Ακραία κίνηση απο Τσαβούσογλου για το προσφυγικό: Η Τουρκία παγώνει την συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα!

F85FC7ED-1AE8-4089-8DA6-4C47E31656D4Σε αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα προχωρά η Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η απόφαση της Άγκυρας έρχεται ως απάντηση στην στάση της Αθήνας, στο ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών που σύμφωνα με την Τουρκία συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ απαντώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι, “η κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το θέμα. Αλλά την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πολλές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές”.

“Ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες δικαστές είναι ανεξάρτητοι. Αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι τους ασκούνται πιέσεις από τη Δύση. Υπάρχει μία συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ε.Ε. Και εφαρμόζεται. Υπάρχει όμως και μία συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα. Αυτή τη συμφωνία την παγώσαμε. Μετά την τελευταία δικαστική απόφαση, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την Ελλάδα”, πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου.

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s