olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Στ. Κοντονής απαντά σήμερα σε ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τα θαλασσοδάνεια ύψους 272.5 εκ. ευρώ των κομμάτων !

Posted by olympiada on Μάρτιος 11, 2018

Υπάρχει εισαγγελική πρόταση παραπομπής πρώην Υπουργών για κακουργηματικές πράξεις

Τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων αποκτούν σήμερα δεσπόζουσα θέση στην επικαιρότητα, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, που θα συζητηθεί αύριοστην Βουλή στις 5.00 το απόγευμα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής,  έχει κληθεί να δώσει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, που απηχούν την βούληση της κοινής γνώμης, η οποία απαιτεί να μην μείνουν τα θαλασσοδάνεια, ύψους 272.5 εκ. ευρώ, στο «βυθό» της ατιμωρησίας.  

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί, κατά πρώτον, εάν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για τα «φαγοπότι» μιας ολόκληρης 12ετίας (2000-2011) και επίσης εάν υπάρχει εισαγγελική πρόταση παραπομπής στην Δικαιοσύνη πρώην Υπουργών και στελεχών των κομμάτων, που ούτε τα δανεικά επιστρέφουν, ούτε παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για την αποπληρωμή των δανείων.

Υπενθυμίζουμε ότι πενήντα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, δέκα πολιτικά πρόσωπα, ταμίες και διευθυντές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, υπουργοί και πρώην βουλευτές, είναι εκείνοι που με βάση το εισαγγελικό πόρισμα ΚΑΛΟΥΔΗ, ευθύνονται  για το μεγάλο πάρτι των κομματικών θαλασσοδανείων ύψους 272,5 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2000-2011.

Οι απαντήσεις του Υπουργού Σταύρου Κοντονή αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί από το περιεχόμενο τους θα εξαρτηθεί αν η Κυβέρνηση έχει την τόλμη να προχωρήσει η διαδικασία τιμωρίας για όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες όπως για απιστία, ενδεχομένως και για απάτη, και όποια ακόμη άλλη κατηγορία, που η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κρίνει.

«Αύριο λοιπόν θα ακούσουμε» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος α η Κυβέρνηση έχει την βούληση να εφαρμοσθεί η ΙΣΟΝΟΜΙΑ για ΟΛΟΥΣ όσο ψηλά και αν βρίσκονται ή και αυτή με διάφορα τερτίπια να αφήσει το θέμα, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, στην «κατάψυξη» και να στείλει τον λογαριασμό της αποπληρωμής  των 272.5 εκ. ευρώ, όχι στον Κυρ. Μητσοτάκη και την Φ. Γεννηαμτά αλλά στον Ελληνικό λαό».

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης είναι το ακόλουθο:

ΘΕΜΑ: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τα δάνεια σε κόμματα;

Έχουν πλημμυρίσει τα δημοσιογραφικά site από πληροφορίες που βασίζονται σε δικαστικές πηγές, ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προτάσεις των εισαγγελέων, που εξετάζουν το εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον προσώπων, που είχαν εμπλακεί με τη χορήγηση δανείων στα κόμματα.

Το υλικό που προέκυψε από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, είχε διαβιβαστεί στους αρμοδίους εισαγγελείς, οι οποίοι με τη σειρά τους, προχώρησαν σε περαιτέρω έρευνες, συλλέγοντας πρόσθετα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές, οι εισαγγελείς αναμένεται να στείλουν στη Βουλή την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων από τις τράπεζες, μέσα στον Μάρτιο, καθώς όλα δείχνουν ότι η υπόθεση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διατύπωση, των εισαγγελικών προτάσεων, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν.

Καλείσθε να ενημερώσετε υπεύθυνα τη Βουλή των Ελλήνων:

1. Ολοκληρώθηκε η έρευνα;

2. Υπάρχει εισαγγελική πρόταση παραπομπής πρώην Υπουργών και στελεχών των κομμάτων που δεν επιστρέφουν τα δανεικά και δεν προσφέρουν ούτε εγγυήσεις, όπως κάνουν όλοι οι δανειολήπτες;

5 Σχόλια to “Ο Στ. Κοντονής απαντά σήμερα σε ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τα θαλασσοδάνεια ύψους 272.5 εκ. ευρώ των κομμάτων !”

 1. Ο Παπούς said

  Ούτε ένα σχόλιο, άρα το θέμα
  δεν ενδιαφέρει τους πολίτες που
  το μόνο που τους νοιάζει είναι να
  βγάλουν τα μάτια των αντιπάλων
  τους, δηλαδή, των «δεξιών» να
  εξορύξουν τους οφθαλμούς των
  Συριζοανέλ και ταυτόχρονα να
  «κερδίσουν» και το κράτος που
  είναι το «ψητό» εν προκειμένω
  γιατί εξασφαλίζει την παραμονή
  στην εξουσία και το κράτημα
  της μαγικής κουτάλας…εξουσία
  Φυσικά, οι Συριζοανέλ θέλουν να
  διατηρήσουν την κουτάλα η οποία
  τους εξασφαλίζει όλα τα καλούδια
  που φέρει η εξουσία…..

  • Ο Παπούς said

   Αλλά δεν είναι μόνο αυτο το θέμα
   που δεν ενδιαφέρει τους ´Ελληνες
   Όσοι παρακολουθούν συστηματικά
   την επικαιρότητα διαπιστώνουν ότι
   υπάρχει πάλι μια αύξηση αυτοκτονιών
   που περιλαμβάνει πλέον και πολυ
   νέους ανθρώπους, που μπορείς να
   πεις για παιδιά που δίνουν τέλος στη
   ζωή τους τη στιγμή που αρχίζει.
   Επίσης επισημαίνονται φόνοι ξένων
   ανθρώπων πάλι απο ξένους που
   επιβαρύνουν την αστυνομία μας
   με πρόσθετη δουλειά γιατί πρέπει
   να διευκρινιστούν απολύτως οι
   συνθήκες υπο τις οποίες τελούνται
   και κατά συνέπεια υπάρχει λογική
   επιβάρυνση η οποία αποβαίνει σε
   βάρος της ασφάλειας των Ελλήνων
   πολιτών.
   Αλλά πέρα βρέχει για το σύνολο
   των Ελλήνων με ό τι και να σημαίνει
   αυτο…..

  • DPL said

   Τι να πούνε δηλαδή ; αφού οι ίδιοι αυτοί ο ψηφοφόροι με την ψήφο τους μπήκαν εγγυητές και ευθύνονται το ίδιο με τα καθίκια πολιτικούς που τα μάζεψαν και τα στείλανε σε Παναμαδες κτλ. Όταν μετρούσαν ψήφους ΝΔ+Πασοκ = έως και 95% οι ίδιοι εγγυητές τότε ψηφίζουν και σημερα, όσοι έμειναν στη χώρα και δεν έφυγαν …

   • DPL said

    Οπότε όποιες διαμαρτυρίες για ΕΝΦΙΑ κτλ είναι τελείως γελοίες καθώς μόνοι βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας

 2. Κατερίνα Κωνσταντινίδου said

  Απο πότε τα 400 και βάλε εκ. γίνανε 275;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: