olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Tο ταχίνι στη διατροφή μας

Posted by IGOR στο Μαρτίου 5, 2018


Το ταχίνι προέρχεται από τους αλεσμένους σπόρους του σουσαμιού, μοιάζει με το φυστικοβούτυρο και έχει παχύρευστη υφή.

Αν και μία μόλις κουταλιά ταχινιού περιέχει περίπου 90 θερμίδες και 8 γρ. λίπους, η κατανάλωσή του με μέτρο, συνιστάται στην απώλεια βάρους και στην ισορροπημένη διατροφή κυρίως για τα άτομα που αθλούνται.

Το ταχίνι μπορεί πολύ εύκολα να χωνευτεί από το στομάχι, ακόμα και από άτομα που πάσχουν από δυσανεξία. Ο οργανισμός το καίει μισή μόλις ώρα μετά την κατανάλωση και το μετατρέπει σε ενέργεια, βιταμίνες και μέταλλα, απαραίτητα για τον οργανισμό.

Το ταχίνι είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Ε, Α, καθώς και σύμπλεγμα βιταμινών Β1,Β2,Β3,Β5.Β6, βιοτίνης και χολίνης. Επίσης, αποτελείται κατά 20% από πρωτεΐνη, κάνοντας το υψηλότερη πρωτεϊνική πηγή από το γάλα, τα φασόλια και τα αμύγδαλα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες μεθειονίνης, ενός απαραίτητου αμινοξέως και λεκιθίνης, η οποία μειώνει τα επίπεδα λίπους στα αίμα και προστατεύει από τις εξωτερικές τοξίνες του περιβάλλοντος, όπως η νικοτίνη.

Τέλος, είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο και θεωρείται μία από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου.

[govastileto.gr]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: