Βυθίζει την τουρκική οικονομία η S&P: Στα «σκουπίδια» στέλνει το αξιόχρεο των ομολόγων του τουρκικού Δημοσίου

Προχωρώντας σε μια απροσδόκητη κίνηση, ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor’s υποβάθμισε την Τρίτη, στέλνοντας ακόμη πιο βαθιά στο πεδίο των «σκουπιδιών» -των τοποθετήσεων που δεν θεωρούνται επενδύσεις- το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωσή του με την οποία αιτιολόγησε την απόφαση αυτή, ο S&P επικαλέστηκε ανησυχίες για την προοπτική του πληθωρισμού, εν μέσω μαζικών εκποιήσεων της λίρας, του τουρκικού νομίσματος. 

Ο S&P σημείωσε ότι η υποβάθμιση (σε BB-/B από BB/B) δεν αποτελούσε μέρος των προγραμματισμένων αξιολογήσεων του τουρκικού κρατικού αξιόχρεου και ότι έλαβε την απόφαση λόγω των εντεινόμενων «ανησυχιών» του.

«Η υποβάθμιση αντανακλά τις ανησυχίες μας για την επιδεινούμενη προοπτική του πληθωρισμού και τη μακροπρόθεσμη υποτίμηση και αστάθεια ως προς τη διαμόρφωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας (του νομίσματος) της Τουρκίας», εξηγεί η ανακοίνωση του οίκου.

Κατά τον S&P, η υποβάθμιση αντανακλά επίσης τις «ανησυχίες» για την επιδεινούμενη θέση της Τουρκίας ως προς τις εξαγωγές και την αναταραχή «στον ιδιωτικό τομέα», που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

infiltr8or

3 σκέψεις σχετικά με το “Βυθίζει την τουρκική οικονομία η S&P: Στα «σκουπίδια» στέλνει το αξιόχρεο των ομολόγων του τουρκικού Δημοσίου”

 1. Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ S AND P ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ROTHSCHILD Ο ADOBRADINI , FARNESE, BREAKSPEAR, ORSINI , ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ 13 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΝΏΡΙΖΕΣ

  .

  Μου αρέσει!

  1. Άσε τις κοσμοθεωρίες που μόνο εσύ γνωρίζεις ρε νεοξερόλα και πες μας, πόσα «λεφτά υπάρχουν» είχες ψηφίσει και πόσα σου έχουν μείνει ; (μ/λάκα ε! μβλάκα)

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s