olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΚΥΜΜΕΝΟΣ

Posted by olympiada στο Μαΐου 10, 2018

του ΘΥΜΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός δεν μπορεί να προσεγγιστεί ως ιδεολογικό κίνημα. Δεν είναι καν ιδεολογία. Είναι ένα όχημα διαπλοκής που μεταφέρει τον ιό της παγκοσμιοποίησης από χώρα σε χώρα και δημιουργεί κοινωνικές τραγωδίες. Το ζήσαμε στη χώρα μας για αρκετά χρόνια και πληρώνουμε ακόμη τις μέρες που ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός έβαζε τη χώρα στα μνημόνια και τους ανθρώπους στο κάδρο της φτώχειας και της δυστυχίας.

Παραφράζοντας ένα απόφθεγμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό», υποστηρίζω ότι το σκοτάδι που έφερε στη χώρα μας η νεοφιλελεύθερη παρέα του 2010-2015 (Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς) δεν μπορεί να νικηθεί από μια νέα νεοφιλελεύθερη ομάδα υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημιουργήθηκε στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και αγκαλιάζει κι άλλους κομματικούς οργανισμούς που, έμμεσα ή άμεσα, πρόσκεινται σ’ αυτήν. Μπορεί να νικηθεί μόνο με το φως. Και φως είναι η αλήθεια. Η πραγματικότητα. Τα γεγονότα. Αυτά που έγιναν κι αυτά που γίνονται. Και η πραγματικότητα είναι η εξής:

✓ Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός και αυτοί που τον εκπροσωπούν έβαλαν και συντήρησαν τη χώρα στη φυλακή των μνημονίων και της οικονομικής επιτήρησης.

✓ Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός και αυτοί που τον εφήρμοσαν είναι ηθικοί αυτουργοί χιλιάδων αυτοκτονιών συνανθρώπων μας, που δεν άντεξαν την οικονομική καταστροφή.

✓ Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός και αυτοί που τον διαφημίζουν, μας έπεισαν ότι είμαστε συνένοχοι για το δράμα της Ελλάδας. Βάφτισαν την φτωχοποίηση βελτίωση των δημοσιονομικών της χώρας.

✓ Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός και αυτοί που τον καθιέρωσαν –όσο κυβερνούσαν– ως αναπτυξιακό μοντέλο, αντικατέστησαν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας (μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι) με φίλα προσκείμενες πολυεθνικές εταιρείες. Έτσι υπαγορεύουν οι κανόνες της διεθνοποίησης, έτσι ακριβώς έκαναν.

Ζω για την ημέρα που θα πάρει σάρκα και οστά ένα κίνημα, πανανθρώπινο κίνημα, ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και στους εκπροσώπους της ανά τη γη. Ζω για την ημέρα που ο κοινός νους θα σπάσει τα δεσμά της προπαγάνδας και της χειραγώγησης και θα μπορεί να σκέφτεται, να αποφασίζει και να πράττει όχι ως πιόνι μιας καλοστημένης μηχανής, αλλά ως ανεξάρτητη οντότητα, που δεν θα πέφτει θύμα εξαπάτησης ούτε από πολιτικές κορώνες, ούτε από δήθεν καινοτομίες (που εξάγουν χρήματα στο εξωτερικό), ούτε από εκσυγχρονιστικά τρικ και offshores εταιρείες που του σερβίρουν αφειδώς μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες.

Θαυμάζω τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ όχι μόνο για την προσωπικότητά του και τον αγώνα εναντίον του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, αλλά κυρίως για την επιμονή του. Πίστευε ότι ο κόσμος μπορούσε να αλλάξει. Μπορούσε να γίνει καλύτερος. Δεν χρησιμοποίησε ποτέ βία. Επέμενε να υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι όλοι έχουν ίσα δικαιώματα. Ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Σ’ ένα περιβάλλον εχθρικό που οι κοινωνικές ανισότητες είχαν καθιερωθεί ως φυσιολογικές, εκείνος πίστευε ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει πιο ισχυρό κίνητρο να πετύχει.

Σήμερα οι κοινωνικές ανισότητες έχουν πάρει το χρώμα του χρήματος. Η παρακαταθήκη που μας άφησε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και οι αγώνες του, υπαγορεύουν τη δημιουργία ενός κινήματος αντίστασης σε κάθε τι που προέρχεται από τις κυψέλες (εργαστήρι εκκολαπτόμενων πολιτικών ηγετών) της παγκοσμιοποίησης.

Επειδή όμως η εποχή μας δεν έχει τον αντίστοιχο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για να ενώσει το λαό και να καταδείξει τα εγκλήματα που γίνονται, ο καθένας από μόνος του μπορεί να γίνει πόλος αντίστασης. Έστω κι αν το τίμημα είναι σκληρό. Πλήρωσα και πληρώνω τον αγώνα μου για ισονομία στον κλάδο που εκπροσωπώ. Με χλευαστικά σχόλια από τον Τύπο της διαπλοκής, με μηνύσεις και αγώνες για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση, ακόμη και με κομματικές παρεμβάσεις είτε σε εκλογικές διαδικασίες στο χώρο του ταξί, είτε σε αποκλεισμό μου από τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Αντέχω όμως, γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω. Γιατί το δικό μου κίνητρο είναι μεγαλύτερο από το δικό τους. Γιατί το να με δυσφημούν λειτουργεί τελικά ως αύξηση κοινωνικής αποδοχής. Γιατί και ο πόλεμος εναντίον μου είναι στοχευμένος. Θέλουν να καταστρέψουν πρώτα εμένα και μετά να σιγήσουν τη φωνή της αντίστασης που παραδοσιακά βγάζει η επαγγελματική ομάδα των αυτοκινητιστών ταξί.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω τους εναπομείναντες ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ποιο κίνητρο τους οδηγεί στην στήριξη του ιδιωτικού μονοπωλίου που αποδεδειγμένα εκπροσωπούν σήμερα οι παραπάνω παρατάξεις; Θεωρούν ότι τα καρτέλ και οι πολυεθνικές συνεπάγονται θέσεις εργασίας; Θεωρούν ότι η ανάπτυξη περνάει μέσα από την συμμετοχή τους, σε εργασιακό μεσαίωνα; Θεωρούν ότι η δικαιοσύνη στην οικονομία και η δικαίωση της εργασίας είναι επιδιώξεις ουτοπικές; Θεωρούν τους εαυτούς τους εγκλωβισμένους σε πολιτικές παραδόσεις και κομματικές επωνυμίες που όμως έχουν αποστασιοποιηθεί από το παρελθόν τους; Τι απ’ όλα αυτά…

Υ.Γ.: Σε όλους αυτούς που θα βρουν νέα τροφή για να με χλευάσουν τους παραθέτω ένα ακόμη απόφθεγμα του Κίνγκ: «Κανείς δεν μπορεί να σε καβαλήσει, αν δεν είσαι σκυμμένος».

9 Σχόλια to “ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΚΥΜΜΕΝΟΣ”

 1. pit180969 said

  Ωραία τα είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, εγώ όμως θα το γράψω λίγο πιο …ελληνικά:
  Δε θα μας βγάλουν από τα σκατά, αυτοί που μας έριξαν μέσα.-

  Μου αρέσει!

  • pit180969 said

   Να προσθέσω και κάτι ακόμα. Μπορεί το μεγάλο κακό να το έκαναν οι Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς με τα περισσότερα από 200 δις που έδωσαν προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες για να τις διασώσουν (το είπε ο Ιταλός Ντ Αλέμα) και αυτά προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος της χώρας αφού πήγαν τάγα για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αλλά όμως αυτό ξεκίνησε με τον μπούλη από τη Ραφήνα. Με τα Playstation και το Μπαϊρακτάρη, τα δίδυμα, τη …γιατρό και τα 23 δισεκατομμυριάκια που έδωσε στις τράπεζες μας, ως κρατικές εγγυήσεις, το Δεκέμβριο του 2008. Ελάχιστα πριν παραιτηθεί.
   Μήπως για αυτό το λόγο παραιτήθηκε ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου ξεκίνησε στη συνέχεια το …κόλπο; Σίγουρα όχι, απλά οι τράπεζες δεν το ήξεραν.
   Ο Καραμανλής παραιτήθηκε για κάποιον άλλο λόγο. Εάν ήταν το κόλπο να ξεκινήσει …εν αγνοία του, δε θα έδινε αυτός 23 δις στις τράπεζες ως κρατικές εγγυήσεις, λίγο πριν παραιτηθεί.
   Καραμανλής παραιτήθηκε επειδή ενέδωσε στους Ρώσους και συμφώνησε στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια σημειώθηκαν πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, έγιναν διάφορα σκάνδαλα, απαγωγή της συζύγου του και απόπειρες δολοφονίας εναντίον του. Μήπως λοιπόν η παραίτησή του είχε κάποια σχέση με την Αμερική;
   Αναρωτιέμαι, δεν κατηγορώ…

   Και δεν πρέπει κανείς να φοβάται το υπέρογκο δημόσιο χρέος μας, αφού υπάρχει το πρόσφατο παράδειγμα της Ισλανδίας (αλλά και του …Μεταξά). Εκεί φαίνεται το πόσο εύκολα ένα χρέος δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια.
   Αφού “ο λαός έχει αξία και όχι το χρήμα”.

   Και όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, μόλις αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία. Για αυτές τους τις πράξεις.
   Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
   Η εσχάτη προδοσία ισχύει για όλους αυτούς που καταχρέωσαν, αυτούς που ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Αναφέρομαι στο δήθεν χρέος μας που το 65 με 70% του προέκυψε δήθεν από τις χρηματοδοτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ. Περισσότερα από 200 δις έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς (ξεκίνησε με τα 23+5 δις ο Καραμανλής), για τις τράπεζες μας.
   Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
   Η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).-

   Μου αρέσει!

 2. POL POT said

  Πείτε αλευρι Λυμπεροσταμουλοκωλάδες……Η Uber σας γυρεύει…κι όχι μόνο…..Θα παρακαλάς σε λίγο καιρό το πρόβλημά σου να είναι μόνον αυτό….

  Μου αρέσει!

 3. Ποιο χρεος? said

  Αν αναλογιστεί κάποιος γιατί δεν γίνεται εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος του χρέους?
  Υπάρχει λογος. Πολλοί θα μπουν στις φυλακές για πιθανά παράνομα και μη νόμιμα χρέη , χρεη των τραπεζων .

  Αφου μεχρι ο Νταισεμπλουμ το είπε ότι άνθρωποι στην Ελλαδα πληρώνουν χρέη των τραπεζών για να τις σωσουν..
  Μηπως του ξεφυγε κάποια στιγμή?
  Λογιστικος ελεγχος του χρεους.
  Αυτό ήταν και είναι κάτι που αποφεύγουν όλοι τους σαν τον διάολο το λιβάνι.
  Κατά τα άλλα το καθεστώς αυτολιβανιζεται μόνο του.
  Για να μην τρελαθούμε μην μου πείτε ότι έριξε την Ελλάδα έξω Ο Γαπ σε έξη μήνες που ανέλαβε την Πρωθυπουργία ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
  Όσο και αν διαφωνεί κανείς με τον ΓΑΠ αντιλαμβάνεται ότι η καθαίρεση ενός Πρωθυπουργου σε έξη μήνες πρωθυπουργίας με μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και η αντικατασταση του με δοτο πρωθυπουργο δεν έχει καμία λογική.
  Ποιες δυνάμεις ενεπλάκησαν για τέτοια κατορθώματα?
  Μέσα και έξω .
  Στην Ιταλία έγινε το ίδιο έβαλαν δοτό πρωθυπουργό τον Μοντι.
  Γιατί άραγε ?
  Ο ΕΥΡΩΝ ΑΜΟΙΦΘΗΣΕΤΑΙ ΜΕ 2-3 ΑΚΟΜΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑ , Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΜΕΥΝΗ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
  Μισθολογικά πλησιάζουμε την Βουλγαρια μετά από τόσα σκισίματα των μνημονίων.
  Τον Αύγουστο λένε βγαίνουμε . καλά κρασιά , τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα.
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ/ΣΑΣ.

  Μου αρέσει!

 4. Ντουρου ντουρου said

  Tον Αυγουστο ειναι παχιες οι μυγες και βγαινουμε απο μνημονια.

  Για αυτο πληρωνουμε τωρα κατι παραπανω για να βγουμε ετσι ωστε οι τραπεζες να ειναι καλα και εμεις χειροτερα.

  Μου αρέσει!

 5. Geoman. said

  Θύμιο έστω και αργά , αρχίζεις και καταλαβαίνεις κάποια πράγματα που γίνονται γύρω σου ……….
  Πριν μερικά χρόνια τα άρθρα σου ήταν εκτός πραγματικότητας……….
  Το επόμενο βήμα που σε συμβουλεύω να καταλάβεις είναι το τι εστί Καραμανλής που διακαώς επιθυμείς να ξαναδείς στην εξουσία…….
  Ψάχτο λίγο και θα καταλάβεις πολλά για το λάθος σου.
  Με κρατικοδίαιτη εταιρεία κονόμαγε και αυτός επί χρόνια……….
  Παρέδωσε κυριολεκτικά το πρωθυπουργιλίκι στον ΓΑΠ, γνωρίζοντας 100% την κατάσταση και το τι θα επακολουθούσε. Την έκανε με άλλα λόγια……..
  Πρώτος αυτός ξεκίνησε να δίνει τα δικά μας λεφτά στις τράπεζες. Τότε που δεν υπήρχε καν λόγος ………
  Ρίξε και μια ματιά στους προυπολογισμούς επί των ημερών του………….
  Να δεις πόσο μας φέσωσε προετοιμάζοντας το δρόμο για τα μνημόνια…….
  Ψάχτο Θύμιο.
  Θα κερδίσεις πολλά μαθαίνοντας τι εστί Καραμανλής…………

  Μου αρέσει!

 6. Geoman. said

  Την Ελλάδα, ο Καραμανλής την έκανε να σκύψει.
  Μέχρι που ανέλαβε πρωθυπουργός, η Ελλάδα είχε εύκολα ελεγχόμενο χρέος.
  Αυτός το εκτόξευσε σε επίπεδα ανεξέλεγκτα.
  Αυτά τα χρέη βρήκε ο ΓΑΠ και μας την έστησε.
  Συμμορία ήταν η πασοκονουδούλα, που σιγά σιγά διαλύεται.

  Μου αρέσει!

 7. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Θυμιο μου

  δεν ειμαστε σκυμενοι…

  ξαπλωμενοι ειμαστε…γδυτοι..και μπρουμητα…

  χωρις διαθεση να…βαλουμε επανω μας εστω ενα…σεντονι…

  αργα για την ελλαδα Θυμιο μου..

  τετελεσται……οσοι εχουν λιγο νου…

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: