olympia.gr

Για την Μητέρα Γη, την Ελλάδα, την Αλήθεια

Telegraph: Ο Αλέξης Τσίπρας έσωσε την Ελλάδα

Posted by olympiada on May 6, 2018

H Ελλάδα ξεφεύγει από την οικονομική τραγωδία, επισημαίνει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας και συνολικά τα εύσημα ξένων αξιωματούχων.

«Πριν από τρία χρόνια ο Τσίπρας διενήργησε με πείσμα ένα δημοψήφισμα, για να απορρίψει το πακέτο

μεταρρυθμίσεων, που χάραξαν τα βόρεια κράτη της Ένωσης, τα οποία και ανελάμβαναν πολιτικό ρίσκο για να χρηματοδοτήσουν τη χρεοκοπημένη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Telegraph, υπενθυμίζοντας ότι το «ΟΧΙ» επικράτησε με 61%.

«Μία εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, ο πρωθυπουργός υπέγραψε ούτως ή άλλως τη συμφωνία» προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι η θέση τόσο του ίδιου όσο και της χώρας ήταν εν αμφιβόλω.

Η βρετανική εφημερίδα παραθέτει τα στοιχεία για τη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά περισσότερο από 25% στα οχτώ χρόνια ύφεσης και σημειώνει ότι τώρα ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια με την σωστή πολιτική που επέλεξε και με τις οικονομικές προοπτικές να έχουν μεταμορφωθεί πλήρως.

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 2% φέτος και 2,3% την επόμενη χρονιά, αναφέρει, με τους οικονομολόγους ανά την Ευρώπη να έχουν εντυπωσιαστεί. «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τα σύννεφα αρχίζουν να φεύγουν από την Αθήνα» σχολιάζει ο Shweta Singh της TS Lombard. «Αν και από εξαιρετικά χαμηλό σημείο εκκίνησης, τα πράγματα αρχίζουν να ανακάμπτουν» συμπληρώνει.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σημειώνοντας πως οι μετοχές της Eurobank έχουν ενισχυθεί 38% το τελευταίο εξάμηνο, της Πειραιώς περίπου 37% και της Alpha Bank 20%, καθώς οι τράπεζες αρχίζουν να απαλλάσσονται από τα κόκκινα δάνεια και να εξυγιαίνουν τους ισολογισμούς τους.

Όλα τα παραπάνω, σχολιάζει η εφημερίδα, τα έχουν προσέξει και οι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές χρέους, όπου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται πτωτικά.

8 Responses to “Telegraph: Ο Αλέξης Τσίπρας έσωσε την Ελλάδα”

 1. Reblogged στις penelopap.

  • ΑΝΝΑ ΧΑΘΗ said

   ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΙΕΚΣΗ.
   ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΚΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ;
   ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΓAMHΣOY ΠΟΚΟΠΙΚΟ

  • Προς ….Fax.Yahoo.gr

   Εκλο.Yes ………Παρωδια

   Εκλο.Yes………..Εξαπατησης προς αφιξη των καθοδηγουμενων ενοικιαστών της Εξουσιας.

   Δολοφονια προαποφασισμενη.

   Εξαιρετικα

   Πολ

 2. fax@yahoo.gr said

  «Πόθεν είσαι Αξελ ΧαβαΝαγκίλα;» Ότι ο Αξελ Τζιπρά είναι «εξελληνισμένος» Εβραίος! (βλ.http://deltio11.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9.html)

  Έγραφα τότε:
  «Μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012, όταν ο Αξελ ΧαβαΝαγκίλα έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έβαλα τα πρώτα απλά ερωτηματικά για το ΠΟΘΕΝ ΕΙΣΑΙ του Alexis Tzipras για να μάθουμε το ποιος είναι πραγματικά και από πού κρατάει η σκούφια του! Έκτοτε συνεχίζουν κάνουν την πάπια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και να ξεφεύγουν δια της σιωπής. Τα απλά ερωτήματα έχουν να κάνουν με τη βασική υποχρέωση κάθε πολιτικού αρχηγού, σε μια Δημοκρατία, να ζει σε «γυάλινο σπίτι» και να υπάρχει «διαφάνεια», σε ότι τον αφορά.
  Ρωτήσαμε τα εξής:
  -1.Έχει βαπτιστεί ο Alexis; Πότε, Που; και από ποιόν;
  – 2. Η οικογένεια Τζίπρα ή Τσίπρα από πότε κατοικούσε στην Άρτα ; Είχε πάντοτε αυτό το επώνυμο; Και στην απογραφή του 1939 απογράφηκαν με αυτό ή με άλλο επώνυμο ;
  – 3. Ο μπαμπάς Παύλος και ο θειος Ηρακλής Τσίπρας γεννήθηκαν στην Άρτα ή στην Αθήνα; Πότε βαπτίστηκαν, σε ποιά εκκλησία και από ποιόν;
  – 4. Μετά το 1959-60 υπάρχει κάποιος συγγενείς τους Τσίπρας , στην Αρτα;
  -5. Σε ποιο νεκροταφείο της Άρτας είναι θαμμένος ο παππούς Τσίπρας και η γιαγιά του. Υφίσταται είτε οικογενειακός είτε ατομικός τάφος Τσίπρα στην Άρτα, η μήπως οι τάφοι των Τζίπρα, βρισκόντουσαν στο νεκροταφείο που δωρίθηκε στον Δήμο ;
  -6.Το οικογενειακό όνομα της Αρίστης της μητέρας του ποιο είναι;»

  Δύο χρόνια μετά δύο εκατομμύρια έλληνες τον ψήφισαν για πρωθυπουργό χωρίς να ξέρουν τίποτα για εκείνον και χωρίς να έχει απαντηθεί κανένα από τα απλά αυτά ερωτήματα. Ούτε πως λέγεται το σόι της μάνας του δεν ξέρουμε.
  Μετά μάθαμε ότι έχει συγγενείς από την Εβραϊκή Κοινότητα στις Σαράντα Εκκλησιές και ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες τους «Ostjuden», Τζιπρά ή Τσιπρά. και ότι στις σλαβόφωνες χώρες το όνομα των Tzipra γράφεται Čipra .
  Έγραψα ακόμα ότι στην Άρτα και στο Βουλγαρέλι υπήρχε επί Τουρκοκρατίας ισχυρότατη εβραϊκή κοινότητα και μάλιστα στο Βουλγαρέλι καταδίωξαν τον Αγιο Κοσμά.

  Έγραψα ακόμα ότι προπολεμικά ο Ραβίνος της Άρτας λεγόταν Ηρακλής. Έγραψα ακόμα ότι ο πολιτικός σπόνσορας του Αξελ ήταν στην αρχή ο Εβραίος, από τις Κυκλάδες, Αλαμπάν, και μετά ανέλαβε ο θείος Σόρος, ενώ σύσσωμο το ντόπιο και διεθνές ιουδαϊκό λόμπυ, τον λάτρεψε.
  Τα επαναλαμβάνω όλα αυτά επειδή η Ελεύθερη Ωρα και άλλοι έμαθαν τώρα τελευταία ότι ο Alexis λέγεται Αξελ, αλλά για να κάνουν τους μάγκες βρήκαν ότι τον λένε Αμποτ. Οι Αμποτ είναι μεγάλη εβραική οικογένεια της Θεσσαλονίκης που ηταν αντιπρόσωποι της Εταιρίας της Ανατολής και μπορεί να έχουν σχέση. Αυτό δεν το ξέρω.
  Αλλά γιατί να μπερδεύουμε τον κόσμο. Το Τσιπρά είναι εβραϊκό όνομα. Σε όλο τον κόσμο. Ο Αξελ Τσιπρά θα πρέπει ως πρωθυπουργός να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα που τον αφορούν.
  -1.Έχει βαπτιστεί ο Alexis; Πότε, Που; και από ποιόν;
  – 2. Η οικογένεια Τζίπρα ή Τσίπρα από πότε κατοικούσε στην Άρτα; Είχε πάντοτε αυτό το επώνυμο; Και στην απογραφή του 1939 απογράφηκαν με αυτό ή με άλλο επώνυμο;
  – 3. Ο μπαμπάς Παύλος και ο θειος Ηρακλής Τσίπρας γεννήθηκαν στην Άρτα ή στην Αθήνα; Πότε βαπτίστηκαν, σε ποιά εκκλησία και από ποιόν;
  – 4. Μετά το 1959-60 υπάρχει κάποιος συγγενείς τους Τσίπρας , στην Αρτα;
  -5. Σε ποιο νεκροταφείο της Άρτας είναι θαμμένος ο παππούς Τσίπρας και η γιαγιά του. Υφίσταται είτε οικογενειακός είτε ατομικός τάφος Τσίπρα στην Άρτα, η μήπως οι τάφοι των Τζίπρα, βρισκόντουσαν στο νεκροταφείο που δωρίθηκε στον Δήμο;
  -6.Το οικογενειακό όνομα της Αρίστης της μητέρας του ποιο είναι;»

 3. ΑΝΝΑ ΧΑΘΗ said

  ΣΚΣΤΑ ΣΤΟ ΑΛΙΕΚΣΗ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΕΡΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΝΕΣΤΟ ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΤΟ

  ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ!

  Ενώ η παρακρατική τσογλανοκομμουνιστική αλητεία, που κάθε λίγο και λιγάκι καίει, λεηλατεί και τρομοκρατεί το σύμπαν, από τη μία πόρτα μπαίνει κι από την άλλη βγαίνει (στις πολύ σπάνιες φορές που γίνονται συλλήψεις και δεν προλαβαίνει ο σύντροφος Λάμπρου να «καθαρίσει»…), το ελεεινό και τρισάθλιο μνημονιακό ψευδοκράτος των λούστρων της Μέρκελ και του Τραμπ εξήντλησε την «αυστηρότητά» (εκδικητικότητά) του στους πατριώτες που συνελήφθησαν στην Μυτιλήνη, για μικροεπεισόδια κατά τον ερχομό του χαζοχαρούμενου κατοχικού ανδρεικέλου που παριστάνει τον «πρωθυπουργό» της κατεχόμενης χώρας!

  Έτσι, για την Δευτέρα (7.05.2018) το μεσημέρι, παραπέμπονται να δικαστούν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες (οι υπόλοιποι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι επειδή είναι ανήλικοι…) στα πλαίσια του αυτοφώρου, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης και έως τότε θα συνεχιστεί η κράτησή τους στα μπουντρούμια της χούντας των ξεφτιλισμένων!

  Στο μεταξύ οι «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» (όπως τους αποκαλούν περιφρονητικά οι εντολείς τους…) της Λέσβου συνεχίζουν την «ταυτοποίηση» κι άλλων πατριωτών, σύμφωνα με λίστες που τους έχουν δώσει οι χουντικοί ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ!

  Η κόκκινη τρομοκρατία ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο αγωνιζόμενος Λαός της Λέσβου, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

  • ΦΙΛΟΣ said

   Αυτιστικός είσαι με έμμονες ιδέες και ψυχώσεις ρε “μαγκάκο” ;;Όλο το ίδιο σχόλιο ποστάρεις ξανά και ξανά..

 4. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

  “Telegraph: Ο Αλέξης Τσίπρας έσωσε την ΕΛλάδα”…

  Από τη στιγμή που ανέτρεψε τα πράγματα,
  εν προκειμένω την ετυμηγορία του Λαού,
  με ένα * Ο- Χ- Ι * ναααααα….
  ίσα με κει πάνω.

  Από τη στιγμή που κατάφερε,
  παρ όλες τις διαρροές,
  απουσίες,
  διαγραφές,
  παραιτήσεις,
  αποστασίες κτλ
  να τρέχουν οι καταστάσεις,
  με όχι και τόσο χειρότερα τα πράγματα,
  πάντως να δείχνουν ότι βαίνουν (με το σταγονόμετρο) προς το καλύτερο-
  πάντοτε τηρουμένων των αναλογιών-
  για ποιό λόγο δεν φαίνεται στους ξένους,
  αν μη τι άλλο,
  αλλά πάντως ότι όντως την έσωσε την ΕΛλάδα;

  Έτσι τους φαίνεται εκεί έξω η κατάσταση.
  Σταματήσαμε να ζητιανεύουμε.
  Εξακολουθούμε πάντως,
  έτσι λένε,
  να χρωστάμε (δίκαια ή άδικα άλλο θέμα) της Μιχαλούς τα χρέη.
  Αυτό λένε εκείνοι οι οποίοι το έχουν έτσι ορατό,
  είτε επικοινωνιακά καλοβαλμένο.
  Η Telegraph ποιανής χώρας είναι ΜΜΕ (εφημερίδα- τύπος, μαζικό μέσο επικοινωνίας π.χ. ίντερνετ, tv κτλ) ;
  Αυτηνής !

 5. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

  Την ΕΛΛΑΔΑ την έσωσε ο υπέροχος Λαός της.
  Από τις θυσίες του.
  Πρώτα από όλους- όλα αυτός.
  Μετά την έσωσαν (υποτίθεται) οι……”πολιτικοί”…..
  ….αν την έσωσαν.

  Θα δούμε μέχρι το τΕΛος που- πώς θα πάει το πράγμα ώστε να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα- ετυμηγορία.
  Αν λένε/γράφουν από τώρα ότι ο Τσίπρας έσωσε την ΕΛλάδα,
  άρα χρεώνουν στον Τσίπρα,
  όλη την ό,ποια μΕΛλοντική επιτυχία τυχόν υπάρξει.
  Ποιός ξέρει;
  Μετά να περιμένουμε.
  Σειρά έχουν να ακολουθήσουν τους θριάμβους,
  οι δημόσιοι έπαινοι,
  οι ύμνοι,
  οι διθυραμβικές τοποθετήσεις ηγετών κ.ά.
  Αναρωτιέμαι:
  Μετά από όλα αυτά,
  εάν πράγματι εξΕΛιχθούν κατά τέτοιον τρόπο
  (ώστε όντως να γίνουν έτσι),
  φαντάζεται κανείς,
  πως μπορεί να έχει ΕΛπίδα κανας κούλης ή κάποιος άλλος ο οποίος θα μπόρεσε να ξεπεράσει τον πήχη των ψήφων που θα μαζέψει ο σύριζα;

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: