olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας

Posted by olympiada στο Μαρτίου 11, 2018

5 Σχόλια to “Μεγάλο συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας”

 1. velos said

  Η σωτηρία της Πατρίδας βρίσκεται στα χέρια του Ελληνικού Λαού – Κανείς «σύμμαχος» δεν θα μας σώσει!
  Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

  Μου αρέσει!

 2. Ευριπίδης Μπίλλης said

  ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ
  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ.2jpg

  Μου αρέσει!

 3. Sane said

  Ο γκρίζος λύκος Ερντογάν (σημερινό) θα αφήσει τους Έλληνες στρατιωτικούς μόνο αν βάλει στο χέρι κάτι άλλο που να θεωρεί ισοδύναμο.
  Κατά τα άλλα, πόσο σίγουροι είμαστε ότι η ενέδρα σύλληψη έγινε σε τουρκικό έδαφος και όχι σε ελληνικό, ή ακριβώς πάνω στην οριογραμμή. Το GPS των κινητών τους τί έχει καταγράψει? Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν το έχουν?

  Μου αρέσει!

 4. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  Οι απαγωγείς προβοκάτορες Τούρκοι σε μια νέα προβοκάτσια σαν κι’ αυτή του έτους 1955 στο σπίτι που δήθεν γεννήθηκε ο σφαγέας των Ελλήνων “Μουσταφά Κεμάλ”. Δηλαδή ο Ελληνας “αξιωματικός και ο Ελληνας υπαξιωματικός” απήχθησαν από το ελληνικό έδαφος κατόπιν ενέδρας. 9 – 3 – 2018 Φ.Π.

  H ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ :

  Από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά παρ’όλα τα μέτρα καλής γειτονίας που θέσπισαν οι Ελευθέριος Βενιζέλος και Μουσταφά Κεμάλ , η Τουρκία τηρούσε πάντοτε εχθρική έναντι της Ελλάδος στάση. Κι’αυτό γιατί θεωρεί την Ελλάδα υπαίτια της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας . Ιδιαίτερα δε κατόπιν της ανακίνησης του Κυπριακού την «1 Απριλίου 1955» από την E.O.K.A., πραγματοποίησεν επί κυβερνητικού επιπέδου το {πογκρόμ στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1955}, και συνεχίζει να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα , να παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της , να την υποτιμά και γενικώς να της συμπεριφέρεται εχθρικώς .

  Η δικαιολογία ότι δήθεν πίσω από την Τουρκία είναι η Αμερική δεν είναι πειστική. Είναι γεγονός ότι την προστατεύουν η Αμερική, και η Αγγλία , αλλά υπάρχουν και όρια . Επίσης η Ελλάδα έχει και αυτή φίλους τους οποίους όμως έχει παροπλίσει η ενδοτική πολιτική της, έναντι της Τουρκίας. Πρέπει επίσης να γνωρίσει ο λαός της Ελλάδας, ότι εκτός από τις παράνομες διεκδικήσεις της {Αιγαίο , Νησιά , Θράκη} εδώ και πενήντα χρόνια έχει εξαπολύσει και δυσφημιστικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα. Συκοφαντεί κάθε τι ελληνικό, υποβαθμίζει τη συμβολή της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ για να αποκτήσει τον έλεγχο του Αιγαίου και μας τορπιλίζει στην Ε.Ε. Στο τουρκικό ΥΠΕΞ υπάρχει ειδικό τμήμα που ασχολείται με τη στήριξη και προώθηση όλων των προπαγανδιστικών κινήσεων των Σκοπίων καθώς και οποιασδήποτε άλλης μορφής ανθελληνικής κίνησης από οπουδήποτε κι’αν αυτή προέρχεται !

  Το καταστατικό όμως του Ο.Η.Ε., {άρθρο 5} προβλέπει ότι εάν Κράτος – Μέλος παραβιάσει επανειλημένως τις αποφάσεις του Σ.Α. ή της Γενικής Συνέλευσης , δύναται να αποβληθεί από τον Ο.Η.Ε., δηλαδή να στερηθεί της ιδιότητος του μέλους του διεθνούς τούτου Οργανισμού. Η συνέπεια αυτού είναι πολύ σοβαρή , διότι το αποβληθέν μέλος στερείται της εξασφάλισης και των εγγυήσεων του Οργανισμού και περιέρχεται σε διεθνή απομόνωση , διότι θα αυτό θα έχει ως συνέπεια και την αποβολή και από τους άλλους διεθνείς οργανισμούς .{ΝΑΤΟ, Ε.Ε., ΔΑΣΕ , Συμβούλιο Ευρώπης κ.λ.π.}.

  Η Τουρκία εδώ και τριάντα οκτώ χρόνια έχει περιφρονήσει όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. Κατοχή και υποδούλωση τμήματος του ανεξάρτητου κράτους της Κύπρου, μέλους του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε.. Εκδίωξη και προσφυγοποίηση 200.000 Ελληνοκυπρίων. Κατάσχεση και δήμευση των περιουσιών τους . Απαγωγή και εξαφάνιση 2.000 αμάχων αιχμαλώτων. Εποικισμό των καταληφθέντων υπό του τουρκικού στρατού εδαφών, για την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της Κύπρου κ.λ.π. Παράλληλα παραβίασε και συνεχίζει να παραβιάζει τη Σύμβαση της Ρώμης της 4ης 11-1950, περί προστασίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών και τη διακήρυξη του ΟΗΕ, της 10ης Δεκεμβρίου 1948, περί προστασίας των αυτών θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλων των συνεπακόλουθων διακηρύξεων. Εχει παραβιάσει επίσης όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης επί των αυτών δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων και της εδαφικής ακεραιότητος της Κύπρου.

  Γιατί η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τα δικαιώματά της επί των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει η Τουρκία ; Είναι δυνατόν ένα κράτος να δέχεται συνεχείς εξευτελισμούς και να ανέχεται αυτές τις προκλητικές παρανομίες και να μή διαμαρτύρεται ; Τελικώς όχι μόνο δεν καταγγέλλει την Τουρκία αλλά ψηφίζει και για την είσοδό της στην Ε.Ε. !

  Αυτοί όμως που την κυβερνούν, πρέπει να γνωρίζουν ότι στις διεθνείς σχέσεις το μόνο που αναγνωρίζεται είναι η δύναμη, είτε στρατιωτική, είτε οικονομική ή διπλωματική υπό τη μορφή διεθνούς κύρους . Δηλαδή κάθε υποχωρητική συμπεριφορά , εκλαμβάνεται ως αδυναμία , δηλαδή ως “ήττα άνευ πολέμου”. Είναι λοιπόν επικίνδυνη η συνέχιση της ανοχής έναντι της Τουρκίας διότι αυτή θα οδηγήσει τελικώς σε σύγκρουση λόγω της βεβαιότητος της Τουρκίας περί της ελληνικής αδυναμίας .

  Το 1974 κατόπιν της εισβολής η Τουρκία φοβούμενη ελληνική επίθεση , εκτός από την επίθεση της αεροπορίας της στα…. αντιτορπιλικά της , δέχθηκε την κατάπαυση πυρός ενώ κατείχε το πενιχρό {2-3%} της Κύπρου. Οταν έγινε η μεταπολίτευση και η τότε κυβέρνηση συμφώνησε ότι δεν θα επέμβη ακόμα κι’ αν η Τουρκία καταλάβει και άλλα κυπριακά εδάφη , εξαπέλυσε τον ΑΤΤΙΛΑ 2 επί του ασφαλούς και κατέλαβεν επί δημοκρατίας το {38%} της Κύπρου. Επίσης τι έπραξεν η Ελλάς για τους βανδαλισμούς του 1955 ;

  Επρεπε να εγκαλέσει την Τουρκία στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ευρώπης για γενοκτονία , βεβήλωση νεκροταφείων, καταστροφή εκκλησιών, δολοφονίες, ληστείες, εμπρησμούς , βιασμούς κ.λ.π. Η Τουρκία τότε όχι μόνο δεν είχε καμιά δικαιολογία και ούτε προεκλήθη , αφού η ίδια ομολόγησε ότι η ΜΙΤ τοποθέτησε τη βόμβα στο σπίτι που δήθεν γεννήθηκε ο Κεμάλ., για την αφορμή του πογκρόμ , αλλά και για να φανατίσει τον όχλο ! Συνεπώς θα καταδικαζόταν και θα υποβιβάζόταν ως κράτος και ως έθνος .

  Αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είχε την ατυχία να μην έχει κυβέρνηση τότε , λόγω του θανάτου του Πρωθυπουργού Στρατάρχη Παπάγου και της ανωμαλίας της διεκδίκησης της εξουσίας από τους τότε αντιπροέδρους της κυβέρνησης , Στ. Στεφανόπουλο και Π. Κανελόπουλο. Το αποτέλεσμα δε αυτού ήταν αυτό που ανεγράφη στην εφημερίδα «Εστία» στις {29-3-1995} ότι οι μεγάλοι μας σύμμαχοι του ΝΑΤΟ {!}, προέβησαν εις εκβιαστικάς απειλάς και διάβημα «διαμαρτυρτυρίας» προς την Ελλάδα διότι αύτη δεν «τακτοποιεί» τις σχέσεις της με ην Τουρκίαν».

  Βρέθηκε δηλαδή και κατηγορούμενη η Ελλάδα . Δεν θα επεκταθώ άλλο αλλά δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν ξεπούλησαν την Ελλάδα . Τι μπορεί να περιμένει η Ελλάδα όταν κατόπιν των ιταμών προκλήσεων, και τις παραβιάσεις του θαλασσίου και εναερίου χώρου της οι αρμόδιοι υπουργοί δηλώνουν τα εξής :

  Εθνικής Αμυνας Ε. Μεϊμαράκης : «Η Τουρκία θα καταλάβει κάποτε το λάθος της και θα σταματήσει τις παραβιάσεις».

  ΥΠΕΞ κ. Θ. Μπακογιάννη : «Σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν θα έρθει σε πόλεμο με την Τουρκία».

  Επίσης ο κ. Γ. Παπανδρέου ως Ελληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην τουρκική μειονότητα {;} της Δυτικής Θράκης , και στον Καναδά δηλωσεν, ότι προτιμάει μιά ποιό μικρή Ελλάδα , παρά να έχει πρόβλημα με τους γείτονές της. Αν αυτά τα έλεγαν κάποιοι Τούρκοι πολιτικοί για την Τουρκία , θα μιλούσαμε τώρα για νεκρούς Τούρκους πολιτικούς !…

  Τα ίδια είχαν δηλώσει και οι Ελληνες ηγέτες το 1974, με αποτέλεσμα τον «ΑΤΤΙΛΑ 2». Γιατί λοιπόν να μην αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο ; Οταν θα το καταλάβουν εξ’ ολοκλήρου, τότε σίγουρα θα σταματήσουν και οι παραβιάσεις αφού θα είναι Τουρκικό !

  Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 6-3-2009 από τον Φ.Π.

  Μου αρέσει!

 5. Όταν πάνω στον Τιτανικό βρίσκεται τέτοιο πλήρωμα
  και τέτοιος καπετάνιος
  Τότε.. ……

  ή Πορεία
  ειναι

  προδιαγεγραμμενη.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: