olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Κοτζιάς: “Η επέτειος της 9ης Μαΐου συμβολίζει την υλοποίηση του πιο φιλόδοξου και πιο επιτυχημένου μοντέλου ειρήνης και συνεργασίας στην παγκόσμια ιστορία”

Posted by IGOR on May 9, 2018


Μήνυμα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για την Ημέρα της Ευρώπης (Αθήνα, 09.05.2018)

Η επέτειος της 9ης Μαΐου συμβολίζει την υλοποίηση του πιο φιλόδοξου και πιο επιτυχημένου μοντέλου ειρήνης και συνεργασίας στην παγκόσμια ιστορία: τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η οποία συνετέλεσε στην εδραίωση της ειρήνης και της συνεργασίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πυλώνων του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού. Ωστόσο, η σημερινή ημέρα δεν θα πρέπει να αποτελεί απλώς έναυσμα για εορτασμούς, αλλά και ευκαιρία για αναστοχασμό και συνολική αξιολόγηση της πορείας ολοκλήρωσης της Ε.Ε.

Οι νέες προκλήσεις της εποχής καθιστούν απαραίτητο τον εντοπισμό και τη θεραπεία των εγγενών αδυναμιών και ελλείψεων του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως, μεταξύ άλλων, το έλλειμμα λογοδοσίας και δημοκρατικής νομιμοποίησης. Παράλληλα, θα πρέπει να καταβάλλουμε περισσότερες προσπάθειες για την αποφυγή εδραίωσης ενός συστήματος δύο ταχυτήτων, την έμπρακτη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των αξιών της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, την ανάληψη πρωτοβουλιών για ανάπτυξη και για απασχόληση των Ευρωπαίων πολιτών, κυρίως των νέων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την ενίσχυση των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων για προστασία της ασφάλειας και της ευμάρειας των πολιτών της.

Από τη διαδικασία αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βγει ακόμη πιο δυνατή, πιο δημοκρατική, πιο ολοκληρωμένη, ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για τους πολίτες της.

Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο όραμα της Ευρώπης της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της θεσμικής ισότητας. Για το λόγο αυτό, θα εξακολουθήσει να μετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ε.Ε. για την ενίσχυση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του κράτους δικαίου σε κάθε γωνιά της Γηραιάς μας Ηπείρου.

4 Responses to “Κοτζιάς: “Η επέτειος της 9ης Μαΐου συμβολίζει την υλοποίηση του πιο φιλόδοξου και πιο επιτυχημένου μοντέλου ειρήνης και συνεργασίας στην παγκόσμια ιστορία””

 1. Reblogged στις penelopap.

  Like

 2. Τι …ΣουΡλωφ!!!!
  «Μοντελο» τα …Σοβιετ ως αποτελεσμα της 9ης Μαιου!
  Και μαλιστα …επιτυχεσμενο!
  Και μετα φαινεται παραξενο το « Οι Τουρκοι μας φερθηκαν καλλθτερα» που εκστομισε ο κερασόμυτος κυρ Σουρλωφ στα δικαστηρια της Κυπρου’
  Αμα εισαι σπερμα του …Μοντελου, αμα εχεις μαθει συνΤροφο και συμμαχο τον Δημητρωφ της Σνοφ και με τον συνονοματο του μοιραζεις ο,τι δεν ενοιωσες ποτε δικο σου, την Μακεδονια,
  Αμα νοιωθεις σπιτι σου τον Περισσο και θεωρεισαι μεντορας του Γιωργου Σαϊνη Παπανδρεου,
  εισαι τελικα μεγαλος….Σουρλωφ!

  Like

  • soulis said

   Eτσι ακριβως.
   Και γι’αυτο ο Κοτζιας το παλιοκομμουνι σαν ιδεολογικος απογονος των κομμουνιστοσυμμοριτων του ΣΝΟΦ θελει στο θεμα της Μακεδονιας μεσω της διπλωματιας να επιτυχει αυτο που οι κομμουνιστοσυμμοριτες προγονοι του δεν καταφεραν με τα οπλα.

   Like

 3. βασιλης said

  τι λες ρε ηλιθιε παλι……………ποιο φιλοδοξο και ποια επιτυχια………………?τα εκατομμυρια των νεκρων που αφησε ο πολεμος……………..?τους σακατηδες……….?τα ορφανα……….?τις χηρες…….?την πεινα…………?την δυστηχια……….?δεστε τον με χοντρο σχοινι τον παλαβο……………………επετειος νικης με πολλους νεκρους……………….σιγα ρε ηλιθιε μη κανανε και ρειβ παρτυ στον β παγκοσμιο πολεμο…………..ακους εκει επιτυχια……………

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: