Τα τσιράκια της διαπλοκής χτυπούν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή!

 
80F3EF50-60FD-4815-B0F4-5F211F5EEA9BΗ σύνθεση και η εθνική συνεννόηση, για τα μεγάλα εθνικά θέματα, είναι χρέος τής εκάστοτε ηγεσίας προς τους Έλληνες επισημαίνει ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ροδόπης ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί σημερα Κυριακή, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι αυτό σήμερα δεν είναι εφικτό στη Βουλή καθώς «έχει μεταβληθεί σε μια μόνιμη Εξεταστική Επιτροπή».

Ερωτηθείς για το κλίμα που επικρατεί στην πολιτική σκηνή, και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών εκτιμά ότι κυβέρνηση θα «κάνει εκλογές μόνο αν νιώσει ότι κλείνει τη δημοσκοπική διαφορά», ενώ για την πιθανότητα δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, βάσει κινήσεων που παρατηρούνται στο χώρο της ΝΔ, επισημαίνει ότι «τα κόμματα δημιουργούνται, για να εκφράζουν μια κοινωνική απαίτηση, ένα όραμα, μια ελπίδα για το αύριο», και «η Νέα Δημοκρατία σήμερα εκφράζει με πληρότητα το αίτημα για πολιτική αλλαγή και ετοιμάζεται συστηματικά ώστε στην επόμενη αναμέτρηση να διεκδικήσει τη θετική ψήφο των πολιτών».

Ο κ. Στυλιανίδης, ιδιαίτερα επιθετικός με όσους επιχειρούν να εμπλέξουν τον Κώστα Καραμανλή με το Μαξίμου, υπογραμμίζει ότι τα «τσιράκια της διαπλοκής, παρά την παρακμή της, δυστυχώς είναι απλωμένα παντού. Όπως πολέμησαν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή, όταν ήταν πρωθυπουργός, για όλες τις μεγάλες εθνικές ή μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του, το ίδιο συνεχίζουν να πράττουν και σήμερα, επιδιώκοντας να πλήξουν την ενότητα της ΝΔ και να κλονίσουν την καλή σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν θα τα καταφέρουν όμως, διότι απλά δεν καταλαβαίνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής λειτουργεί εθνικά για τη χώρα και ενωτικά για την παράταξή του».

Τέλος σχολιάζοντας την σημειολογία της επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού στη Θράκη, σημειώνει ότι εμπεριείχε τρεις πολύ ισχυρούς συμβολισμούς: Το εθνικό πρόσταγμα για τη θωράκιση της Θράκης, την αφύπνιση αποστασιοποιημένων δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας και τη συστράτευση τους με τη Νέα Δημοκρατία καθώς και την εθνική ανάγκη αποκατάστασης της ισχυρής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των νομών Ροδόπης και Ξάνθης.

5 thoughts on “Τα τσιράκια της διαπλοκής χτυπούν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή!”

 1. Ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται ο Καραμανλής να μην φταίει σε τίποτα για τις λαμογιές των υπουργών του, ενώ αντίθετα ο ΣΗμίτης να φταίει για τις λαμογιές των υπουργών του.

  Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος;

  Μπααα δε νομίζω.

  Like

  1. Επί κυβερνήσεως Καραμανλή φίλε Begar,
   ήταν η πρώτη φορά στη πολιτική ιστορία της χώρας, που όποιος και για ότιδήποτε κατηγορείτο, παραιτείτο αμέσως για λόγους ευθιξίας έως ότου να αποφανθεί η δικαιοσύνη μετά το πόρισμα της εκάστοτε εξεταστικής.

   Αν εσύ γνωρίζεις κάποια “λαμογιά”, που ο Καραμανλής δεν απάντησε αμέσως ή δεν την επωμίστηκε προσωπικά ή την έκανε γαργάρα, ονομασέ την και θα επανέλθω να σε παραδεχτώ !

   Like

   1. Πρόσεξε εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν.

    Απλά σχολιάζω την έλλειψη αντικειμενικότητας στα γραφόμενα του εδώ blog.

    Διότι θα σου απαντήσω με την κλασική άποψή μου, που λέει ότι «λαμογιά θεωρώ ότι έχει κάνει όποιος έχει καταδικαστεί από δικαστήριο». ¨Ηδη υπάρχουν καταδίκες, όπως Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Παπακωνσταντίνου και άλλοι που δεν θυμαμαι. Μπορείς να συμπληρώσεις ονόματα.

    Μέχρι τότε μπορεί να είναι ύποπτος, αλλά θεωρείται αθώος σαν περιστέρι.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές. Αντίθετα, δεν τους έχω καμιά εμπιστοσύνη, αλλά δυστυχώς, αυτούς έχουμε ώστε να μας καθορίζουν ποιος είναι ένοχος και ποιος αθώος.

    π.χ. βλέπω τον Πολάκη να προσπαθεί να ξεδιαλύνει κάποια σκάνδαλα. Αν δω ποινικες διώξεις,και καταδίκες, εγώ θα τον χειροκροτήσω, Όσο όμως παραμένουμε σε ανούσιους διαξιφισμούς στη βουλή, εγώ θα τα θεωρώ αερολογίες για εντυπωσασμό.

    Ακόμα απορώ, πως γίνεται να μην τελειώνει ποτέ αυτή η δίκη της χρυσής αυγής.
    Ποιά σκοπιμότητα την καθυστερεί.

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s