olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Γελάει ο κόσμος με τον Μητσοτάκη που εξήγγειλε ψηφιακά έργα τα οποία ήδη υλοποιούνται

Posted by infiltr8or on May 8, 2018

Σειρά έργων ψηφιακής πολιτικής που… ήδη εκπονούνται, αλλά και κριτική για καθυστερήσεις σε ψηφιακά έργα (όταν η χώρα, ενώ βρίσκεται στον πάτο της ψηφιακής διακυβέρνησης εδώ και δεκαπέντε χρόνια, είναι στην κορυφή σε ρυθμούς ανάπτυξης) άσκησε ο Κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση…

Τρίτη, 08 Μάιος 2018 20:45

Σειρά έργων ψηφιακής πολιτικής που… ήδη εκπονούνται, αλλά και κριτική για καθυστερήσεις σε ψηφιακά έργα (όταν η χώρα, ενώ βρίσκεται στον πάτο της ψηφιακής διακυβέρνησης εδώ και δεκαπέντε χρόνια, είναι στην κορυφή σε ρυθμούς ανάπτυξης) άσκησε ο Κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΠΕ. Ιδού τι υποστήριξε ο αρχηγός της Ν.Δ. και ποια είναι η σημερινή πραγματικότητα:

Κ. Μητσοτάκης: «Στα ψηφιακά έργα η κυβέρνηση παίρνει μηδέν» Κονδύλια ύψους 1,1 δισ. για έργα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) είχε μπλοκάρει η Ευρ. Επιτροπή, καθώς η χώρα μας δεν πληρούσε βασικά κριτήρια: α) πλαίσιο Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής, β) αρμόδιο δημόσιο φορέα υλοποίησης, όπως η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής. Το πρώτο εκπονήθηκε, το δεύτερο ιδρύθηκε. Από τη σημερινή κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει εγκρίνει 53 έργα ΤΠΕ προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ.

«Δεν υπάρχει διασύνδεση. Δεκάδες τα τυφλά συστήματα» Ο κατακερματισμός πληροφοριακών συστημάτων μη συνδεδεμένων μεταξύ τους κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 15 δισ. ευρώ στο διάστημα 2000-2015, προς όφελος των πολιτικών ηγεσιών, επιτροπών προμηθειών και ιδιωτικών εταιρειών. Γι’ αυτό θα πρέπει να δώσει μία απάντηση ο κ. Μητσοτάκης.

Στις επόμενες εβδομάδες προκηρύσσεται έργο για τη δημιουργία του κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας όλων των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου.

«Αργεί η ψηφιακή υπογραφή. Ό,τι γίνεται το έχει αφήσει η Ν.Δ.» Από το 2001, που προβλέπεται ψηφιακή υπογραφή, καμία κυβέρνηση δεν την έκανε πράξη. Η Ν.Δ., μάλιστα, το 2011 είχε προβλέψει «δυνητική» χρήση της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται συστηματικά στις καλένδες. Για πρώτη φορά υλοποιείται και μάλιστα με διασύνδεση μεταξύ των φορέων του δημοσίου.

Στόχοι: Φάκελος ασθενή, ηλεκτρονικό εισιτήριο, ολοκληρωμένο σύστημα δικαιοσύνης, one stop shop για επιχειρήσεις Οι στόχοι του κ. Μητσοτάκη ήδη υλοποιούνται:

* Το ηλεκτρονικό εισιτήριο ξεκινάει άμεσα τον Μάιο στο Ολυμπιείο και ακολουθούν τον Ιούνιο Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους, Κνωσός, Αρχαία Μεσσήνης Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

* Το ηλεκτρονικό αρχείο ασθενή βρίσκεται στο επίκεντρο του οδικού χάρτη που έχει καταρτιστεί από το υπ. Υγείας για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του.

* Στη Δικαιοσύνη προχωρούν έργα όπως το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την πολιτική και ποινική διαδικασία και ωριμάζει η εισαγωγή τηλεδιάσκεψης στα δικαστήρια και στα σωφρονιστικά καταστήματα.

* Οne stop shop θα είναι η νέα ψηφιακή πύλη που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με φιλικό και άμεσο τρόπο. Εντάσσεται στους μεσοπρόθεσμους στόχους.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα αναπτύξει δίκτυα νέας γενιάς σε όλη τη χώρα» Κάτι που δεν έκανε επί δεκαετίες, αφήνοντας τη χώρα στον πάτο της Ευρώπης. Σήμερα, τέσσερα έργα- δημόσιες παρεμβάσεις, ύψους 700 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ έχει ξεκινήσει την υλοποίησή τους. Στο ίδιο πλαίσιο, οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχουν εξαγγείλει επενδύσεις 3 δισ. ευρώ.

(Αγγέλα Νταρζάνου, Αυγή)

Periodista.gr

 

infiltr8or

4 Responses to “Γελάει ο κόσμος με τον Μητσοτάκη που εξήγγειλε ψηφιακά έργα τα οποία ήδη υλοποιούνται”

 1. ΠΟΛΙΤΗΣ said

  ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙΣ;

  Like

 2. Reblogged στις penelopap.

  Like

 3. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

  Ώρε φλούφλη στη φωτό;
  Το τσιγάρο που το ΄χεις;

  Like

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   Όλα κομψά, όλα καθαρά, σινιέ, κομπλέ και τακτοποιημένα.
   Σε μιάν άκρη της φωτό όπου εικονίζεται ο φλούφλης μάτσο υπάρχουν,
   κάδρα με φωτογραφίες.

   — ” Για σας δουλεύω”….
   φέρεται ειπών ο κούλης.
   Πίσω του ένα faxoτηλέφωνο.
   Θα μπορούσε να είναι (π.χ. λέμε) φίλιπς ή μοτορόλα άλλης μάρκας κάποια άλλη συσκευή ;
   Θεός φυλάξοι.

   Όχι βέβαια.
   Αν το ξαναπείς θα σου ρίξει πιπέρι στο στόμα.
   Εδώ μέσα τα πάντα όλα ένα όνομα έχουν.
   Όχι τιμή.
   Δεν πληρώνει ποτέ τίποτε.
   Όλα είναι δωράκια φίλων.
   Ζήμενς αποκλειστικά,
   μονάχα NAZI-siemens να πούμε.
   ” Μόνο τα παιδιά είναι δικά μου “, αναφωνεί ενίοτε.
   ” Όλα τα άλλα είναι της Ζίμενς “.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: