Αντίδραση Μακρόν: Απαράδεκτη η επίθεση στο Le Point για τον «δικτάτορα Ερντογάν»!

284EF8B6-1351-4C88-84B3-255FEA1EDC94«Είναι απολύτως απαράδεκτη η αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων με το επιχείρημα ότι δεν αρέσουν στους εχθρούς της ελευθερίας στην Γαλλία, όπως και στο εξωτερικό. Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού με την φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού εμφανίζεται ολοσέλιδη φωτογραφία του προέδρου της Τουρκίας υπό τον τίτλο «Ο Δικτάτορας. Μέχρι πού θα φθάσει ο Ερντογάν;»

 

Το περιοδικό κατήγγειλε χθες εκστρατεία απειλών, εκφοβισμού και εξύβρισης για το τελευταίο του τεύχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στον δρόμο, όπου ομάδες Τούρκων υποστηρικτών του Ερντογάν έχουν απειλήσει περιπτεριούχους αναγκάζοντάς τους να αφαιρέσουν τις αφίσες του περιοδικού από τις βιτρίνες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αφίσες του Le Point καλύφθηκαν από άλλες αφίσες υπέρ του Ερντογάν, ενώ σε άλλες επιστρατεύθηκε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη μετά την αποκατάσταση της αφίσας με το εξώφυλλο του περιοδικού.

«Είναι απίστευστο! Νομίζουν ότι μπορούν να εξασκούν την λογοκρισία τους στην Γαλλία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του περιοδικού Ετιέν Ζερνέρ προσθέτοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

One thought on “Αντίδραση Μακρόν: Απαράδεκτη η επίθεση στο Le Point για τον «δικτάτορα Ερντογάν»!”

 1. Ατατούρκ: Ο Μπαντέρας της κοσμικής Τουρκίας

  Ήταν καλοκαίρι του 1998 όταν το γραμματοκιβώτιο του Αντόνιο Μπαντέρας άρχισε να ξεχειλίζει από απειλητικές επιστολές Ελλήνων και Αρμενίων μεταναστών στις ΗΠΑ. Το πνευματικό τέκνο του Αλμοδοβάρ είχε δεχτεί να υποδυθεί τον Κεμάλ Ατατούρκ σε μια αμερικανική παραγωγή συνολικού κόστους 25 εκ. δολαρίων.
  Την προετοιμασία είχε αναλάβει ο γιος του σερ Λόρενς Ολίβιε, Ταρκίμ, ενώ η σύζυγός του, Ζελφά, είχε μιλήσει στον τότε πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και τον πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ.
  Η Άγκυρα, για πρώτη φορά στην ιστορία, φάνηκε να δίνει σιωπηλά το πράσινο φως. Η ταινία όμως δεν γυρίστηκε ποτέ. Ο Μπαντέρας αποφάσισε να ……

  https://info-war.gr/atatourk-enas-igetis-chilies-ikones/

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s