Θερμά λόγια από τον Πατριάρχη για το έργο του ΠτΔ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ Α.Θ.Π. ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

4.6.2018

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Παναγιώτατε, με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι εκ νέου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.  Και θέλω, για μιαν ακόμη φορά, να σας διαβεβαιώσω ως προς την πλήρη συμπαράσταση της Πολιτείας στο έργο το οποίο επιτελείτε.  Αυτό το κορυφαίο έργο, το έργο του Πατριαρχείου, για την υπεράσπιση των Αρχών και των Αξιών της Ορθοδοξίας διεθνώς. Και υπενθυμίζω ότι αυτές οι Αρχές και οι Αξίες, ιδίως εκείνες που αφορούν τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, την Ειρήνη και την Δικαιοσύνη, έχουν τεράστια αξία στους ταραγμένους καιρούς μας.

Επίσης, θέλω να σας πω πόσο τιμούμε την όλη αυτή πρωτοβουλία που έχετε αναλάβει, πρωτοποριακή, για την Προστασία του Περιβάλλοντος, σε μιαν εποχή μάλιστα όπου η Προστασία του Περιβάλλοντος αποκτά υπαρξιακές διαστάσεις για την Ανθρωπότητα.  Σε μιαν εποχή που – δυστυχώς – κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι το μείζον για την διατήρηση της ισορροπίας στον Πλανήτη δεν είναι τόσο η οικονομική ανάπτυξη, όσο είναι το ζήτημα της Προστασίας του Περιβάλλοντος, κυρίως με την έννοια ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη.  Και για να είναι βιώσιμη η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να γίνεται μέσα σ’ένα Περιβάλλον που το ίδιο είναι ισορροπημένο και βιώσιμο.  Αυτή την μεγάλη αποστολή που έχετε αναλάβει την τιμούμε, όπως σας είπα, και συμπαριστάμεθα.  Και πάλι καλώς ορίσατε και ο Θεός να σας ευλογεί.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ:  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε, για την εγκαρδιότητα και τις τιμές με τις οποίες με υποδέχεστε. Και στο πρόσωπό μου το ταπεινό τιμάτε την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο,  το οποίον διαχρονικά, αιώνες τώρα, εργάζεται για τον Πανανθρώπινο Πολιτισμό. Σήμερα, ιδιαιτέρως, δίνουμε έμφαση εις τον Πολιτισμό της Αλληλεγγύης και με αυτό το πνεύμα, μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες μου, συνεχίζουμε όλες τις δραστηριότητες που έκαναν και οι προκάτοχοί μας. Αναλαμβάνουμε καινούργιες πρωτοβουλίες, όπως είναι το θέμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο αναφερθήκατε, και όπως γνωρίζετε από αύριο έχουμε ένα καινούργιο Οικολογικό Συμπόσιο, εδώ στην Αττική, στον Σαρωνικό.  Ελπίζω ότι το βεβαρημένο πρόγραμμά σας θα σας επιτρέψει να παραστείτε να μας τιμήσετε στην Εναρκτήριον Συνεδρία αύριο το απόγευμα και εις το επίσημο δείπνο που θα επακολουθήσει. Εκτιμούμε πάρα πολύ τις δικές σας πολυσχιδείς δραστηριότητες επικεφαλής του ευσεβούς και λίαν προσφιλούς εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Ελληνικού Λαού. Παρακολουθούμε, κατά τον δυνατόν, από το Φανάρι τις πρωτοβουλίες που παίρνετε, τις επισκέψεις που κάνετε, τους υψηλούς επισκέπτας που δέχεσθε εδώ και μέσω όλων αυτών μεταδίδετε μηνύματα Αγάπης, Ενότητας, Αλληλεγγύης, Συνεργασίας των Ανθρώπων και των Λαών.  Είναι αυτά που χρειαζόμεθα για να επικρατήσει Ειρήνη στον κόσμο, υπέρ της οποίας, ως γνωστόν, η Ορθόδοξος Εκκλησία μας εύχεται σε όλες τις ακολουθίες της από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός, δεομένη υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, της ευσταθείας των αγίων του Θεού Εκκλησιών και της των πάντων Ενώσεως.

Εμείς, στο Πατριαρχείο, με ό,τι κάνουμε και ό,τι προσπαθούμε να μεταδώσουμε υπολογίζουμε πάντοτε στην στήριξη του ευσεβούς Ελληνικού Λαού, της ηγεσίας του, πολιτειακής και πολιτικής και αντλούμε θάρρος και ενίσχυση από την Αγάπη σας, την οποία νιώθουμε σε κάθε βήμα μας, σε κάθε πρωτοβουλία μας. Εκφράσατε, μόλις προ ολίγου, αυτή την συμπαράστασή σας και την αλληλεγγύη σας προς την Μητέρα Εκκλησία και προς το ταπεινό μου πρόσωπο. Και εκφράζω για μιαν ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη μου αλλά και την ευαρέσκεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εύχομαι σε σας, στην οικογένειά σας, Κύριε Πρόεδρε, και στον ευσεβή Ελληνικό Λαό όλα τα καλά του Θεού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτατε.-

4 thoughts on “Θερμά λόγια από τον Πατριάρχη για το έργο του ΠτΔ”

 1. Στην φωτογραφία εικονίζονται ομού δύο από τους πρωταθλητές του γραικυλισμού των ημερών μας.

  Like

  1. Εγώ (ΕΓΩ είπα!), ως Μέτων, ως συνειδητός εθνικοσοσια-ληστής, ως λάτρης του αρχαιοελληνικού πέους (oops Κάλλους ήθελα να πω), ως εκπρόσωπος των ακραιφνών εθνικιστών, δηλώ ότι: χίλιες φορές να είχαμε τον Κάρολο, ή έστω τον Παπαδήμο, παρά αυτόν τον Παυλόπουλο ως ΠτΔ…
   Ο Πάκης είναι φαφλατάς και άσχημος. Μπλιαχ.
   Είναι και άνθρωπος που έχει μεν λέγειν, αλλά δεν υποστηρίζει την πατρίδα: Αντι να παραιτηθεί, να γίνουν εκλογαί, να ηρεμίσει ο τόπος και να τελειώνουμε με τα δήθεν σκάνδαλα, αυτός μιλάει για naturες και μη υπάρξη γκρίζων ζωνών.
   Ποίον ενδιαφέρουν αυτά;
   Τέλος πάντων, επειδή δεν πιστεύω εις την δημοκρατίαν, δεν πάτε να πνιγείτε όλοι σας! Εγώ να εκλεγεί (δημοκρατικά έστω) ο ΛΣΧΑ με μεγάλο ποσοστό θέλω, ίνα όπως βολευτώ εις το Δημόσιον εις θέσιν κειμενογράφου… Διότι ως γνωστόν οι μισοί και πλέον βουλευταί της ΧΑ είναι σχεδόν αγράμματοι και πάντα θα με χρειάζονται…
   Heil Hitler
   Pink Swastika

   Like

   1. Κύριοι του ιστοχώρου προστατέψτε με ..Είμαι η κινητή βιβλιοθήκη όλων σας και πολύτιμος για την ενημέρωση σας…Εκτός και αν θέλετε να με χάσετε αλλά εσείς θα χάσετε.

    Like

 2. ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ, ΜΑΣΩΝΟ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΒΟΘΡΟΛΟΜΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΝΟΒΟΛΕΥΤΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!! ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!!!

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s