olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Εορτάζοντες την 9ην του μηνός Μαρτίου

Posted by IGOR στο Μαρτίου 9, 2018


ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ πού μαρτύρησαν στη Σεβάστεια

Ο ΑΓΙΟΣ ΟΥΡΠΑΣΙΑΝΟΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ αδελφός Γρηγορίου Θεολόγου

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΠΠΟΥΣ, ΓΙΑΓΙΑ, ΠΑΤΕΡΑΣ, ΜΗΤΕΡΑ και τα ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Αναλυτικά

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ πού μαρτύρησαν στη Σεβάστεια
Και οι 40 αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου. Όταν αυτός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, οι Άγιοι 40 συλλαμβάνονται αμέσως από τον έπαρχο Αγρικόλα (στη Σεβάστεια). Στην αρχή τους επαινεί και τους υπόσχεται αμοιβές και αξιώματα, για να αρνηθούν την πίστη τους. Τότε ένας από τους 40, ο Κάνδιδος, απαντά: «Ευχαριστούμε για τους επαίνους της ανδρείας μας. Άλλ’ ο Χριστός, στον όποιο πιστεύουμε, μας διδάσκει ότι στον καθένα άρχοντα πρέπει να του προσφέρουμε ό,τι του ανήκει. Και γι’ αυτό στο βασιλέα προσφέρουμε τη στρατιωτική υπακοή. «Αν, όμως, ενώ ακολουθούμε το Ευαγγέλιο, δεν ζημιώνουμε το κράτος, αλλά μάλλον το ωφελούμε με την υπηρεσία μας, γιατί μας ανακρίνεις για την πίστη πού μορφώνει τέτοιους χαρακτήρες και οδηγεί σε τέτοια έργα;» ο Άγρικόλας κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τους επιβληθεί με ήρεμο τρόπο και διέταξε να τους βασανίσουν. Όποτε, μια παγωμένη χειμωνιάτικη νύχτα, τους ρίχνουν στα κρύα νερά μιας λίμνης. Το μαρτύριο ήταν φρικτό. Τα σώματα άρχισαν να μελανιάζουν. Άλλ’ αυτοί ενθάρρυναν ο ένας τον άλλο, λέγοντας: «Δριμύς ο χειμών. αλλά γλυκύς ο παράδεισος. Λίγο ας υπομείνουμε και σε μια νύχτα θα κερδίσουμε ολόκληρη την αιωνιότητα». Ενώ προχωρούσε το μαρτύριο, ένας μόνο λιποψύχησε και βγήκε από τη λίμνη. Τον αντικατέστησε όμως ο φρουρός (Άγλάϊος), πού είδε τα στεφάνια πάνω από τα κεφάλια τους. «Ομολόγησε το Χριστό, μπήκε στη λίμνη και μαζί με τους 39 παίρνει και αυτός το στεφάνι του μαρτυρίου, αφού μισοπεθαμένους τους έβγαλαν το πρωί από τη λίμνη και τους συνέτριψαν τα σκέλη.
Κατά τους Παρισινούς Κώδικες 1575 και 1476 τα ονόματα τους ήταν: Κυρίων, Κάνδιδος (ή Κλαύδιος), Δόμνας, Ευτύχιος (ή Ευτυχής), Σεβηριανός, Κύριλλος, Θεόδουλος, Βιβιανός, Άγγίας, Ησύχιος, Ευνοϊκός, Μελίτων, Ήλιάδης (ή Ηλίας), Αλέξανδρος, Σακεδών (ή Σακερδών), Ούάλης, Πρίσκος, Χουδίων, Ηράκλειος, Έκδίκιος, (ή Εύδίκιος), Ιωάννης, Φιλοκτή-μων, Φλάβιος, Ξάνθιος, (ή Ξανθιάς), Ούαλέριος, Νικόλαος, Αθανάσιος, Θεόφιλος, Λυσίμαχος, Γάίος, Κλαύδιος, Σμάραγδος, Σισίνιος, Λεόντιος, Άέτιος, Άκάκιος, Δομετιανός (ή Δομέτιος), 2 Γοργόνιοι, Ιουλιανός, (ή Έλιανός ή Ήλιανός), και Άγλάϊος ο καπικλάριος. (Ορισμένοι Κώδικες αναφέρουν και επιπλέον των 40 ονόματα, όπως αυτά των Αγίων Άειθαλα, άλλου Γοργονίου κ.λ.π.).

Απολυτίκιο. Ήχος γ’. θείας πίστεως.
Θείω Πνεύματι, συγκροτηθέντες, δήμος ώφθητε, τροπαιοφόρος, Αθλοφόροι Χριστού Τεσσαράκοντα· δια πυρός γαρ και ύδατος ένδοξοι, δοκιμασθέντες λαμπρώς έδοξάσθητε. Άλλ’ αιτήσασθε, Τριάδα τήν υπερούσιον, δωρήσασθαι ημιν το μέγα έλεος.

Ο ΑΓΙΟΣ ΟΥΡΠΑΣΙΑΝΟΣ
Άνηκε στην τάξη των συγκλητικών, και έζησε στις αρχές του 4ου αιώνα στο σφοδρό διωγμό κατά της Εκκλησίας. Όταν ο Διοκλητιανός εξαπέλυσε το διάταγμα του κατά των χριστιανών, προσκάλεσε πρώτα τους συγκλητικούς και δήλωσε ότι, αν κανείς άπ’ αυτούς ήταν χριστιανός, θα τον συγχωρούσε, αφού το δηλώσει αμέσως και απαρνηθεί τον Χριστό. ο Ούρπασιανός άκουσε τη δήλωση του βασιλιά, στο τέλος δε, αντί άλλης απάντησης, αφαίρεσε μόνος του τα σήματα του αξιώματος του και τα παρέδωσε σ’ αυτόν. ο Διοκλητιανός θύμωσε και διέταξε να τον βασανίσουν. Στην αρχή τον μαστίγωσαν με νεύρα από βόδι και μισοπεθαμένο τον έριξαν στη φυλακή. Κατόπιν διάφοροι φίλοι του συγκλητικοί, προσπάθησαν να τον πείσουν να θυσιάσει στα είδωλα και να κρατήσει το αξίωμα του. Άλλ’ ο Ούρπασιανός έμεινε πιστός στην απόφαση του. Τότε αποφασίστηκε ο θάνατος του. Του άνοιξαν λοιπόν τις πλευρές με σιδερένια όργανα, και υστέρα έβαλαν στις πληγές του αναμμένες λαμπάδες. Τόσο δε τα εγκαύματα όσο και ο καπνός επέφεραν το μαρτυρικό του τέλος.

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ αδελφός Γρηγορίου Θεολόγου
Ήταν ο μικρότερος αδελφός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και γεννήθηκε στη Ναζιανζό της Καππαδοκίας το έτος 330. Γονείς του ήταν ο επίσκοπος Ναζιανζού Γρηγόριος και ή ευσεβέστατη Νόννα. Μεγαλύτερη αδελφή του ήταν ή αγία Γοργονία. Μετά τη βασική του εκπαίδευση, ο Καισάριος ακολούθησε τον μεγαλύτερο αδελφό του για ανώτερες σπουδές στην Καισαρεία της Καππαδοκίας και της Παλαιστίνης και κατόπιν στην Αλεξάνδρεια, όπου σπούδασε μαθηματικά, αστρονομία, φιλοσοφία, ρητορική και ιδιαίτερα ιατρική, πού αγάπησε και περισσότερο. Έπειτα πήγε στην Κων/πολη, όπου ο βασιλιάς Κωνστάντιος και ο λαός τον δέχτηκαν με τιμές, και διορίστηκε γιατρός των ανακτόρων. ΟΙ ευεργεσίες πού πρόσφερε σ’ όλους ήταν μεγάλες. Όταν ανέλαβε την εξουσία ο Ίουλιανός ο Παραβάτης, ο Καισάριος δεν συμβιβάστηκε μαζί του και αφού εγκατέλειψε όλες τις τιμές και τις εξουσίες πού του πρόσφερε ο Ιουλιανός, επέστρεψε στην πατρίδα του Ναζιανζό, όπου έκανε το επάγγελμα του γιατρού, ευεργετώντας πλήθος συνανθρώπων του. Όταν ανέλαβε την εξουσία ο Ούάλης (364), ο Καισάριος επέστρεψε πάλι στην Κων/πολη και αναδείχθηκε «επιμελητής θησαυρών και ταμίας των δημοσίων χρημάτων» στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί επιδόθηκε σε νέες ευεργεσίες προς τους φτωχούς και τους πάσχοντες. Ή ασκητική του εγκράτεια όμως, καθώς και οι πολλές μέριμνες και δοκιμασίες, προσέβαλαν την υγεία του. Αρρώστησε βαριά και στις 10 Μαρτίου 368 πέθανε. Το Ιερό του λείψανο μεταφέρθηκε στην Άριανζό και εναποτέθηκε σε τάφο, πού είχε λατομηθεί για τους γονείς του.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΠΠΟΥΣ, ΓΙΑΓΙΑ, ΠΑΤΕΡΑΣ, ΜΗΤΕΡΑ και τα ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
Μαρτύρησαν δια ξίφους.

5 Σχόλια to “Εορτάζοντες την 9ην του μηνός Μαρτίου”

 1. Αγνωστικιστης said

  Ταλαιπορη Ελλαδα, ποτε δεν σηκωθηκες απο το ταφο σου.
  Απλως Αλλαξες ταφο. Απο τον Τουρκικο στον Χριστιανικο.
  Αδαμαντιος Κοραης, 27/04/1748 Σμυρνη – 06/04/1833 Παρισι.

  Μου αρέσει!

  • Θεόφιλος said

   Χριστιανός ή ΈΛΛΗΝΑΣ

   Μέρος 2ονΑ.
   Η Καταστροφή της Ελληνικής Γραμματείας.

   Α! Χριστε, ας αναλύσουμε τόν Γόρδιο δεσμό των σκέψεών σου.(τον νοηματικό σου κόμπο).
   Λές: «Είμαι ένας γνήσιος Έλλην που ασπάζεται μιά ανθελληνική θρησκεία
   [τον Χριστιανισμό]»

   ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;;;;;;

   Ο ΕΛΛΗΝΑΣ τιμάει τους ΈΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ Του, τους ολίγους, μετρητούς στα δάχτυλα.

   Ενώ:

   Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Δουλικά πέφτει ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, σαν ΖΩΟ έτσι που Κατάντησε,

   Ιδού ο Χριστιανός ο κακομοίρης ΔΟΥΛΟΣ του Φασίστα Εβραίου Ιησού, ΔΟΥΛΟΣ της Εβραϊκής Ορθοδοξίας, και επίπονα εκπαιδευμένος ΔΟΥΛΟΣ για του κάθε Εισβολέα Φασίστα τις επαίσχυντες προσβλητικές απαιτήσεις!

   και Δουλικά ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΘΕΩΝ πού ΔΕΝ δύναται να μετρηθούν στα δάχτυλα, είναι ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ αυτοί οι θεοί του:

   Ο Χριστιανός, Ασπάζεται τον Εβραίο θεό Ιεχωβά,
   τον Εβραίο μισάνθρωπο-μισόθεο Ιησού, ΟΛΟΥΣ τους Εβραίους Προφήτες, ΟΛΟΥΣ τους Εβραίους θρησκευτικούς κομπογιαννίτες: Αβραάμ, Ισαάκ,… εκατοντάδες ωσάν δαύτους Ανατολίτες Σημίτες, και εκατοντάδες ΠΛΑΣΤΟΥΣ Αγίους ανθέλληνες, το πλείστον αυτών Εβραίοι: Παύλος, Χρυσόστομος(με το αχρείο στόμα), Λουκάς, Ιωάννης, και το τσούρμο των υπολοίπων Αιρετικών του Βαάλ Εβραίων, όλοι τους που χαίρουν Ναούς, ως θεοί, όλοι τους που χαίρουν δοξολογίες ως θεοί, και στον οποίο αυτό όχλο ΘΝΗΤΩΝ θεών, αποδίδονται τα μέγιστα ΘΕΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, ως κάνουν οι θεοί, θαύματα που έπαψαν να γίνονται όλος διόλου, μετά την εφεύρεση της Φωτογραφικής και κινηματογραφικής μηχανής.

   Με λίγα λόγια ΕΙΣΑΙ Χριστιανός, δηλαδή, ζώο ΠΡΟΒΑΤΟ, κατά έλλειψη νου, κοινό Εβραϊκό πρόβατο

   Αγαπητοί μου αφελείς μισέλληνες Χριστιανοί, είσαστε πρόβατα γιατί έτσι αποκαλούσαν οι Εβραίοι τους εαυτούς τους. Ψαλμοί 78:51-64:
   51: και πάταξε κάθε πρωτότοκο στην Αίγυπτο, την απαρχή της δύναμής τους στις σκηνές τού Χαμ• 52: και από εκεί σήκωσε τον λαό του σαν πρόβατα, και τους οδήγησε σαν κοπάδι στην έρημο•»

   Ως βλέπετε Χριστιανοί από Ελεύθεροι Έλληνες μετατραπήκατε σε Εβραϊκά ΖΩΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, και από κοινωνία Ελλήνων Δημοκρατών ανθρώπων, καταντήσατε ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΟΠΑΔΙ στο Μαντρί του Φασίστα Ποιμένα!

   Τά πρόβατα της Αγιάς Σοφιάς.
   Ως Χριστιανός, είσαι ένα ανώνυμο εβραϊκό προβατίσιο σκίτσο, μια σκιά κάρβουνο, ενός καμένου κάποτε πανέμορφου Έλληνα ανθρώπου.

   Είπαμε ότι: Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ σέβεται την ΕΛΛΑΔΑ ως ΕΘΝΟΣ!

   Και ότι: Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ σέβεται τους ΈΛΛΗΝΕΣ ως ΦΥΛΗ!

   Αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ ισχύει από τις εξής ανθελληνικές επιθέσεις του ΕβραιΧριστιανικού Φασιστικού δόγματος ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Ελλάδας και ΕΝΑΝΤΙΩΝ των Ελλήνων.

   1ον. Η καταστροφή, η λεηλασία, και η εξαφάνιση των Ελληνικών Ναών των Ολυμπίων ΘΕΩΝ!
   Αυτή η καταστροφή, όπως εξηγήσαμε, ήταν απαραίτητη για την εξάλειψη από την μνήμη των Ελλήνων της δικής τους θεογονίας, και των δικών τους Ολυμπίων ΘΕΩΝ!
   Εάν υπάρχουνε ναοί, υπάρχουνε λειτουργίες, σωστά;;;
   Υπάρχουνε οι Ελληνικές Παραδώσεις, τα ήθη και έθιμα, οι λατρείες και τιμές. Για την καταστροφή των Ναών των Ελλήνων, συμφωνεί και το πλιάτσικο του Εβραϊκού Λόμπι-Η Ορθόδοξος Εκκλησία, που λέει: Τα «…ληφθέντα μέτρα ἔτεινον εἰς τὴν βαθμιαίαν τῶν πολυθεϊστικῶν ἰδεῶν ἐξαφάνισιν καὶ τῶν δογμάτων τοῦ νέου θρησκεύματος ἐπικράτησιν…» Ευσέβιος. *Ἐκκλησιαστικὴ Ἀλήθεια* τῆς 28 Φεβρουαρίου 1899 ἔτος ΙΘ, ΑΡΙΘ. 9

   2ον. Η δεύτερη ΕΠΙΘΕΣΗ του ΕβραιΧριστιανικού Φασιστικού δόγματος ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Ελλάδας και ΕΝΑΝΤΙΩΝ των Ελλήνων, επήλθε μέσω της ΣΚΟΠΙΜΗΣ Καταστροφής της Ελληνικής Γραμματείας, με τον εμπρησμό των Βιβλιοθηκών και όχι μόνον.

   Η ολική και ολέθρια καταστροφή της Ελληνικής Γραμματείας ήταν επίσης απαραίτητη.

   Ο Εβραιο-Χριστιανισμός για να επιβάλει τά Φασιστικά του δόγματα επί των Ελλήνων, έπρεπε να σβήσει την Γραμματεία των Ελλήνων, να επιφέρει στους Έλληνες, ως ΕΘΝΟΣ, την Ιστορική Λήθη, ώστε αυτοί να ξεχάσουν ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, να ΞΕΧΑΣΟΥΝ πόσο Ελεύθεροι και Δημιουργικοί ήσαν, ώστε οι Έλληνες να αποκοπούν από τις ΡΙΖΕΣ τους.

   Οι Εβραιο-Χριστιανοί για να επιβάλουν τά Φασιστικά τους δόγματα επί των Ελλήνων, έπρεπε να μετατρέψουν τον ΈΛΛΗΝΑ από Ελεύθερο άνθρωπο, σε Ζώο Πρόβατο-Χριστιανό Δούλο.

   ΕΠΡΕΠΕ πρώτα να τον πείσουν ότι Γεννήθηκε Δούλος.
   Για να κατορθώσει ο Εβραιο-Χριστιανισμός αυτό το ΨΥΧΙΚΟ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εναντίον του Έλληνα, και ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Ελληνικής Φυλής, πρώτα έπρεπε να καταστρέψει την Ελληνική Παιδεία και την Ελληνική Ιστορία, Ιστορία που έφερε τον ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΝΤΟΤΕ, μα ΠΑΝΤΟΤΕ, μαχητή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

   Πρώτα, Οι Εβραιο-Χριστιανισμοί για να επιβάλουν τά Φασιστικά τους Εβραϊκά ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ δόγματα στον Ελλαδικό Χώρο, αφότου Κήρυξαν Ιερό ΠΟΛΕΜΟ εναντίων των Ελλήνων, ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝΕ την γιγάντια περιουσία των Ναών των Ελλήνων πρωτίστως( για να εμπλουτίσουν και να δυναμώσουν την Εκκλησία της Εβραϊκής Χριστιανοσύνης), και μετά καταστρέψανε ΟΛΕΣΧΕΡΩΣ τους Ναούς των Ολυμπίων Θεών των Ελλήνων, πολλούς δε εξ αυτών απολύτως αφανίσανε.

   Μετά, ΕΠΙ ΠΟΙΝΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ, απαγορέψανε στους Έλληνες να τιμούνε τους ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ Τους, (Κοίτα τους νόμους των Βυζαντινών Ρωμαίων Χριστιανών αυτοκρατόρων: Ιουστινιανό, Θεοδόσιο και πολλούς άλλους, το πλείστον αυτών των κοπράνων ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ!), που εξ αιτίας αυτών των ΝΟΜΩΝ τους, αλλά ΚΑΙ υπό την σθεναρή πολεμική που άσκει Εναντίων των Ελλήνων το Εβραϊκό Λόμπι-το ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ- αρχίσανε τότε οι Γενοκτονίες ΕΝΑΝΤΙΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ, οι Εξορίες, τα Βασανιστήρια, οι κατασχέσεις περιουσιών, οι εξαναγκαστικές βαπτίσεις, και κάθε ανόσια απάνθρωπη πράξη που γίνεται να επινοήσει ο ΣΑΠΙΟΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΕΟΣ νους, του αιρετικού Εβραίου δήθεν μονοθεϊστή Χριστιανού.
   Στη ΔΕΥΤΕΡΗ φάση του Ιερού Πολέμου των Αιρετικών Εβραίων εναντίων της Ελλάδας και εναντίων των Ελλήνων, στοχεύετε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ!

   Δηλαδή, Οι Εβραιο-Χριστιανοί για να επιβάλουν τά Φασιστικά τους Εβραϊκά ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ δόγματα στον Ελλαδικό Χώρο, κάνανε ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ στις Βιβλιοθήκες που περιείχαν ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ του εφευρέσεις, ΟΛΗ Του ΤΗΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ, ΟΛΗ Του ΤΗΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΟΛΗ Του ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, και ΟΛΟ, ΜΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ ΕΝΑΡΕΤΟ ΠΝΕΥΜΑ Του.
   Δηλαδή ο Έλληνας ήταν στο επίκεντρο του Χριστιανικού ΜΙΣΟΥΣ, που ποθούσε να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ τους Έλληνες ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.
   ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΣ ΤΕΦΡΑ!

   Και ο Χριστιανισμός, γεννηθείς εξ Ιουδαίας, ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!
   ΈΚΑΝΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΦΡΑ!

   Έκαψε την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

   Η Καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
   Πολλοί Χριστιανοί προπαγανδιστές έχουν κατακλύσει τό ΓουΐκιΠίντια (Wikipedia), παρουσιάζοντας διαστρεβλώσεις των Ιστορικών γεγονότων, και στην περίπτωση της Καταστροφής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, έχουν μπεί πολλοί σε γιγάντιους πόνους να παρουσιάσουν αυτήν την ΒΑΡΒΑΡΗ καταστροφή ως την επαίσχυντη πράξη, είτε κατά λάθος, είτε σκοπίμως, από τους Προ-Βυζαντινούς Ρωμαίους αυτοκράτορες, ή από τους Άραβες Ισλαμιστές, αποφεύγοντας ΜΑΝΙΑΚΩΣ, να δείξουν τον δάχτυλο προς τους Βυζαντινούς Χριστιανούς αυτοκράτορες, τους ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ.

   Το κάψιμο και Τελικά την ολική καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, την αποδίδουν οι Χριστιανοί διαστρεβλωτές της Ιστορίας, στον Χαλίφη Ομάρ, λέγοντας ότι αυτός έδωσε διαταγή για το κάψιμο ΌΛΩΝ των χειρογράφων-παπύρων, της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, (περίπου 500.000), με τις ακόλουθες ανιστόρητες παρουσιάσεις:

   Στο Wikipedia, ένας ανιστόρητος αρθογράφος γράφει:

   «O Ιωάννης Φιλόπονος (490-570 μ.Χ), περίφημος βιβλιόφιλος, εξαιτίας της εύνοιας που απολάμβανε από τον κατακτητή Αμρ ελ Ας, πέτυχε να του δοθούν όλα τα βιβλία της πόλης. Έδειξε τόσο μεγάλη χαρά και επαίνεσε τόσο την αξία των παπύρων, ώστε ο Αμρ ζήτησε και τη γνώμη του χαλίφη Ομάρ. «Αν περιέχουν αυτά τα χειρόγραφα ό,τι και το Κοράνιο είναι περιττά. Αν περιέχουν πράγματα αντίθετα, τότε είναι επιζήμια», του απάντησε εκείνος. Διατάχθηκε, λοιπόν, να ριχτούν στην πυρά ως καύσιμη ύλη για τα τετρακόσια λουτρά της πόλης. To γεγονός επαναλαμβάνει μετά από μισό αιώνα περίπου ο Αμπντούλ Λατίφ, αργότερα ο Ιμπν αλ Κίφτι, ο Αμπούλ Φέντα κ.α.»

   Λίγα μαθηματικά Δημοτικού αρκούνε να εννοήσουμε την Προπαγανδιστική ανιστόρητη θέση του αρθογράφου της Wikipedia.
   Λοιπόν. Ο Ιωάννης Φιλόπονος γεννήθηκε το 490μ.χ., και πέθανε το 570 μ.χ.
   Επίσης, οι Άραβες κατέλαβαν την Αλεξάνδρεια το (641μ.χ), δηλαδή 71 χρόνια ΜΕΤΑ τον θάνατο του Ιωάννη Φιλόπονου(570μ.χ).

   Ο Μωάμεθ (γεννήθηκε το 570μ.χ όταν δηλαδή πέθανε ο Ιωάννης Φιλόπονος). ΔΕΝ υπήρχε λοιπόν Κοράνι όταν πέθανε ο Ιωάννης Φιλόπονος, εκτός αν ΑΦΥΣΙΚΑ το νιογέννητο νιάνιαρο Μωάμεθ που βύζαινε και λέρωνε τις πάνες του, βρήκε και ΟΠΑΔΟΥΣ, και τον μαγικό τρόπο να σκεφτεί και να γράψει το Κοράνι.
   ΛΕΣ;;;;;;;;;;;;

   Ο κατακτητής Αμρ ελ Ας [ο αρθογράφος, μάλλον εννοεί τον στρατηγό Αμρ Ιμπεν Αλ-ας(Amr Ibn Al-as γεννήθηκε μεταξύ 585μ.χ και 592 μ.χ], ΦΑΝΤΑΣΟΥ!!!! 15 με 22 χρόνια ΜΕΤΑ τον ΘΑΝΑΤΟ του Φιλόπονου Ιωάννου(570μ.χ).

   Είναι αδύνατον λοιπόν, ο εν ζωή Ιωάννης Φιλόπονος να έχαιρε «εύνοιας» που δήθεν «απολάμβανε από τον αγέννητο ακόμα, κατακτητή Αμρ ελ Ας», εκτός εάν το Φάντασμα του Ιωάννη Φιλόπονου έχαιρε ιδιαίτερα έξωΣωματικά προνόμια!;
   Λες;;;;;;;;;;

   Ο Χαλίφης Ομάρ γεννήθηκε το 584μ.χ, 14 χρόνια ΜΕΤΑ τον θάνατο του Ι. Φιλόπονου(570μ.χ)
   Οπότε Ο Χαλίφης Ομάρ δεν υπήρξε κάν, την εποχή που έζησε ο Ιωάννης Φιλόπονος, ώστε να καταστρέψει την Γραμματεία της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στη εποχή του Φιλόπονου.

   Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ λοιπόν ο Φιλόπονος(490μ.χ-570μ.χ.) που ήταν ΝΕΚΡΟΣ για 71 χρόνια πρίν από την κατάληψη της Αλεξάνδρειας από τους Άραβες(641 μ.χ.), ΟΡΘΟΤΕΡΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ Του Ι. Φιλόπονου, να συνομιλούσε με τον στρατηγό Αμρ Ιμπεν Αλ-ας(Amr Ibn Al-as (γεννηθείς μεταξύ 585μ.χ και 592 μ.χ) και να ζούσε επίσης και την εποχή του Χαλίφη Ομάρ(γεννηθείς το 584μ.χ), ούτε φυσικά υπήρχε το Κοράνι του Μωάμεθ (ο οποίος γεννήθηκε το 570μ.χ όταν πέθανε ο Ι. Φιλόπονος).

   Ο ίδιος Ανιστόρητος αρθογράφος στο WikiPedia λέει και αυτήν τήν ιστορική διαστρέβλωση: «To γεγονός(της καταστροφής της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας) επαναλαμβάνει μετά από μισό αιώνα περίπου ο Αμπντούλ Λατίφ, αργότερα ο Ιμπν αλ Κίφτι, ο Αμπούλ Φέντα κ.α.»

   Ας παρουσιάσουμε την Αλήθεια:
   Δεν υπάρχει απολύτως κανένας ιστορικός πρίν από τον 13ον αιώνα μ.χ που να ισχυρίζεται ότι οι Άραβες ήταν αυτοί που κάψανε την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

   Η πρώτη αναφορά περί αυτής της διαστρεβλώσεως της Ιστορικής Αλήθειας, γίνεται από τον Ισλαμιστή Απολογητή Αλ Κουΐφτη ή Αλ Κίφτι(Al Quifty) γεννηθείς το 1172μ.χ και αποθανών το 1248 μ.χ. Δούλευε ως γραμματικός για την Αγιούμπιντ Δυναστεία στη Αίγυπτο, που έχτισε ο ΚΟΥΡΔΟΣ Σάλαντιν και οι οπαδοί του. Αυτός λοιπόν, ο Απολογητής Ισλαμιστής ανήκε στην Φανατική ομάδα των Ισλαμιστών Σαλαντιν(Saladin) παρόμοιοι σαν τους Φανατικούς Ισλαμιστές του Άϊσις(ISIS- Islamic state of Iraq and Syria(Levant)), που ήθελαν να καταστρέψουν τις Αιγύπτιες Πυραμίδες, και όχι μόνο, ως ειδωλολατρικά σύμβολα, και έβρισκαν αντίσταση από τους Φάτιμιντ(0νομασμένους έτσι από την θυγατέρα Φατιμά του Μωάμεθ-Ιδρυτού του Ισλαμισμού,) μετριοπαθείς Ισλαμιστές βαθειά επηρεασμένοι από την Νεοπλατωνική Φιλοσοφία, που θέλανε την διατήρησή της Γραμματείας και των μνημείων.
   Οι Ισλαμιστές Σαλαντιν Απολογητές, εξίσου ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ σαν τους Χριστιανούς απολογητές, έκαναν ότι μπορούσαν, να καταστρέψουν οτιδήποτε θεωρούσαν ως προσβολή στον Εβραϊκό μονοθεϊσμό τους, εφόσον και οι Ισλαμιστές και οι Χριστιανοί πιστεύουνε στον θεό των Εβραίων Ιεχωβά τον Ζηλότυπο!
   Αυτοί λοιπόν οι Σαλαντιν Ισλαμιστές Απολογητές, αρχίζοντας με τον Αλ-Κουΐφτη, για να πετύχουν και να πείσουν, ως και για να δικαιολογήσουν τους επαίσχυντους βανδαλισμούς της φιλολογίας των Φάτιμιντ, και την καταστροφή μνημείων, ισχυρίστηκαν ότι αφού ο Χαλίφης Ομάρ(584μ.χ-644), έκαψε δήθεν την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, τότε δικαιολογούνται και αυτοί να κάνουν τέτοιους θεάρεστους βανδαλισμούς, 560, με 600 χρόνια αργότερα, και όχι απλώς μισό αιώνα αργότερα, όπως λέει ο αρθογράφος του Wikipedia.
   ΟΛΟΙ γνωρίζουμε ότι δεν υπήρχε κάν η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας το 1172μ.χ, ώστε να την καταστρέψουνε και πάλι οι Φανατικοί Ισλαμιστές του Αλ Κουΐφτι, που λέει προβοκατόρικα ο αρθογράφος του Wikipidia ως: «επαναλαμβάνει μετά από μισό αιώνα περίπου ο Αμπντούλ Λατίφ, αργότερα ο Ιμπν αλ Κίφτι, ο Αμπούλ Φέντα κ.α.»

   Ποιόν μισό αιώνα καλέ.
   Μήπως είναι μόνον μισός αιώνας, από την εποχή του Ιωάννη Φιλόπονου((490-570μ.χ), ή ακόμη και από την εισβολή των Αράβων στην Αλεξάνδρεια το (641μ.χ)) μέχρι το 1172μ.χ και 1248 μ,χ, τότε που ζούσε ένας ανιστόρητος γιατρός ο Αμπντ Αλ Λατίφ(1203μ.χ), και ο Φανατικός Σαλαντιν(Salah Ad-Din) εξτρεμιστής Ισλαμιστής Απολογητής Αλ Κουΐφτι( 1172μ.χ-1248 μ.χ)
   Εδώ αγαπητοί μου μιλάμε για εκατοντάδες χρόνια(σχεδόν 600 χρόνια-ΕΞΙ ΑΙΩΝΕΣ), και ΟΧΙ ΜΙΣΟ αιώνα.

   Γενικά αυτός ο Φανατικός Σαλαντιν(Salah Ad-Din) εξτρεμιστής Ισλαμιστής Απολογητής Αλ Κουΐφτι( 1172μ.χ-1248 μ.χ) που το όνομά σημαίνει: Ειρήνη, καλοσύνη και νομιμότητα, χα! χα! χα! χα!, δεν ήτανε ιστοριογράφος, αλλά απλώς γραμματικός, είχε όμως επιρροή εφόσον ο πατέρας του ήταν 2ος στην στρατιωτική διοίκηση του Δυνάστη Σαλαντιν. Ο Αλ Κουΐφτι ανάφερε ως μόνη πηγή στο τρολάρισμα του, ένα γιατρό, ως είπαμε, τόν ’Αμπντ Αλ Λατίφ(‘Abd Al Latif)(1203 μ.χ) που έλαχε περαστικός στην Αίγυπτο και άκουσε κουτσομπολιό περί της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Αυτός λοιπόν ο Φανατικός Ισλαμιστής Απολογητής Αλ Κουΐφτι ΔΕΝ παρουσίασε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ περί της Καταστροφής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ο ίδιος δε, έγραψε 414 βιογραφίες ισλαμιστών μέσω των οποίων το βιογραφικό, προωθούσε ΘΑΝΑΤΟ κατά των ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ, ακριβώς όπως κάνανε και οι Φανατικοί Χριστιανοί Απολογητές, Χρυσόστομος…, κλπ.,

   Η Εγκυκλοπαίδεια Βριτάννικα, Britannica, αναφέρει ότι η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας καταστράφηκε τον 4ον αιώνα μ.χ, πολύ πρίν την Εισβολή των Αράβων στην Αλεξάνδρεια το 641μ.χ.

   Ας παρουσιάσω, και δύο άλλες σημαντικές Ιστορικές Πηγές, που αναφέρουν σαφέστατα, ότι οι Άραβες δεν καταστρέψανε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

   Η μία πηγή είναι, ο Καθηγητής Μπερνάρντ Λούϊς(Bernard Lewis), εμπειρογνώμονας στον Ισλαμισμό, που αναφέρει ότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ μία πηγή που να αποδεικνύει τους οιοσδήποτε ισχυρισμούς περί καταστροφής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, εωσότου το 1950, όταν αστοιχείωτες αναφορές γίνονται περί αυτής της υποτιθέμενης καταστροφής τον 12ον, με 13ον. Αιώνα.( παρέθεσα είδη τους ανόητους ισχυρισμούς στήν πρώτη αναφορά περί αυτής της διαστρεβλώσεως της Ιστορικής Αλήθειας, από τον Ισλαμιστή Απολογητή Αλ Κουΐφτη ή Αλ Κίφτι(Al Quifty) γεννηθείς το 1172μ.χ και αποθανών το 1248 μ.χ.)
   Το 1990, γράφει ο Μπερνάρντ Λούϊς, ο ειδικευμένος Ιστορικός στα Ισλαμικά θέματα: «…not the creation but the demolition of this myth was an achievement of European scholarship which from the 18th century to the present day has rejected the story as false and absurd…», όπου με λίγα λόγια μας λέει ότι ήταν κατόρθωμα της Ευρωπαϊκής μελέτης η διάλυση και όχι η απόδειξη του μύθου( περί της καταστροφής της Αλεξάνδρειας Βιβλιοθήκης από τους Άραβες), και ότι(η μελέτη αυτή) από τον 18ον αιώνα μέχρι τις μέρες μας έχει κατεδαφίσει αυτήν την θεωρία ως λανθασμένη και παράλογη!

   Μία άλλη πηγή είναι ο Διδάκτορας Σίνγκαλ(D.P.Singhal) ο οποίος γράφει: «The alleged sentence of the caliph is alien to the traditional precept of the Moslem leaders who had expressly commanded the preservation of captured religious texts of Jews and Christians, and had declared that the works of profane scientists and philosophers could lawfully be used by the believer.»
   Σε γενικές γραμμές ο Διδάκτορας Σίνγκαλ, είπε ότι η θέση του Χαλίφη (περί της καταστροφής Γραμματείας, ως αυτή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, και όχι μόνο) είναι απαράδεχτη(ξένη) και μη σύμφωνη με τάς διαταγάς των Μωαμεθανών Ηγετών που όρισαν να μην καταστραφούν τα όποια θρησκευτικά κείμενα Ιουδαίων και χριστιανών έπεφταν στα χέρια των Μωαμεθανών, και ότι τα κείμενα επιστημόνων και φιλοσόφων εκ νόμου μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, από τους Μωαμεθανούς Πιστούς.»

   Ας συνεχίσουμε με τον αρθογράφο στο Wikipedia. Μας λέει ο γράφων για την καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ότι:

   «Η πρώτη μεγάλη καταστροφή έρχεται με την πολιορκία του Ιουλίου Καίσαρα… Η φωτιά μεταδόθηκε στην ξηρά στο λιμάνι και τότε κάηκε η βιβλιοθήκη του Βρουχείου /Αλεξάνδρεαις…»
   Αν πράγματι η Φωτιά αυτή ήταν τόσο μεγάλη, τότε γιατί δεν κάηκε και η ΔΙΠΛΑΝΗ θυγατέρα βιβλιοθήκη που περιείχε το σύμπλεγμα του Ναού του Σεράπι. Ο Πλούταρχος δεν το ανέφερε αυτό.
   Η όποια ΛΟΓΙΚΗ αναφορά περί καταστροφής βιβλίων/περγαμηνών, ήταν μόνον περί αυτών των βιβλίων, που ευρίσκονταν στο λιμάνι, όπου και εξαπλώθη η φωτιά, προς εξαγωγή τους σε άλλες πόλεις της Ρωμαϊκής επικράτειας, σύμφωνα με τον Ρωμαίο Ιστορικό Κάσσιο Δίων (Cassius Dio).
   Εκτός τούτου, οι Ρωμαίοι Κατακτητές, πρίν μολυνθούν από την Εβραϊκή Χριστιανική Νόσο, σεβόντουσαν με ιδιαίτερο πάθος την Ελληνική Γραμματεία, και όποια φωτιά και να κατάστρεφε την οποιαδήποτε βιβλιοθήκη, αμέσως γινόντουσαν διορθώσεις και επαναφορά της Γραμματείας με ρωμαϊκές χρηματικές δαπάνες.

   Ως παράδειγμα, ο αυτοκράτορας της Ρώμης Δομιτιανός (Domitian), το σωστό του όνομα ήταν Titus Flavius Domitianus Augustus(Τίτο Φλάβιος Δομιτιανός Αύγουστος (81μ.χ-96 μ.χ) περίπου 150 χρόνια μετά την Φωτιά σε σχέση με τον Ιούλιο Καίσαρα(48π.χ-47 π.χ), αγόρασε βιβλία για να γεμίσει τις 2 αναβαθμισμένες βιβλιοθήκες της Ρώμης, που είχανε νωρίτερα καταστραφεί από φωτιές, χρησιμοποιώντας τις περγαμηνές της Αλεξάνδρειας Βιβλιοθήκης για να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα των βιβλίων που προσκόμισε στις αναβαθμισμένες Ρωμαϊκές βιβλιοθήκες, σύμφωνα με τον Ρωμαίο Ιστορικό Σεφτόνιο(Suetonios) βιογράφο του αυτοκράτορα Δομιτιανού.

   Κατά την Ελληνιστική Περίοδο, που τερματίζεται με την επικράτηση του Εβραίο-Χριστιανισμού, η θυγατέρα βιβλιοθήκη στο Σεράπιο περιείχε 42.800 περγαμηνές, ενώ η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας είχε 490.000 περγαμηνές, πολύ μετά από την Φωτιά στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας εξ αιτίας του Ιουλίου Καίσαρα(48 π.χ με 47π.χ), και μετά και από τον Δομιτιανό(81μ.χ. μεχρι 96μ.χ), σύμφωνα με το Comicorum Graecorum fragmenta κεφ.Ι, σελ19-31, μετάφραση Τζετζες(Tzetzes).

   Λοιπόν η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ήταν Πηγή Γραμματείας για όλες τις υπόλοιπες βιβλιοθήκες.

   Μου αρέσει!

   • Θεόφιλος said

    Χριστιανός ή ΈΛΛΗΝΑΣ

    Μέρος 2ονB.
    Η Καταστροφή της Ελληνικής Γραμματείας.

    Μία άλλη ιστορική διαστρέβλωση που παρέχεται στο Wikipedia μέσω αυτού του αρθογράφου, σκοπίμως ή από άγνοια, είναι το εξής που γράφει:

    «Ο Καρακάλλας,…δήμευσε και την περιουσία του Μουσείου,…έδιωξε τους σοφούς και κατέστρεψε τη βιβλιοθήκη. Ο Δίων Κάσσιος αναφέρει σχετικά «Και δη τους φιλοσόφους, τους Αριστοτελικούς ονομαζόμενους, τα τε άλλα δεινώς εμίσει, ώστε και τα βιβλία αυτού (του Αριστοτέλη) κατακαύσαι εθελήσαι και τα συσσίτια, α εν τη Αλεξανδρεία είχον, τας τε λοιπάς ωφελείας όσας εκαρπούντο αφείλετο» (OZ’ ζ’ 22).

    Πρωτίστως, το όνομα Καρακάλλας είναι Ψευδώνυμο. Το ορθό όνομα του Ρωμαίου αυτού ήταν αρχικά Λούσιους Σεπτίμιους Μπασσιάνους(Lucius Septimius Bassianus), και μετά σαν έγινε αυτοκράτορας ονομάστηκε Μάρκους Ορήλιους Σέβερους Αντονίνους Αγκόστους(Marcus Aurelius Severus Antoninus Augustus)(188μ.χ-217μ.χ)
    Ο Έλληνας Ιστορικός ΔΙΩΝ ΚΑΣΣΙΟΣ(155μ.χ-235μ.χ) μας λέει τα εξής για την υποτιθέμενη καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και περί του (Καρακάλλα):
    1ον. ΔΕΝ δήμευσε την περιουσία του Μουσείου.
    2ον. Δεν έδιωξε κανένα σοφό, Αριστοτελικό, ή όχι.
    3ον. Απαγόρευσε τα δωρεάν συσσίτια στους Αριστοτελικούς ακόλουθους.

    Απαγόρευσε τα δωρεάν συσσίτια, αργότερα σε όλους τους πολίτες της Αλεξάνδρειας, και όχι μόνον.

    4ον. ΔΕΝ κατάστρεψε απολύτως καμία βιβλιοθήκη, αντιθέτως ζούσε στο Σεράπιον όταν πήγε στην Αίγυπτο.

    5ον. Ο Δίων Κάσσιος επίσης ανέφερε ότι ο Αντωνίνος( Καρακάλλας) ΠΟΘΟΥΣΕ, απλώς ποθούσε να κάψει τα βιβλία, και μόνον τα βιβλία των Αριστοτελικών. Απλώς ΠΟΘΟΥΣΕ: «κατακαύσαι εθελήσαι» και «εθελήσαι» δεν είναι πράξη παρά μόνον σκέψη.

    6ον. Ο Δίων Κάσσιος κάνει ΜΟΝΟΝ μία αναφορά για κάψιμο περί βιβλίων την εποχή του Ιουλίου Καίσαρα, όταν από ατύχημα πυρολυθήκανε αποθήκες σίτου και ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΟΧΙ Βιβλιοθήκες!!!!! Για αυτόν τον λόγο δεν αναφέρει ο Κάσσιος Δίων όνομα κάποιας Βιβλιοθήκης, ΕΦΟΣΟΝ οι ΑΠΟΘΗΚΕΣ δέν είχαν ονόματα!!!!!!!!!!!

    Ο Δίων Κάσσιος συνήθιζε να αναφέρει τον Καρακάλλα ως Αντωνίνο ή ως Ταραύτας(Tarautas), με το όνομα ενός κοντού μονομάχου διάσημου για την βία του, εφόσον ο Αντονίνος ήταν πασίγνωστος για την απάνθρωπη βία του επίσης.
    Αυτός ο σαδιστής αυτοκράτορας βίασε μία από τις τέσσερεις Παρθένες της Ρωμαϊκής θεάς Βέστας, πρίν τις θανατώσει και τις τέσσερεις. Συντόμως μετά το αιδοίο του κατάντησε, για ανεξήγητους λόγους, απολύτως ανίκανο…Ο Δίων Κάσσιος γράφει με κάποια απόλαυση, ότι, όσες προσευχές και να έκανε αυτός ο απάνθρωπος αυτοκράτορας, στους Θεούς Απόλλωνα, Σεράπι, Ασκληπιό, και άλλους θεούς, κανένας θεός δεν του θεράπευσε το αιδοίο του, ούτε και την φρενοβλάβεια από την οποία έπασχε ο καημένος, που έβλεπε συνεχώς φαντάσματα να του λένε ότι έρχεται η ώρα της τιμωρίας του για τα εγκλήματα που έπραττε.
    Δολοφονήθηκε τελικά από την προσωπική του φρουρά που δεν τον άντεχε πιά!

    Ο ίδιος ο Αντωνίνος (με το ψευδώνυμο Καρακάλλας), ήθελε να πιστεύει ότι αυτός ήταν η μετενσάρκωση/μετεμψύχωση του Μέγα Αλέξανδρου, τον οποίον λάτρευε, με τον ίδιο πόθο πού μισούσε τους Αριστοτελικούς, επειδή ο Αλέξανδρος υποτίθεται, φόνευσε τον Σοφιστή Καλλισθένη ανιψιό του Αριστοτέλη(αυτόν τον ίδιο Καλλισθένη που κάποτε έσωσε την ζωή του Μ. Αλέξανδρου) με την κατηγορία ότι ο Καλλισθένης σκόπευε να δολοφονήσει τον Μέγα Αλέξανδρο.(πηγές: Αρριανός της Νικομήδειας, Κουίντους Κέρτιους Ρούφους(Quintus Certius Rufus), και επίσης Πλούταρχος.
    Έτσι ο Καρακάλλας θεώρησε τον Αριστοτέλη και τους ακολούθους της αριστοτελικής φιλοσοφίας εξίσου ένοχους και εχθρούς του πολυαγαπημένου του Αλέξανδρου.

    Ο Έλληνας ιστορικός, Δίων Κάσσιος, ήταν Βουλευτής(Γερουσία) της Ρώμης, και σε περίοδο 22 χρόνων, έγραψε στη Ελληνική Γλώσσα 80( ογδόντα) τόμων, την Ρωμαϊκή Ιστορία, που καλύπτει 1000(χίλια) έτη. Ο Δίων Κάσσιος ο Έλληνας, ήταν όχι μόνον καταπληκτικός Ιστορικός, και Βουλευτής (Γερουσία) της Ρώμης, μα επίσης κυβερνούσε επί Κιλικίας και Δαλματίας.
    Ο Δίων Κάσσιος ήτανε Έλληνας, όχι μόνον επειδή έγραψε την Ρωμαϊκή Ιστορία στην Ελληνική Γλώσσα, αλλά διότι, στα σίγουρα, η μητέρας του ήταν κόρη του Δίων Χρυσοστόμου, ΟΧΙ του Εβραίου Ιωάννη Χρυσοστόμου.

    Επίσης αναφέρει ο αρθογράφος στήν Wikipedia τό εξής:

    «Το 391, με παρακίνηση του αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας Θεόφιλου, καταστράφηκε ο ναός του Σέραπι, ως αποκορύφωμα του διατάγματος της 24ης Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου, επί Θεοδοσίου και σε μια περίοδο που ήδη αρκετά ιερά της υπαίθρου αλλά και μερικοί ναοί των πόλεων καταστράφηκαν από χριστιανούς.»
    Ο αρθογράφος όμως δεν αποκαλύπτει την ΌΛΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!
    Κρύβεται εντέχνως το γεγονός ότι στο Σεράπιο στεγαζόταν η θυγατέρα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας που περιείχε πολλές χιλιάδες περγαμηνές, Έτσι δεν ήταν μόνον ο Ναός που έγινε στάχτη Αλλά και Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

    Η καταστροφή αυτή ΔΕΝ ήταν, ως λέει ο γράφων «το αποκορύφωμα» της καταστροφής.
    Ας διορθώσουμε αυτήν την ιστορική Διαστρέβλωση, και ας δούμε το ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ της καταστροφής:
    Επί Μ. Κωνσταντίνου, και Θεοδοσίου Α, και Ιουστινιανού και των περισσότερων Βυζαντινών ΡΩΜΑΙΩΝ αυτοκρατόρων, ΟΧΙ «…αρκετά ιερά της υπαίθρου αλλά και μερικοί ναοί των πόλεων καταστράφηκαν από χριστιανούς.» ΑΛΛΑ ΟΛΑ τα ΙΕΡΑ, και ΟΛΟΙ, μά όλοι ΟΙ ΝΑΟΙ καταστραφήκανε, από άκρη σε άκρη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Ούτε και ο ποιο αδαής άνθρωπος δεν θα υποστηρίξει ΟΤΙ γλύτωσε έστω και ΕΝΑΣ Ναός από το ΜΕΝΟΣ των ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!!, ούτε ένας, και οι ναοί αυτοί ήταν πολλές εκατοντάδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Έτσι οι πολλοί επισκέπτες στο ΓουΐκιΠίντια (Wikipedia) διαβάζουν τα ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΨΕΥΔΟΙ του αρθογράφου, που ανέφερα, ως πηγή αλήθειας και χαίρονται ΜΑΤΑΙΩΣ!!!! και βελάζουν ευτυχείς που δήθεν η ΓΙΓΑΝΤΙΑ Ελληνική Γραμματεία ευρισκομένη στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας δεν καταστράφηκε από το αγαπημένο τους Πατριαρχείο-το Εβραϊκό Λόμπι των ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ αιρετικών Χριστιανών, ούτε από Τους αγαπημένους τους ΔΗΜΙΟΥΣ, τους ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ Ρωμαίους της Ανατολικής αυτοκρατορίας(τους αποκαλούμενους ανιστόρητα Βυζαντινούς), οι οποίοι ήταν το δεξί χέρι του Πατριαρχείου ξαπολώντας μύδρους πολέμους για την Ολοκληρωτική καταστροφή του Ελληνικού ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, και ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, σε μορφή δριμύτατων καταδιώξεων και Γενοκτονιών, μέσω θεσπισμάτων, για την εδραίωση του ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, τον χριστιανισμό.

    Ας δούμε και την άλλη άποψη, αυτήν στη οποία οι Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ενώ επέζησε πολλές καταστροφές, το κλείσιμο των Θυρών της, η ΟΛΙΚΗ καταστροφή της ΟΛΗΣ Ελληνικής Γραμματείας και μη, και η κατεδάφισή των κτηρίων της, ήτανε επινόηση των Ρωμαίων Χριστιανών αυτοκρατόρων της Ανατολής( το Βυζάντιο), αρχίζοντας με τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο, τον Πατριάρχη Θεόφιλο της Αλεξάνδρειας, του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, και μετά αυτών τόν αμαθή φρενοβλαβή Χριστιανικό ΤΥΦΛΟ ΟΧΛΟ!
    Το τι συνέβαινε με τις Βιβλιοθήκες επί Ρωμαϊκής ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, είναι πασίγνωστο και αδιαμφισβήτητο από άπειρες πηγές, αρχίζοντας από τους Ρωμαϊκούς Νομικούς κώδικες, μέχρι και Πατριαρχικά θεσπίσματα που καταγράφονται επιμελώς στα εκκλησιαστικά κείμενα.

    Θα καλυφθούν αυτά τα θέματα στην παρουσίαση και την δύσμοιρη τύχη των υπολοίπων βιβλιοθηκών!

    Μου αρέσει!

   • Νεροβούβαλος said

    Κοίτα το αίσχος παρακάτω…Φίλε μου το παπαδαριό δεν το έχει σε τίποτε να μας παραδώσει σε νέο τουρκικό ζυγό ώστε να επιβληθεί στους Ρωμιούς φασιστικό καθεστώς που θα απαγορεύει να λέγονται αλήθειες επικίνδυνες που πονάνε.

    Μου αρέσει!

 2. Νεροβούβαλος said

  Μια αρχή πάντως έγινε το 2009…..

  http://eineken.pblogs.gr/2011/01/pws-katarghthhkan-oi-anathematismoi-twn-ellhnwn-meta-apo-1-221-h.html

  Έπρεπε να παρέμβει όμως ο δημοφιλέστερος μέχρι σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας , ο Κωστής Στεφανόπουλος, για να αποσιωπηθεί επιτέλους αυτό το όνειδος για τον ελληνισμό!!Οι Αναθεματισμοί…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: