Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα θα χρηματοδοτείται από τις αγορές αν διατηρήσει την πορεία της»


Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM φέτος τον Αύγουστο που λήγει το πρόγραμμα, αν συνεχίσει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση διατηρήσει την πορεία της, θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτείται κανονικά με τις δικές της δυνάμεις από την αγορά», δήλωσε. «Η Ελλάδα έχει λάβει ήδη μέτρα στην κατεύθυνση αυτή. ‘Αντλησε 3 δισ. ευρώ με την έκδοση 7ετούς ομολόγου, η οποία υπερκαλύφθηκε, πριν από μόλις τρεις εβδομάδες», πρόσθεσε ο Ρέγκλινγκ.

Η Ελλάδα, υπογράμμισε, κάνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες δεσμεύθηκε το 2015, στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος του ESM, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των Ελλήνων δεν αναγνωρίζονται αρκετά στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα και ότι οι υπουργοί Οικονομικών έχουν αναφερθεί σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της στο τέλος του προγράμματος, αν χρειασθεί. «Αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει περαιτέρω επιμηκύνσεις των περιόδων αποπληρωμής των δανείων του EFSF (σ.σ.: του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προδρόμου του ESM) ή τη μεταφορά κερδών που είχαν οι κεντρικές τράπεζες από την αγορά ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά».

4 σκέψεις σχετικά με το “Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα θα χρηματοδοτείται από τις αγορές αν διατηρήσει την πορεία της»”

  1. Hellas Opinion final irreversib – velos | ello
    For Hellas Opinion says: final and irreversible… 5 parties in the next *House, 1> ND 24%, 2> Golden Dawn at 16%, 3> DISI (PASOK-POTAMI) 6%, 4> KKE 5%, 5> SYRIZA 4% *** and space for 6th, from the (break) of the ND, and a 7th political party of Zoi Kostantopoulou to have place !!! *** the coming break of ND brings ND of to 7%, and the New Political party resulting from the split to 30%… and together with the Golden Dawn of Helleni…
    ello.co
    https://ello.co/velos/post/lrp8a6ovail4uh8l59ygvw

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s