Τιμητική Διάκριση για το Μουσείο Αρχιμήδη


Σπουδαία διάκριση για το Μουσείο Αρχιμήδη στην αρχαία Ολυμπία, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο λίστα των 10 «καλύτερα κρυμμένων» Μουσείων της Ευρώπης από τη FlightNetwork, έναν από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οδηγούς του Καναδά.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το Μουσείο μεταξύ δέκα πρωτότυπων Μουσείων από τη Νορβηγία, τη Ρωσία, τη Λιθουανία, τη Πορτογαλία και την Ολλανδία. Μία πρόταση για εξερεύνηση σε όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να θαυμάσουν την εξαιρετική και άγνωστη αρχαία ελληνική τεχνολογία του 3ου αι. π.Χ.

Το μουσείο Αρχιμήδη αποτελεί ένα μοναδικό θεματικό μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στον ελλαδικό χώρο αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας αλλά και στην ευρύτερη αρχαιoελληνική τεχνολογία της εποχής του.

Ο Αρχιμήδης υπήρξε μοναδική και κορυφαία ιδιοφυία στον πνευματικό κόσμο όλων των εποχών, κληροδότησε στον παγκόσμιο πολιτισμό σπουδαίες πραγματείες στα πεδία όλων των αρχαίων επιστημών και το σημαντικότερο αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της σύγχρονης επιστήμης.

https://archimedesmuseum.gr/el

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s