olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η Κυριακή του Τυφλού

Posted by IGOR στο Μαΐου 13, 2018


Προχωρώντας στην περίοδο της Πεντηκοστής, φτάνουμε στην Κυριακή του Τυφλού. Η Εκκλησία μας την Κυριακή αυτή μας θυμίζει το θαύμα της θεραπείας ενός ανθρώπου που είχε γεννηθεί τυφλός.

Ένα Σάββατο, ενώ έμπαινε στην πόλη ο Ιησούς με τους μαθητές του, συνάντησαν έναν άνθρωπο, που είχε γεννηθεί τυφλός και περνούσε τον χρόνο του ζητιανεύοντας. Ο Κύριος, βλέποντάς τον, και μετά που μία μικρή συζήτηση που είχε με τους μαθητές του, έφτυσε στο έδαφος και με το υγρό χώμα έφτιαξε λάσπη. Πήρε τη λάσπη στα χέρια του και μ΄ αυτήν άλειψε τα βλέφαρα του τυφλού. Κι ενώ ασφαλώς ο τυφλός άνδρας απορούσε μ΄ αυτήν την κίνηση, ο Κύριος τον έστειλε να ξεπλύνει τη λάσπη στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Πράγματι, χωρίς να διστάσει καθόλου, ο τυφλός υπάκουσε σ΄ αυτήν την εντολή και μόλις ξεπλύθηκε και καθάρισε τη λάσπη από τα βλέφαρά του και μπόρεσε και τα άνοιξε, διαπίστωσε ότι έβλεπε το φως και ό,τι τον περιέβαλε, για πρώτη φορά στη ζωή του. Καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό του. Οι γείτονες που τον έβλεπαν να έχει βρει το φως του, απορούσαν και θαύμαζαν συγχρόνως. Κάποιοι αναρωτιούνταν αν ήταν πραγματικά ο ίδιος, που πριν από λίγη ώρα δεν έβλεπε τίποτε. Δυσκολεύονταν να το πιστέψουν και τον ρωτούσαν συνέχεια κι αυτός τους διηγούνταν ξανά και ξανά τι είχε συμβεί και με ποιον τρόπο θεραπεύτηκε.

Τότε τον πήγαν και στους Φαρισαίους, οι οποίοι διαπίστωσαν από τα λόγια του πρώην τυφλού ότι αυτός που τον είχε κάνει καλά ήταν ο Ιησούς. Τότε άρχισε να υπάρχει διχογνωμία μεταξύ τους: ο Ιησούς ήταν αμαρτωλός επειδή δεν τηρούσε την αργία του Σαββάτου και θεράπευε εκείνη την ημέρα ή ήταν απεσταλμένος από τον Θεό, αφού μπορούσε να κάνει θαύματα; Ρώτησαν και τη γνώμη του πρώην τυφλού. Αυτός, δείχνοντας την πίστη του και την ευγνωμοσύνη του, δήλωσε στους Φαρισαίους ότι θεωρεί προφήτη αυτόν που τον θεράπευσε.

Τότε οι Φαρισαίοι, μη πιστεύοντας στο θαύμα, φώναξαν τους γονείς του πρώην τυφλού, για να βεβαιωθούν ότι πράγματι γεννήθηκε χωρίς να βλέπει. Ήρθαν οι άνθρωποι αυτοί φοβισμένοι και βεβαίωσαν ότι πράγματι, ο γιος τους ήταν τυφλός μόλις την προηγούμενη μέρα. Ωστόσο, ο γιος τους ήταν πια ενήλικος και μπορούσε να δώσει μόνος του την απάντηση που ζητούσαν. Έτσι οι Φαρισαίοι ξαναφώναξαν τον άνθρωπο και άρχισαν να τον πιέζουν. Του έλεγαν να ομολογήσει ότι δεν είναι δυνατόν να τον θεραπεύσει ένας άνθρωπος αμαρτωλός, που δεν τηρούσε την αργία του Σαββάτου.

Αλλά ο πρώην τυφλός με τη λογική του απάντηση τους αποστόμωσε, χλευάζοντάς τους συγχρόνως: Ξέρουμε ότι ο Θεός δεν εισακούει τους αμαρτωλούς, αλλά εκείνους που Τον σέβονται και κάνουν το θέλημά του. Από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος, δεν ακούστηκε να έχει ανοίξει κανείς τα μάτια κάποιου που γεννήθηκε τυφλός. Δε θα μπορούσε να κάνει τίποτε τέτοιο, αν αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν από τον Θεό. Οι Φαρισαίοι, ακούγοντας αυτά, τον πέταξαν έξω.

Ο Ιησούς τα έμαθε όλα αυτά και όταν βρήκε μπροστά του πάλι τον πρώην τυφλό τον ρώτησε: Εσύ πιστεύεις στον Υιό του Θεού; Και αφού έγινε η αναγνώριση του Κυρίου από τον πρώην τυφλό, αυτός έπεσε και Τον προσκύνησε λέγοντας: Πιστεύω, Κύριε.

Κυριακή του Τυφλού. Ευαγγελική περικοπή – Κατά Ιωάννην. Κεφ. θ΄1-38 (κλικ στη φωτογραφία για μεγάλο μέγεθος)

[pemptousia.gr]

9 Σχόλια to “Η Κυριακή του Τυφλού”

 1. Τυφλοποντικας Με Τσοντα said

  Απο ενα Τυφλο σε ολους τους θεοτυφλους Ελληνες, πως οι εβραιοι της Wall Street.
  Δυελυσαν την Ελλαδα.

  Μου αρέσει!

 2. Ο ΝΕΟ - ΕΛΛΗΝΑΣ said

  http://www.greatlie.com/index.php/el/biblia/thauma-i-apati

  Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς αιτία.
  Τίποτα δε συμβαίνει χωρίς να μπορεί να συμβεί.
  Οτιδήποτε συμβαίνει, ηταν δυνατό να συμβεί και δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως θαύμα.
  Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν θαύματα…
  Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ό,τι ήταν αδύνατο να συμβεί δε συνέβη ποτέ και ό,τι ήταν δυνατό να συμβεί δεν αποτελεί θαύμα». Κικέρων

  «Σοφός είναι εκείνος που γνωρίζει …
  αρχαίες απάτες θεών και ανθρώπων»

  http://www.youtube.com/odyssiakos

  https://www.pare-dose.net/4001
  Σελίς 673 …Περί θαυμάτων …

  https://www.pare-dose.net/5267

  Μου αρέσει!

  • Playstation said

   Προσοχή με το «Great Lie» του Καλόπουλου!!Δεν λέω ότι δεν λέει αλήθειες τεκμηριωμένες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση αλλά από την άλλη δημοσιεύει άρθρα όπως εκείνο με την σφαγή 19.000.000 Ελλήνων Εθνικών στην Σκυθόπολη ….Αν κάποιος ασχοληθεί με το μέγεθος των πληθυσμών της εποχής εκείνης εύκολα θα καταλάβει ότι ο αριθμός των θυμάτων στη Σκυθόπολη είναι παραφουσκωμένος..Αδύνατον να εκτελέστηκαν τόσοι άνθρωποι σε εκείνο το μέρος , οι αριθμοί δεν βγαίνουν…..Έτσι δίνουμε δικαιώματα στους έμμισθους απολογητές μετά , να κομπάζουν ότι δήθεν ακύρωσαν αντιχτιστιανικά άρθρα και να πανηγυρίζουν κιόλας…και να τους χειροκροτούν τα πρόβατα.

   Μου αρέσει!

  • Ο ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ said

   Τα θαύματα του πατρός Γιαχβέ

   Ο ίδιος ο Ιησούς, όπως τουλάχιστον μας λέει τρεις φορές ο Ματθαίος και μία ο Ιωάννης, καλεί τον κόσμο ή τους μαθητές του να τον πιστέψουν έστω λίγο και θα μπορούν να κινούν βουνά ή να κάνουν τα πάντα και κανείς να μην τους σταματήσει, φτάνει να επικαλέσουν τον ίδιο:

   Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε.

   http://www.greatlie.com/~greatlie/index.php/el/xristianismos/eidololatria-thaumatolagneia
   «Θαύματα και άθλιο ελπιδεμπόριο». Του Μ. Καλόπουλου

   Μου αρέσει!

   • Ο ΦΑΝΤΗΣ said

    Τι είδους πίστη χρειάζεται επιτέλους κανείς, για να κερδίσει μια θέση στα θαύματα του βιβλικού θεού; Και γιατί παραμένει ανεκ­­πλήρωτο το περίφημο ψεύδος, πως: «αν έχει κάποιος πίστη (μι­­κρή) σαν κόκκο σιναπιού θα μετακινεί όρη»;

    Όλοι αυτοί με τις χρόνιες παθήσεις και τα τρομακτικά ψυχικά και σωματικά τους βάσανα, που έχουν κάθε λόγο να καλλιεργήσουν και να υπεραναπτύξουν την πίστη τους, γιατί δεν κατάφεραν να συλλέξουν ούτε έναν τέτοιο μικρούλη κόκκο πίστης;

    Στο όνομα της θρησκείας μπορούν να συμβούν τα μεγαλύτερα αίσχη, χωρίς να ντρέπεται κανένας

    Μου αρέσει!

   • Playstation said

    Αν συγκρίνεις όμως τις συνθήκες που επικρατούσαν στο διαδίκτυο μέχρι περίπου το 2014 με τις σημερινές καταλαβαίνει κανείς ότι ο κόσμος πια δεν χάφτει πλέον τόσο εύκολα τις μ@λακίες του ιερατείου και των χριστιανέμπορων ….Οι φωνές της λογικής και της κριτικής κατά του παραλόγου παρουσιάζουν σαφώς αυξητικές τάσεις…….Ειδικά κατά των «προφητειών» του «Παίσιου» ………

    Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   «Σοφός είναι εκείνος που γνωρίζει …
   αρχαίες απάτες θεών και ανθρώπων»…

   +++ Αριστούργημα !

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: