olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Αρχηγική εμφάνιση της Όλγας: «Η ΝΔ δεν λέει άλλα εκτός χώρας και άλλα εντός»!

Posted by olympiada on June 10, 2018

“Η Ευρώπη θα πρέπει να εγκαταλείψει τις δημοσιονομικές λογικές ακραίας λιτότητας!”

Θύμισε τον αείμνηστο Ιωάννη Κεφαλογιάννη και την ιστορική του επιστολή για την διαπλοκή.

Με το γάντι σφάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της. Η τέως υπουργός που υπήρξε πιο πετυχημένη της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, εγκαλεί στην ουσία τον Μητσοτάκη για την υποκρισία του με τις δηλώσεις του για το σκοπιανό στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου μάλιστα τις έφερε στην δημοσιότητα… σλοβένος! Η Όλγα ακυρώνει όλη την υποκριτική στάση του Μητσοτάκη στο εσωτερικό δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι “στόχος είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία για το ονοματολογικό”.

Εξαιρετικά καυστική όμως είναι και η τοποθέτηση της για την επόμενη μέρα όπου ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας ότι “η Ευρώπη θα πρέπει να πλησιάσει περισσότερο τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και να μην μείνει προσηλωμένη σε ασφυκτικές δημοσιονομικές λογικές ακραίας λιτότητας”!

Η παρέμβαση αυτή της Όλγας σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για την επόμενη μέρα της εξόδου από το μνημόνιο, φέρνει συνειρμούς μεγάλης ιστορικής σημασίας. Όπως την παρέμβαση του αείμνηστου Ιωάννη Κεφαλογιάννη που αποκάλυπτε την μεθόδευση Μητσοτάκη, ορίζοντας για πρώτη φορά την “διαπλοκή” με επιστολή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Με επιστολή του στην «Κ.Ε.» ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην κυβέρνηση Ζολώτα πρώτη φορά φέρνει στο φως το παρασκήνιο της συνάντησής του με τον Κ. Μητσοτάκη και αναφέρει ότι ο τότε αρχηγός της Ν.Δ. του ζήτησε να μην ανακοινώσει την παραίτησή του, επειδή, όπως λέει, «ήθελε να ρυθμίσει ένα σοβαρό θέμα». «Η μεθόδευση που έκανε, ήταν να εμφανίσει την παραίτηση της κυβέρνησης από άλλη αιτία και όχι με αφορμή τις προμήθειες του ΟΤΕ», προσθέτει ο κ. Κεφαλογιάννης (η κυβέρνηση Ζολώτα παραιτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1989, όταν και τα τρία κόμματα που τη στήριζαν, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός της Αριστεράς, απέσυραν την εμπιστοσύνη τους λόγω διαφωνιών για τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις και το φορολογικό).

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Ποιο ήταν το «σοβαρό θέμα» που ήθελε να ρυθμίσει ο Κ. Μητσοτάκης πριν πέσει η κυβέρνηση; Ο Γ. Κεφαλογιάννης σημειώνει ότι «αν ο λαός γνώριζε ότι η παραίτηση της κυβέρνησης έγινε λόγω του ότι οι τρεις αρχηγοί επενέβησαν στο θέμα προμήθειας ψηφιακού υλικού στον ΟΤΕ θα ήταν ένας κόλαφος για το πολιτικό σύστημα» και καταγγέλλει ότι «τότε ξεκίνησε η μεγάλη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος, η οποία διατηρείται μέχρι σήμερα».

Η επιστολή του Γ. Κεφαλογιάννη έχει ως εξής:

«Επειδή η έγκριτη εφημερίδα σας είχε στο φύλλο της Κυριακής κύριο θέμα, πολυσέλιδο ρεπορτάζ, το σκάνδαλο της Siemens και στο οποίο αναφέρετο το όνομά μου, για την πληρέστερη πληροφόρησή σας και μόνο για την αλήθεια σάς γνωρίζω τα ακόλουθα.

Η συμμετοχή μου ως υπουργού αναπληρωτή Μεταφορών και Επικοινωνιών στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα μ’ έφερε διαχειριστή της προμήθειας 470.000 ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ από τις εταιρείες Siemens και Intracom με απευθείας ανάθεση, χωρίς δηλαδή να έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος διεθνής διαγωνισμός. Η διαδικασία απευθείας ανάθεσης των προμηθειών ψηφιακής τεχνολογίας από Siemens και Intracom στον ΟΤΕ αποκτούσε μονοπωλιακό χαρακτήρα και αυτό κατέστη δυνατόν ύστερα από μακροχρόνια προσπάθεια των εταιρειών με το δ.σ. του ΟΤΕ κατά τα προηγούμενα χρόνια. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και σήμερα από την μονοπωλιακή προμήθεια του ΟΤΕ από τις παραπάνω εταιρείες.

Επειδή υπήρχε μεγάλο και αναμενόμενο ενδιαφέρον και από άλλες μεγάλες εταιρείες παραγωγής ψηφιακής τεχνολογίας γιατί το αντικείμενο ήταν μεγάλο και τα οικονομικά μεγέθη τεράστια, υπήρξε μια δημόσια αντιπαράθεση στα μέσα ενημέρωσης που πολλά μιλούσαν για σκάνδαλο. Αντιδράσεις ακόμη υπήρξαν από συνδικαλιστές και άλλους παράγοντες που υποστήριζαν ότι η διαδικασία απευθείας ανάθεσης ήταν αντίθετη με τις διατάξεις του νόμου περί προμηθειών από το εξωτερικό.

Ετσι, θεώρησα σωστό να πάω το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο. Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση μετά από εισήγησή μου, την οποία και σας εσωκλείω, να σταματήσει κάθε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις παραπάνω προμηθεύτριες εταιρείες και να διενεργηθεί νέος διαγωνισμός που θα διασφάλιζε τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον.

Το υπουργικό συμβούλιο στην ομόφωνη απόφασή του είχε ορίσει μια τριμελή επιτροπή από τους Κεφαλογιάννη, Θέμελη και Γεννηματά να παρακολουθήσει την υλοποίηση της απόφασής του.

Πρέπει να τονιστεί ότι όχι μόνο ήταν παράνομη η απευθείας ανάθεση των ψηφιακών παροχών από τις εταιρείες Intracom και Siemens αλλά και οι τιμές τους ήταν διπλάσιες ή ακόμα και τριπλάσιες από τις τιμές των ψηφιακών παροχών που υπήρχαν στη διεθνή αγορά.

Τριμερής συναίνεση

Οταν παρά ταύτα αγνοώντας την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το Δ.Σ. του ΟΤΕ με τη συναίνεση των τριών πολτικών αρχηγών υπέγραψε τις προμήθειες από τις εταιρείες Siemens, Intracom και το πληροφορήθηκα, επισκέφθηκα τον Γιώργο Γεννηματά, που το υπουργείο Συντονισμού ήταν δίπλα στο υπουργείο Μεταφορών, τον ενημέρωσα για τις εξελίξεις και του τόνισα ότι πηγαίνω να υποβάλω την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό.

Μου είπε ότι η παραίτησή μου θα οδηγήσει σε παραίτηση όλης της κυβέρνησης αλλά δεν μπορούσε παρά να σεβαστεί τη θέση μου.

Εν συνεχεία επισκέφθηκα τον πρωθυπουργό, στον οποίο ανέφερα ότι ύστερα από την τροπή που πήρε η προμήθεια των ψηφιακών παροχών από τον ΟΤΕ αγνοώντας μάλιστα ομόφωνη απόφαση υπουργικού συμβουλίου, δεν μπορούσα να παραμείνω άλλο στη θέση μου και έτσι του υπέβαλα την παραίτησή μου. Προσπάθησε να με μεταπείσει, αλλά του ανέφερα ότι η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη και αφού τον ευχαρίστησα για την τιμή που μου έκανε και τη συνεργασία μας, αποχώρησα. Με τον Κώστα Μητσοτάκη δεν είχα επικοινωνήσει και όταν του γνώρισε ο Ζολώτας την παραίτησή μου, άρχισε να με αναζητά παντού. Τελικά ύστερα από αρκετή ώρα επικοινωνήσαμε και με παρακάλεσε να περάσω από το γραφείο του, πράγμα που έκανα.

Με παρακάλεσε και εκείνος να ανακαλέσω την απόφασή μου και να μην παραιτηθώ, αλλά του απάντησα ότι αυτό δεν το συζητώ, αφού ήδη την είχα υποβάλει στον πρωθυπουργό. Τότε ο Μητσοτάκης με παρακάλεσε να μην ανακοινώσω την παραίτησή μου γιατί ήθελε να ρυθμίσει ένα σοβαρό θέμα.

Η μεθόδευση που έκανε ήταν να εμφανίσει την παραίτηση της κυβέρνησης από άλλη αιτία και όχι με αφορμή τις προμήθειες στον ΟΤΕ. Διότι αν ο λαός γνώριζε ότι η παραίτηση της κυβέρνησης έγινε λόγω του ότι οι τρεις αρχηγοί επενέβησαν στο θέμα προμήθειας ψηφιακού υλικού στον ΟΤΕ θα ήταν ένας κόλαφος για το πολιτικό σύστημα και αυτό δεν ήθελε να συμβεί σε καμία περίπτωση.

Δυστυχώς τότε ξεκίνησε η μεγάλη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος, η οποία διατηρείται μέχρι σήμερα. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να δοθεί τέλος σ’ αυτή την αμαρτωλή ιστορία που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και το πολιτικό σύστημα».

7 Responses to “Αρχηγική εμφάνιση της Όλγας: «Η ΝΔ δεν λέει άλλα εκτός χώρας και άλλα εντός»!”

 1. Τι μας λες βρε παιδί μου said

  Εκτός από ανιψιά του Βαρδινογιάννη, είναι και κάτι άλλο αυτή ;
  Αλήθεια, πόσοι συγγενείς αυτού είναι βολευτές στη βουλή ;

  Like

 2. Μέτων said

  Ο κουνιάδος του Ι.Κεφαλογιάννη, Βαρδής Βαρδινογιάννης, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό αντιπροσωπεύωντας την γαλλική Alcatel. H Intracom ανήκει στον Σ.Κόκκαλη, κομμουνιστή εκ παραπετάσματος, ο ανταγωνισμός με τον Β.Βαρδινογιάννη έδοσε λαβή στην εκδοχή ότι η δολοφονική απόπειρα της 17ης Νοέμβρη εναντίον του εξ Επισκοπής Ρεθύμνης αποτάκτου πλωτάρχου οφείλεται σε αυτή την εμπορική αντιμαχία.
  Εκείνη την εποχή εκδότης της Μεσημβρινής, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη από 1984, είναι ο απόστρατος αξ/κος του Πολεμικού Ναυτικού Αθανάσιος Σέκερης είς εκ των επτά αντιπλοιάρχων οίτινες συνομώτησαν για να επαναφέρουν τον Γλυξκβούργο στην Ελλάδα. Αυτός με την Μεταπολίτευση διωρίσθη διοικητής του ΟΤΕ, παρέμεινε δε σ΄αυτή τη θέση μέχρι τον σχηματισμό κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.
  Μεταγενέστερα ο υιός αυτού Ευάγγελος Σέκερης ανεδείχθη σε ανώτερο στέλεχος της Siemens. Με τον Αντώνη Σαμαρά ήσαν σύγαμπροι, είχαν νυμφευθή της αδελφές Κοκκίνου. Η κατοικία του Χριστοφοράκου στην οδό Πεντέλης στην Κηφισσιά , ιδιοκτησίας της οικογενείας Κοκκίνου.
  Αυτά για να λειτουργήσουν κρίσεις και συνειρμοί.

  Like

  • Kerkyraios leme said

   Σέβας στην “κινητή βιβλιοθήκη” …..Που ήσουν τόσο καιρό χαμένος ωρε αστροπελέκι ;; Γιατί δεν σε κάνανε πρωθυπουργό;

   Like

   • KERKYRO-ILITHIOTHEN said

    Βλημα βγλαλε το δαχτυλο απο τον κωλο σου ρεεεεε οταν μιλας!

    Like

   • Kerkyraios leme said

    Αυτό το λες από προσωπική εμπειρία σου ρε βλαμμένο;Μου αρέσει που κατηγορείτε το gay pride κιόλας χρυσαυγουλιάρες..

    Like

   • KERKYRO-ILITHIOTHEN said

    Το ξερω οτι η αληθεια σ’ ενοχλει, δεν παυει ομως να ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

    Like

 3. Aκέλας said

  Κυρία μου αν εν ήσασταν Γυναίκα και ωραία,μπορεί και να σας πίστευα!

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: