olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Νίκος Νικολόπουλος: Θα γλυτώναμε ένα… μνημόνιο αν είχε παταχθεί το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων!

Posted by olympiada on June 3, 2018

Το λαθρεμπόριο από την πώληση καπνικών προϊόντων στηλιτεύει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, καλώντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν επιτέλους δραστικά, για να μην έχουν τεράστιες απώλειες φόρων τα κρατικά ταμεία.

Στην ερώτησή του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπογραμμίζει ότι τα εισπραχθέντα ποσά από τις λίστες φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ, Μπόργιανς, εμβάσματα) μέχρι το τέλος του 2017 έφτασαν τα 107 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Τα βεβαιωθέντα ποσά για όλες τις υποθέσεις των τελευταίων χρόνων ανέρχονται σε 919 εκατ. ευρώ. Υπάρχει όμως ένας τομέας της «μαύρης» οικονομίας στον οποίο τα πιθανά δημόσια έσοδα θα μπορούσαν να ήταν πολλαπλάσια από τα παραπάνω ποσά.

Η υπόθεση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, «δραστηριότητα» στην οποία, με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, η ετήσια φοροδιαφυγή κυμαίνεται μεταξύ 600 και 800 εκατ. ευρώ.

Αν το κράτος μπορούσε να εισπράξει έστω το 50% από αυτά τα χρήματα, η χώρα θα γλίτωνε τουλάχιστον το ένα τέταρτο των μέτρων λιτότητας του τρίτου Μνημονίου (περίπου 5,4 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία και τις πρόσφατες έρευνες, όλοι οι κλάδοι της αλυσίδας (καλλιεργητές, καπνοβιομήχανοι, αντιπρόσωποι, εξαγωγείς, χονδρέμποροι, περιπτερούχοι-πρατηριούχοι και μικροπωλητές) ενίοτε συμμετέχουν ενεργά στο λαθρεμπόριο.

Κάποιες φορές συμμετέχουν έμμεσα ή άμεσα ακόμα και οι ίδιες οι καπνοβιομηχανίες παγκοσμίως, μέσω κυρίως των μη ελεγχόμενων εξαγωγών. Σχετικά με το θέμα του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και τις καπνοβιομηχανίες με αναφορά στη χώρα μας, ο ανεξάρτητος βουλευτής επικαλείται την  «Εφημερίδα των Συντακτών» που δημοσίευσε την συγκλονιστική διαπίστωση «πως το όνομα της καπνοβιομηχανίας «Καρέλιας» εντοπίζεται σε πλήθος αναφορών, οι οποίες έχουν πυκνώσει τα τελευταία χρόνια».

Τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλο είναι τα παρακάτω:

1ον Με βάση τα δεδομένα των ερευνών που κραυγάζουν πως, αν το κράτος μπορούσε να εισπράξει έστω το 50% από τα 600 έως 800 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η φοροδιαφυγή από τη συγκεκριμένη «δραστηριότητα», η χώρα θα γλίτωνε τουλάχιστον το 25% των μέτρων λιτότητας του τρίτου Μνημονίου, εσείς ως υπεύθυνοι και αρμόδιοι έχετε κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης του εκτεταμένου λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων;

2ον Ποιος ευθύνεται για τα μέχρι τώρα πενιχρά αποτελέσματα των ελέγχων και τι προτίθεσθε να πράξετε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου;

3ον Γιατί η Οικονομική Αστυνομία στερείται συγκεντρωτικών στοιχείων; Θα προχωρήσετε στην ενίσχυση της;

5 Responses to “Νίκος Νικολόπουλος: Θα γλυτώναμε ένα… μνημόνιο αν είχε παταχθεί το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων!”

 1. Italeave Or Italexit said

  Ο νεος υπουργος εσωτερικων της Ιταλιας, Ματτεο Σαλβινι (Λιγνκα), προειδοποιει τους Λαθρο, “ο ελευθερος περιπατος (μασσα) τελειωνει” και εχει υποσχεθει μαζικη επελαση ολων μα ολων των ΛΑΘΡΟ!!!
  Πανουμ τ’ Ακους;;;

  Like

 2. ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΑΣ said

  Όλοι οι πατριώτες μαζί όπως και στη Ρω.
  Ούνα φάτσα ούνα ράτσα.
  Άσε που αλληλοβρίζωντε τώρα.
  Όταν έρχεται η ώρα τα βρίσκουν
  Για τα μάτια του κόσμου τα υπόλοιπα.
  Έρχεται το νέο κόμμα θαυμάστε τους.
  Παρτε και νικολακη ναζι (μαζι) που ηταν
  αυτος στη φωτο.

  Like

 3. The lost Tampakiera . . . said

  Θα γλυτώναμε πολλά “μνημόσυνα” ρε καραγκιόζη Νικολόπουλε αν δεν κάνατε όλοι σας τουμπεκι τότε που ο Γαπ είχε περάσει το καθοριστικό δια νυκτός με 172 αντί των 180 που ορίζει το Σύνταγμα και λίγο πριν να πιάσεις τον σταυρό στο χέρι.

  Like

 4. Άσε μας ρε Νικολόπουλε, πρόεδρε του εαυτού σου said

  Νικολόπουλε στις επόμενες θα βγεις βουλευτής όσο θα βγει και ο Πανούλης.
  Ψήφισες μνημόνιο. Κανείς δε το ξεχνά.
  Όλα τα άλλα που λες είναι παπάντζες.

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: