olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Μακρόν στην γραμμή Παυλόπουλου επιτίθεται μετωπικά στη Γερμανία

Posted by olympiada on May 10, 2018

Η Γερμανία ωφελείται από την Ευρωζώνη και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Συνολική απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σε αποκλειστική συνέντευξη στην DW και το ARD. «Η Γερμανία ωφελείται από την Ευρωζώνη, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Με αφορμή την απονομή του βραβείου Καρλομάγνου, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν παραχώρησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τηλεοπτική συνέντευξη στην Deutsche Welle και στο πρώτο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης ARD. Οι δύο δημοσιογράφοι, Μαξ Χόφμαν και Κάρεν Μιόζγκα έθεσαν ως πρώτο ερώτημα τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης, την οποία κατήγγειλε μονομερώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο Εμμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό τώρα είναι να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Εγγύς και Μέση Ανατολή.

«Περιμένω πολλές απαντήσεις από τη Γερμανία»

«Νομίζω ότι η αυτή η συμφωνία χρήζει συμπλήρωσης, σε ό,τι αφορά τον καλύτερο έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ιράν στα πυρηνικά για το διάστημα μετά το 2025, τις βαλλιστικές του δραστηριότητες στην περιοχή και επίσης σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές του δραστηριότητες κυρίως σε σχέση με το Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη και το Λίβανο. Η πρόταση που έκανα στον Αμερικανό Πρόεδρο ήταν να μην ακυρώσει όλη τη συμφωνία, αλλά σε περίπτωση που είχε κάποια ανησυχία, να αφήσει τουλάχιστον το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Αποφάσισε να αυξήσει τις εντάσεις για να επιδιώξει, όπως τουλάχιστον εγώ πιστεύω, κάτι ευρύτερο».

Στο θέμα του εμπορικού προστατευτισμού, ο Γάλλος Πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να υποστηρίξει τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου και να ζητήσει να γίνουν σεβαστοί. Σε ό,τι αφορά το όραμά του για την ΕΕ του μέλλοντος, ο Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι περιμένει «πολλές απαντήσεις» από τη Γερμανία, σημειώνοντας ότι η δημοσιονομική κρίση προκάλεσε διαίρεση ανάμεσα στην βόρεια και νότια Ευρώπη, ενώ η προσφυγική κρίση χώρισε την Ευρώπη σε δυτική και ανατολική.

Να δούμε κατάματα το παρόν και το μέλλον

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε κι άλλο» τόνισε, «απαιτείται αλληλεγγύη απέναντι σε αυτούς τους κινδύνους… εκείνο που προτείνω είναι μια οικονομία που να συγκλίνει, ζητώ περισσότερη Ευρώπη όχι προς το συμφέρον της Γαλλίας, αλλά προς το συμφέρον όλων» υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος στη συνέντευξη του. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση από την οποία επί χρόνια ωφελείται η Γερμανία, επειδή είχε το κουράγιο να προχωρήσει από νωρίς σε μεταρρυθμίσεις. Η Γερμανία ωφελείται από την ζώνη του ευρώ. Αυτό δεν θα διαρκέσει. Ωφελείται και από την ανισορροπία των εμπορικών πλεονασμάτων της ζώνης του ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει. Εάν δεν δούμε κατάματα το παρόν και το μέλλον μας, η ευρωζώνη θα καταρρεύσει και μαζί της η Ευρώπη».

Ο Γάλλος Πρόεδρος κάνει έκκληση να βγει η Ευρώπη από τους εθνικούς εγωισμούς και τα ταμπού της. «Η Γερμανία έχει ένα ταμπού με την μεταφορά κεφαλαίων. Μια ζώνη του ευρώ χωρίς μεταφορά κεφαλαίων δεν θα έχει διάρκεια. Η Γαλλία έχει ένα ταμπού, την τροποποίηση των ευρωπαϊκών συμφωνιών αλλά πρέπει να τις αλλάξουμε και να προχωρήσουμε και είμαι έτοιμος να το κάνω».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

2 Responses to “Ο Μακρόν στην γραμμή Παυλόπουλου επιτίθεται μετωπικά στη Γερμανία”

 1. Ευριπίδης Μπίλλης said

  Μα αφού είμαστε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ !!!!!!!!!!!!!!

  Like

 2. Καλααα Μακρόν Εσύ που κατέχεις το άθλημα του πινγκ πονγκ…..
  Σε πα ποσιμπλ..!!!!!!
  Δεν ήξερες
  Δεν ρωτα Yes…την Γερμαν είδα!!
  ομολογοσου . ..??
  ότι οφελειται…….η Γερμανία???

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: