Συνεργασία για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη και κοινωνική Ευρώπη – άσυλο

Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα, προκειμένου Ελλάδα και Ισπανία να συμβάλουν εποικοδομητικά στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, την προώθηση της ατζέντας της κοινωνικής Ευρώπης, την αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου και την ειρήνη και σταθερότητα στη Μεσόγειο».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ισπανό ομόλογό του και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό δημόσιο χρέος, ζητώντας τη στήριξή του.

Τέλος, κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να εργαστούν στενά και στο πλαίσιο του PES για την προετοιμασία της επόμενης Συνόδου Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου.

Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, προκειμένου να τον συγχαρώ για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά, για την προώθηση της ατζέντας της Κοινωνικής Ευρώπης, για ειρήνη & σταθερότητα στη Μεσόγειο. https://t.co/5iQ4UeU5UC

– Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 6, 2018

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Συνεργασία για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη και κοινωνική Ευρώπη – άσυλο”

  1. Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΥΠΕΡXAXAΣ AΛOIEΞIΣ ΞANAΠOYΛAEI ΣTA ENAΠOMEINANTA ΠPOBATAKIA TOY TO.ΣANO ΠEPI METΩΠOY TOY NOTOY TΩPA ΠOY AΠO ΣΠONTA KAI XΩPIΣ EKΛOΓEΣ ΠPOEKYΨE ENAΣ MΠΛEP ΣTHN.IΣΠANIA.
    ΔΩΣE ΣANO ΛEME.
    MΠEEEEEΈ

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s