Μητσοτάνθρωποι επιτίθενται σε τίμιο επαγγελματία ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

8 thoughts on “Μητσοτάνθρωποι επιτίθενται σε τίμιο επαγγελματία ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.”

 1. Δήλωση του Παναγ. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε για την συμφωνία ξεπουλήματος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).

  Παν. Λαφαζάνης: Καταγγέλλω την συμφωνία συναλλαγής με τον όμιλο Λάτση και την παράδοση των ΕΛΠΕ σε ξένα συμφέροντα
  Παν. Λαφαζάνης: Καταγγέλλω τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για απιστία, για ξεπούλημα της χώρας και για προδοτική απεμπόληση του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος
  Η κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε στη «ζούλα», χωρίς καμιά συζήτηση και μέσα από θεοσκότεινες διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι και σκανδαλώδεις συναλλαγές, σε ληστρική συμφωνία με τον όμιλο Λάτση για να ξεπουλήσουν άρον – άρον την στρατηγική για την χώρα, κερδοφόρα και με δυναμικές προοπτικές ενεργειακή επιχείρηση των ΕΛΠΕ και να παραδώσουν την μετοχική πλειοψηφία της σε ξένα συμφέροντα.
  Η συμφωνία αυτή συνιστά ένα μέγα σκάνδαλο και εθνικό έγκλημα πρώτου μεγέθουςκαι είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού πλήρους αποικιοποίησης της χώρας, εκποίησης της εθνικής ενεργειακής της βάσης και υπονόμευσης της ασφάλειας και της άμυνας της, οι οποίες με αυτές τις επιλογές δέχονται βαρύ πισώπλατο χτύπημα σε κρίσιμες εθνικές ώρες.
  Στην ουσία, με το ξεπούλημα της πλειοψηφίας των ΕΛΠΕ και μάλιστα σε ξένα πολυεθνικά συμφέροντα και με το δημόσιο να περιορίζεται στο ατελέσφορο 20%, υλοποιείται στην πράξη ο σχεδιασμός Λάτση, ο οποίος μέσω του αγοραστή των ΕΛΠΕ θα διασφαλίσει πιθανότατα ουσιαστικό λόγο αν όχι και πλήρη έλεγχο στα ΕΛΠΕ.
  Ως υπουργός Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις, αφαίρεσα για πρώτη φορά την διοίκηση των ΕΛΠΕ από τα χέρια Λάτση και σχεδίαζα ένα διαφορετικό μέλλον για τον όμιλο και τις προοπτικές του, που να υπηρετεί το εθνικό και δημόσιο συμφέρον στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας.
  Καταγγέλλω αυτήν την ώρα την κυβέρνηση, πρώτα απ’ όλα τον πρωθυπουργό αλλά και τον Υπουργό Ενέργειας και την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, για προδοτική απεμπόληση του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος, για απιστία και για σκάνδαλο ολκής και βεβαίως για ανοικτή συναλλαγή και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων σε ένα νευραλγικό οικονομικά χώρο που λειτουργεί, μάλιστα, ολιγοπωλιακά.
  Ο όμιλος Λάτση, με τις διεθνείς προεκτάσεις του, δεν μπορεί να έχει μετατραπεί σε ασύδοτο αφεντικό αυτής της χώρας, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση του Ελληνικού.
  Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμιά εξουσιοδότηση και καμιά δικαιοδοσίανα ξεπουλάει την Ελλάδα και όλους τους στρατηγικούς κλάδους της και να την μετατρέπει στην χειρότερη δυνατή και πιο ασπόνδυλη οικονομική μπανανία και άθυρμα των πολυεθνικών.
  Το δυστύχημα είναι ότι η χώρα δεν διαθέτει στην Βουλή αντιπολίτευση, ενώ σύσσωμο το βρώμικο μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο (ΝΔ,ΔΗΣΥ,ΕΚ κλπ) είναι πλήρως συναινετικόκαι υπαλληλικά ενταγμένο στη στήριξη όλων των κρίσιμων κυβερνητικών επιλογών.
  Ο τόπος δεν χρειάζεται ένα σάπιο πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταστρέφει και ληστεύει από κοινού την χώρα και για το μόνο που τσακώνεται είναι για τις καρέκλες, τα προνόμια και τα λάφυρα της εξουσίας.
  Το μέλλον της χώρας επαφίεται μόνο στον πατριωτισμό, την εντιμότητα και τον δημοκρατισμό του ελληνικού λαού και στο αναγκαίο κοινό μέτωπο όλων των ριζοσπαστικών δημοκρατικών δυνάμεων που αντιμάχονται με συνέπεια την εθνική υποτέλεια, την οικονομική καταλήστευση και την στυγνή εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας και του ελληνικού λαού.
  Οι καιροί μενετοί… Η δημοκρατική ανατροπή στην χώρα είναι όρος επιβίωσης της και προοπτικής για τη νεολαία μας.
  Στη συνέχεια παραθέτουμε ρεπορτάζ από την συμφωνία πώλησης των ΕΛΠΕ:
  Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης στα ΕΛΠΕ
  Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, καθώς όπως ανακοινώθηκε και επίσημα μέσω του χρηματιστηρίου, οι δύο βασικοί μέτοχοι (ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean) κατέληξαν σε συμφωνία υπογράφοντας χθες μνημόνιο κατανόησης για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.
  Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η πλευρά Λάτση πωλεί το 30,1% της συμμετοχής της (σήμερα 45,47%) και το Δημόσιο 20% (σήμερα 35,5%) που σημαίνει ότι η κάθε πλευρά θα διατηρήσει μερίδιο 15% και ο νέος στρατηγικός θα απολαμβάνει την απόλυτη πλειοψηφία.
  Ανεπισήμως, σύμφωνα με πληροφορίες στη συμφωνία περιλαμβάνονται μια σειρά από θέματα που αφορούν στις θέσεις και τα δικαιώματα των δύο μετόχων στη διοίκηση, τα δικαιώματα άρνησης, τη μερισματική πολιτική, την έδρα, τις αποεπενδύσεις κλπ. Επίσης καθορίζονται θέματα που αφορούν στις έρευνες υδρογονανθράκων όπου έχει σημαντική συμμετοχή ο όμιλος των ΕΛΠΕ και για τα οποία προβλέπεται ότι το Δημόσιο θα διατηρήσει ισχυρό ρόλο.
  Με τα νέα δεδομένα προχωρά άμεσα η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές προβλεπόταν για το Μάρτιο.

  ISKRA.GR

  Like

 2. Παν. Λαφαζάνης: Καταγγέλλω τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για απιστία, για ξεπούλημα της χώρας και για προδοτική απεμπόληση του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος

  Like

 3. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΕΔΡΑΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

  Like

 4. ΣΩΣΤΗ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ -ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΔΕΞΙΑΣ
  ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.
  ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΥΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ

  Like

  1. Οταν παρεις δάνειο με υποθικη το σπιτι η τραπεζα σου το παίρνει το σπίτι αν δεν πληρώσεις. Στην καλύτερη σε αφήνει να το πουλήσεις οσο οσο και δεν τη νοιάζουν τα ξενα συμφέροντα που κλαίγεσαι τώρα. Ειναι αργα για κλάμματα. Την άλλη φορά που θα ψηφίσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ η τα καινούργια τζιμανια να το σκεφτεις καλύτερα που δινεις την ψήφο σου για να μη σε μουντζώνουν τα εγγόνια σου..

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s