olympia.gr

Για την Μητέρα Γη, την Ελλάδα, την Αλήθεια

Το Κογκρέσο παγώνει την πώληση οπλικών συστημάτων στην Τουρκία

Posted by infiltr8or on May 18, 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για congress

Σχέδιο νόμου του αμερικανικού Κογκρέσου παγώνει οποιαδήποτε πώληση οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης αυτής των αεροσκαφών F-35. 

Σκληραίνει τη στάση του το αμερικανικό Κογκρέσο προς την Άγκυρα, καθώς το σχέδιο νόμου του προϋπολογισμού για την εθνική άμυνα ζητεί το «πάγωμα» της οποιασδήποτε μεταφοράς στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία. Το σχέδιο νόμου ορίζει ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι το αμερικανικό Πεντάγωνο να παραδώσει έκθεση για την εκτίμηση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων στις αρμόδιες επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και της Γερουσίας.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία (60-1) από την αρμόδια επιτροπή και πλέον ξεκινούν οι πολιτικές διεργασίες που αφορούν στον διάλογο για την υποβολή τροπολογιών.

Αν τελικά η συγκεκριμένη πρόβλεψη τεθεί σε ισχύ μετά τη διαδικασία, οι περιορισμοί που θα επιβληθούν στις στρατιωτικές προμήθειες της Τουρκίας θα είναι ευρείας κλίμακας και θα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων πωλήσεις αεροσκαφών F-35 Lightning II JSF και F-16 Fighting Falcon, ελικοπτέρων CH-47 Chinook, H-60 Blackhawk και πυραύλων Patriot.

Η προσπάθεια για το «πάγωμα» της παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Άγκυρα έχει αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες που διεξάγει το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) στην Ουάσινγκτον. Όπως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης, Έντι Ζεμενίδης, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη συμπεριελήφθη στο σχέδιο νόμου αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου της εκστρατείας του HALC.

«Με τη συμπερίληψή του στο κείμενο του προέδρου της Επιτροπής πλέον είναι μέρος κειμένου νομοσχεδίου και είναι η βάση για οποιεσδήποτε τροπολογίες υποβληθούν. Για να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη αναφορά θα πρέπει κάποιος να δώσει μάχη για αυτό» ανέφερε.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται ότι θα παρουσιασθεί την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ ο προϋπολογισμός για την εθνική άμυνα υπολογίζεται ότι θα εγκριθεί μέσα στον επόμενο μήνα, χωρίς, ωστόσο, να θεωρείται απίθανη η επικύρωσή του και εντός του Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει εν εξελίξει και ένα δεύτερο νομοσχέδιο στη Γερουσία, το οποίο, όμως, είναι περισσότερο στοχευμένο και αφορά αποκλειστικά στο «πάγωμα» της παράδοσης των F-35 κι όχι στη γενικότερη πώληση στρατιωτικών προμηθειών. Μάλιστα, η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία συνδέει την παράδοση των F-35 με το ζήτημα της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία αλλά και την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

infiltr8or

5 Responses to “Το Κογκρέσο παγώνει την πώληση οπλικών συστημάτων στην Τουρκία”

 1. ΕΜΑ, ΤΟΙΜΕΙ, ΧΡΙΣΕΙ ΑΒΓΟΙ (ΚΕ IQ ΤΖΑΤΖΙΚΙΟΥ) said

  https://www.haaretz.com/polopoly_fs/1.6095080.1526485345!/image/3819647515.png_gen/derivatives/size_1496xAuto/3819647515.png

  • The Wild Dog said

   The Wild Dog Του Ζαγκλαρα, kerkykole θα σε δαγκωσει στον κωλο.

   • ΕΜΑ, ΤΟΙΜΕΙ, ΧΡΙΣΕΙ ΑΒΓΟΙ (ΚΕ IQ ΤΖΑΤΖΙΚΙΟΥ) said

    Το ότι είσαι ΤΟΣΟ μαλάκας, είναι επιβεβαιωμένο χρόνια τώρε.
    Το ότι είσαι ΤΟΣΟ τουρκόφιλος, το αποκαλύπτεις σιγά σιγά…

 2. KERKYRO-ILITHIOTHEN said

  Αυτος ο ψυχοπαθης Bibi (Benjamin) Satanyahu! ειναι το ινδαλμα του Κερκυροβλαμμενου, ουστ απο εδω κοπροσκυλο!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: