olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Σε διάλυση η ΝΔ: Οι ομάδες, τα συμφέροντα, η οικογένεια, τα φαντάσματα του Καρατζαφέρη και η αδυναμία του Κυριάκου

Posted by infiltr8or στο Απρίλιος 7, 2018

Του Γ. Λακόπουλου

Η απομάκρυνση του Μιχάλη Μπεκίρη, διευθυντή, φίλου, κουμπάρου και μοναδικού υποστηρικτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την εποχή που ήταν και οι δυο απλοί βουλευτές, λέγεται ότι υπήρξε αποτέλεσμα προαναγγελθείσης επιλογής της… συζύγου του προέδρου της ΝΔ. Ακριβές ή όχι, το ότι ψιθυρίζεται δείχνει ότι ακόμη και ο πυρήνας του νεομητσοτακισμού διαρρηγνύεται.

Την ίδια στιγμή μια ανάρτηση του Βαγγέλη Αντώναρου για διεργασίες που μπορεί να απολήξουν στην ίδρυση κεντροδεξιού σχηματισμού από καραμανλικούς στα.. αριστερά της ΝΔ – στον οποίο διακρίνεται ήδη η συμμετοχή της Κατερίνας Παπακώστα-διπλασίασε το φόβο του προέδρου της ΝΔ για ίδρυση και άλλου κόμματος στα δεξιά του -κατά το πρότυπο του ΛΑΟΣ που έστησε ο Γ. Καρατζαφέρης για να αποδυναμώσει τον Κ. Καραμανλή το 2007 και το …πέτυχε!

Αυτά τα περιστατικά είναι απλώς ενδεικτικά της κατάστασης διάλυσης στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ το τελευταίο διάστημα. Όλοι στρέφονται εναντίον όλων, αρχής γενομένης από περιβάλλον του Μητσοτάκη στο οποίο η ομάδα Θεοδωρικάκου-Σπυράκη έχει επιβάλλει την κυριαρχία της με τη συνδρομή δημοσιογράφων, άτυπων συμβούλων του προέδρου της ΝΔ, που αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά …εσταυρωμένου των ημερών παρά τις επικοινωνιακές ενέσεις αυτοπεποίθησης από το επιτελείο του…

Η ρεβάνς του Σαμαρά

Το εμφανέστερο εσωκομματικό πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι η επαναδραστηριοποίηση του Αντώνη Σαμαρά… εναντίον του αυτή τη φορά. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει το σχεδιασμό του να επιστρέψει στην ηγεσία του κόμματος και στην…πρωθυπουργία (!), προσδοκώντας σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα φέρνει πρώτη τη ΝΔ, αλλά μακριά από τους κυβερνητικούς στόχους της, ώστε να το χρεώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να πάρει τη θέση του.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ανοίγει μέτωπα και κατά του Κ. Καραμανλή -πρώην ευεργέτη του, που είναι πάντα για την κομματική βάση ο φυσικός ηγέτης της συντηρητικής παράταξης. Εκ παραλλήλου ενεργοποιεί τον Άδωνι Γεωργιάδη που κινείται ως παράλληλος πόλος σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και οι δυο έχουν επιβάλλει τη γραμμή τους στο Μακεδονικό και υποχρέωσαν τον πρόεδρο της ΝΔ να μετατρέψει το κόμμα σε μηχανισμό υποστήριξής του στην υπόθεση Novartis -πολύ περισσότερο από όσο θα επιθυμούσε ο ίδιος.

Πάντως τις τελευταίες ημέρες οι πολιτικοί παρατηρητές διακρίνουν τάσεις του Κυριάκου να απομακρυνθεί από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δυο και να αλλάξει γραμμή στο Σκοπιανό και την αναθεώρηση του Συντάγματος, διακινδυνεύοντας ακόμη και το ενδεχόμενο ενός… τρίτου κόμματος που θα προέκυπτε από την αποχώρηση των Σαμαρά -Γεωργιάδη.

Δυο Κ.Ο. μέσα στη Κ.Ο.

Τα περιθώρια των κινήσεων του προέδρου της ΝΔ όμως, στενεύουν όταν πρόκειται για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η σύνθεση της οποίας διαμορφώθηκε επί των ημερών του Αντώνη Σαμαρά. Πέραν από την εμφανή επιρροή του σε συγκεκριμένους βουλευτές, οι τελευταίες εξελίξεις ανέδειξαν ότι ο Μητσοτάκης δεν συνδιοικεί την ΚΟ μόνο με τον Σαμαρά- εκτός από τη συμπαγή πτέρυγα των Καραμανλικών- αλλά και με δυο.. επιχειρηματίες.

Η επιρροή του Ιβάν Σαββίδη στους γαλάζιους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας φάνηκε με τη σιωπή τους στις ποδοσφαιρικές του περιπέτειες. Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για μία σύσκεψη κομματικών στελεχών του βορειοελλαδίτικου χώρου, αλλά τους κάλεσε στην. .. Αθήνα.

Εξ ίσου ορατή έγινε το τελευταίο διάστημα και η επιρροή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ομάδα βουλευτών της ΝΔ, με μια επιπλέον δυσχέρεια για τον Κυριάκο: τον Δήμο Πειραιά. Η άρνησή του να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Μόραλη, πέρα από την εσωκομματική αποσταθεροποίηση που θα επιφέρει, θα τον καταστήσει στόχο του δημοσιογραφικού συγκροτήματος Μαρινάκη.

Από την άλλη η συμπόρευση μαζί του θα τον εκθέσει ανεπανόρθωτα, λόγω της δικαστικής του περιπέτειας. Η αμηχανία του σ’ αυτό το θέμα είναι έκδηλη και το πρόβλημα διευρύνεται από την διαπίστωση ότι δεν διατηρεί σχέσεις με τον εφοπλιστή και εκδότη, αλλά όπως λεει ο ιδιος «αυτό αφορά άλλο μέλος της οικογένειάς μου».

Το σχέδιο για 2/3

Το πρόβλημα του προέδρου της ΝΔ με τους βουλευτές του μεγαλώνει όσο πλησιάζουν οι εκλογές και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Στους 75 βουλευτές που έχει σήμερα, πρέπει να προστεθούν και άλλοι 30 -40 πολιτευτές που είχαν χάσει στο νήμα την εκλογή, λόγω τη ήττας του κόμματος και επιδιώκουν την επανεκλογή τους καθώς έχουν προσωπική εκλογική βάση στις περιφέρειές τους.

Το θεμα είναι ότι ο Κυριάκος σχεδιάζει τον αποκεφαλισμό τους, στα πλαίσια του «σχεδίου των δυο τρίτων». Είναι το σχέδιο κατά το οποίο θα επιδιώξει -όπως λέει- να ελέγχει τα 2/3 μελών της επομένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε να επιβάλλει και τις λοιπές επιλογές του- αν κερδίσει τις εκλογές. Σ’ αυτές συγκαταλέγονται η διαμόρφωση υπουργικού συμβουλίου κατά κύριο λόγο από… εξωκοινοβουλευτικούς -ή «μη πολιτικά πρόσωπα», όπως αναφέρει ο ίδιος- και η δημιουργία… ΙΧ κράτους με την τοποθέτηση προσώπων από το διαβόητο Μητρώο Στελεχών που έχει διαμορφώσει με τα δικά του κριτήρια.

Δίπλα σ’ αυτά τα προβλήματα υπάρχουν πάντα οι διασταυρούμενες ενδοοικογενειακές τριβές. Στην ορατή πλευρά των οποίων υπάρχει πάντα η καταφανής απαρέσκεια της Ντούρας Μπακογιάννη για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι ΄-και «όχι Μητσοτάκη παρακαλώ» , όπως λέει η ίδια -και η επιδίωξη του ανεψιού του Κώστα Μπακογιάννη να μετακομίσει στο Δήμο Αθηναίων.

Πολλοί μιλούν για την κυοφορούμενη «εκδίκηση της αδελφής». Ο εκ των προτέρων αποκλεισμός της Ντόρας από το ενδεχόμενο υπουργικό συμβούλιο του Κυριάκου, δυσκολεύει την υποψηφιότητα της στη Α΄ Αθήνας- εν μέσω υποψήφιων… υπουργών- σε βαθμό που φέρεται να εξετάζει η μετακόμιση της στα Χανιά για ασφάλεια.

Η κατάρα του Σόιμπλε

Στα εκρηκτικά εσωκομματικά προβλήματα του προέδρου ης ΝΔ πρέπει να προστεθούν οι πανθομολογούμενες αδυναμίες του, ιδίως σε ό,τι αφορά τη δημόσια παρουσία του και η υστέρησή του έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Υπάρχουν επίσης οι λανθασμένες επιλογές του σε θέματα όπως είναι η έξοδος από το Μνημόνιο, οι χειρισμοί των υποθέσεων που ερευνά η Δικαιοσύνη και οι τοποθετήσεις του στα εθνικά θέματα που απέχουν από την παραδοσιακή αντίληψη της ΝΔ για συγκλίσεις όταν πρόκειται για κρίσιμα ζητήματα της χωρας.

Σ’ αυτά κάποιοι προσθέτουν και τη δυσφορία στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- αλλά και του… αμερικανικού παράγοντα- για τις τοποθετήσεις του σε θέματα που αφορούν τις συμφωνίες με τους δανειστές και το Σκοπιανό. Τρεις συναντήσεις με τον Αμερικανό πρέσβη σε ένα μήνα είναι πολλές για να παράσχουν απαρατήρητες. Και η σιγή ασυρμάτου από τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες καταφανώς ανησυχητική όταν τα ελληνικά γεωπολιτικά θέματα βρίσκονται στην επικαιρότητα…

Ορισμένοι θυμούνται το σχόλιο που έκανε ο Βόλφρανγκ Σόιμπλε, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να τον συναντήσει για να του ζητήσει «να τον εμπιστευτεί» και έφυγε χωρίς καν μια αναμνηστική φωτογραφία: «Αυτός καταλαβαίνει από αριθμούς, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι οι αριθμοί δεν αλλάζουν»…

 

infiltr8or

Ένα Σχόλιο to “Σε διάλυση η ΝΔ: Οι ομάδες, τα συμφέροντα, η οικογένεια, τα φαντάσματα του Καρατζαφέρη και η αδυναμία του Κυριάκου”

 1. Ο ΠΡΩΗΝ ΜΑΖΟΧΑΣ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΙΣΜΟΥ said

  Η αχαριστία είναι ίδιον των αχυρανθρώπων και των μικρών…

  Το να είσαι «φίλος» της οικογενείας των Μιζοαρπαχτικών δεν σε κάνει δικό τους, απαιτούν ολική υποταγή, τυφλή υπακοή, πλήρη ταύτιση.
  Θυμίζει συμμορία ή και μυστική οργάνωση τα μέλη της οποίας έχουν δεσμούς αίματος με τον κατά περίπτωση αρχηγό ή αρχηγούς. Και οι δεσμοί αίματος δεν είναι απαραίτητα συγγενικοί, προκύπτουν από τη μετοχή στο κοινό «έγκλημα».
  Δεν ξέρω αν έχετε γνωρίσει ποτέ «δικούς τους» ανθρώπους.
  Τότε θα καταλάβετε ακριβώς τί εννοώ, όταν διαπιστώσετε την ουσιαστική αδυναμία χαρακτήρα που τους διακρίνει, το δουλοπρεπές και γλοιώδες ύφος απέναντι στα μέλη της «αγ(ρ)ίας» οικογένειας, τη στυγνή, απρόσωπη και επιτελική χρησιμοθηρία τους και τέλος την ικανότητα/αρρώστια να υποτάσσουν πλήρως το εγώ τους στα άνωθεν σχέδια.
  Για να μπεις στον κύκλο τους πρέπει ή να μην έχεις ή να έχεις εξουδετερώσει τελείως την προσωπικότητά σου. Και φυσικά να απαιτείς εν συνεχεία τα ίδια από τους υποτιθέμενους «δικούς σου» ανθρώπους.

  Είναι ιστορικά εξακριβωμένο ,πως οποίος κάνει κολεγιά , η συμμαχία, η συμμορία , με την φαμίλια του εφιάλτη της Δημοκρατίας Μητσό-Ντορά-Κούλα την έχει βάψει…

  Δεν υπάρχει μπέσα στο Μιζοτεκέικο

  Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι παραμένουν πιστοί στη Νέα Μιζοκρατία.

  Μου αρέσει!

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: