμενο UFO εισαι που παριστανεις τον Διογενη;

   Like

 6. ΚΑΡΑΚΑΤΑΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΡΙΟΛΥΜΠΙΑ. ΘΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΤΩΝ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΩΝ ΣΑΣ.

  Like

 7. Δίστομο: Η ΛΑ.Ε στην 74η επέτειο της σφαγής

  Δ. Στρατούλης: απαιτούμε τώρα απόδοση από τη Γερμανία των αποζημιώσεων, των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Η Γερμανία μας χρωστάει, δεν της χρωστάμε.
  Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της και Θανάση Σκούμα (πρώην βουλευτή Βοιωτίας), Διονύση Φλαμιάτο και Σαράντο Θεοδωρόπουλο, μέλη του πολιτικού Συμβουλίου της, παραβρέθηκε και συμμετείχε από το πρωί της Κυριακής στο Δίστομο, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 74 χρόνια από την σφαγή των 218 κατοίκων της μαρτυρικής πόλης και την πυρπόλησή της, στις 10 Ιουνίου 1944,από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
  Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, 10/6, η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε περιόδευσε στα καφενεία στην πλατεία του Διστόμου, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Παρέστη στην δοξολογία που τελέσθηκε στον κεντρικό ναό του Διστόμου στην μνήμη των θυμάτων και στη συνέχεια έδωσε το παρόν και κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των εκτελεσμένων, στο οποίο κατευθύνθηκαν με πορεία μαζί με τον Δήμαρχο, τους εκπροσώπους φορέων και εκατοντάδες πολίτες.
  Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε, επίσης, και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λειβαδιάς και πρώην Βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς.
  Ο Δημήτρης Στρατούλης μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης 2018 σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
  «Ήρθαμε στο μαρτυρικό Δίστομο όχι μόνο για να αποτίσουμε, με τη σεμνότητα που αρμόζει, τιμή στη μνήμη των σφαγιασμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής αλλά και για να απαιτήσουμε να αποδοθεί επιτέλους όχι μόνο ιστορική αλλά και έμπρακτη δικαιοσύνη.
  Διεκδικούμε, δηλαδή, από τη Γερμανική κυβέρνηση εδώ και τώρα αποζημιώσεις για τα θύματα και τις οικογένειές τους, πολεμικές επανορθώσεις, και την επιστροφή των λεηλατημένων αρχαιολογικών θησαυρών και του κατοχικού δανείου.
  Θεωρούμε ότι όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας από την λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου μέχρι τώρα έχουν μεγάλες και απαράγραπτες πολιτικές ευθύνες, γιατί δεν διεκδίκησαν αποφασιστικά και αποτελεσματικά έναντι της Γερμανίας την εκπλήρωση αυτών των ιστορικά, πολιτικά και ηθικά δίκαιων στόχων και διεκδικήσεων.
  Οι δίκαιες και νόμιμες απαιτήσεις του λαού και της χώρας μας έναντι της Γερμανίας, που ανέρχονται σε πάνω από 300 δισ. ευρώ, όπως τις υπολόγισε τεκμηριωμένα το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, πρέπει να εγγραφούν άμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας μας.
  Η Γερμανία μας χρωστά, δεν της χρωστάμε».

  https://iskra.gr/%CE%B4%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CE%B7-%CE%BB%CE%B1-%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-74%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE/

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s