olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Οι παρασκηνιακές κινήσεις Στουρνάρα και οι πολιτικές ονειρώξεις του να μετατραπεί σε «νέο Παπαδήμο»

Posted by infiltr8or on May 6, 2018

Συνεχίζει να επιδεικνύει «κινητικότητα» ο Γιάννης Στουρνάρας, μπερδεύοντας όμως -και, προφανώς, όχι τυχαία- τους ρόλους του.

Το βράδυ της Δευτέρας, παραμονή της Πρωτομαγιάς -όπως αναφέρουν πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας»-, έκανε επίσκεψη στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα λεπτή και κρίσιμη για τις εξελίξεις…

Η συνάντηση αυτή ήταν προδήλως ιδιωτική. Αν ήταν επίσημη, θα γινόταν σίγουρα αλλού. Είτε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Και, προφανέστατα, θα ανακοινωνόταν. Επομένως, ο κ. Στουρνάρας δεν πήρε την πρωτοβουλία της επίσκεψης στο πλαίσιο του ρόλου του ως διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Κινήθηκε πέραν της θεσμικής ιδιότητάς του. Ως εκ τούτου, γεννάται το εύλογο (αν και μάλλον ρητορικό) ερώτημα: Τι είναι εκείνο που δεν μπορούσαν να συζητήσουν με τον κ. Μητσοτάκη στη διάρκεια της ημέρας στα γραφεία τους και χρειάστηκε μια βραδινή συνάντηση κατ’ οίκον και μακριά από τρίτα «βλέμματα»;

Δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε προηγηθεί, βεβαίως, το νυχτερινό τηλεφώνημα του Β. Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημ. Τζανακόπουλο, πυροδοτώντας μια σκληρή κόντρα μεταξύ τους. Στον απόηχο αυτού του γεγονότος, ο κ. Μητσοτάκης και ο δικός του βραδινός επισκέπτης είναι σίγουρο ότι ασχολήθηκαν και με το πώς μπορεί να διαμορφωθεί η επικαιρότητα το προσεχές διάστημα. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι αμφότεροι δεν συγκαταλέγονται στους υποστηρικτές της «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο. Ο μεν πρόεδρος της Ν.Δ. την αμφισβητεί, ο δε διοικητής της ΤτΕ, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις διαθέσεις των δανειστών, τάσσεται υπέρ της προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

Πέραν της ενημέρωσης που έκανε για την πορεία των οικονομικών μεγεθών, είναι επίσης βέβαιο ότι ο (προερχόμενος από το «σημιτικό» ΠΑΣΟΚ της εποχής του Χρηματιστηρίου και των άλλων σκανδάλων) κ. Στουρνάρας αναζητεί στηρίγματα στον χώρο της Ν.Δ. για να μπορέσει να συνεχίσει την αντιπαράθεση και τον κλεφτοπόλεμο προς τη σημερινή κυβέρνηση.

Η «κινητικότητά» του, πάντως, δεν είναι άσχετη με τις πολιτικές ονειρώξεις του να αποτελέσει ο ίδιος, σε δεδομένη στιγμή, έναν «νέο Παπαδήμο»…

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

infiltr8or

5 Responses to “Οι παρασκηνιακές κινήσεις Στουρνάρα και οι πολιτικές ονειρώξεις του να μετατραπεί σε «νέο Παπαδήμο»”

 1. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

  Οι παρασκηνιακές κινήσεις Στουρνάρα και οι πολιτικές ονειρώξεις του να μετατραπεί σε «νέο Παπαδήμο»…
  Posted Μαΐου 6, 2018
  + by infiltr8or (Χαιρετισμούς !).

  Όταν γίνεσαι ή όταν βάζουν λυτοί και δεμένοι τα δυνατά τους,
  πρόσωπα με επιρροή μεγάλη,
  ώστε να καταλάβεις ίσως την σπουδαιότερη θέση όπως εκείνη του Προέδρου της Τραπέζης της ΕΛΛΑΔΟΣ,
  του κορυφαίου οικονομικού ιδρύματος της χώρας,
  δεν είναι παίξε- γΕΛασε!
  Τύφλα να έχουν μπροστά στη θέση αυτή τα πρωθυπουργιλίκια, τα βουλευτιλίκια, τα διευθυντιλίκια…

  Like

 2. fax@yahoo.gr said

  Αν αληθεύει αυτό, η Ελλάδα τελείωσε!

  Εφιαλτικά στοιχεία προκύπτουν από την απόρρητη έκθεση ομάδας εργασίας επιτελών αξιωματικών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο «Έρευνα για το Πρόβλημα της Παράνομης Μετανάστευσης στην Ελλάδα» τα οποία παρουσιάστηκαν ( στα πλαίσια παρουσίασης εργασιών ) στη σχολή μετεκπαίδευσης ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας.

  Τα στοιχεία στηρίζονται και σε εκτιμήσεις του ΟΗΕ σύμφωνα με τις οποίες , ο πληθυσμός της Ελλάδας το έτος 2015 ήταν περίπου 14 εκατομμύρια, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 20% ( 2.800.000 ) ήταν αλλοδαποί .

  Στις 30 Απριλίου 2012, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε αναφέρει στο ραδιόφωνο: «Δεν είναι δυνατό μια χώρα έντεκα εκατομμυρίων με ένα εκατομμύριο νόμιμους μετανάστες – τους οποίους απορρόφησε τα προηγούμενα 15 χρόνια- να φιλοξενεί και ένα εκατομμύριο μετανάστες ….» Χρονολογικά δηλαδή το 2012 υπήρχαν στην Ελλάδα 12.000.000 έλληνες και αλλοδαποί και τρία χρόνια μετά 14.000.000 σύμφωνα με τον ΟΗΕ ή το 2012 υπήρχαν 2.000.000 μετανάστες νόμιμοι και παράνομοι και το 2015 ( αφού ο Ελληνικός πληθυσμός δεν αυξήθηκε τουναντίον μειώθηκε ) 4.000.000 μετανάστες έλληνες και αλλοδαποί Μόνο το 2015 μπήκαν στην Ελλάδα 836.000 μετανάστες και πρόσφυγες περίπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία , έκτοτε όμως ,το σύστημα καταγραφής «χάθηκε » και η πολιτεία κάνει λόγο για μείωση των ροών .

  Η πλέον επίσημη παραδοχή είναι ότι – επιπλέον των ανωτέρω προαναφερθέντων – περισσότεροι από 1. 065.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν ΜΟΝΟ από θαλάσσης στην Ελλάδα, το διάστημα από το 2015 έως και τα τέλη Μαρτίου του 2018 , σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής . Την ίδια ώρα και ενδεικτικά , με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, το 2016 επαναπροωθήθηκαν 1.183 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 10.576 εθελούσιες επιστροφές σε 84 χώρες καταγωγής. Η κατάσταση όμως , είναι περισσότερο από εφιαλτική σήμερα και γιαυτό φταίνε πολλοί .

  Σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά ( δεκτά σ όλες τις αστυνομίες ) μόνο το 8% -στην καλύτερη περίπτωση – της εγκληματικότητας και το 40% της παράνομης μετανάστευσης εντοπίζεται και καταγράφεται . Με αναγωγή βλέπουμε ότι από τους 1.065.000 στους οποίους προστίθενται 300.000 από τα χερσαία σύνορα , φτάνουμε στους 3.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες , που μπήκαν στην χώρα το 2015, 2016, 2017 έως , Απρίλιο 2018 Εάν δεχτούμε τα επίσημα στοιχεία και δει ότι , μόνο το 2015 εισήλθαν 836.000 άτομα , γίνεται ΦΑΝΕΡΗ η συγκάλυψη του προβλήματος από την Πολιτεία που κάνει λόγο για 173.614 πρόσφυγες και μετανάστες το 2016 και για μερικές δεκάδες χιλιάδες το 2017 .

  Με άλλα λόγια ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ , ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ και η γενεσιουργός αιτία της οικονομικής μας κατάντιας και της κοινωνικής μας αλλοίωσης. Οι 16.000.000 ψυχές που θέλουν να φάνε και να επιβιώσουν , διαλύουν μέρα με την ημέρα μια χώρα με δομές για 7.000.000 άτομα . «Πότε θα κτυπήσετε το χέρι σας στο τραπέζι της ΕΕ ;

  Με εκτίμηση ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τμήμ. «Πολιτικής Επιθεώρησης »)

  Like

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   Για να μην ταλαιπωρείσαι, επειδή σε βλέπω να ταλαιπωρείσαι, με αγάπη πάντως το κάνω,
   σου συστήνω να ηρεμήσεις φροντίζοντας να βλέπεις τα πράγματα σφαιρικά κι από όλες τις όψεις,
   κατόψεις,
   απόψεις κτλ πριν καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα.
   Δικαίωμά σου βέβαια,
   αλλά να που εσένα σε χαλάει,
   αφού βλέπω ότι σε τρομοκρατεί.
   Άμα σε πειράζει τόσο,
   άφησέ το,
   μην το κάνεις,
   δεν είναι για σένα.
   Θα το κάνουμε εμείς.

   Την καταδίκασες την ΕΛΛΑΔΑ.
   Πάει, τη χαντάκωσες, σχεδόν την εξαφάνισες από προσώπου Γης.
   Ποιός σου τα είπε/έμαθε όλα αυτά;
   Σε κάλεσε ο Θεός, σε πήρε στο τηλέφωνο;

   Έπειτα πάψε να βλέπεις την ΖΩΗ ως πρόβλημα.
   Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ !
   Πώς να το κάνουμε….

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: