olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Εορτάζοντες την 7ην του μηνός Μαρτίου

Posted by IGOR στο Μαρτίου 7, 2018


ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΦΡΑΙΜ, ΒΑΣΙΛΕΥΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΑΓΑΘΟΔΩΡΟΣ, ΕΛΠΙΔΙΟΣ, ΚΑΠΙΤΩΝ και ΑΙΘΕΡΙΟΣ

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΡΚΑΔΙΟΣ και ΝΕΣΤΩΡ επίσκοποι Τριμυθούντος Κύπρου

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ο Απλός

Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Πατριάρχης Αντιοχείας

Ο ΟΣΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ κτήτορας της Ί. Μονής Φανερωμένης στη Σαλαμίνα

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ο Ρωμαίος και οι συν αυτώ ΙΑΚΩΒΟΣ και ΜΑΡΙΑΝΟΣ,

Ο ΑΓΙΟΣ JOHN BEVERLEY (Αγγλοσάξωνας)

Αναλυτικά

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΦΡΑΙΜ, ΒΑΣΙΛΕΥΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΑΓΑΘΟΔΩΡΟΣ, ΕΛΠΙΔΙΟΣ, ΚΑΠΙΤΩΝ και ΑΙΘΕΡΙΟΣ
Όλοι πέθαναν μαρτυρικά για τη διάδοση του χριστιανισμού στη Χερσώνα, εκτός από τον Καπίτωνα πού διέφυγε τον κίνδυνο με την επέμβαση του Μεγάλου Κων/νου και απεβίωσε ειρηνικά μετά από πολλούς κόπους. ο δε Ελπίδιος ήταν ένας από τους επτά Ιερομάρτυρες πού στάλθηκαν από το θρόνο της Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ, για να κηρύξουν το λόγο του Ευαγγελίου στη Χερσώνα, στα όρια της Κριμαίας. Έζησε επί Διοκλητιανού (296). Εκεί, ή εργασία του Ελπιδίου γινόταν με πολλή δυσκολία και καθημερινούς κινδύνους. Διότι είχε να κάνει με βάρβαρους ειδωλολάτρες. Ή αυταπάρνηση με την οποία εργάστηκε δεν άργησε να φέρει τους πρώτους χριστιανούς από τους ειδωλολάτρες στον αμπελώνα του Κυρίου μας. Όμως, ή αγριότητα των απίστων δεν άργησε και αυτή να φανεί. Μια μέρα, ενώ ο Ελπίδιος κήρυττε, τον έπιασαν και τον έδεσαν πίσω από μια άμαξα. Τον έσυραν με τον πιο βάρβαρο τρόπο στους δρόμους, μέχρι πού πέθανε. Έτσι πήρε το στεφάνι του μαρτυρίου, χύνοντας το τίμιο αίμα του σαν πιστός εργάτης του Χρίστου. Και ο «μισθός» του στους ουρανούς θα είναι αφάνταστα μεγάλος. Και δίκαια, διότι κατά τη ρήση του Κυρίου, «άξιος ο εργάτης του μισθού αυτού»1. Δηλαδή, είναι άξιος ο εργάτης του μισθού της εργασίας του, πού εργάσθηκε για την πνευματική ωφέλεια των συνανθρώπων του. 1. Ευαγγέλιο Ματθαίου, ι’ 10.

Απολυτίκιο. Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε,
Έπτάριθμος σύλλογος, Ιεραρχών ιερών, άγώσιν αθλήσεως, την Έκκλησίαν Χριστού, ένθέως έφαίδρυναν, Ευγένιος Βασιλεύς τε, συν Έφραίμ Αίθερίω, Έλπίδιος και Καπίτων, Άγαθόδωρος άμα. Αυτών Χριστέ ίκεσίαις, πάντας ελέησαν.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΡΚΑΔΙΟΣ και ΝΕΣΤΩΡ επίσκοποι Τριμυθούντος Κύπρου
Όταν οι Άγιοι αυτοί, ανέλαβαν επίσκοποι Τριμυθούντος, ή Κύπρος ήταν άκρως ειδωλολατρική. Μετά από πολλούς κόπους και βάσανα, κατόρθωσαν να φέρουν πολλούς στο δρόμο της Αληθείας και της Εκκλησίας (Λαυριωτικός Κώδικας Ι 70). Τελικά απεβίωσαν ειρηνικά.

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ο Απλός
Ονομάστηκε απλός, διότι ήταν αμαθής γεωργός πού δεν γνώριζε τίποτα από τις έθιμοτυπίες του κόσμου. Τον στόλιζε όμως άκακο ήθος και ήταν τέλειος αγαθός ισραηλίτης, χωρίς καμμιά πονηριά και δόλο. Μέχρι τα εξήντα του, οι γεωργικές εργασίες ήταν ή κύρια ασχολία του. Άλλ’ ή σύζυγος του ήταν εντελώς διαφορετική. Αυτή έκανε τη δήθεν ευγενή, διότι έζησε κάποτε σαν υπηρέτρια στην πόλη. Κορόιδευε λοιπόν τον Παύλο σαν κουτό και ανόητο, πού χάνεται με τους σταυρούς και ξόδευε την ώρα της άνεσης του με προσευχές και ψαλμούς. Μέχρι πού έφτασε στο σημείο να προδώσει τη συζυγική της πίστη! ο Παύλος, όταν βεβαιώθηκε αυτό, γέμισε από πολλή θλίψη και πίκρα. Στέναξε βαθειά, προσευχήθηκε και αποφάσισε να την αφήσει και να φύγει μακριά. Πήγε δε στην έρημο, κοντά στον Μέγα Αντώνιο. Στό νέο αυτό στάδιο της ζωής του ο Παύλος, ανέπτυξε εξαίρετες ασκητικές αρετές. Θερμός στην ευσέβεια του, άδολος στην καρδιά του, ταπεινός στα φρονήματα του, πράος στο ήθος του, στολιζόταν από τα ωραιότερα χριστιανικά άνθη και είλκυσε την αγάπη του αγίου Αντωνίου. ο Θεός μάλιστα, του έδωσε και το χάρισμα να θαυματουργεί, και έτσι θεράπευσε πολλούς δαιμονισμένους. Πέθανε σε βαθιά γεράματα στα βάθη της ερήμου και έμεινε σαν το γνησιότερο κάτοπτρο της θείας αγαθότητας.

Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Πατριάρχης Αντιοχείας
Ήταν από την πόλη Άμίδα (πόλη του τουρκικού Κουρδιστάν και λιμάνι στον ποταμό Τίγρη, σήμερα ονομάζεται Διαρβεκίρ). Στήν αρχή υπήρξε κόμης της Αντιόχειας επί αυτοκράτορα Ίουστίνου του Θρακός (518-527). Από λαϊκός, με υπόδειξη του βασιλιά, ανέβηκε στον Πατριαρχικό Θρόνο της Αντιόχειας. Ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα σαν Πατριάρχης, προκειμένου να καθαρίσει την επαρχία του από τους Μονοφυσίτες. Εναντίον τους έγραψε έντονα, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Φώτιος στη Μυριόβιβλο (σελ. 228-229). Αυτός και κάποιον Στυλίτη, φανατικό Μονοφυσίτη, πού άσκήτευε στην Ίεράπολη, με θαύμα επανέφερε στην ορθή πίστη. Για 18 χρόνια ποίμανε τον λαό όπως έπρεπε και απεβίωσε ειρηνικά.

Ο ΟΣΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ κτήτορας της Ί. Μονής Φανερωμένης στη Σαλαμίνα
Γεννήθηκε στα Μέγαρα από τον Δημήτριο και την Κυριακή. Παντρεύτηκε με τη Βασίλω και απόκτησε δύο γιους, τον Ιωάννη και τον Δημήτριο. Ήταν Γεωργός στο επάγγελμα και οικοδόμος. Με υπόδειξη της Θεοτόκου πήγε στη Σαλαμίνα, όπου βρήκε τη σεπτή εικόνα της και στα ερείπια παλιάς Μονής οικοδόμησε νέα (1682). Εκεί έγινε μοναχός και μετονομάστηκε σε Λαυρέντιος. Αργότερα έγινε μοναχή και ή γυναίκα του, μετονομασθείσα σε Βασσιανή. Δια της Θεοτόκου έκανε αρκετά θαύματα και πέθανε ειρηνικά στις 6 Μαρτίου 1707. Ή μνήμη του τελείται στις 7 Μαρτίου.

Απολυτίκιο. Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης.
Των Μεγάρων τον γόνον, Ασκητών τον όμότροπον, και φρουρόν Μονής Σαλαμίνος, θεοφόρον Λαυρέντιον, τιμήσωμεν προφρόνως αδελφοί, ως μέτοχον της δόξης του Χρίστου, ίνα τούτου ταις πρεσβεϊαις πάσης οργής, ρυώμεθα κραυγάζοντες· δόξα τω δεδωκότι σοι ίσχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω χορηγούντι δια σου, ημιν Πάτερ τα πρόσφορα.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ο Ρωμαίος και οι συν αυτώ ΙΑΚΩΒΟΣ και ΜΑΡΙΑΝΟΣ,

οι εν Ρώμη (+ 259).

Ο ΑΓΙΟΣ JOHN BEVERLEY (Αγγλοσάξωνας)
Λεπτομέρειες για τη ζωή αυτού του αγίου της Ορθοδοξίας μπορεί να βρει ο αναγνώστης στο βιβλίο «Οι Άγιοι των Βρεττανικών Νήσων», του Χριστόφορου Κων. Κομμοδάτου, επισκόπου Τελμησσού, Αθήναι 1985.

10 Σχόλια to “Εορτάζοντες την 7ην του μηνός Μαρτίου”

 1. Νεροβούβαλος said

  Ώπααααα!! 🙂

  Μου αρέσει!

  • Ευσεβιος Της Καισαρειας said

   Η χαμενη προφητεια του Αγαθαγγελου, του ετους 1279 οταν ηταν 79 ετων -Η Ελλαδα Θα Δοξασθει!

   Μου αρέσει!

  • Θεόφιλος said

   Χριστιανός ή ΈΛΛΗΝΑΣ

   Α! Χριστε, ας αναλύσουμε τόν Γόρδιο δεσμό των σκέψεών σου.(τον νοηματικό σου κόμπο)

   Πού είναι αυτός ο Αλέξανδρος, τώρα που τον χρειάζεσαι, να σου λύσει ταχέως τον γόρδιο δεσμό σου;

   Λές: «Είμαι ένας γνήσιος Έλλην που ασπάζεται μιά ανθελληνική θρησκεία
   [τον Χριστιανισμό]»

   Ας δούμε τι λένε οι Εβραίοι και οι κατηχητές του Εβραϊσμού οι Χριστιανοί Απόστολοι:
   «Εγώ ειμί Κύριος ο Θεός σου. Ούκ έσονταί σοί θεοί έτεροι πλήν εμού», Δηλαδή: «»Εγώ είμαι ο Κύριος ο θεός σου. Δεν θα υπάρχουν για σένα άλλοι θεοί εκτός από μένα». (Ματθ. 22,36-40)

   Στην Έξοδο κεφ.12:12, εκτός του ότι βλέπουμε τήν απερίφραστη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του εβραϊκού θεού στην διαταγή ΤΟΥ, να ΦΟΝΕΥΘΟΥΝ όλα τα πρωτότοκα παιδάκια της Αιγύπτου, και όχι μόνον, [ναι αυτά τα αθώα πλάσματα {για τα οποία ο Εβραίος Ιησούς είπε: «Αφήστε τα …να ’ρθούν κοντά μου, γιατί η βασιλεία του Θεού ανήκει σε ανθρώπους … σαν κι αυτά.» Ματθαίος 19:14, (αυτός ο Εβραίος Ιησούς που από την μιά υμνεί τα παιδιά, και από τήν άλλη υποστηρίζει αυτούς πού τά δολοφονούνε, εφόσον λέει ότι ήλθε, όχι νά καταδικάσει ΑΛΛΑ νά εκπληρώσει τούς Προφήτες τών Εβραίων: «Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας• οὐκ ἦλθον καταλῦσαι ἀλλὰ πληρῶσαι•»Ματθαίος 5:17»)}, προφήτες σάν τόν φαλακρό Εγκληματία Προφήτη Ελισσαιε πού μετά χαράς σκότωσε 42 παιδάκια (που η βασιλεία του Θεού ανήκει σε ανθρώπους … σαν κι αυτά.), γιατί τού πρόσβαλαν τήν καράφλα του, τόν εγωισμό του δηλαδή: «23. Και ανέβη (ο Προφήτης ΕΛΙΣΣΑΙΕ) εκείθεν εις Βαϊθήλ και ενώ αυτός ανέβαινεν εν τη οδώ εξήλθον εκ της πόλεως παιδιά μικρά καί ενέπαιζον αυτόν και έλεγον προς αυτόν ανέβαινε φαλακρέ, ανέβαινε φαλακρέ. 24. Ο δέ (Προφήτης ΕΛΙΣΣΑΙΕ) εστράφη οπίσω και ιδών αυτά κατηράσθη αυτά εις το όνομα του κυρίου και εξήλθον εκ του δάσους δύο άρκτοι καί διεσπαράξαν εξ αυτών τεσσαράκοντα δύο παιδιά…», (Βασιλέων Β’, κεφ.2, 23-24)], βλέπουμε επίσης και τον Εβραϊκό θεϊκό Παραλογισμό του Ιεχωβά, όπου από την μια πλευρά είναι ο μόνος θεός (Ματθ. 22,36-40, και ΗΣΑΙΑΣ:45.5 «…ὅτι ἐγὼ Κύριος ὁ Θεός, καὶ οὐκ ἔστι πλὴν ἐμοῦ Θεός…» Δηλαδή: («…εγώ είμαι ο Κύριος, και δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από μένα…») και από την άλλη πλευρά, θέλει να σκοτώσει τους θεούς των Αιγυπτίων (Έξοδος κεφάλαιο 12:12), που φυσικά για να θέλει να τους σκοτώσει Πρέπει, εξ ανάγκης λογικής, να Υπάρχουν: «…Καὶ διελεύσομαι ἐν γῇ Αἰγύπτῳ ἐν τῇ νυκτὶ ταύτῃ καὶ πατάξω πᾶν πρωτότοκον ἐν γῆ Αἰγύπτῳ ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους (ΖΗΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ των Ισραηλινών Εβραίων, και του ΥΠΕΡ-Αρχι-Εγκληματία θεού τους, που ακόμα και υφίσταται…κοίτα την Παλαιστινιακή Τραγωδία.) καὶ ἐν πᾶσι τοῖς θεοῖς τῶν Αἰγυπτίων ποιήσω τὴν ἐκδίκησιν· ἐγὼ Κύριος.» Δηλαδή: «θα κάνω κρίσεις ενάντια σε(θα καταστρέψω) όλους τους θεούς τής Αιγύπτου. Εγώ ο Κύριος. Έξοδος κεφάλαιο 12:12

   ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!
   Εγώ ο Κύριος!!!!!!
   ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Το μικροπρεπές ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ανθρωπάκι με ΕΓΩισμό μεγαλύτερο του σύμπαντος…Η Κατάντια του ανίκανου και εξευτελιστικά υποδεέστερου υπεράνθρωπου ανθρωπονάνου

   Και ρωτώ!
   Είσαι λοιπόν Ιεχωβά, ο μόνος θεός, ή ΔΕΝ είσαι;
   Υπάρχεις μόνον εσύ, ή υπάρχουν και άλλοι θεοί σύμφωνα με τις απειλές που στρέφεις κατά αυτών των άλλων θεών:(Έξοδος κεφάλαιο 12:12);

   ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ο Μόνος θεός, και είσαι ο μόνος θεός!
   Πώ, Πώ, Πώ, Πώ, Πώ, τι έπαθες!
   Τι στον διάολο καπνίζεις ρε ΒΛΙΤΟ! και δεν ξέρεις τι σου γίνεται!

   Συμπέρασμα:
   Ότι και να είσαι, ΜΟΝΟΣ και θεός ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.
   Στα σίγουρα όμως ΕΙΣΑΙ, ο πιο αμφιλεγόμενος αυτοαποκαλούμενος θεός, και ο πιό ΑΝΟΗΤΟΣ.

   Συμφωνούμε ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ο Εβραϊκός Εγκληματικός Ιεχωβά (ως έχει αποδειχθεί εις: «Έξοδος κεφ. 12:12», και «Βασιλέων Β’, κεφ.2, 23-24», και άπειρα παρόμοια και χειρότερα εγκλήματα, Χρυσόστομος «Ἃ΄Λόγον κατὰ Ἰουδαίων»,…) ΑΠΑΙΤΕΙ-(ως και κάθε μικροσκοπικός εγκληματικός ανώμαλος ανθρωποειδής τύραννος απαιτεί)- να τοποθετείται υπεράνω τών πάντων, υπεράνω όλων των θεών και υπεράνω όλων των ανθρώπων.

   Αυτή η εγκληματική επιβολή που παρατηρείται στον Ιεχωβά, κάλλιστα περιγράφει την Ψυχοπάθεια και νοηματική φρενοβλάβεια του ατόμου που πάσχει από την νόσο της ΜεγαλοΜΑΝΙΑΣ, η οποία αναδύεται από την πλήρη κατωτερότητα που διέπει τον μικροπρεπή αναρχικό, νοηματικά και ψυχικά κατώτερο άνθρωπο, τον ανίκανο να δημιουργήσει, και να αναδειχθεί, μήτε έχοντας προσόντα και χαρίσματα, μήτε καλή θέληση, μα αντιθέτως μόνον ένα διακριτικό: Τον φθόνο κατά των ανώτερών του, την ζήλεια κατά τα έργα εκείνων των προικισμένων στον νου και ψυχή.

   Έτσι αυτή η ζήλεια οδηγεί τον μικροπρεπή νάνο στην αβυσσαλέα δίψα να καταστρέψει και τους δημιουργούς και τα έργα τους.

   Πού είναι οι Πυραμίδες του Ισραήλ;
   Πού οι αρχιτεκτονικώς, και καλιτεχνικώς θαυμαστοί ναοί τους, όπως ο Παρθενώνας, και ο Ναός της ΘΕΑΣ Αρτέμιδας της Εφέσου, όλοι αδιακρίτως οι πανέμορφοι Ναοί των Ελλήνων προς τιμή των Ολύμπιων Θεών τους;
   Που οι Σχολές και οι Ακαδημίες τους;
   Πού ο γιγάντιες Βιβλιοθήκες με την τεράστια Γραμματεία, όπως των Ελλήνων;
   Πού τά απαράμιλλα έργα τέχνης και Φιλολογίας, όπως των αμίμητων Ελλήνων;

   Τίποτε από αυτά τα ανδραγαθήματα δεν παρήγαγαν οι Εβραίοι…Το Ισραήλ, ήτανε και είναι ένα σφαγείο, ένα νεκροταφείο, και θα παραμένει έτσι, ως επώδυνη κατάμαυρη σελίδα στα δρώμενα της ανθρωπότητας.
   Και εφόσον οι του Ισραήλ Εβραίοι, δεν μπορούσαν να φθάσουνε στα ύψη της Νοηματικής και Ψυχικής Δημιουργίας των Ελλήνων, τουλάχιστον μπορούσαν να τα καταστρέψουν.
   Η Ζήλεια, τους έτρωγε, και από την κούνια τους, τους έτρεφε!
   Ναι! Μπορούσαν, μπορούσαν κάλλιστα να αισθάνονται και να πράττουν ως οι ύαινες, καλώντας, ως και αυτές, με μετριοπαθή φωνή και οίκτο τόν εύσπλαχνο και ευαίσθητο αδαή, προς αυτούς. Και αφού τον περιλάβαιναν, κατέσχιζαν την ψυχή του, διακόρευαν και γδέρνανε την νοημοσύνη του, ωσότου το μόνον που παρέμενε από το θύμα τους ήταν ένας ανθρώπινος σκελετός, κενός από νού και ψυχή, ένας απρόσωπος ΔΟΥΛΟΣ

   κάτοπτρο της αβυσσαλέας μοχθηρίας του Ιεχωβά Εβραίου θηρευτή, καί αυτός ο ίδιος(το θύμα)

   απλώς ένα ανώνυμο προβατίσιο σκίτσο, μια σκιά κάρβουνο, ενός καμένου κάποτε πανέμορφου ανθρώπου.
   Ενός ανθρώπου που έλαμπε και ήταν έτσι:

   Άνθρωπος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ενάρετος, που δεν προσκυνούσε, ούτε θεούς, και μεσσίες, ούτε ημίθεους και ανθρώπους!

   Και όποιος απαιτεί, είναι Τύραννος, Και ο Τύραννος είναι βάναυσος, Απάνθρωπος, κοινός Εγκληματίας, άνομος, και εις κόρον άθεος, που επικρατεί επί του λαού μέσω ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

   Ο Αιρετικός Εβραίος βασιλιάς Ιωσίας σκοτώνει τους πιστούς του Βαάλ.
   14: Και έσπασε τους ιερούς πυλώνες και έκοψε τις ξύλινες εικόνες και γέμισε τους τόπους τους με τα οστά των ανθρώπων. -2 Βασιλέων: 23.14
   Μέσα στὴν Ἰουδαϊκὴ Βίβλο ἔχει τὴν μήτρα τοῦ, κάθε «ἱερὸς πόλεμος».
   Ὁ Λαὸς τοῦ Ἰσραὴλ, μετὰ τὴν ἔξοδό του ἀπὸ τὴν Αἴγυπτο, μὲ ἀρχηγὸ τοῦ, τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ προχωρεῖ σὲ διαδοχικὲς γενοκτονίες ὅλων τῶν πέριξ του Ἰορδάνη ποταμοῦ περιοχῶν, μὲ τὴν εὐλογία τοῦ θεοῦ τῶν, τὸν Ἰεχωβὰ, και θεό μετέπειτα των Χριστιανών, αφύσικα.
   «Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ: Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται* (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ ἃ΄18).
   Ἀμέσως μετὰ ὁ ἀρχηγὸς τοῦ Ἰσραὴλ (Ἰησοῦς Ναυὴ) φέρει τὴ βούληση τοῦ Κυρίου του στὸ λαό του: «Καὶ εἶπεν ὁ Ἰησοῦς, ἐκ΄τούτου θέλετε γνωρίσει ὅτι ὁ θεὸς ὁ ζῶν εἶναι ἐν τῷ μέσω ὑμῶν καὶ ὅτι κατὰ κράτος θέλει ἐξολοθρεύσει…»
   Φτού ρε !!!! ΙΔΙΟΣ ο Ιησούς που επίσης είπε: «Ὅσο γιὰ τοὺς ἐχθρούς μου, αὐτοὺς ποὺ δὲν μὲ θέλησαν γιὰ βασιλιὰ τοὺς, φέρτε τοὺς ἐδῶ καὶ κατασφάξτε τοὺς μπροστά μου». («Κατὰ Λουκᾶν», ἲθ΄27).
   Συμφωνούμε ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ο Εβραϊκός θεός είναι Εγκληματίας.

   Καλώς!

   Τώρα ας συνεχίσουμε την ανάλυση του Γόρδιου δεσμού των σκέψεών σου.

   Α! Χριστε, υποστηρίζεις, λοιπόν, εφόσον είσαι Χριστιανός, ότι ο Ιεχωβάς των Εβραίων, είναι ο μόνος θεός(Ματθ. 22,36-40, και ΗΣΑΙΑΣ:45.5 «…ὅτι ἐγὼ Κύριος ὁ Θεός, καὶ οὐκ ἔστι πλὴν ἐμοῦ Θεός…») και θεός υπεράνω των πάντων:

   Υπεράνω οικογένειας:
   «…ἦλθα νὰ διχάσω τὸν ἄνθρωπο ἀπὸ τὸν πατέρα του καὶ τὴν κόρη ἀπὸ τὴν μάνα καὶ τὴ νύφη ἀπὸ τὴν πεθερά της». (Ματθαῖος, ἰ΄34 – 38).

   Υπεράνω Πατρίδας:
   «…Ἡ ἔννοια Πατρίδα εἶναι ἀπαράδεκτη ἀπὸ χριστιανικῆς ἀπόψεως…κάθε ἔννοια πατρίδας δὲν συμβιβάζεται μὲ τὴν οὐσία τοῦ χριστιανικοῦ κηρύγματος…τὸ ἔθνος καὶ ἡ φυλὴ μόνον ὡς νόσημα μπορεῖ νὰ ἰδωθοῦν ἀπὸ τὴν ἐκκλησία μας: ὡς αἵρεση, ἐπίσημα διαγνωσμένη καὶ καταδικασμένη…». Μητροπολίτης Σερβίων καὶ Κοζάνης Ἀμβρόσιος Γιακαλὴ.
   Υπεράνω των Ελλήνων Συμπολιτών σου:
   «Ὅσο γιὰ τοὺς ἐχθρούς μου, αὐτοὺς ποὺ δὲν μὲ θέλησαν γιὰ βασιλιὰ τοὺς, φέρτε τοὺς ἐδῶ καὶ κατασφάξτε τοὺς μπροστά μου». («Κατὰ Λουκᾶν», ἲθ΄27).
   Υπεράνω των πάντων ανθρώπων, ακόμα υπεράνω και του εαυτού σου, και πιο ιδιαιτέρως, ΥΠΕΡΑΝΩ της ίδιας σου της Ψυχής, όπως ο Φάουστ:
   *Ἐὰν κάποιος ἔρχεται πρὸς τὰ μένα καὶ δὲν μισεῖ τὸν πατέρα του, καὶ τὴν μητέρα του, καὶ τὴν γυναίκα του, καὶ τὰ παιδιὰ, καὶ τοὺς ἀδελφοὺς, καὶ τὶς ἀδελφὲς, ἀκόμα καὶ τὴν ψυχή του, δὲν γίνεται νὰ εἶναι μαθητής μου(δηλαδή Χριστιανός)» . (Κατὰ Λουκᾶν, ἲδ΄26).
   Συμφωνούμε ως εδώ!
   Καλώς!
   Ας συνεχίσουμε, με την αναμφισβήτητη χριστιανική στάση ότι ο Χριστιανός ΒΑΖΕΙ τον θεό των Εβραίων, και το εβραϊκό έκτρωμα Ιησού, που πορεύεται εκ του Εβραίου ψευδο-θεού πατρός του, υπεράνω ατόμου, οικογένειας, συμπολιτών, Πατρίδας, και ΨΥΧΗΣ!
   Βάση αυτών των Ιουδαίο-χριστιανικών μισαλλοδοξιών το μόνο πράγμα, η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, που συνεπάγεται είναι ότι:
   1ον. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ δε δύναται να είναι ΈΛΛΗΝΑΣ!
   2ον. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ δεν έχει Εθνική συνείδηση.
   Ας αναλύσουμε αυτά τά σκοτεινά ΣΟΥ στοιχεία παγκοσμιοποίησης, τα θεμέλια των θρησκειών Χριστιανισμού και Ισλαμισμού-τα θεάρεστα ενορχηστρωμένα εκτρώματα του ύπουλου Εβραϊσμού.
   Α! Χριστε, θα αρχίσουμε την ανάλυση του Γόρδιου δεσμού των Χριστιανικών Εβραϊκών σκέψεών σου, και ιστορικών πράξεών της μολυσματικής εβραϊκής χριστιανικής μονοθεΐας σου, που αποδεικνύουν ότι ο Χριστιανός ΔΕΝ έχει συνείδηση ΈΘΝΟΥΣ, και συνεπώς ο Χριστιανός ΔΕΝ είναι Έλληνας:

   Αρχίζουμε με την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ των ΝΑΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλη την Ανατολικά Ρωμαϊκή Επικράτεια-το γνωστό πλαστογράφημα Βυζάντιο-όπου οι Έλληνες ήτα υπόδουλοι των Ρωμαίων.

   ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ καταστράφηκε από τα ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ Αυτοκρατορικά διατάγματα και νομοθεσίες, της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με έδρα το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως!

   Αποδείξαμε είδη, σύμφωνα με την διδασκαλία ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του Ιησού, και υπόλοιπων Εβραίων, ότι βάζεις τον Ζηλόφθονα Εβραίο Ιεχωβά, και τόν όμοιό του Ιησού, υπεράνω των Ελλήνων.

   Αποδείξαμε είδη ότι: Ως Χριστιανός Βάζεις υπεράνω Ελλάδας και Ελλήνων, αυτούς τους μοχθηρούς Εβραίους Ασιάτες, που ΜΙΣΟΥΝΕ από ΖΗΛΕΙΑ την ανωτερότητα των Ελλήνων, και την ανωτερότητα της Θεϊκής Ελλάδας, και των οποίων τα βδελυρά δόγματα και απάνθρωπες ζηλόφθονες πράξεις ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, καταστρέψανε ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ την ΠΑΤΡΙΔΑ.

   Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ σέβεται την ΕΛΛΑΔΑ ως ΕΘΝΟΣ!

   Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ σέβεται τους ΈΛΛΗΝΕΣ ως ΦΥΛΗ!

   Τώρα που τα είπαμε ας ακολουθήσουν και αποδείξεις!

   Αποδείξεις:

   1ον. Α) Η καταστροφή, η λεηλασία, και η εξαφάνιση των Ελληνικών Ναών μέσω των Βιβλικών διδαχών που παρέθεσα παραπάνω:
   Ο Ναός της Θεάς Αρτέμιδας-ένα από τα Εφτά(7) Θαύματα του Κόσμου- ήταν τέτοιο θεόπνευστο αριστούργημα!!!!

   Κατασκευάστηκε γύρω στα 550 π.Χ. από τους Κρητικούς αρχιτέκτονες, Χερσίφρων και τον γιο του Μεταγένη.

   Και κατάντησε έτσι από τους Βάνδαλους Χριστιανούς. Υπέστηκε πολλές καταστροφές, ακόμα και από τους Βάρβαρους Γότθους Γερμανούς, μα, η τελική καταστροφή του Ναού της Θεάς Αρτέμιδας έλαβε χώρο στα βρωμόχερα του αχρείου ζωώδες χριστιανικού όχλου με επικεφαλής τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον τότε Αρχιεπίσκοπο της Εφέσου, το 401 π.x. μετέπειτα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως (405 μ.χ). Οι μαρμάρινες πέτρες του Ναού της Αρτέμιδας, χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή άλλων χριστιανικών εκκλησιών, και κτιρίων. Μερικές από τις στήλες της Αγίας Σοφίας προήλθαν από τον Ναό της Θεάς Αρτέμιδας.
   Αυτή η καταστροφή ήταν απαραίτητη για την εξάλειψη από την μνήμη των Ελλήνων της δικής τους θεογονίας, και των δικών τους Ολυμπίων ΘΕΩΝ!
   Εάν υπάρχουνε ναοί, υπάρχουνε λειτουργίες, σωστά;;;
   Υπάρχουνε οι Ελληνικές Παραδώσεις, τα ήθη και έθιμα, οι λατρείες και τιμές. Για την καταστροφή των Ναών των Ελλήνων, και τους λόγους που ανέφερα, συμφωνεί και το πλιάτσικο του Εβραϊκού Λόμπι-Η Ορθόδοξος Εκκλησία, που λέει: Τα «…ληφθέντα μέτρα ἔτεινον εἰς τὴν βαθμιαίαν τῶν πολυθεϊστικῶν ἰδεῶν ἐξαφάνισιν καὶ τῶν δογμάτων τοῦ νέου θρησκεύματος ἐπικράτησιν…» Ευσέβιος. *Ἐκκλησιαστικὴ Ἀλήθεια* τῆς 28 Φεβρουαρίου 1899 ἔτος ΙΘ, ΑΡΙΘ. 9

   Έτσι κάτω από την κατηγορία περί Ειδωλολατρίας κρημνίζονταν οι Ναοί των Ελλήνων, με πολλούς ανόσιους τρόπους…και ταυτοχρόνως καταδικάζονταν σε θάνατο οι Έλληνες, κατηγορούμενοι ως «ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ» διότι ΔΕΝ ήθελαν να γίνουν δούλοι των Ασιατών Εβραίων και του Εγκληματικού Μισέλληνα ιεχωβά θεού τους.

   Η καταστροφή της Αρχαίας Ολυμπίας, από την Ανθελληνική Χριστιανική Ευσυνειδησία ΜΙΣΟΥΣ!-Την Εβραϊκή Ζηλοφθονία-τήν Χριστιανική Εβραϊκή Τζιχάντ! Τήν Χριστιανική Εβραϊκή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
   Ο ΤΡΟΜΟΣ ξεφύτρωσε στην Ιουδαία, και γιγαντοποιήθηκε στο Βυζάντιο.
   Το Εβραϊκό Λόμπι-Το Πατριαρχείο και οι πράκτορές του οι κληρικοί, συνεργαζόντουσαν με την Ρωμαϊκή αυτοκρατορική Αυλή για να επιτύχουν την Ολική Καταστροφή των Ναών των Ελλήνων, και την εξάλειψη της Πατρώας Ολυμπιακής Θεογονίας, και ΟΛΩΝ των Ελληνικών Παραδόσεων, ώστε να αντικαταστήσουν αυτά με την Εβραϊκή πολυθεΐα και ειδωλολατρία, ως και με τις Εβραϊκές Παραδόσεις.

   Μου αρέσει!

   • Θεόφιλος said

    Συνέχεια:
    Μέρος 1ον. Β
    Χριστιανός ή ΈΛΛΗΝΑΣ
    Στὰ διατάγματα τοῦ, ο Ρωμαίος μπάσταρδος αυτοκράτορας Ιουστινιανός ἀπαιτεῖ τὴν ἐκτέλεση(θάνατο μετα βασανιστηρίων) αὐτῶν ποὺ ἐφαρμόζουν *…τὴν εἰδωλολατρία* (Corpus Juris Civilis)
    Στὴν νομοθεσία αυτοῦ του Μισέλληνα φανατικού χριστιανού Ἰουστινιανοῦ *Codex Iustianianus* διαβάζουμε:
    1.11.8 *Κανεὶς νὰ μὴν τολμήσει νὰ ἀποπειραθεῖ αὐτὰ ποὺ ἀπαγορεύεται στοὺς ἀνθρώπους ποὺ φυλάγονται ἀπὸ εἰδωλολατρικὲς δεισιδαιμονίες, γνωρίζοντας ὅτι διαιωνίζει πράξη, ποὺ ἀποτελεῖ δημόσιο ἔγκλημα. Θέλουμε τέτοιες πράξεις νὰ ἀποτραποῦν, ἔτσι ὥστε (ὁ ἔνοχος) (…) νὰ ἀποπεμφθεῖ ἀπὸ τὸ ἀξίωμά του καὶ νὰ μὴν χάσει μόνο τὴν περιουσία του (…) νὰ ὁδηγηθεῖ σὲ διαρκῆ ἐξορία*.

    1.11.9 *Διατάσσουμε τοὺς ἄρχοντές μας (…) νὰ ἀναζητοῦν σύμφωνα μὲ τὸ νόμο ὅλες τὶς περιπτώσεις ἀσέβειας ὑπὲρ τῆς Ἑλληνικῆς θρησκείας (…) (καὶ) ἂν συμβαίνουν, νὰ τιμωροῦνται (…) . Νὰ μὴν ἔχει κανένας τὸ δικαίωμα νὰ κληροδοτεῖ μὲ διαθήκη ἢ νὰ χαρίζει μὲ δωρεὰ κάτι σὲ πρόσωπα ἢ τόπους, ποὺ ἔχει ἐπισημανθεῖ ὅτι διαπράττει τὴν ἀσέβεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ (…). Νὰ διατηρηθοῦν (…) ἐν ἰσχὺ ὅλες οἱ τιμωρίες μὲ τὶς ὁποῖες οἱ προηγούμενοι βασιλείς εἶχαν ἀπειλήσει νὰ τιμωρήσουν τὴν Ἑλληνικὴ πλάνη.

    1.11.10 *Ἐπειδὴ ἔχουν συλληφθεῖ μερικοὶ, οἱ ὁποῖοι διακατέχονται ἀπὸ τὴν πλάνη τῶν ἀνόσιων καὶ μιαρῶν Ἑλλήνων (…) ἐκεῖνοι ποὺ ἔχουν γίνει χριστιανοὶ (…) ἂν φανοῦν νὰ ἐπιμένουν στὴν πλάνη τῶν Ἑλλήνων, θὰ ὑποβληθοῦν στὴν ἐσχάτη τῶν ποινῶν (δηλαδή, Θάνατο) θὰ παρεμποδίσουμε δὲ κάθε μάθημα ποὺ διδάσκεται ἀπὸ αὐτοὺς, ποὺ πάσχουν ἀπὸ τὴ νόσο τῶν ἀνόσιων Ἑλλήνων (…) θεσπίζουμε τοὺς ἴδιους νόμους καὶ γιὰ τοὺς ἀλιτήριους Ἕλληνες. *Codex Novellae, Constitutiones*.
    Με τέτοια μολυσμένη νουθεσία όλοι οι Ναοί των Ολυμπίων Θεών των Ελλήνων στην Ελλάδα γκρεμιστήκανε από τους φανατισμένους χριστιανούς, εις το όνομα του Εβραίου Ιησού και Ιεχωβά. Το ίδιο συνέβη στους ναούς όλων τών Ελληνικών αποικιών.

    Το 393 μ.Χ. ο Βυζαντινός εκ Ισπανίας γένος, Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α’ διέταξε το κλείσιμο όλων των Ελληνικών Ιερών.
    Το 393 μ.Χ. έγιναν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και λίγο αργότερα αυτός ο ίδιος ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α΄, με διάταγμά του απαγόρευσε οριστικά την τέλεσή τους γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θεωρούνταν παγανιστικοί.
    Επί Ρωμαίου αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β΄ του ΠΟΥΣΤΗ, επήλθε η οριστική καταστροφή του Ιερού της Ολυμπίας. (426 μ.Χ.).

    Και για να μην αυνανίζονται οι Κληρικοί με τα ζαχαρωμένα ψεύδη τους ότι τάχα οι Έλληνες υπέρμαχοι Ελευθερίας γίνανε εθελοντικά δούλοι των Ασιατών σημιτικών βάρβαρων λαών, ας παρουσιάσουμε την εθελοντική ΜΑΝΙΑΚΗ καταστροφή και βανδαλισμούς κατά των Ναών των Ελλήνων όπως τα περιγράφει το ίδιο το Εβραϊκό Ορθόδοξο Λόμπι.

    Τὸ μηνιαῖο περιοδικὸ *Ἐκκλησιαστικὴ Ἀλήθεια* τῆς 28 Φεβρουαρίου 1899 ἔτος ΙΘ, ΑΡΙΘ. 9, μὲ ἕνα ἀπὸ τὰ θέματα ποὺ ἀσχολεῖται εἶναι τὸ κείμενο: *Τὰ εἰδώλεια καὶ ἡ τύχη αὐτῶν*
    *Τὰ εἰδώλεια καὶ ἡ τύχη αὐτῶν*:
    *[Ὁ Κωνσταντῖνος ὁ Μέγας] Μὲθ΄ὅλην τὴν τοιάυτην, κὰτ΄ἐπίφασιν πὼς, ἀνεξίθρησκον πολιτείαν, ἢν μετήρχετο, πάντα τὰ ἐπὶ τῶν χρόνων αὐτοῦ ληφθέντα μέτρα ἔτεινον εἰς τὴν βαθμιαίαν τῶν πολυθεϊστικῶν ἰδεῶν ἐξαφάνισιν καὶ τῶν δογμάτων τοῦ νέου θρησκεύματος ἐπικράτησιν. Ἡ δὲ τὸ πρῶτον φαινομενικὴ ἠπιότης μετεβλήθη εἰς αὐστηρότητα ἔκδηλον ἐπὶ τέλους. Τὰ ἐν τῷ κέντρω εἰδωλικὰ ἱερὰ ἀποστερήθησαν τῶν εἰς αὐτὰ ἀφιερωμένων προσόδων, ἀφοῦ δὲ ἐπὶ τινὰ χρόνον ἀφέθησαν ὑλικῶς ἀπροστάτευτα, κατεκλείσθησαν. Πολλὰ δ΄ἐξ αὐτῶν κατελύθησαν καὶ ἐπὶ τῶν ἐρειπίων αὐτῶν οἶκοι τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ ἀνηγέρθησαν. Τὰ εἴδωλα δὲ καὶ τὰ ξόανα καὶ τὰ μορμολύκεια καὶ τὰ ἀνδρείκελα ἀντικαθιστῶν εἰκόνες χριστιανικαὶ, ὡς ἡ τοῦ Καλοῦ Ποιμένος καὶ ἡ τοῦ Δανιὴλ ἐν τῷ λάκκω λεόντων. (Καὶ οἱ δύο Ἑβραῖοι τὸ γένος)*.
    […]
    >>*Ἐν δὲ ταῖς ἐπαρχίας τῆς Ἐω ἡ ἀκίνητος τῶν εἰδωλείων περιουσία κατελήφθη ἒπ΄ ὠφελεία τῶν νέων ἱερῶν ναῶν, οὕτω δ΄ἐκεῖνα, οὐδὲ τῆς τῶν ἀρχῶν ἀντιλήψεως τυγχάνοντα καὶ τῶν μέσων της συντηρήσεως συνεπῶς ἀποστερηθέντα, ἠρημοῦντο.
    Ὡς δ΄ὁ Εὐσέβιος διηγεῖται : *ἐγυμνοῦντο…τῶν κατὰ πόλιν ναῶν τὰ προπύλαια, θυρῶν ἔρημα γινόμενα ….ἑτέρων δ΄ἡ ἐπὶ τοῖς ὀρόφοις στέγη, τῶν καλυπτήρων ἀφαιρουμένων, ἐφθείρετο ἄλλων τὰ σεμνὰ χαλκουργήματα, ἒφ΄οἶς ἡ τῶν παλαιῶν ἀπάτη μακροῖς ἐσεμνολογεῖτο χρόνοις, ἔκδηλα τοῖς πάσιν ἐν ἀγοραῖς πάσσαις τῆς Βασιλέως πόλεως πρὸ ὑτίθετο, …τὰ πλήθη τῆς πλάνης τὰ μορμολύκεια, ὕλη χρυσοῦ καὶ ἀργύρου πεπλασμένα, καὶ τοῦτα ἑκποδὼν ὤετο δεῖν ἄρασθαι, ὥσπερ τινὰ λίθων ἐγκόμματα τοῖς ἐν σκότει βαδίζουσι πρὸ τῶν ποδῶν ἐρριμένα…
    Σκοπὸς δὲ τῆς ἀπὸ τῶν εἰδωλείων ἀφαιρέσεως τῶν καλυπτήρων ἢν βεβαίως οὐχὶ ἡ ἀποκατάστασις ναῶν ὑπαίθριων, ἐὰν ἀληθῶς ὑπαίθριοι ναοὶ τὸ πάλαι, ὡς πολλοὶ φρονούσιν, ὑπῆρχον. Ἀφηροῦντο οἱ καλυπτῆρες ἐπὶ φθορὰ τῆς οἰκοδομῆς…

    …Ἐπὶ ἐν τῷ χρόνω τῷ μετὰ ταῦτα τὴν ἀρχὴν ἀναλαβόντων ἔτι αὐστηροτέρα κατὰ τῶν ἐθνικῶν (Ἑλλήνων ποὺ ἀρνοῦντο νὰ προσηλυτισθοῦν στὸν χριστιανισμὸ) ἐλήφθησαν μέτρα.

    Εδώ βλέπουμε στην Αρχαία Ολυμπία, την καταστροφή των αμίμητων αρχαίων Ελληνικών γλυπτών, αυτά τα απαράμιλλα έργα τέχνης, διαμελισμένα, ἀποκεφαλισμένα, ἀκρωτηριασμένα από το ΜΕΝΟΣ και ΜΙΣΟΣ των ΙουδαιοΧριστιανών πρός κάθε τι το Ελληνικό.
    Συνεχίζει ο ύπουλος αλλά και πτωχός τω πνεύματι Ευσέβιος, και καταγράφει το καταδικαστικό για την Ορθοδοξία, ότι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνέχιζαν, παρά τα δρακόντεια μέτρα εναντίων τους, να πηγαίνουν στους Ναούς τους και να τιμούνε τους Ολύμπιους Θεούς τους, περιγράφοντας την ως: «σθεναρᾶν τῶν πολυθεϊστῶν τὴν ἀντίπραξιν…»

    Καὶ πάλιν ὅμως, μὲθ΄ὅλον τὸ δρακόντειον τῶν προκηρυχθέντων τούτων μέτρων, οἱ εἰδωλικοὶ ναοὶ ἀφίεντο ἀπαραβίαστοι ἐν πολλαῖς τῆς Ἑσπερίας ἴδια χώραις. Ἐνίοτε ἐκλείοντο πρὸς καιρὸν , ἂλλ΄αὔθις εἰς τὴν λατρείαν τοῦ πολυθεϊσμοῦ παρεδίδοντο….

    …Κατὰ τὸ 356 ἔτος ὁ Κωνστάντιος (Κωνστάντιος ὁ Β΄κατὰ τὴν ἡγεμονία τοῦ ὁποίου ἱδρύθηκε τὸ*Σφαγεῖο καὶ τὰ βασανιστήρια τῆς Σκυθόπολης*) ἠβουλήθη νὰ θέση τέρμα εἰς τὴν τοιαύτην κατάστασιν, προσταξας ἁπαξαπάντων τῶν εἰδωλείων τὸ κλείσιμον

    καὶ διὰ τῆς ἐσχάτης τῶν ποινῶν (θάνατος διὰ βασανιστηρίων) τοὺς παραβάτας ἀπειλήσας…

    …Οἱ μετὰ τὸν Ἰουλιανὸν ἄρξαντες Ἰοβιανὸς καὶ Οὐαλευτιανὸς καὶ Οὐάλης (αὐτοκράτορες) ἀνέτρεψαν τὰ ὓπ΄ἐκείνου ὑπὲρ τοῦ πολυθεϊσμοῦ καὶ τῶν ξοάνων τεθεσπισμένα.
    Ἀλλὰ πάλιν ἐπὶ Θεοδοσίου Ἃ΄ἐθνικὰ ἱερὰ ὑφίσταντο καὶ ἡ τῶν εἰδώλων λατρεία δημοσία ἐτελεῖτο. Ὁ Θεοδόσιος διὰ μετρημένης πολιτικῆς, κὰτ΄ἀρχὰς τῶν εἰδωλείων τὴν ἐξαφάνισιν ὑποθάλπων,

    Δίδυμα.

    προεκήρυξε ἐπὶ τέλους θέσπισμα ἐπιτάσσον τὴν ὁριστικὴν αὐτῶν (ἐθνικὰ ἱερὰ) κατάλυσιν. Ἡ μὲτ΄ἄκρου ζήλου τὴν φορὰν ταύτην ἐκτέλεσις τοῦ θεσπίσματος τούτου προκάλεσε σθεναρᾶν τῶν πολυθεϊστῶν τὴν ἀντίπραξιν, ἤτις ἐπὶ ὀκτὼ ἔτη ἀνέστειλε τὴν κὰτ΄αὐτῶν ὁρμὴν. (Οἱ Ἕλληνες λοιπὸν δὲν ἤθελαν νὰ ἀσπασθοῦν τὴν ἐβραιογενὴ θρησκεία – τὸν χριστιανισμὸ – οὔτε θεληματικὰ ἀπέρριψαν τὴν Πατρώα ἐθνική τους θρησκεία)…

    …Κατὰ τὸ 399 ἐπετάχθη αὔθις ἡ κατάλυσις

    Ερείπια του ναού του ΘΕΟΥ ΑΡΕΩΣ Αλικαρνασσός. Τα ερείπια του ναού αυτού έχουν ολοκληρωτικά εξαφανιστεί.

    τῶν εἰδωλικῶν ἱερῶν τῶν ἐν ταῖς κωμοπόλεσι καὶ τῶν ἐν διαφόροις ἄλλοις τόποις, οἱ πόλεσιν ἐγειτνίαζαν. Τότε δὲ *ΤΑ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΤΤΗΣ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΚΑΤΕΛΥΘΗΣΑΝ ΤΕΜΕΝΗ* ὡς ὁ Θεοδώρητος ἱστορεῖ. Τὰ εἰδωλικὰ ἱερά της φοινίκης,

    Συρία
    τῆς χώρας τῶν Ἀπαμέων, τῆς Πέτρας καὶ τῆς Ἡλιουπόλεως κατελύθησαν ὠσαύτως μὲτ΄οὐ πολὺ,

    Ναός της ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ στις Σάρδεις
    Clarkson Stanfield Καλλιτέχνης Κλάρκσον Στάνφηλντ. Υδατογραφία.1834-35

    τῶν ἱερέων καὶ τῶν ἐπισκόπων εἰς τὴν κατάλυσιν συντρεχόντων* (Ἡ ἀρχαία Ἑλληνικὴ θρησκεία κατελύθηκε καταδιώχθηκε διὰ πολλῶν διαταγμάτων καὶ μὲ τὴν ἐξ΄ἄκρου ζήλου φανατικότητα τῶν χριστιανῶν ἱερέων καὶ ἐπισκόπων της ἐβραιογενοὺς χριστιανικῆς θρησκείας.)…
    …Ἐπὶ δὲ Θεοδοσίου τοῦ Β΄, ἐν ἔτη 435, νέον προεκηρύχθη θέσπισμα ἐπιτακτικῶς πλέον ὁρίζον τῶν ὑπολειπομένων εἰδωλείων τὴν κατάλυσιν.

    Δίδυμα

    Τὸ πρόσταγμα τοῦτο ἐξετελέσθη μὲτ΄ἄκρας αὐστηρότητας, οὐ ἕνεκεν οἱ εἰς τὰ δόγματα αὐτῶν ἐμμένοντες ἐθνικοὶ ἠναγκάσθησαν νὰ τελῶσι ἐν κρυπτῶ*Κρυφὰ Σχολειά* τὰς ἱεροπραξίας αὐτῶν*.
    (Οἱ συνεχεῖς διωγμοὶ κατὰ τῶν ἐθνικῶν ἀπὸ αὐτοκράτορα σὲ αὐτοκράτορα, ἠνάγγασαν τοὺς Ἕλληνες νὰ τελοῦν τὶς ἱεροπραξίες ἐν κρυπτῶ καὶ νὰ διδάσκουν τὰς παίδας αὐτῶν ἐν κρυπτῶ. Ἔτσι ἀρχίζουν τὰ *Κρυφὰ Σχολειά*, τὰ μόνα ποὺ ποτὲ ὑπῆρξαν στὴν Ἑλλάδα καὶ οὐδέποτε κατὰ τὴν Τουρκοκρατία)….

    …Ἡ τῶν εἰδωλικῶν ἱερῶν κατάλυσις ἢν ἀναμφιλέκτως πράξις βίαια, δὶ ἢς ὁ χριστιανισμὸς ἐπρόκειτο ν΄ἀντικαταστήση τοῦ πολυθεϊσμοῦ τὰ δόγματα, οὒχ ἧττον δ΄ἐπιζήμιος καὶ τὴ τέχνη ἀπόβη,

    Πέργαμος
    διότι ἐξηφανίσθησαν οὔτων

    Η Βιβλιοθήκη στην Έφεσο κτισμένη από τόν Τιβέριο Ιούλιο Κέλσο Πολεμαιανό-100% (γενεαλογικά) ΕΛΛΗΝΑΣ αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (45-120 μέσω χάους(μ.χ)) πρίν το σχίσμα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας το (285 μ.χ) και την δημιουργία της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, γνωστή με το ψευδώνυμο Βυζάντιο, με πρώτο της αυτοκράτορα τον Διοκλητιανό(γεννηθείς στην Ιλλυρία), και δεύτερο αυτοκράτορα της, τον Ανθέλληνα από μπάσταρδο-γενιά Μέγα Κωνσταντίνο(με σκούφια εν μέρη από την Ιλλυρία), 306-337(μ.χ)
    πολλὰ ἀρχιτεκτονικὰ ἀριστουργήματα, ἄτινα θὰ περισώζοντο ἴσως μέχρις ἠμῶν…

    …Πᾶσαι δ΄αἳ ἀνακαλύψεις (κρυφῶν ἀρχαίων – ἐθνικῶν – ναῶν) ἐγένοντο ὡς ἐπὶ τὸ πολὺ ὑπὸ πρακτόρων (χριστιανῶν) ἀνὰ τὰς διαφόρους χώρας ἐπίτηδες ἐκπεμφθέντων, οἶς πᾶν σκοτεινὸν ἀνδρον καὶ πᾶς ἀπόρρητος μυχὸς βατὸς ἢν*Κρυφὰ Σχολειά*,. Οἱ διὰ μυστικῶν ὁδηγιῶν ἐφωδιασμένοι πράκτορες ἐκεῖνοι, ἄβατα τὲ καὶ ἄδυτα ἱερῶν τὲ τὰ ἐνδοτάτω*Κρυφὰ Σχολειά*, καταπατοῦντες κατέλυαν τὰ εἰδώλεια, τοῦ λαοῦ καὶ τῶν ἱερέων καὶ τῶν ἐπισκόπων συνεργούντων, καὶ παρελάμβανον τοὺς εἰς φῶς ἀγομένους θησαυροὺς, οὖς ἀπεκόμιζον μετὰ τῶν ἐκ΄χρυσοῦ καὶ ἀργύρου ξοάνων καὶ ἀνδρεικέλων καὶ μορμολυκείων καὶ μὲθ΄ἑτέρων ἐκ΄πολυτίμων μετάλλων ἐξειργασμένων σκευῶν.
    (ὁ ὄχλος – ὁδηγημένος ἀπὸ ἱερεῖς καὶ ἐπισκόπους συντέλεσαν στὴν ἀφάνιση τῶν ἐθνικῶν, της ἐθνικῆς θρησκείας καὶ στὴν καταστροφὴ τοῦ Ἑλληνικοῦ Πολιτισμοῦ).
    *Οὐ μὴν ἀλλὰ καὶ λόγοι πρὸς σωφροσύνης ἐπιβολὴν καὶ ἠθικῶν ἀρχῶν ἐπικράτησιν σχετιζόμενοι συνετέλουν, φαίνεται εἰς τὴν κατάλυση εἰδωλίων τινῶν, ὡς τὸ αἰσχρῶ δαιμόνι Ἀφροδίτης καθιερωμένον καὶ *τριόδον τὲ καὶ λεωφόρων ἐκτὸς, ἐν ἀκρωρείας μέρει τοῦ Λιβάνου, ἐν Ἀφάκοις ἱδρυμένον* κατὰ τὸν Εὐσέβειον. Ἒφ΄ὢ καὶ αὔτης (Ἀφροδίτης) ἀφιερώμασιν ἐκ βάθρω τὸ πᾶν ἠφανίσθη…

    …Ὁποῖαι δ΄ἤσαν αἳ εἰς τοὺς εἰδωλικοὺς ναοὺς ἐπενεχθεῖσαι μεταλλαγαί; Τοῦτο θέλομεν ἐννοήσει, ἐὰν ἐξετάσωμεν τὰς εἰς τὸν ναὸν τῆς Παρθένου Ἀθηνᾶς (Τὴ Ὑπερμάχω Στρατηγῶ) γενομένας τοιαύτας. Ὁ περιλάλητος οὗτος ναὸς,

    Ακρόπολις Αθηνών. Παρθενώνας ΝΑΟΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ!
    ὁ Παρθενὼν, ἐλειτούργει κατὰ τὰς ἀρχὰς ἔτι τοῦ στ΄αἰῶνος ὡς πολυθεϊστικὸς ναὸς, συνήρχοντο δ΄εἰς αὐτὸν ἀκωλύτως οἱ πολυθεϊσται καὶ οἱ τῶν ξοάνων θεραπευταὶ. Εν ἔτι 529 Ἰουστινιανὸς ὁ Ἃ΄ἐξέδωκε θέσπισμα ἐπιτάσσον τὸ κλείσιμον αὐτοῦ (του ναοῦ Παρθενῶνος) καὶ τὴν εἰς τὴν Νέαν Ρώμην μεταγωγὴν τοῦ ἐν αὐτῶ ἀγάλματος τῆς Παρθένου Ἀθηνᾶς (ὅπου καὶ κατεστράφει ὁλοσχερῶς)…

    …Εὐνόητον ὅμως, ὅτι ἐξ΄ἄλλων τῶν εἰδωλικῶν ναῶν, οἵτινες εἰς ναοὺς χριστιανῶν μετετράπηθαν https://followinghadrianphotographycom.files.wordpress.com/2016/05/20488414912_c53bd8afe2_b.jpg

    Ο Ναός του ΎΨΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΣ Λαβρανδεύς. Καρία. 4ος αιώνας πρό Χάους(π.χ)

    …ἄλλοι δὲ κατηρειπώθησαν https://travelatelier.com/wp-content/uploads/2017/04/the-temple-zeus-sanctuary-labraunda.jpg

    Ο Ναός του ΎΨΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΣ Λαβρανδεύς Καρία. 4ος αιώνας πρό Χάους(π.χ)
    τοὺς ἔκαμαν οἱ χριστιανοὶ ἐρείπια καὶ ἄλλοι τέλειον ἐξηφανίσθησαν.
    (Ἰδοὺ λοιπὸν τὸ μένος τῶν φανατικῶν χριστιανῶν).
    *Τοιαύτην ἐν ὀλίγης ὑπῆρξεν ἡ τῶν εἰδωλείων τύχη*
    (Τραγικὴ καὶ βίαιη)!

    Και υπενθυμίζω:
    Η Χριστιανική Αγάπη δεν έχει Απολύτως τίποτε να κάνει με ΑΓΑΠΗ.
    Η Χριστιανική αγάπη αναφέρεται αποκλειστικά στην διαταγή προσκυνήσεως και λατρείας στον ΤΥΡΑΝΝΟ Εβραίο Ψευδό-θεό Ιεχωβά και τον ΤΥΡΑΝΝΟ Εβραίο ψευδό-υιό, ΛΑΤΡΕΙΑ ΔΟΥΛΙΚΗ, βασισμένη στην τρομοκρατία, και απολύτως άσχετη με την έννοια, ευσπλαχνία, σεβασμό, εμπάθεια, μεγαλοκαρδία, γενναιοδωρία, και όλες οι αρετές που εκφράζουν την Αγάπη.
    Ο καλλίτερος τρόπος να εννοηθεί ότι η Χριστιανική Αγάπη είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΙΣΟΣ κατά ΠΑΝΤΩΝ, βρίσκεται στα ίδια λόγια του Μισέλληνα Εβραίου Ιησού ως τον πλάσανε και τον παρουσιάζουνε οι Εβραίοι Αιρετικοί του Βαάλ ομοϊδεάτες του, και ο Ορθόδοξος Εβραϊκός Κλήρος που κατέχει την Ελλάδα:

    Λέει ο Ιησούς: *Ἐὰν κάποιος ἔρχεται πρὸς τὰ μένα καὶ δὲν μισεῖ τὸν πατέρα του, καὶ τὴν μητέρα του, καὶ τὴν γυναίκα του, καὶ τὰ παιδιὰ, καὶ τοὺς ἀδελφοὺς, καὶ τὶς ἀδελφὲς, ἀκόμα καὶ τὴν ψυχή του, δὲν γίνεται νὰ εἶναι μαθητής μου(δηλαδή Χριστιανός)» . (Κατὰ Λουκᾶν, ἲδ΄26).

    Λέει ο Ιησούς: «Μὴν νομίζετε ὅτι ἦλθα νὰ βάλω εἰρήνη στὴ Γῆ. Δὲν ἦλθα νὰ βάλω εἰρήνη ἀλλὰ μάχαιρα». (Ματθαῖος, ἰ΄34 – 38).»
    Λέει ο Ιησούς: «…Ὅποιος δὲν ἔχει, ἂς πουλήσει τὸ πανωφόρι του καὶ ἂς ἀγοράσει μαχαίρι». (Κατὰ Λουκᾶν, κβ΄36 – 37),

    Λέει ο Ιησούς: «Φωτιὰ ἦρθα νὰ βάλω πάνω στὴν Γῆ καὶ πόσο θὰ ἤθελα νὰ εἶχε ἤδη ἀνάψει». («Κατὰ Λουκᾶν» ἲβ΄49 -50)

    Λέει ο Ιησούς: «Ὅσο γιὰ τοὺς ἐχθρούς μου, αὐτοὺς ποὺ δὲν μὲ θέλησαν γιὰ βασιλιὰ τοὺς, φέρτε τοὺς ἐδῶ καὶ κατασφάξτε τοὺς μπροστά μου». («Κατὰ Λουκᾶν», ἲθ΄27).
    «Καὶ εἶπεν ὁ Ἰησοῦς, ἐκ΄τούτου θέλετε γνωρίσει ὅτι ὁ θεὸς ὁ ζῶν εἶναι ἐν τῷ μέσω ὑμῶν καὶ ὅτι κατὰ κράτος θέλει ἐξολοθρεύσει…» (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ ἃ΄18).

    *Κι ἂν ἀκόμη φονεύση κάποιος κατὰ τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, ὁ φόνος αὐτὸς εἶναι ἀπὸ κάθε φιλανθρωπία καλύτερος ἐνῶ ἂν κάποιος ἀπὸ λύπη δείξη εὐσπλαχνία καὶ φιλανθρωπία παρὰ τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ , θὰ μποροῦσε ἡ φειδὼ αὐτὴ νὰ ἀποβῆ πιὸ μιαρὴ ἀπὸ ὁποιοδήποτε φόνο*. Χρυσόστομος περί ΦΟΝΟΥ: εἰς *Ἃ΄Λόγον κατὰ Ἰουδαίων*

    Μου αρέσει!

   • Μμμ said

    O Αγνωστικιστης και o Θεόφιλος γλεντάνε με άλλους αρχαιολάτρες.

    Μου αρέσει!

   • Θεόφιλος said

    …Εὐνόητον ὅμως, ὅτι ἐξ΄ἄλλων τῶν εἰδωλικῶν ναῶν, οἵτινες εἰς ναοὺς χριστιανῶν μετετράπηθαν

    Ο Ναός του ΎΨΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΣ Λαβρανδεύς. Καρία. 4ος αιώνας πρό Χάους(π.χ)
    …ἄλλοι δὲ κατηρειπώθησαν

    Άλλη άποψη της ολοσχερούς καταστροφής.
    Ο Ναός του ΎΨΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΣ Λαβρανδεύς Καρία. 4ος αιώνας πρό Χάους(π.χ)
    τοὺς ἔκαμαν οἱ χριστιανοὶ ἐρείπια καὶ ἄλλοι τέλειον ἐξηφανίσθησαν.
    (Ἰδοὺ λοιπὸν τὸ μένος τῶν φανατικῶν χριστιανῶν).
    *Τοιαύτην ἐν ὀλίγης ὑπῆρξεν ἡ τῶν εἰδωλείων τύχη*
    (Τραγικὴ καὶ βίαιη)!

    Μου αρέσει!

   • Νεροβούβαλος said

    Τώρα σοβαρά και δίχως διάθεση για trolling όπως τις προάλλες!!Είναι δυνατόν ένας συνειδητοποιημένος Έλληνας να δεχόταν για ιερά του κείμενα τις απόψεις του Ιωάννη του Χρυσόστομου που με τόση λύσσα και μίσος καταφέρεται εναντίον ΟΛΩΝ των Ελλήνων και του ελληνικού πνεύματος ;;;Τόσο απλά θα δεχόταν για θρησκεία του την Χριστιανική που τον αποκαλεί ακόμη και κυνάριο επειδή τον γέννησε Ελληνίδα μάνα;;

    Προς το ελληνικό κράτος !!!
    Αν ο λαός μας θέλετε να λέγεται ελληνικός , γιατί ορίστηκαν ως προστάτες των ελληνικών οι τρεις ιεράρχες που βλασφημούν άγρια τους αρχαίους Έλληνες που συνέβαλαν στην ανέλιξη της ανθρωπότητας;;
    Αφού η χριστιανική και κάργα ανθελληνική είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους τότε δεν είναι πιό συνετό να αλλαχθεί και επισήμως η ονομασία της πατρίδος μας;;Ήδη ορθώς το έχει προτείνει η Ελένη Γλυκαντζή Αρβελέρ.

    Θέλουμε και τα ελγίνεια μάρμαρα πίσω και από πάνω!!Μα αν όμως η εκκλησία τα χρησιμοποιήσει για το ……τάμα του έθνους;;;Καλύτερα να παραμείνουν στην Μεγάλη Βρετανία είναι πιό ασφαλή εκεί…

    Μου αρέσει!

 2. θηριοδαμαστής said

  Αγνωστικιστης και Θεόφιλος σε γλέντι με άλλους αρχαιολάτρες.

  Μου αρέσει!

 3. Νεροβούβαλος said

  Φαντάζομαι και να ήξεραν οι τρεις μισέλληνες ιεράρχες ότι κάτι εκατονταετίες έπειτα θα τους αναγόρευαν ακόμη και σε προστάτες των ελληνικών γραμμάτων….Φλύκταινες θα έβγαζαν…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: