olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Δημοψήφισμα για την υιοθεσία και την αναδοχή προτείνει ο Ν. Νικολόπουλος

Posted by olympiada στο Μαΐου 9, 2018

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής  στο Ν/Σ “Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών

της Αναδοχής και Υιοθεσίας”

Πλήθος πειστικών επιχειρημάτων παρέθεσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, για να καταδείξει ότι το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών, προσβάλλει την ευαγγελική διδασκαλία, την ανθρώπινη φύση και τις αξιακές παραδόσεις των Ελλήνων.

Από το βήμα της Βουλής, ευθύς εξ αρχής  ξεκαθάρισε, ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, παρότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον, κατά τ’ άλλα νομοθέτημα με αρκετές θετικές προβλέψεις.

Ακολούθως, ο Aνεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε:

«Ο γάμος, κατά την Χριστιανική Εκκλησία, είναι Θείο Μυστήριο. Και η οικογένεια για την Ελλάδα, είναι ο πιο ισχυρός, αξιόπιστος και ακλόνητος θεσμός, που μάλιστα κράτησε την κοινωνία όρθια στα σκληρά χρόνια της κρίσης. Το γνωρίζω… Θα με κατηγορήσουν πάλι ως οπισθοδρομικό, σκοταδιστή, ομοφοβικό.  Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Και ας έχω πει χίλιες φορές ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, ασφαλώς και στον τομέα του σεξουαλισμού του. Όμως ενώ εγώ κατηγορούμαι ως ομοφοβικός, αυτοί που χτίζουν απέναντι στους Έλληνες Χριστιανούς ένα ψηλό τείχος μίσους, χαρακτηρίζονται ως… «προοδευτικοί». Και όχι, για παράδειγμα, ως ομομανιακοί».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:

«Και ειλικρινά απορώ και εξίσταμαι από το γεγονός πως όσοι υπερασπιζόμαστε τις Ελληνορθόδοξες αρχές μέσα στο κοινοβούλιο πρέπει να αισθανόμαστε ως μειοψηφία, όταν στην ελληνική κοινωνία ξέρουμε ότι οι ελληνορθόδοξες αρχές αποτελούν μία τρομερή πλειοψηφία. Υπάρχει μεγαλύτερος εκσυγχρονισμός με μεγάλη κοινωνική αξία από το να καταφέρουν εκατοντάδες οικογένειες να υιοθετήσουν ένα παιδί που τόσο θέλουν αλλά δεν μπορούν ή για να το κάνουν πρέπει να καταφύγουν στην παρανομία;

Η κυβέρνηση, πραγματικά δεν είχε καμία ανάγκη να επιδιώξει σκανδαλισμούς και διχασμούς στο συγκεκριμένο θέμα. Όμως το κάνει. Και ασφαλώς θα υποστεί τις συνέπειες από το σύνολο των Ελλήνων που πιστεύει πως κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώνει με το πρότυπο του πατέρα και της μητέρας και όχι με το πρότυπο των “δύο πατεράδων” ή των “δύο μητέρων”».

Από την κριτική του Χριστιανοδημοκράτη Bουλευτή δεν «γλύτωσε» και η αξιωματική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Επίσης, οφείλω να ομολογήσω ότι για μία ακόμα φορά εκπλήσσομαι δυσάρεστα από την αμφίθυμη στάση της Νέας Δημοκρατίας που παραβιάζει εκ νέου τις διαχρονικές αξίες της κοινωνικής και πατριωτικής κεντροδεξιάς και γι’ αυτό έχει πάψει πλέον να αποτελεί τη «στέγη» πολλών αγωνιστών της, αλλά και νέων ανθρώπων που δεν προσκυνούν τις αριστερές, αλλά ούτε και τις νεοφιλελεύθερες ιδέες και ιδεοληψίες, που όπως αποδεικνύεται, τελικά συγκλίνουν σε πολλά. Ας είναι….  Ο καθείς και το χρέος του. Προσωπικά, το έχω αναλάβει απέναντι στους αγνούς, ορθοδόξους Έλληνες πατριώτες».

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος προσέγγισε τους τρόπους αντιμετώπισης του θέματος από διάφορες άλλες χώρες, λέγοντας ενδεικτικά:

«Γνωρίζετε, άραγε, ότι πολίτες που μεγάλωσαν σε γκέι οικογένειες στις ΗΠΑ, έχουν καταφύγει μέχρι και στη Δικαιοσύνη, περιγράφοντας τις δικές τους εμπειρίες και ζητώντας να ακυρωθεί το δικαίωμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια; Γνωρίζετε, επίσης, ότι στη Σλοβενία, ομάδα πολιτών ξεκίνησε μια αναφορά ενάντια στο νόμο και προσέφυγε στα δικαστήρια για να τεθεί το θέμα σε δημόσια ψηφοφορία, η οποία και πραγματοποιήθηκε; Σε αυτή, λίγο πάνω από το 63% των ψηφοφόρων απέρριψε το νομοσχέδιο του επαναπροσδιορισμού του γάμου ως ένωσης μεταξύ «δύο συναινούντων ενηλίκων», παρά ρητώς μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Τα αναφέρω αυτά μόνο ως παραδείγματα, για να ότι δεν υπάρχουν θέσφατα.

Και ότι, εν πάση περιπτώσει, η παιδικές ψυχές δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως… πειραματόζωα. Αν και, προσωπικά τουλάχιστον, θα ευχόμουν να μπορούσαν να γίνουν δημοψηφίσματα για τέτοιου είδους θέματα. Αν γινόταν δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα, ποιο πιστεύετε ότι θα ήταν το αποτέλεσμα; Τι θα έλεγαν οι Έλληνες; Μήπως θα συμφωνούσαν με τις αναδοχές και υιοθεσίες από ομοφύλους γονείς; Η απόρριψη θα ήταν συντριπτική. Και τότε θα έβλεπα, ποιοι… δημοκράτες και αριστερο-δέξιοι προοδευτικοί από εδώ μέσα θα τολμούσαν να σταθούν απέναντι στην ετυμηγορία των πολιτών…»

12 Σχόλια to “Δημοψήφισμα για την υιοθεσία και την αναδοχή προτείνει ο Ν. Νικολόπουλος”

 1. begar2 said

  Δηλαδή είναι προτιμότερο αθώα παιδιά να μεγαλώνουν σε ιδρύματα για να τηρηθεί η Ευαγγελική Διδασκαλία, τη στιγμή που ένα ζευγάρι ομοφυλλόφιλων θα μπορούσε να τα υιοθετήσει και να τους προσφέρει αγάπη και στοργή;

  Μου αρέσει!

  • Gs said

   Το είπες πολύ σωστά Ζευγάρι ομοφύλων όχι οικογένεια. Μούλοι που θέλουν να έχουν απογόνους. Ε δεν γίνεται. Και όσους νόμους οι πουλημένοι πολιτικοί να φηφίσουν κανείς δεν θα δώσει παιδί σε ομόφυλο ζευγάρι. Γιατί τα παιδιά πρέπει ναμεγαλώνουν με οικογένεια. Αργώτερα αν επιλέξουν να γίνουν πούστηδες ή λεσβίες είναι δικό τους θέμα.

   Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Διαφωνώ.
    Όταν δυό άνθρωποι φτάσουν στο σημείο , είτε να γεννήσουν, είτε να υιοθετήσουν παιδί, ξέρουν ότι μπλέκουν σε ένα ατέλειωτο ταξίδι, που θα τελειώσει μόνο όταν θα πεθάνουν. Ευθύνες, κόποι, θυσίες, χαρές και λύπες και όλα αυτά που συνοδεύουν την ανατροφή ενός παιδιού.
    Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δυό άνθρωποι που θα υιοθετήσουν ένα παιδάκι, δεν θα το αγαπήσουν σαν τρελοί.
    Εδώ ένα κουταβάκι μεγαλώνεις και αν σου το πατήσει ένα αυτοκίνητο, κλαις 10 μέρες.

    Τέλος πάντων, να μην πολυλογούμε.

    Η άποψή μου είναι ότι η ευγένεια της ψυχής και η υπευθυνότητα που μπορείς να δείξεις ως γονέας, δεν έχει σχέση με τις σεξουαλικές προτιμήσεις σου.

    Γεμάτος είναι ο κόσμος με straight γονείς, που βιάζουν τις κόρες τους, που εκπορνεύουν τα παιδιά τους, που γυρνούν μεθυσμένοι στο σπίτι και τα σκοτώνουν στο ξύλο, που κάνουν χρήση ναρκωτικών κλπ κλπ

    Ας μείνει ο καθένας με τις απόψεις του.

    Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   Από μια μεριά ετσι θα έπρεπε να είναι οπως λες κι εσυ γιατι αφορά Προστασία, εξασφάλιση κάλυψη αναγκων του ίδιου του παιδιού.
   Όμως το γονεϊκό πρότυπο πάει περίπατο.
   Παρ ολα αυτα, αντε, μεγαλωνει ένα Παιδί ανάμεσα σε ενα ζευγαρι με δυο αδΕΛφες, αντρες ή γυναίκες.
   Οταν μεγαλώσει αρχίζει να πηγαίνει στο σχολείο όπου τα αλλα παιδιά,
   ως φυσιολογικά,
   αναφέρουν στις κουβεντες τους πατερα- μητερα.
   Ενα Παιδί που θα έχει μεγαλώσει μέσα σε ένα τετοιο ζευγάρι,
   που θα τους βλεπει να κοιμούνται το βράδυ μαζι τι σκατα πρότυπα θα μπορεσει να αναπτύξει;

   Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Κατανοητό και λογικό αυτό που λες, αλλά μέσα στο δικό μου μυαλό προτεραιότητα έχουν οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, οι καλύτερες, ενδεχομένως, σπουδές και μόρφωση και η κληρονομιά (περιουσία) που, ενδεχομένως, το υιοθετημένο παιδί θα λάβει από τους θετούς γονείς, σε σύγκριση με το ιδρυματικό παιδί, που μόλις ενηλικιωθεί θα βρεθεί απλά στο δρόμο και θα πρέπει να παλέψει γυμνό στα αγγούρια.

    Πιστεύω ότι στα ιδρύματα εργάζονται αρκετοί φιλότιμοι άνθρωποι, που πραγματικά αγαπούν και φροντίζουν τα ορφανά, αλλά ποτέ το φιλότιμο ενός εργαζομένου, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αγάπη του γονέα που μεγαλώνει το παιδί.

    Πιστεύω ότι η κυβέρνηση πολύ καλά έκανε που έφερε αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε με ευρεία αποδοχή. Αυτό κάτι λέει.
    Όσοι δε, αντιτάχθηκαν στο άρθρο για τα ομοφυλλόφιιλα ζευγάρια, εκτιμώ ότι το έκαναν για να ικανοποιήσουν το συντηρητικό εκλογικό ακροατήριό τους.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Μπρος γκρεμός και πίσω Ρέμα για το πενταρφανο παιδακι, ενα αθωο πλασματακι.
    Δεν εχει όμως και άλλη επιλογή.
    Αλλιως θα το φαει το πεζοδρομιο ή το σκοτάδι.
    Καλύτερα λοιπον να έχει να φαει και μια στέγη.
    Παιδεία, Υγεία κτλ.
    Μεταξυ δυο δεινων/κακων που μπορεί να του τύχουν υιοθετείται ασφαλώς: «το μη χείρον βΕΛτιστον».

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Μεταξυ δυο δεινων/κακων που μπορεί να του τύχουν υιοθετείται ασφαλώς: «το μη χείρον βΕΛτιστον».

    ΑΚΡΙΒΩΣ πολύ σωστή κουβέντα είπες.

    Και για να μην παρεξηγούμαστε, δεν έχω κάτι εναντίον των gay, αλλά αν έρθει ο γιος μου και μου πει «πατέρα είμαι gay», ε δεν θα το γιορτάσω κιόλας.

    Μου αρέσει!

 2. ΝΕΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ said

  Το πόσο μυστήριο είναι ο γάμος είναι σχετικό.

  κ. Νικολόπουλε ρίξε μια ματιά στα ιστορικά ντοκουμέντα από πότε συμμετείχαν ορθόδοξοι παπάδες σε γαμήλια τελετή. Δυστυχώς έπεσα και εγώ από τα σύννεφα (χωρίς αλεξίπτωτο) όταν το έμαθα.

  Όσο για το τι είναι σωστό και τι λάθος, ο χρόνος θα δείξει, όπως έχει συμβεί σε τόσες περιπτώσεις.

  Μου αρέσει!

 3. αρματωλός γιδοβοσκός said

  Για το μπούτσο καβάλα το μαχμουτογιουνανιστάν.
  Με τά εκφυλισμένα θνησιγενή – ιθαγενή του υβρίδια. Τα τυμπανιαία ΨΟΦΙΜΙΑ.

  ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ.

  Μου αρέσει!

  • Moses Goes Down To Egypt said

   Μου αρέσει!

   • αρματωλός γιδοβοσκός said

    Θριαμβολογείς γιαχούντιε; Τόν εκφύλισες πλήρως τόν ΕλληνοΡωμαίο; Μήπως πλανιάρεσαι;
    Τί να σού πώ, θριαμβολόγα καί γλέντα το, διότι έως στιγμής και κατά Κόσμον, είσαι -αναμφιβόλως- ο Νικητής.
    Τό μάτς όμως δέν έληξε, μάλλον έχει πολύ ψωμί ακόμη και το γνωρίζεις καλά αυτό.
    Όπως επίσης θα γνωρίζεις καί τό ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΝ, «Ούκ εν τώ πολλώ το Εύ».
    Καί πώς να μήν θριαμβολογείς όταν, εκτός όλων τών άλλων που πέτυχες εις βάρος μου, βλέπεις και αυτή τήν (για εμένα) ΦΡΊΚΗ;

    Μου αρέσει!

 4. Ελα τωρα και εσυ. said

  Ο Νικολόπουλος θέλει δημοψήφισμα η να γίνει δημοψήφισμα.
  Καλά κρασιά κε Νικολόπουλε.
  Πέρασε ήδη από την βουλή, επρεπε να κανεις εκστρατεια .

  Θα ήταν καλύτερα να μας έλεγες για το άλλο δημοψήφισμα που έγινε και το έγραψαν κανονικά , μήπως είσαι Ανεξάρτητος και εσύ κε Νικολόπουλε ?

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: