olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Kανείς δεν είχε σχέσεις με την #Novartis τελικά. Απλά ο ένας έστελνε επιστολές, ο άλλος δεχόταν οδηγίες, ο τρίτος ήταν υπάλληλός της, η γυναίκα του έκλεινε δουλειές… Ούτε που την ήξεραν την εταιρεία δηλαδή. Μιλάμε για τον ορισμό της σκευωρίας…

Posted by netakias.com on Μάρτιος 14, 2018

4 Σχόλια to “Kανείς δεν είχε σχέσεις με την #Novartis τελικά. Απλά ο ένας έστελνε επιστολές, ο άλλος δεχόταν οδηγίες, ο τρίτος ήταν υπάλληλός της, η γυναίκα του έκλεινε δουλειές… Ούτε που την ήξεραν την εταιρεία δηλαδή. Μιλάμε για τον ορισμό της σκευωρίας…”

 1. DON said

  Με το Τραγκα και τη Λιστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ τι έγινε ρε κοπρό εδώ μεσα

 2. Ο ΙΝΤΕΡΝΕΤΑΚΙΑΣ said

  Καταπολέμηση της πολυφαρμακίας την στιγμή που δεν χορηγούνται φάρμακα ούτε στους καρκινοπαθείς ηχεί λίγο ειρωνικά, όταν μάλιστα η εκστρατεία στοίχισε στο υπουργείο Υγείας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 435.666 ευρώ. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, αν δει κανείς την εταιρική σύνθεση των 2 εταιρειών που κέρδισαν τον σχετικό διαγωνισμό του ΕΟΦ.

  Πρόεδρος του Δ.Σ. της μίας εταιρείας είναι ο κ. Θωμάς Βαρβιτσιώτης, αδελφός του νυν Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ μεταξύ των μελών του Δ.Σ. φιγουράρει ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, γνωστός και από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κ. Σταύρος Παπασταύρου.
  Γενική διευθύντρια της δεύτερης εταιρείας (Mindwork Business Solutions) είναι η κ. Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του κ. Στουρνάρα, ενώ σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας βασικές εταίροι είναι οι Μυρτώ Στουρνάρα και Νεφέλη Στουρνάρα, κόρες του Υπουργού Οικονομικών.

  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, είχε παλιότερα απορρίψει και δεν κατακύρωσε διαγωνισμό στην εταιρεία Στουρνάρα, λόγω του ότι η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού διαπίστωσε την ύπαρξη αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης της εταιρείας, για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή. Ποιό ήταν το αδίκημα; Η οικογενειακή επιχείρηση του υπουργού Οικονομικών που πριν αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδος τρέλανε τον κόσμο στους φόρους είχε καταδικαστεί γιατί δεν είχε πληρώσει τις εισφορές της στο δημόσιο. Αυτά όμως έγιναν στις 13 Ιουλίου 2012 πριν δηλαδή ο κ. Στουρνάρας αναλάβει την οικονομία της χώρας, γεγονός που οδήγησε όπως φαίνεται και στην επιχειρηματική αναβάθμιση της οικογένειας.

  Για την υπόθεση κατέθεσαν επερώτηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία απάντησε με υπεκφυγές ο τότε υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε αρκετές φορές στο θέμα χωρίς να πάρει ικανοποιητικές απαντήσεις. Από την πλευρά του ο Γ. Στουρνάρας, μετά από αρκετούς μήνες καταγγελιών αντέδρασε με μια ανακοίνωση στην οποία παραδέχθηκε την επιχειρηματική εμπλοκή της συζύγου του σε συμβάσεις με το Δημόσιο, επιβεβαίωσε την καταδικαστική απόφαση της συζυγικής εταιρίας «για υπόθεση που εκδικάστηκε το 1984» ενώ ισχυρίστηκε ότι οι διαγωνισμοί έγιναν προτού ο ίδιος αναλάβει καθήκοντα.

  Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ: (EAM B YΔΡΟΧΟΟΣ)
  ( Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα… Είναι δικαστικό πρόβλημα.
  Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.
  …Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα δεν είναι θέμα πολιτικής… )
  « Η δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι έκλεψαν, πλούτισαν και ασέλγησαν στη θέση που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία».
  Δήμευση των αισχροκερδών υπέρογκων περιουσιών και κεφαλαίων που αποκτήθηκαν από επίορκους και στυγνούς παρασιτικούς μεσάζοντες του χρήματος, συνοδευόμενη από την παραδειγματική τους τιμωρία μέσα από συνοπτικές διαδικασίες.

  • Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ said

   ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ NTOΡΟΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΟΚΡΑΤΙΑΣ…

   Tέσσερις έρευνες που ξεκίνησαν για το ΚΕΕΛΠΝΟ όταν ήταν Υπουργός και πολιτικός Προϊστάμενος των ελεγκτικών Αρχών φαίνεται να έχουν χαθεί ή ματαιωθεί, όπως αποδεικνύει έρευνα του περιοδικού Hot Doc
   Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, οι οικονομικοί εισαγγελείς έκαναν έφοδο στο σπίτι του Γ. Στουρνάρα, στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον της γυναίκας του, Σταυρούλας Νικολοπούλου, για την ανάθεση σ’ αυτή διαφημιστικής καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η καμπάνια κατά της πολυφαρμακίας, που ανέλαβε η εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Σ. Νικολοπούλου [εταιρεία Mindwor k Business Solutions], μαζί με μια άλλη εταιρεία, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, αδελφός του πρώην υπουργού της ΝΔ, Μιλτιάδη], είχε κόστος 466.000 ευρώ. Άλλη καμπάνια, και πάλι του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά του καρκίνου είχε κόστος πάνω 1,5 εκατ. ευρώ, και την ανέλαβε, πάλι εξ ημισείας, η εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα! Όλα αυτά σε περίοδο κρίσης, το 2012, και ενώ ο Γ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών –και γι’ αυτό είχε ξεσπάσει και θύελλα δημοσιευμάτων στον Τύπο, καθώς,μάλιστα, τα σχετικά μηνύματα θα μπορούσαν να μεταδοθούν ως «κοινωνικά» δωρεάν.
   Σε ρεπορτάζ του «Hot Doc» αποκαλύπυτεται ότι οι συμβάσεις της κ. Νικολοπούλου αποτέλεσαν πολλές φορές αντικείμενο έρευνας, τα δε επίσημα πορίσματα εξαφανίστηκαν στο επιμελημένο χάος της γραφειοκρατίας ή της σκοπιμότητας. Κατά «σύμπτωση», ο σύζυγός της ήταν υπουργός Οικονομικών όσο χάθηκαν ή ματαιώθηκαν οι έρευνες αυτές.
   Όταν, λοιπόν, ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας η σύζυγός του μέσω εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης που είχε έπαιρνε συστηματικά δουλειές από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και τον ΕΟΦ. Και ναι μεν δεν απαγορεύεται η σύζυγος του υπουργού να παίρνει δουλειές από το Δημόσιο αν έχει τις προϋποθέσεις. Αλλά, όπως αποκαλύπτει η έρευνα του περιοδικού, οι συμβάσεις αυτές υπήρξαν αρκετές φορές αντικείμενο έρευνας ακόμη και από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος και το ΣΔΟΕ τα δε επίσημα πορίσματα χάθηκαν στο επιμελημένο χάος της ελληνικής γραφειοκρατίας ή της σκοπιμότητας. Ένας ακόμη επίσημος έλεγχος που αφορούσε τις συμβάσεις αυτές αναβλήθηκε για να ματαιωθεί τελικώς από δύο υπουργούς ενώ ο επικεφαλής της Αρχής Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης οδηγήθηκε σε παραίτηση όταν έκρινε τις συμβάσεις των εταιριών της συζύγου Στουρνάρα παράνομες. Το σύνολο των συμβάσεων αυτών απουσίαζε από το αρχείο του ΣΔΟΕ και όταν οι ελεγκτές κατέγραψαν τα στοιχεία που οδήγησαν σε διώξεις εταιριών και προσώπων που έπαιρναν παράνομα χρήματα από το Κέντρο δεν βρήκαν στοιχεία και έτσι δεν υπήρξε δίωξη εναντίον της κυρίας Στουρνάρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι εισαγγελείς έκαναν τελικώς έρευνα στα γραφεία της εταιρίας της κυρίας Στουρνάρα την οποία η ίδια σύνδεσε με προσπάθεια να πληγεί το πρόσωπο του συζύγου της Συνολικά τέσσερις έρευνες που συμπεριλάμβαναν την κυρία Στουρνάρα ως ερευνώμενο πρόσωπο ή την αφορούσαν αποκλειστικά σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται να έχουν χαθεί ή ματαιωθεί όσο ο σύζυγος της είναι υπουργός (αναλυτικά παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του «Hot Doc»).
   Λοιμώδες νόσημα ο καρκίνος;
   Το 2009, το ΚΕΕΛΠΝΟ προκήρυξε διαγωνισμό για την επικοινωνιακή εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου. Το έργο ανέλαβε η ένωση των εταιρειών Agenda-Mindwork Business Solutions, με προϋπολογισμό 1.602.652,83 ευρώ, με σύμβαση που υπογράφτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2011. Η εταιρεία Mindwork ανήκει στη σύζυγο του Γ. Στουρνάρα. Σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, που συντάχθηκε στις 25/11/2015 το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει σε αυτές τις συμβάσεις γιατί αρμοδιότητα του είναι οι δράσεις για λοιμώδη νοσήματα με τα οποία προφανώς δεν έχει σχέση ο καρκίνος. Επιπλέον το ΚΕΕΛΠΝΟ μπορούσε να εξασφαλίσει τη μετάδοση τέτοιων μηνυμάτων δωρεάν αφού υπάρχει τέτοια πρόβλεψη για μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων. Η δε εταιρία της συζύγου Στουρνάρα παρουσίαζε νομικό κόλλημα να διεκδικήσει το έργο αφού οι υπεύθυνοι της εταιρίας της είχαν καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Οι επιθεωρητές στο πόρισμά τους αμφισβητούν ακόμη και την υλοποίηση του έργου για το οποίο πληρώθηκε η κυρία Στουρνάρα. Κάθε προσπάθεια όμως ως το 2015 να ερευνηθούν το ΚΕΕΛΠΝΟ και η κυρία Στουρνάρα για την υπόθεση πέφτει στο κενό Ακόμη και αν τα στοιχεία παραδίδει η ίδια η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
   Τον Απρίλιο του 2014, επί υπουργίας Στουρνάρα, η Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος έστειλε στην περιφερειακή διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ ενημερωτικώ σημείωμα με το οποίο το ενημέρωνε πως για την εταιρεία Mindwork υπάρχουν στοιχεία που συνιστούν την ανάγκη ελέγχου. Στο ΣΔΟΕ, δόθηκε εντολή ελέγχου της εταιρείας αλλά μέχρι σήμερα, είναι άγνωστη η εξέλιξη της έρευνας αυτής.

   Τον Απρίλιο του 2012, βουελυτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθετουν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας επίσημη ενημέρωση σχετικά με αποκαλύψεις που εμφανίζουν το ΚΕΕΛΠΝΟ να βρίσκεται στο επίκεντρο της διασπάθισης δημοσίου χρήματος αλλά κι επιπλέον να έχει ύποπτες οικονομικές συναλλαγές. Ζητείται άνοιγμα των λογαριασμών των εταιρειών που συνεργάζονται με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμεσά τους και αυτής της συζύγου του νυν διοικητή της ΤτΕ. Όπως τόνισε τότε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, που είχε παραγγείλει ποινική προκαταρκτική έρευνα, είναι απαραίτητο να ελεγχθούν οι δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή το Κέντρο, ενώ το 2007 εμφανίζει δαπάνες 15 εκατομμυρίων, στη συνέχεια, το 2009, εμφανίζει ξαφνικά δαπάνες 92,5 εκατομμυρίων. Ως τον Ιούνιο, η έρευνα αυτή που διατάχθηκε πριν 4 χρόνια, χάθηκε σε κάποια συρτάρια ενώ πολιτικός προϊστάμενος του ΣΔΟΕ την εποχή που δίνεται εντολή για έρευνα στο ΣΔΟΕ είναι ο Γιάννης Στουρνάρας.
   Τον Ιούνιο του 2016 το ΣΔΟΕ ενημερώνει την Εισαγγελία Διαφθοράς πως επιστρέφει το φάκελο της έρευνας γιατί με βάση το νέο νόμο έχει αναρμοδιότητα.
   Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης στις 22 Ιουνίου δίνει κατεπείγουσα εντολή να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η υπόθεση που είχε χαθεί για 4 χρόνια. Έχει επίσης ενδιαφέρον στην υπόθεση πως την εποχή που δόθηκε εντολή έρευνας για το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Σπύρος Μουζακίτης ο οποίος είναι σήμερα δικηγόρος της κυρίας Στουρνάρα ήταν οικονομικός εισαγγελέας μαζί με τον Γρηγόρη Πεπόνη και εν δυνάμει διώκτης της νυν πελάτισσάς του.

   Οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν λάβει κανένα πόρισμα του ΣΔΟΕ για την εταιρεία της συζύγου του Γ. Στουρνάρα ενώ είναι αξιοσημείωτο πώς υπήρξαν και άλλοι «ατελεύτητοι» έλεγχοι.

   H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ KAI ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟΥΣ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

   • Ο ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ said

    ΩΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ … ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ …

    ΚΕΕΛΠΝΟ : Το αίσχος του Ελληνικού δημόσιου …

    https://youtu.be/MrPSnOgKmo4

    Νικολόπουλος για την NOVARTIS. (Ράδιο Αίγιο 23.02.2018)
    Οι μάρτυρες είναι ΕΠΙΔΕΞΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ και όχι ΑΔΕΞΙΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ…

    https://youtu.be/lOwQOPrN-go

    Ένταση μεταξύ Νικολόπουλου και Στουρνάρα (10-10-16)

    Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
    ” Θα μπορούσε να έχει λάβει το βραβείο του “Δημοσίου υπαλλήλου των τελευταίων 30 ετών”. “ Μια ζωή στο δημόσιο
    Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, δεν δικαιολογούνται από τις αμοιβές ενός δημοσυντήρητου υπαλλήλου που έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης.
    Ο Γιάννης Στουρνάρας, παρότι δείχνει να μισεί θανάσιμα τον δημόσιο τομέα, θα μπορούσε να λάβει το βραβείο του «Δημοσίου Υπαλλήλου της 30ετίας».
    Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο τεχνοκράτης και αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη και των δανειστων μας , τοποθετείται εδώ και περίπου 30 χρόνια μόνο σε δημόσιες θέσεις από τις οποίες λαμβάνει μισθούς.
    Πόσους παχυλούς “μισθους” ελαβε , ώστε μπορεί να διαμένει σε έπαυλη στην Κηφισιά, αλλά και να διαθέτει πολυτελέστατη βίλα στη Σύρο, δίπλα ακριβώς από τη βίλα του υπόλογου κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου.
    Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι ή πόσοι καθηγητές πανεπιστημίου, όπως είναι ο ίδιος, μπορούν και ζουν με αυτόν τον πολυτελέστατο τρόπο. Επαύλεις, υψηλές γνωριμίες, κουμπαριές, αποταμιεύσεις και πολυτελής ζωή.

    Μια ζωή στο δημόσιο.Τον συνοδεύει ένα παρατσούκλι: Κοπερφιλντ. Για ποιο λόγο; Διότι έχει τη μοναδική, μαγική ικανότητα να εξαφανίζει τράπεζες.
    Κάπως έτσι λένε σήμερα, ότι αν παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη στο τιμόνι της τράπεζας Ελλάδος, θα εξαφανίσει και την χώρα,…

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ; ; ;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: