olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ποινές «μέχρι και ισόβια κάθειρξη» για τη Novartis αν καταλήξει σε διατύπωση κατηγοριών η Δικαιοσύνη

Posted by olympiada στο Μαΐου 18, 2018

Με τα στοιχεία που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία και αυτά που είναι πιθανόν να έρθουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αν η Δικαιοσύνη καταλήξει να διατυπώσει κατηγορίες, οι ποινές θα είναι πάρα πολύ βαριές, ως και ισόβια κάθειρξη, εκτίμησε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη. Αύριο ξεκινά η συζήτηση για το πόρισμα της Επιτροπής, που στέλνει στη Δικαιοσύνη την δικογραφία.

«Αύριο», είπε ο κ. Μπαλωμενάκης, «πέφτει η αυλαία της κοινοβουλευτικής διερεύνησης του σκανδάλου της Novartis, καθώς ξεκινά η συζήτηση για «το πόρισμα της προκαταρκτικής επιτροπής, που εισηγείται την παραπομπή της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη, να μην ασχοληθεί η Βουλή στο πλαίσιο του άρθρου 86, να κηρύξει τον εαυτό της αναρμόδιο να επιληφθεί, για μία σειρά από νομικούς λόγους, που διατυπώνονται με εξαιρετική σαφήνεια. Επιστημονικά είναι καθηλωτική η αρτιότητά τους, δεν αφήνουν περιθώρια για αντιρρήσεις. Σε ορισμένα σημεία επικαλούνται γνωμοδοτήσεις επί παλαιότερων παρεμβάσεων δημόσιων προσώπων όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπέρ της άποψης που εισηγείται η πλειοψηφία. Τώρα, βέβαια, μιλούν για σκευωρία».

Αν έμενε στη Βουλή, ήταν σίγουρη η παραγραφή

Το άρθρο 86, θύμισε ο κ. Μπαλωμενάκης, «είναι αυτό που περιέχει την πολύ βραχεία αποσβεστική προθεσμία, μνημονεύει τα αδικήματα για τα οποία πρέπει αποκλειστικά η Βουλή να επιληφθεί και να ασκήσει ή να μην ασκήσει ποινική δίωξη». Σε αυτή την περίπτωση, «αν επιλαμβανόταν η Βουλή, το πιο σίγουρο και δεδομένο ήταν ότι θα οδηγείτο σε διαπίστωση παραγραφής, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά υπάρχοντος του άρθρου 86».

Μπροστά στις κατηγορίες για σκευωρία και σπίλωση πολιτικών προσώπων και υπολήψεων, «η απάντηση είναι απλή, είναι κακότεχνη αυτή η άμυνα. Μπροστά σε ένα παλλαϊκό αίτημα για αποκάλυψη της αλήθειας, για κάθαρση, για τιμωρία ενόχων, δεν μπορείς να αμύνεσαι με αυτό τον τρόπο. Το σωστό για τα πολιτικά κόμματα στα οποία ανήκουν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι σε αυτό το σκάνδαλο, η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής (δηλαδή το παλιό ΠΑΣΟΚ), όφειλαν να έχουν συνταχθεί με το αίτημα να ριχθεί φως στην υπόθεση. Ήδη έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, ποιος πιστεύει ότι πρόκειται περί σκευωρίας; Σε μία δημοσκόπηση θα ήταν μονοψήφιος ο αριθμός».

Για το αν υπάρχει ελπίδα να ξεσκεπαστεί πλήρως το σκάνδαλο, ο κ. Μπαλωμενάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «το ερώτημα υπάρχει και είναι βασανιστικό. Δεν μπορούμε να καλυφθούμε πίσω από γενικές φράσεις όπως «έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», «η αλήθεια θα λάμψει» και άλλες γενικολογίες».

Τα στοιχεία υπάρχουν

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «από τα στοιχεία που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία και από αυτά που πιθανολογείται ότι θα έρθουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, φαίνεται ότι τεκμηριώνονται συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων».

«Η διαδικασία θα πάρει χρόνο και θα υπάρχει μυστικότητα μέχρι να οριστικοποιηθούν κατηγορίες, πάντως και οι πληροφορίες δημοσιογράφων κάνουν λόγο για ύπαρξη τουλάχιστον ενός λογαριασμού που παραπέμπει σε πολιτικό πρόσωπο, άλλοι λένε για μεγαλύτερο αριθμό. Οι αποδείξεις υπάρχουν, ξέρουμε πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους και το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI. Να μιλήσουμε για σκευωρία του FBI με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι αστεία πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ως και ισόβια κάθειρξη

«Το σημαντικότερο είναι η επιτάχυνση, να μην χρονίσει η υπόθεση σε ντουλάπια και συρτάρια», τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης. «Εκεί, χρειάζεται πολιτική βούληση και η κυβέρνηση την έχει επιδείξει. Πιστεύω ότι και η ηγεσία της Δικαιοσύνης έχει ήδη λάβει το μήνυμα. Πρόσφατα επισκεφτήκαμε την κ. Παπασπύρου, που μίλησε με θερμά λόγια για την ανταπόκριση της Εισαγγελίας Διαφθοράς στις δικές της έρευνες».

«Αν καταλήξει σε διατύπωση κατηγοριών η Δικαιοσύνη, με αναφορά σε γεγονότα και διατάξεις, οι ποινές είναι πάρα πολύ βαριές, μέχρι και ισόβια κάθειρξη. Μιλάμε για πολύ μεγάλα ποσά, πολύ μεγάλη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου», όπως τόνισε.

https://left.gr/news/poines-mehri-kai-isovia-katheirxi-gia-ti-novartis-katalixei-se-diatyposi-katigorion-i

7 Σχόλια to “Ποινές «μέχρι και ισόβια κάθειρξη» για τη Novartis αν καταλήξει σε διατύπωση κατηγοριών η Δικαιοσύνη”

 1. […] Με τα στοιχεία που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία και αυτά που είναι πιθανόν να έρθουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αν η Δικαιοσύνη καταλήξει να διατυπώσει κατηγορίες, οι ποινές θα είναι πάρα πολύ βαριές, ως και ισόβια κάθειρξη, εκτίμησε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ […]

  Μου αρέσει!

 2. […] Με τα στοιχεία που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία και αυτά που είναι πιθανόν να έρθουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αν η Δικαιοσύνη καταλήξει να διατυπώσει κατηγορίες, οι ποινές θα είναι πάρα πολύ βαριές, ως και ισόβια κάθειρξη, εκτίμησε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ […]

  Μου αρέσει!

 3. […] Με τα στοιχεία που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία και αυτά που είναι πιθανόν να έρθουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αν η Δικαιοσύνη καταλήξει να διατυπώσει κατηγορίες, οι ποινές θα είναι πάρα πολύ βαριές, ως και ισόβια κάθειρξη, εκτίμησε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ […]

  Μου αρέσει!

 4. χαίρομαι που επιτέλους κάτι ξεκίνησε ήταν πέρα απο τις προσδοκίες μου ήταν ανέλπιστο σχεδόν αλλά ευτυχώς κι επίσης χαίρομαι που θα πάρει χρόνο έτσι θα καταφέρω να συνέλθω μέχρι τα βαθιά μου γεράματα ή αν με βρει ο Χάρος πιο πριν θα έχω καρφάκια να αφήσω στ’ ανήψια μου και δεν θα τα έχω κάψει όλα για χάρη του έργου της δικαιοσύνης.

  Μου αρέσει!

 5. Αυτονόητα said

  Σε μια σοβαρή χώρα ναι εδώ το παραδικαστικό που ονομάζεται Ελληνική Δικαιοσύνη θα τους τιμωρήσει για ήπιας μορφής κλεψιά…..

  Με αναστολή φυσικά.

  Μου αρκεί που μάθαμε τα κλεφτρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

  Μου αρέσει!

 6. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 7. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  αν,,,,η,,,ποια?

  ααα!

  ενταξει….

  περιμενετε!

  θα..καταδικασουν ποιοι?

  ποιους>?

  τους..συνεργατες χροοοονια κξαι.,.ευεργετες τους?

  ειδομεν…ειδομεν….!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: