Άλλος ένας «ευρωπαϊστής» που λέει τα πράγματα με το όνομα τους – Έτινγκερ: «Οι αγορές θα μάθουν τους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά»

Τουλάχιστον είναι ειλικρινής. Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ, Γκίντερ Έτινγκερ, είπε αυτό που οι φίλοι του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μεταξύ κι αυτων ο Μητσοτάκης, δεν τολμούν να πουν στους ευρωπαίους που πληρώνουν τον παχυλό μισθό τους. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να στείλουν στους Ιταλούς το ΔΝΤ για να μην ξανατολμήσουν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

«Οι αγορές θα μάθουν τους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά». Αυτή η δήλωση του Επιτρόπου Προϋπολογισμού Γκίντερ Ετινγκερ στο δημοσιογράφο της Deutche Welle άναψε φωτιές στο τουίτερ –και όχι μόνο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόνταλντ Τουσκ έσπευσε να απαντήσει στον Γερμανό Επίτροπο «να σέβεται τους ψηφοφόρους». Βούτυρο στο ψωμί του λαϊκιστή ακροδεξιού Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά που ζήτησε την παραίτησή του.

Ο δημοσιογράφος της DW προσπάθησε να σώσει την κατάσταση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για λάθος μετάφραση των λόγων του Επιτρόπου, αλλά το… κακό είχε ήδη γίνει. Ο Ετινγκερ άλλωστε έχει και το παρελθόν υποπέσει σε… ολισθήματα μιλώντας δημόσια, όπως τότε που είχε αποκαλέσει τους Κινέζους «σχιστομάτηδες». Ζήτησε συγγνώμη μετά την κατακραυγή λίγες μέρες μετά…

“Πυροσβέστες” Γιούνκερ και Μοσκοβισί

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρενέβη λίγη ώρα αργότερα, δηλώνοτας ότι το μέλλον της Ιταλίας δεν μπορεί να καθορίζεται από τα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολόγων.

Ουσιαστικά, διαχωρίζει τη θέση του, έπειτα από τη φράση που αποδίδεται στον Επίτροπο Προϋπολογισμού, η οποία προκάλεσε την οργή όλου του πολιτικού κόσμου στη χώρα.

«Η τύχη της Ιταλίας δεν βρίσκεται στα χέρια των χρηματαγορών», ανέφερε ο Γιούνκερ με ανακοίνωσή του.

«Ανεξάρτητα από ποιο πολιτικό κόμμα μπορεί να βρίσκεται στην εξουσία, η Ιταλία είναι ένα ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει τεράστια συμβολή στην ευρωπαϊκή ενσωμάτωση», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «η Ιταλία θα συνεχίσει στην ευρωπαϊκή της οδό».

«Η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ιταλία με υπευθυνότητα και αμοιβαίο σεβασμό. Η Ιταλία χαίρει σεβασμού», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «το μέλλον της Ιταλίας πρέπει να αποφασίζεται στην Ιταλία, όχι στις Βρυξέλλες, ακόμη και αν έχουμε μια κοινή κληρονομιά: Την Ευρώπη», σημειώνοντας την ανάγκη εξεύρεσης από κοινού των σωστών λύσεων, μέσω του διαλόγου.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ιταλία θα παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης και της ζώνης του ευρώ», είπε χαρακτηριστικά

Πηγή: news247.gr

 

infiltr8or

2 thoughts on “Άλλος ένας «ευρωπαϊστής» που λέει τα πράγματα με το όνομα τους – Έτινγκερ: «Οι αγορές θα μάθουν τους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά»”

 1. ωμα…..ψυχρα…

  πολιτες της…ευρωπης…

  οι κυβερνησεις σας ειναι…..σικε!

  ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ!

  και τους εχουν …διορισει

  ενω εκτελουν δικες τους εντολες…

  αντε εσυ….ζα…να ψηφισεις…..αυριο…!

  Like

 2. Υπάρχει επίσης ο “μπαμπούλας” των πυρηνικών για να συνετιστούν οι ανυπότακτοι αντάρτες του ευρωπαϊκού ΝΑΤΟ που θέλουν πάση θυσία να προσχωρήσουν στο πλευρό του αντιπάλου (ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ).

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s