Καπετάν Ερμής: Τι έλεγε για το ΚΚΕ το δεξί χέρι του Άρη Βελουχιώτη – η συνέντευξη στον Πέτρο Κασιμάτη

Η τελευταία συνέντευξη του Καπετάν Ερμή.
Το ΚΚΕ σκότωσε τον Άρη!
Χρυσή Αυγή: Απόγονοι συνεργατών των ναζί
Χρειαζόμαστε τώρα έναν νέο Γοργοπόταμο!

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

«Θέλω να γίνει ένας νέος Γοργοπόταμος!!!» επαναλαμβάνει αργά ο συνομιλητής μου και με συναρπάζει! Δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος ο «καπετάν Ερμής». «Δεξί χέρι» του Άρη Βελουχιώτη, πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ ,αρχηγός της περίφημης 3ης Μεραρχίας στην Πελοπόννησο , σκληρός αντάρτης απ τους επίλεκτους μαυροσκούφηδες που ακόμα και σήμερα στα 97 του χρόνια ψελλίζει στον περίγυρό του: «Πιστεύετε στον ένοπλο αγώνα;;;»

Τον έβλεπα στη φωτογραφία να ιππεύει ένα μαύρο άλογο στα βουνά της Μεσούντας –εκεί που βρήκε τραγικό τέλος αυτοκτονώντας ο Άρης- το ίνδαλμα της ζωής του , ο αρχηγός , γι αυτόν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης ,ο ένας.
Και τον είχα μπροστά μου , με χιονισμένα μαλλιά, χωρίς θυρεούς , σύμβολα και θαμπά δαχτυλίδια . Παράσημά του οι μνήμες απ τα οδυνηρά χρόνια , οι έντονες αναμνήσεις, οι τύψεις, οι εφιάλτες, αλλά και οι θρίαμβοι, οι επελάσεις, οι σύντροφοι που φεύγουν ένας-ενας με πρώτο τον Αρη Βελουχιώτη, τον αρχηγό του .

Ο «Καπετάν Ερμής» κατά κόσμου Βασίλης Πριόβολος με υγρά μάτια κι ένα μικρό ισχνό εγκεφαλικό τις προηγούμενες μέρες ,αντιμετωπίζει τη σκοτοδίνη της ηλικίας των 97 χρόνων του με μια απίστευτη πνευματική διαύγεια με μια καθαρότητα σκέψης πρωτοφανή, με μια γλυκιά διάθεση –αυτός ένας από τους πιο σκληρούς κι αμετακίνητους σε θέσεις αντάρτες του εμφυλίου.

«Σήμερα ο Άρης Βελουχιώτης θα απαιτούσε τις Γερμανικές αποζημιώσεις και σίγουρα θα είχε τον τρόπο να τους…. πείσει!! Καμιά φορά αναρωτιέμαι τι θα έκανε εάν ζούσε στην εποχή μας , ε λοιπόν σας λέω πως θα ήθελε μανιωδώς να επιστρέψουν οι Άγγλοι τα γλυπτά του Παρθενώνα στον τόπο που γεννήθηκαν…..».

Ο καπετάν Ερμής πιστεύει πως ο Ζαχαριάδης το υπ αριθμόν 1 ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ «ήταν ο δολοφόνος του Άρη….» διευκρινίζοντας πως αυτός τον οδήγησε στο αδιέξοδο και στην αυτοκτονία στη Μεσούντα.

«Ο Στέφανος Σαράφης είπε δεν υπογράφω για τη Συμφωνία της Βάρκιζας και την παράδοση των όπλων εάν δεν υπογράψει ο Άρης. Υπό πίεση ο Σαράφης υπέγραψε. Συμφώνησε κι ο Άρης. Μετά μου είπε: «Δεν έχω το δικαίωμα να διορθώσω το λάθος;;;». «Τι λες Άρη; Τι μπορούμε τώρα να κάνουμε;» τον ρώτησα.

«Πήγαινε στην 13 Μεραρχία του ΕΛΑΣ στη Λαμία που δεν έχουν παραδώσει τον οπλισμό ακόμα και μπλόκαρε την παράδοση των όπλων μας» μου είπε ο Άρης Βελουχιώτης αλλά ήταν πλέον αργά…. Αυτή η καταραμένη συμφωνία της Βάρκιζας!!…Κι αυτοί οι ανάξιοι του ΚΚΕ με τον Σιάντο και την υπόλοιπη συμμορία…..

Με άριστα Ελληνικά, ευθυτενής κ ιασχέτως αν κάποιος συμφωνεί μαζί του η όχι, ο καπετάν Ερμής υπήρξε πρωταγωνιστής στα πέτρινα χρόνια του ΕΔμφυλίου και εκ των ηγετικών φυσιογνωμιών της αλλης πλευράς που βέβαια ενωσε τις δυνα΄μεις της με τον ΕΔΕΣ και τον Ναπολέοντα Ζέρβα για να επιτευχθεί ο θρίαμβος του Γοργοπόταμου ένα ισχυρότατο πλήγμα κατά του Αξονα που καθυστέρησε τους Ναζί αποφασιστικά για την τελικά εκβαση των γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Τέσσερα χρόνια έκανα μαζί με τον Άρη στα βουνά. Θέλαμε να διαλύσουμε τους Γερμανοτσολιάδες . Όσοι σήμερα έχουν ενστερνιστεί τη Χρυσή Αυγή είναι προερχόμενοι απ τους Γερμανοτσολιάδες τους συνεργάτες των Ναζί!!!».

10 σκέψεις σχετικά με το “Καπετάν Ερμής: Τι έλεγε για το ΚΚΕ το δεξί χέρι του Άρη Βελουχιώτη – η συνέντευξη στον Πέτρο Κασιμάτη”

 1. Τεράστιος ο καπετάν Ερμής.
  Πολύ σωστά αυτά που λέει για το ΚΚΕ και τις μακακίες που έκανε.
  Απόγονοι Γερμανοτσολιάδων είναι κυρίως τα ηγετικά στελέχη των χρυσαύγουλων και μερικοί οπαδοί τους.
  Οι περισσότεροι ψηφοφόροι τους είναι ανόητα και ανιστόρητα άτομα που μασάνε καθημερινά το δήθεν πατριωτικό σανό που τους πασάρουν οι ηγέτες τους.
  Αιωνία του η μνήμη.

  Μου αρέσει!

 2. ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥΣ :

  Είναι διάχυτο το μίσος των απογόνων των κομμουνιστών εναντίον των εθνικοφρόνων επειδή οι ξενοκίνητοι προγονοί τους δεν κατόρθωσαν να διαμελίσουν την Ελλάδα , κατόπιν της σθεναρής αντίστασης του ελληνικού λαού. Δυστυχώς οι καιροί άλλαξαν και οι οικονομισάριοι σταλινικοί κομμουνιστές που εκτελούσαν με φανατισμό τις διαταγές του σύντροφου “ Στάλιν”, έγιναν τώρα υποστηρικτές των Αμερικανών τους oποίους αποκαλούσαν φονιάδες των λαών. Και όχι μόνο αλλά ησπάσθησαν και το νεοναζισμό του Δ’ ΡΑΙΧ , μιάς και οι πρόγονοί τους βάδιζαν αντάμα με τους Ναζί του Γ’ ΡΑΙΧ . Ούτω συνεχίζουν την παράδοση του Κ.Κ.Ε. λαμβάνοντες τώρα εντολές από το Δ’ ΡΑΙΧ για την καταστροφή της Ελλάδας .

  Οι δε γενναίοι υπερασπιστές της Ελλάδας που διεφύλαξαν την εδαφική της ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της , υβρίζονται καθημερινώς από τα Μ.Μ.Ε. που κατόρθωσαν να ελέγχουν από το έτος 1974 οι σιωνιστοναζιστές ρεβανσιστές κομμουνιστές . Δηλαδή οι θρασύδειλοι Εαμίτες που ουδέποτε κατά την κατοχή της Ελλάδας {1941 – 1944} αντιμετώπισαν τακτικό γερμανικό στρατό , αρκούμενοι σε μεμονωμένες δολοφονίες διερχομένων Γερμανών , με σκοπό να προκαλέσουν αντίποινα από τις κατοχικές δυνάμεις σε βάρος του ελληνικού λαού. Επέδειξαν όμως τη γενναιότητά τους στους άμαχους χωρικούς και στα γυναικόπαιδα.

  Τρανό παράδειγμα η μάχη της Αθήνας {3-12-1944} μέχρι τη Συμφωνία της Βάρκιζας {12-2-1945} όπου {30.000} πάνοπλοι Ελασίτες επεχείρησαν να καταλάβουν πραξικοπηματικώς την πρωτεύουσα , με τελευταίου τύπου βαρέα όπλα που τους παρεχώρησαν οι αποχωρούντες Γερμανοί για την άνευ εμποδίων αναχώρησή τους από την Ελλάδα. Δηλαδή οι κομμουνιστές του ΕΛΑΣ σύμμαχοι και προστάτες της “Βέρμαχτ” από τις πατριωτικές ελληνικές ανταρτικές δυνάμεις “ΕΔΕΣ/ ΕΟΕΑ” κ.λ.π.

  Τελικώς οι θρασύδειλοι επιδρομείς Σλαβοκομμουνιστές το έβαλαν στα πόδια φωνάζοντες βοήθεια και ζητώντας ανακωχή, κατόπιν της πανωλεθρίας τους από την “3η Ε.Ο.Τ. του Ρίμινι .” {2.500} άνδρες με διοικητή τον Πολέμαρχο “Θρασύβουλο Τσακαλώτο” και υποδιοικητή τον “Ν. Παπαδόπουλο” τον Θρυλικό “Παπού” κατά τον Συμμοριτοπόλεμο. Και χωρίς τα Πυροβόλα της ταξιαρχίας που κατ’ απαίτηση των κομμουνιστών παρεκρατήθησαν από τους Αγγλους στον “Τάραντα” της Ιταλίας. Υπήρχεν επίσης μια μικρή εκστρατευτική δύναμη Αγγλων στα κράσπεδα του Πειραιώς και στο Φάληρο για τη σίγουρη επιβίβαση στα πλοία των Αγγλων της εν λόγω δύναμης. Αυτή ήταν στην Ελλάδα κατόπιν της Συμφωνίας της Καζέρτα από τους Αγγλους , τη σοσιαλκομμουνιστική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου , το Κ.Κ.Ε. και τους στρατηγούς {Στεφ. Σαράφη ΕΛΑΣ και Ναπ. Ζέρβα ΕΔΕΣ } όπου ομοφώνως εδέχθησαν ως Αρχιστράτηγο όλων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Αγγλο στρατηγό “Ρόναλντ Σκόμπι”.

  Τελικώς ο τότε πρωθυπουργός στρατηγός “Ν. Πλαστήρας”, παραβαίνοντας στοιχειώδεις στρατιωτικούς κανόνες που επιβάλλουν ότι : “Οταν ο εχθρός υποχωρεί τον καταδιώκουμε κατά πόδας μέχρι να τον διαλύσουμε”, διέταξε στις 15 Ιανουαρίου 1945 την παύση πυρός και την παράδωση του οπλισμού του ΕΛΑΣ, για να τον εξαπατήσουν εν συνεχεία οι Ελασίτες με την απόκρυψη του βαρέως οπλισμού και των τελευταίου τύπου όπλων που τους παρέδωσαν οι Γερμανοί και οι Βούλγαροι.

  Τώρα παριστάνουν τα παλικάρια αυτοί οι πλιατσικολόγοι συνεργάτες των Γερμανών και των Βουλγάρων που κατέσφαξαν και κατελήστευσαν τον ελληνικό λαό. Προφανώς από εκεί πηγάζει η νυν συμπεριφορά των θρασύδειλων κομμουνιστών βολευτών . Π.Χ. κ. Στρατούλης που χωρίς να τον πειράξει κανείς και άνευ εντροπής έτρεχε στον δρόμο και φώναζε : Βοήθεια με σκοτώνει η Χρυσή Αυγή. Επίσης ο … άπορος κομμουνιστής βολευτής κ. Μπαλαούρας με τις πολλές συντάξεις ξεφώνιζε στη Βουλή των Ελλήνων όπου προήδρευε , άνευ σοβαρού λόγου {Φρουρά, Φρουράάά}. Αυτή είναι η ποιότητα και η παλικαριά των ηγετών των κομμουνιστών.

  Η συνεργασία του ΕΛΑΣ με τους κατακτητές έχει αποδειχθεί δι’ επισήμων εγγράφων ακόμα και του Κ.Κ.Ε. που κατήγγειλε κατόπιν της ρήξης του “Νίκου Ζαχαριάδη” με τον τον “Μάρκο Βαφειάδη” για τη συμφωνία του με την “Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.” {Γερμανική Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Μακεδονίας Αιγαίου}.

  Επίσης δεν μας διαφεύγει ότι όλοι οι απόγονοι των ηγετών του ΕΑΜ ΕΛΑΣ χωρίς να έχουν εργασθεί ποτέ είναι πολυεκατομμυριούχοι με δημόσιο χρήμα . Π.Χ. Αγγελόπουλοι , Κόκκαλης Μπόμπολες κ.λ.π. Μήπως θα πρέπει η Εισαγγελεία να ελέγξει πόθεν έσχον τα χρήματα οι κηφήνες αυτοί ; 8-4-2018 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

  1. Το πόσο μαλάκας είσαι, το ξέρει το σύμπαν…
   Ρε καραγκιόζη, τι έγινε το Δεκέμβριο του 44, που 100,000 (εκατό χιλιάδες) εγγλέζοι βομβάρδιζαν την Αθήνα;
   Οι κομμουνιστές φταίνε που οι ταγματασφαλίτες Σου, έριχναν στο ψαχνό;
   Ο Κανελόπουλος που είπε στο Σκόμπι «στρατηγέ, εδώ ο στρατός σας», δείχνοντας του Έλληνες, κουμούνι ήταν;
   Ασφαλώς πατριώτες ήταν στη ΕΣΠΟ, πατριώτες και όσοι συμφώνησαν να παραχωρηθεί το 43 η Μακεδονία στους Βουλγάρους…
   Η συνεργασία των ταγματασφαλΗτών ΣΟΥ, με τη Βέρμαχτ είναι σαφώς ντοκουμενταρισμένη δωσίλογε Γούλα…
   Ενώ σε όλα τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης, αμέσως μόλις έφυγαν οι ναζί έγιναν σφαγές των δωσίλογων, στην Ελλάδα, τα μουνιά που συνεργάστηκαν με τη Βέρμαχτ και τη γκεστάπο, τους Σούμπερτ, Πούλους, Ράλληδες, Γούλες κλπ, τους είδαμε να πλουτίζουν και να το παίζουν πατριώτες. Χριστοφοράκοι, Πικραμένοι, Πάγκαλοι…
   Ουστ αχρείε.
   Για νάσαι Έλληνας, είσαι μικρός…

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Ο Βρετανός εργατικός ηγέτης της αριστεράς «Ουώλτερ Σιτρίν», επισκεφθείς την Ελλάδα με εντολή των βρετανικών συνδικάτων να διερευνήσει τα διαδραματισθέντα κατά το κομμουνιστικό «Δεκεμβριανό Κίνημα», προέβη στην κατωτέρω δήλωση : «Εις απάντητσιν του ερωτήματος ποίον ρόλον έπαιξεν ο ΕΛΑΣ κατά την καταδίωξιν των υποχωρούντων Γερμανών, έρχεται το γεγονός ότι, ενώ τα αγγλικά
    στρατεύματα εκινούντο προς Βορράν καταδιώκοντα τους Γερμανούς, συνήντησαν δυνάμεις του ΕΛΑΣ οι οποίοι εβάδιζον προς την αντίθετον κατεύθυνσιν. Διότι ο ΕΛΑΣ ενδιεφέρετο πολύ περισσότερο να επιστρέψη εις την Αθήνα διά να καταλάβη την εξουσίαν παρά να πολεμήση κατά των Γερμανών». Δεν περιωρίσθη όμως το ΚΚΕ στην περιγραφομένη από τον Σιτρίν τακτική. Προήλθε παραλλήλως και σε σειρά εγγράφων συμφωνιών μετά των χιτλερικών στρατιωτικών αρχών, δυνάμει των οποίων ανελάμβανε ο ΕΛΑΣ την υποχρέωση να μην εμποδίσει την υποχώρηση του γεμανικού στρατού. Πράγματι το ΚΚΕ παραδέχεται ότι η «Ο.Μ.Μ.» {Ομάδα Μεραρχιών Μακεδονίας} του ΕΛΑΣ υπέγραψε την 1η Σεπτεμβρίου 1944 το ακόλουθο Σύμφωνο με τη «Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.» {Γερμανική Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Μακεδονίας Αιγαίου} :

    «Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι : 1} Καπετάν Κίτσος , διοικητής του 2ου τάγματος του 31ου συντάγματος , ενεργών ως αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. του Ε.Λ.Α.Σ., με εξουσιοδότησιν του μεράρχου της { ΧΙ } μεραρχίας «Λασσάνη» και 2ον Ταγματάρχης Εριχ Φένσκε , διοικητής της {31.756} μονάδας βασιλικών, ενεργών ως εκπρόσωπος των ενόπλων γερμανικών δυνάμεων της στρατιάς Αιγαίου, συνελθόντες σήμερον την {1ην Σεπτεμβρίου 1944} εις το χωρίον «Λειβάδι» της περιφερείας Θεσσαλονίκης , συμφωνήσαμεν τα κάτωθι :
    1} Ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει την υποχρέωσιν να μην εμποδίση των υποχώρησιν και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτου.

    2} Παραλλήλως η ΓΑΣΔΜΑ, υποχρεούται να διατάξη την αποχώρησιν των Ταγμάτων Ασφαλείας από την πόλιν της Θεσσαλονίκης, την οποίαν θα παραδώση εις τον Εφεδρικόν ΕΛΑΣ , συμφώνως με λεπτομερειακόν σχέδιον που τα δύο συμβαλλόμενα μέρη { Ο.Μ.Μ. – Ε.Α.Μ./ΕΛΑΣ και Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. θα Καθορίσουν.

    3} Ο ΕΛΑΣ εγγυάται την ζωήν των Γερμανών στρατιωτών που προσεχώρησαν ή θα προσχωρήσουν εις τας τάξεις του, φθάνει να υποσχεθούν ότι θα πολεμήσουν εις το πλευρόν του εναντίον εις οιονδήποτε εχθρόν του «λαϊκού στρατού».
    4} Ο ΕΛΑΣ δεν φέρει καμίαν ευθύνην αν αντιλαϊκαί προδοτικαί ομάδες επιτεθούν κατά των γερμανικών δυνάμεων.
    5} Η Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. θα παραχωρήσει εις τον ΕΛΑΣ βαρύ οπλισμόν και ανάλογο πολεμικό υλικό, διά την εξουδετέρωσιν των ανωτέρω ομάδων.

    6} Ο Ε.Λ.Α.Σ. με τους όρους αυτούς και με την συνεργασίαν των βουλγαρικών και αλβανικών παρτιζανικών τμημάτων, αναλαμβάνει την καταπολέμησιν των αντλαϊκών παρτιζανικών ομάδων.Το Σύμφωνον αυτό ενεγράφη εις δύο, το εν εις την ελληνικήν και το παρέλαβεν ο ταγματάρχης Εριχ Φένσκε και το δεύτερον εις την γερμανικήν και το παρέλαβε ο καπετάν Κίτσος». Λειβάδι 1η Σεπτεμβρίου 1944 Ο αντιπρόσωπος του ΕΛΑΣ Καπετάν Κίτσος – Διά την Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. Εριχ Φένσκε» .

    Δηλαδή Κ.Κ.Ε. – Ε.Α.Μ./Ε.Λ.Α.Σ. και Γερμανικά Κατοχικά στρατεύματα σύμμαχοι και οποιαδήποτε ανταρτική ομμάδα θα επιτίθονταν εναντίον των Γερμανών προδοτική ! Αυτή είναι η αλήθεια γιά τη δήθεν απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τις Ο.Μ.Μ. του πράκτορα του «Τίτο» Μάρκου Βαφειάδη, που προσπάθησεν εν συνεχεία να εντάξει τη Μακεδονία στην υπό τον Τίτο Β.Κ.Ο.

    Το πρωτότυπο αυτού του Συμφώνου μεταξύ Ε.Α.Μ./Ε.Λ.Α.Σ. και Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. κατετέθη στην Επιτροπή Ερεύνης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατά τις στην Αθήνα συνεδριάσεις της, γιά την εξέταση των καταγγελιών της ελληνικής κυβέρνησης περί χρησιμοποίησης του εδάφους των κομμουνιστικών κρατών των Βαλκανίων, από τις συμμορίες του Κ.Κ.Ε.

    Αλλη συμφωνία σύναψε το Κ.Κ.Ε. στις {20 Σεπτεμβρίου 1944} στο «Μελισσοχώρι», μεταξύ του Κ.Κ.Βουλγαρίας , του βουλγαρικού στρατού και της Βουλγαρικής Λέσχης , η οποία κατηύθηνε σε όλη τη διάρκεια της κατοχής της Ελλάδας την εξόντωση των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης . Η συμφωνία αυτή είναι η κατωτέρω :
    «Σήμερον την 20ην Σεπτεμβρίου 1944, εν Μελισοχωρίω της Μακεδονίας , οι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι του Κ.Κ.Β., του Βουλγαρικού Στρατού, του Ε.Λ.Α.Σ. και της Π.Ε.Ε.Α. συμφωνήσαμε τα κάτωθι, προς ενίσχυσιν του κοινού απελευθερωτικού μας αγώνος , καθώς και διά την μελλοντικήν μας συνεργασίαν.

    1} Αμεσος υποστήριξις του ΕΛΑΣ με πολεμικόν υλικόν υπό του βουλγαρικού στρατού.

    2} Ο βουλγαρικός στρατός δεν θα επιτεθή κατά του ΕΛΑΣ και θα υποστηρίξη τας επιχειρήσεις του και εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων και εναντίον εθνικιστικών σωμάτων.

    3} Κατά την αγγλοαμερικανικήν απόβασιν εν Ελλάδι, ο ΕΛΑΣ υποχρεούται να συμπεριλάβη εις τας τάξεις του, βουλγαρικά στρατεύματα και να τα υποστηρίξει .

    4} Κατά την απόβασιν θα ενωθούν τα βουλγαρικά στρατεύματα και ο ΕΛΑΣ.

    5} Ο ΕΛΑΣ υποχρεούται εν περιπτώσι υποχωρήσεως , να υποστηρίξη τα βουλγαρικά στρατεύματα μέχρι των βουλγαρικών συνόρων.

    6} Ολο το βουλγαρικό πολεμικό υλικό , το ευρισκόμενον εις Μακεδονίαν και Θράκην , θα παραχωρηθή ανέπαφον εις τον ΕΛΑΣ .

    7} Ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει την προστασίαν της βουλγαρικής μειονότητος και της περιουσίας αυτής και θα διευκολύνη εφ’ όσον αύτη θα ζητήση την αναχώρησίν της εις την Βουλγαρίαν, συναποκομίζουσα και την περιουσίαν της.

    8} Ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει τον ανεφοδιασμόν του βουλγαρικού στρατού.

    9} Από κοινού αγών εναντίον εκείνων οι οποίοι εναντιούνται εις τον ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ.

    10} Το ΕΑΜ το ΚΚΕ και ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μίαν διεθνή Μακεδονίαν εις το τέλος του πολέμου.

    11} Κατάργησις των συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας , Ελλάδος και Σερβίας.

    12} Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη υπό του ΕΛΑΣ .
    Εν Μελισσοχωρίω τη 20η Σεπτεμβρίου 1944

    Μου αρέσει!

   2. …Στις 12 Σεπτεμβρίου 1944 αναχώρησε από την Αθήνα μια αμαξοστοιχία αποτελούμενη από δύο βαγόνια με περίπου 40 δωσίλογους. Τελικό προορισμό είχε τη Νυρεμβέργη και ενδιάμεσο σταθμό τη Βιέννη. Μερικοί από τους επιβάτες ήταν οι εξής : ο Κωνσταντίνος Γούλας (της ΕΕΕ), ο αδελφός του, ο υπεύθυνος προπαγάνδας του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών Κωνσταντίνος Σκανδάλης με την οικογένειά του, ο Δημήτρης Κυριακόπουλος, ο καθηγητής Φλόκας από την Καστοριά, ο Ιωάννης Κοσμίδης (της ΕΕΕ) με τη σύζυγο και τα παιδιά του, ο Αρ. Ανδρόνικος με τη σύζυγό του και την κόρη του, ο δικηγόρος Βλαχογιάννης της ΕΕΕ (μετέπειτα προϊστάμενος Νομαρχιών επί χούντας), ο Γεώργιος Κεφαλάς, ο Χρήστος Στάγγος, ο Κύρτσογλου και διάφοροι άλλοι. Την πρώτη νύχτα διανυκτέρευσαν στο Δαδί της Λειβαδιάς, φοβούμενοι τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τη δεύτερη στη Λάρισα. Στις 14 Σεπτεμβρίου σταμάτησαν στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβουν πράκτορες των Γερμανών. Με το ίδιο τρένο συνταξίδεψαν ο Παζιώνης, ο Κυλινδρέας, ο Αγάθος, ο Παπαστρατηγάκης (της ναζιστικής εφημερίδας «Νέα Ευρώπη»), η οικογένεια του Γεωργίου Πούλου, καθώς και πολλά μέλη της ΕΕΕ. Όταν έφθασαν έξω από τα Σκόπια, οι Γερμανοί στρατιώτες που φρουρούσαν το τρένο συγκρούστηκαν με αντιστασιακούς. Την αυγή της 22ας Σεπτεμβρίου το τρένο κινδύνευσε να βομβαρδιστεί από 3 αεροπλάνα της βρετανικής RAF που το παρατήρησαν, αλλά σώθηκε μπαίνοντας σε ένα τούνελ. Στις 3 Οκτωβρίου 1944 το τρένο των δοσιλόγων έφθασε στη Βιέννη. Οι Έλληνες ναζιστές φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της αυστριακής πρωτεύουσας και μετά από δύο μέρες αναχώρησαν για το Άουγκσμπουργκ.

    Από τη Νυρεμβέργη ο Κώστας Σκανδάλης με την οικογένειά του αναχώρησαν για το Βερολίνο, όπου έγινε εκφωνητής ειδήσεων σε ελληνόφωνη ραδιοφωνική εκπομπή. Αργότερα η εκπομπή αναμεταδιδόταν από το ραδιοφωνικό σταθμό της Βιέννης και αυτόν του Μπρεσλάου.

    Στις αρχές Νοεμβρίου 1944 συγκροτήθηκε η «Εθνική Επιτροπή», δηλαδή η ναζιστική «κυβέρνηση» των φυγάδων στην κωμόπολη Κίτσμπιχελ (Kitzbuehel) της Αυστρίας, στο ξενοδοχείο «Grand Hotel». Αρχικά, η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων ναζιστών έγινε στη Βιέννη. Στη συνέχεια, τα πιο γνωστά ονόματα (Τσιρονίκος, Ανδρόνικος κ.α.) μεταφέρθηκαν στο Κίτσμπιχελ. Το επόμενο διάστημα, μέχρι τις αρχές Μαΐου 1945, οι Έλληνες ναζιστές της «κυβέρνησης Τσιρονίκου» θα απολάμβαναν τις ανέσεις που τους πρόσφερε η κωμόπολη αυτή (διαμονή σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία, πίστες για σκι κ.α.). Η ναζιστική κυβέρνηση συγκροτήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο «Grand Hotel» στους πρόποδες των Άλπεων.

    Ποια ήταν η σύνθεση της «κυβέρνησης» των Ελλήνων ναζιστών ;

    Πρωθυπουργός : Έκτορας Τσιρονίκος (που διετέλεσε κατοχικός υπουργός)
    Υπουργός Εσωτερικών : Κ. Γούλας
    Υπουργός Παιδείας : Φλόκας
    Υπουργός Προπαγάνδας : Αρ. Ανδρόνικος
    Νικόλαος Βλαχογιάννης
    Ξενοφών Γιοσμάς
    Ζωγράφος
    Μ. Παπαστρατηγάκης
    Ιωάννης Πασσαδάκης
    Πούλος
    Σπυρίδης
    Ταβουλάρης

    Την «κυβέρνηση της Βιέννης», όπως ονομάστηκε, την υποστήριξε και την αναγνώρισε μόνο η Γερμανία και οι σύμμαχοί της. Ο «Πρωθυπουργός» Τσιρονίκος, έχοντας μαζί του άφθονες χρυσές λίρες από την κατοχή, έπαιζε συχνά στο καζίνο του Κίτσμπιχελ (Casino Kitzbuehel). Στη Βιέννη είχαν συγκεντρωθεί διάφοροι δωσίλογοι από άλλες χώρες (δωσίλογοι από τη Βουλγαρία και την Αλβανία, Ρουμάνοι της φασιστικής οργάνωσης «Σιδηρά Φρουρά», Σέρβοι ηγέτες των Τσέτνικ, ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Γαβριήλ και άλλοι). Ο Πούλος περιόδευε συχνά στα καφενεία της Βιέννης και έκανε φιλοναζιστικά κηρύγματα όταν συναντούσε Έλληνες θαμώνες. Στη Στουτγάρδη ο Γεώργιος Κεφαλάς έκανε ναζιστική προπαγάνδα στους Έλληνες εργάτες, χωρίς να καταφέρει τίποτα αξιόλογο…

    Καταλάβατε τώρα γιατί έχει λυσσάξει ο Γούλας (και ο κάθε Γούλας);

    Μου αρέσει!

  2. Όταν μιλάνε για Εθνος, Πατρίδα και Εθνικοφροσύνη οι απόγονοι και οι ψηφοφόροι του Παπαδόγκονα, του Σούρλα, του Εβερτ, του Ράλλη ,του Μπουραντά και όλω, των και με η βούλα δοσίλογων, μόνο ένα αισθημα σε πλυμμηρίζει : αναΓΟΥΛΑΣ

   Μου αρέσει!

   1. Η συκοφαντία το ψεύδος και η λασπολογία είναι τα όπλα των προδοτών ανθελλήνων κομμουνιστών που επετέθησαν με συμμάχους τους Σκοπιανούς εναντίον της Ελλάδας με σκοπό την απόσπαση της Ελληνικής Μακεδονίας στους Σκοπιανούς .

    Οσο για τους συγγενείς του εν λόγω Γούλα , μπορεί να ανατρέξει όποιος επιθυμεί στην επετηρίδα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων , όπου θα διαπιστώσει ότι συγγενής του είναι αντιστράτηγος Ελληνας και όχι Σοβιετικός όπως οι αφέντες του δήθεν Δ.Σ.Ε. που είχαν ως σημαία αυτη της Σοβιετικής Ενωσης με το Σφυροδρέπανο.

    Ουστ, ανθέλληνες προδότες ψευτοαντιστασιακοί του ανοιχτού σας κ…. 13-4-2018 Φ.Π.

    Μου αρέσει!

   1. Κύριε αρχισυντάκτη υπάρχουν και όρια . Ευχαριστώ παντως για τη δημοσίευση αυτών των βρωμερών σχολίων , που επιβεβαιώνουν τα γραφόμενά μου για το ποιόν αυτών των ανώνυμων και θρασύδειλων κίναιδων. Οπως η Σουλτάνα Βελουχιώτη, που είναι το ινδαλμά τους .

    Οταν όμως θα με αντικρύσουν κατά πρόσωπο με το όπλο στο χέρι θα κάνουν αυτό που έκαναν και οι πλιατσικολόγοι προγονοί τους τότε και οι ίδιοι σήμερα . Δηλαδή θα το βάλουν στα πόδια φωνάζοντας βοήθεια όπως οι εκατομμυριούχοι από το πλιάτσικο βολευτές τους .

    Οσο για τις μανάδες των πατριωτών Ελλήνων είναι γνωσή η εντιμότητά τους. Οπως επίσης είναι γνωστό και το ήθος των βρωμερών ανταρτισσών της νουμεράδας , καθώς και των κίναιδων αρχικαπετάνιων τους . Ιδού οι εχθροί της Ελλάδας και των Ελλήνων. Ληστές υιοί ηγετών των κομμουνιστών που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα. Λεσβίες , Πρεζάκηδες , βιαστές και οπισθολάγνοι.

    Με αυτούς τους φυγόστρατους αλά Α. Παπανδρέου θα πολεμήσει η Ελλάδα την Τουρκιά ; Ολοι είδαμε το βίντεο όπου ένας χρυσαυγίτης με μια μικρή ξύλινη ταύλα αντιμετώπισε τριάντα αναρχοκομμουνιστές με σιδηρολοστούς που του επετέθησαν στο μαγαζί του.

    Το μόνο που θα προσφέρουν στον πόλεμο με την Τουρκία αυτά τα ρεμάλια , θα είναι η μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων στους Τούρκους στρατιώτες όταν αυτοί θα τους διευρύνουν τη σούφρα. 13-4-2018 Φ.Π.

    Μου αρέσει!

   2. Τι ήταν λοιπόν ο Γούλας; Αρχηγός της ΕΕΕ

    ΕΕΕ (παλιά ρατσιστική οργάνωση που ανασυστάθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1941 με τη συγκατάθεση των Γερμανών. Ηγετικά στελέχη της ήταν ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γούλας από τη Θεσσαλονίκη, ο συνταγματάρχης Γρηγοράκης, ο Ι. Κοσμίδης, ο Βασίλης Σκανδάλης, ο Κώστας Σκανδάλης και ο Γεώργιος Αρβανιτάκης. Σταδιακά επέκτειναν τη δράση τους και στην περιοχή της Θεσσαλίας. Τον Αύγουστο του 1944 υπέστησαν ισχυρό πλήγμα όταν η οργάνωση ΟΠΛΑ εκτέλεσε το Βασίλη Σκανδάλη στα γραφεία της ΕΕΕ στου Ρέντη.)

    Ποια ήταν η φασιστική Εθνική Ένωσις Ελλάδος και ποιες οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με την Χρυσή Αυγή;

    Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1927 και οι περιοχές δράσης της ήταν κατά κύριο λόγο η Θεσσαλονίκη (όπου και ο εβραϊκός πληθυσμός ήταν μεγάλος) και η ευρύτερη Μακεδονία. Ωστόσο ουδείς ασχολείτο μαζί της, και πώς μπορούσαν άλλωστε όταν τα μέλη της αριθμούσαν μερικές εκατοντάδες και τα γραφεία της ήταν ελάχιστα. Από την κρίση του 1929 όμως και με την είσοδο της δεκαετίας του ’30, έρχονται στην χώρα μας και γίνονται γνωστές πολλές από τις ιδέες και τις πρακτικές των φασιστών της Ιταλίας και των Εθνικοσοσιαλιστών της Γερμανίας, οι οποίες και αποκτούν μία κάποια απήχηση λόγω των συνθηκών στις οποίες ζούσε ο ελληνικός λαός.

    Οι «χαλυβδόκρανοι» όπως τους ονόμαζαν λόγω της ενδυμασίας τους δεν διστάζουν να επιτεθούν σε οποιονδήποτε θεωρούν εχθρό, με τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες να εξαπλώνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Η δομή της οργάνωσης ήταν καθαρά παραστρατιωτική και θυμίζει σε πολλά τα όσα καταλογίζονται στην Χρυσή Αυγή.

    Οι Τριεψιλίτες κυκλοφορούσαν οπλισμένοι με μαχαίρια και κλομπ και ανά πάσα στιγμή ήταν έτοιμοι για κάθε είδους τραμπουκισμό. Όπως παραδέχονται αναλυτές και πολιτικοί της εποχής η δράση τους αντέγραφε αυτήν των ταγμάτων εφόδου των Ναζί. Ελλείψει πολιτικού λόγου, η ΕΕΕ κάνει λάβαρό της την βία, λεκτική αλλά και σωματική. Άλλωστε η βία της όχι μόνο ήταν ανεκτή αλλά ήταν και αποδεκτή, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την πυρπόληση μίας εβραϊκής συνοικίας στην Θεσσαλονίκη, όπου ο απολογισμός ήταν δύο νεκροί, ο ένας εξ αυτών χριστιανός, και δεκάδες τραυματίες, η ΕΕΕ είδε τις δυνάμεις της να τριπλασιάζονται σχεδόν σε όλη την χώρα.

    Τα μέλη της άγγιξαν περίπου τα 10.000 ενώ τα γραφεία της εξαπλώθηκαν σε πολλές πόλεις, πλην όμως της Αθήνας, στην οποία η οργάνωση δεν έβρισκε ανταπόκριση. Μάλιστα οι επικεφαλής της οργάνωσης επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν την άνοδό της ΕΕΕ αποφάσισαν να προβούν σε δύο διαδοχικές μεγαλεπήβολες κινήσεις.

    Η πρώτη ήταν η κάθοδος από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα προς μίμηση της πορείας προς την Ρώμη που είχε κάνει ο Μπενίτο Μουσολίνι με τους φασίστες του το 1922. Το ελληνικό εγχείρημα έγινε το 1933 και αποδείχθηκε καρικατούρα. Οι Τριεψιλίτες σε πανστρατιά συγκέντρωσαν 1.000 – 1.500 άτομα και ξεκίνησαν προς την Αθήνα. Μάλιστα από κάθε κατοικημένη περιοχή από την οποία περνούσαν, χαιρετούσαν φασιστικά.

    Στον Βόλο η υποδοχή ήταν τόσο θερμή σε σημείο που οι Τριεψιλίτες κάλυπταν τα κεφάλια τους για να προστατευθούν από τον… λιθοβολισμό. Φτάνοντας στην Αθήνα η τότε κυβέρνηση επιλέγει να μην τους εναντιωθεί. Αντιθέτως τους υποδέχεται και στέλνει υπουργούς της να παρευρεθούν στην κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ο Τύπος της εποχής χαϊδεύει τα αυτιά των Τριεψιλιτών κάνοντας λόγο για εθνική λεβεντιά. Ωστόσο όλα ήταν μία ψευδαίσθηση.

    Η θερμή αυτή υποδοχή ήταν η αρχή του τέλους της ανοδικής αλλά και γενικότερα, της πορείας της ΕΕΕ. Με φουσκωμένα μυαλά οι Τριεψιλίες αποφασίζουν να κατέβουν ενεργά στην πολιτική ζωή και να μετατραπούν σε νόμιμο και αυτόνομο κόμμα. Τότε ήταν που ήρθε ο καταποντισμός. Αρχικά γίνονται το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Εθνική Ένωσις Ελλάδος και διεκδικούν την δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Τι πετυχαίνουν; Συγκεντρώνουν το 2%-3% των ψήφων…

    Η κατρακύλα είχε ήδη αρχίσει. Το πολιτικό σύστημα και αρκετές παρατάξεις που μέχρι στιγμής επωφελούνταν από την ύπαρξη της ΕΕΕ, χρησιμοποιώντας την είτε ως πίεση, είτε ως δεξαμενή ψηφοφόρων, είχαν αρχίσει ήδη να απομακρύνονται από αυτήν. Το ίδιο και η Αστυνομία η οποία είχε σταματήσει να δείχνει την ανοχή που έδειχνε. Έτσι παρά τις όποιες παρελάσεις αλλά και εξάρσεις βίας του παρελθόντος, η Εθνική Ένωσις Ελλάδος στις εκλογές του 1936 συγκεντρώνει πανελλαδικά λιγότερες από 600 ψήφους.

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s