olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΑΠΑΤΗ ότι μείωσαν τις τιμές των φαρμάκων! ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ των Νταβατζήδων!

Posted by netakias.com on Φεβρουάριος 12, 2018

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ PSI ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΙ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΑ!

ΜΕΙΩΝΑΝ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ NOVARTIS ELLAS ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

netakias

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Σκοπός αυτής της ανάρτησης δεν είναι να βρει ενόχους ή όχι για το σκάνδαλο Novartis, έχει αναλάβει η δικαιοσύνη και αυτή είναι υποχρεωμένη να αποδείξει ή όχι τα εγκλήματα. Στον δυτικό κόσμο ισχύει η αθωότητα μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου στα δικαστήρια

Ομως στον πόλεμο της πολιτικής προπαγάνδας, τα πρώτα θύματα, είναι αλήθεια και η λογική.

Επιχειρήματα, του τύπου «αφού δεν έχω κάνει ανακαίνιση στο σπίτι μου, άρα δεν χρηματίστηκα» είναι αφελή, μιας και από μια προκλητική αγορά σπιτιού έπιασαν τον Ακη, ενώ αν κάποιος ήθελε να κρυφτεί θα μπορούσε να κυκλοφορεί ανάμεσα μας και να μην είχε ούτε αμάξι, και να κυκλοφορεί με ΤΑΞΙ.

Αλλά και ανακαίνιση να είχε κάνει, δεν σημαίνει ότι πήρε χρήματα, όλος ο κόσμος μπορεί να κάνει ανακαίνιση.

Οπως και το επιχείρημα «ανοίξτε τους επώνυμους λογαριασμούς μου» είναι εξίσου αφελές, καθώς κανείς δεν θα έβαζε κρυφό χρήμα σε επώνυμο λογαριασμό που ελέγχεται από την βουλή, αλλά θα τα πήγαινε για παράδειγμα σε offshore μέσω εκπροσώπου δικηγόρου, όπως γνωστού δικηγόρου ή και 10 από δαύτους.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά τα τηλεοπτικά επιχειρήματα που είναι σαθρά, αλλά κι αυτά που έχουν να κάνουν με τους αριθμούς και τον κυκεώνα με τις τιμές των φαρμάκων

Λένε λοιπόν, ότι μετά το 2010 έριξαν τις τιμές των φαρμάκων.

 1. Οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν, αναγκαστικά,

α) γιατί ήμασταν από τις ακριβότερες χώρες παγκοσμίως, που ακόμη κι η Τρόικα «έπεσε από τα σύννεφα» 2000-2010: Είχαμε εκτίναξη φαρμακευτικής δαπάνης από 1,4% στο 2,1% του ΑΕΠ. 2000-2015: Πληρώθηκαν 68 δις για φάρμακα. Αν το διάστημα αυτό η Ελλάδα δαπανούσε για φάρμακα όσα ο μέσος όρος των χωρών της ΕΕ, θα είχαν ξοδευτεί 33 δισ (!) λιγότερα.

β) γιατί μετά το PSI τα Ταμεία κατέρρευσαν και απλά δεν υπήρχαν λεφτά για να πληρώσουμε οποιονδήποτε κι όχι μόνον την Novartis

 1. Η φαρμακευτική δαπάνη όμως δεν μειώθηκε τόσο πολύ από την μικρή μείωση των φαρμάκων, που σε μερικές περιπτώσεις ήταν μερικά σέντ.

α) Για παράδειγμα το Υπ.Υγείας αύξησε την τιμή του δημοφιλούς Tamiflu από 12,94€ σε 13,05€ και την κράτησε εκεί μέχρι να φύγει. Σήμερα είναι στα 12,73€, ενω το LESCOL XL  δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο πλήρωνε στην Novartis 33 ευρώ και το ίδιο φάρμακο σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει 5,80 ευρώ.  Η φαρμακευτική δαπάνη όμως μειώθηκε περισσότερο

β) από την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, όπως και την αφαίρεση φαρμάκων από τις λίστες που πλήρωναν τα Ταμεία, με αποτέλεσμα να την πληρώσει πάλι ο λαός που χρειαζόταν το φάρμακο. Με αυτούς του νόμους, οι Σαμαροβενιζέλοι μας κουνάνε χαρτιά ότι μείωσαν τις Τιμές των Φαρμάκων κι άρα τις δαπάνες του δημοσίου, ενώ στην πραγματικότητα μετέφεραν τα κέρδη στην τσέπη μας. Παραδειγμα:  Σε φάρμακο 50 € η συμμετοχή μας ήταν (π.χ. 20%) 10 €. Ο πονηρός Σαμαροβενιζέλος έδωσε στο φάρμακο δυο τιμές. Δημοσίου π.χ. 30 € και φαρμακείου 50 €. Έτσι ο ασθενής πλήρωνε συμμετοχή (20% στα 30 €) 6 € και την διαφορά της Δημόσιας τιμής και φαρμακείου 20 €. Σύνολο 26 €.  Ετσι και στα χαρτιά φαίνεται ότι μειώθηκε η Τίμη και η εταιρία δεν έχανε ούτε ευρώ. Τόσο απλά

γ) από την βίαιη εισαγωγή* των γενοσήμων που τόσο διαφήμιζε η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων. Τα οποία όμως γενόσημα, είναι ναι μεν πιο φθηνά, αλλά είναι επίσης κερδοφόρα για τις φαρμακοβιομηχανίες, ακόμη και για την Novartis που μπορεί να μείωσε τα κέρδη της, από την μια τσέπη, αλλά αύξησε τα κέρδη της θυγατρικής της Sandoz generics

δ) με τα γενόσημα έκαναν άλλη απάτη. Ναι μεν τα γενόσημα είναι πιο φθηνά, αλλά όριζαν αυτοί ποια γενόσημα και όχι, όπως θα έπρεπε, οι γιατροί. Διότι μόνον ο ιατρός μπορεί να έχει την γνώση πιο φάρμακο ταιριάζει σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο και περίπτωση. Ομως έφερα βιαίως συγκεκριμένες εταιρίες, όπως την θυγατρικές, ακόμη και επικίνδυνα πακιστανικά γενόσημα που δεν πληρούν κανένα περιορισμό ασφάλειας για την υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ «Φουσκώναμε τις τιμές, για να καλύψουμε τις μίζες» #Novartis #Siemens #Ferrostaal

7 Σχόλια to “ΑΠΑΤΗ ότι μείωσαν τις τιμές των φαρμάκων! ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ των Νταβατζήδων!”

 1. MANOUSOS said

  Στα τέσσερα τώρα και στους αμερικάνους
  Δεν πέρασε η προπαγάνδα τους για άλλη μια τίμια λύση στο μακεδονικό.
  Όπως οι τίμιες διαπραγματεύσεις των μνημονίων…
  Μανώλη φαντάζομαι τι ντροπή θα νιώθεις.
  Ερμμαφροδιτοαριστερά Μανώλη.
  Έχουν διαφορά αυτοί από τους
  κουκουλοφόρους της κατοχής??

  https://katohika.gr/wp-content/uploads/2017/01/unnamed-1.png

 2. Reblogged στις penelopap.

 3. ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΙΝΑΤΣΑ said

  ΌΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΤΟ ΧΑΥΤΕΙΣ… ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ; Εκεί να σας πιουν το αίμα οι κοκακηδες μαρινάκηδες… ΧΡΗΣΙΜΕ ΗΛΙΘΙΕ….

 4. Πειραιώς 62, Μοσχάτο 183 46 said

  Ρε μαλάκα, δεν είπαμε μην καρφώνεσαι;

  Τι κάνεις copy/paste τα πάντα και φαίνεται ότι είναι από τα Παραπολιτικά, την εφημερίδα του Μαρινάκη;

  Καλά ρε περιμένεις να σε πλερώσουμε κιόλας;

 5. pit180969 said

  Μα μειώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων.
  Οι τιμές στο χώρο της υγείας μειώθηκαν και επειδή μας ανάγκασε η ΕΕ να αγοράζουμε γενόσημα φάρμακα.
  Μήπως όμως (και αυτό είναι το σημαντικό) η Novartis τώρα πουλάει πιο φτηνά στη χώρα μας τα εμπορεύματά της;

  Δηλαδή η ελβετική αυτή εταιρία πουλούσε πιο ακριβά τα προϊόντα της στην Ελλάδα επειδή ταυτόχρονα έπαιρναν μίζες οι πρωθυπουργοί και βεβαίως πολλοί υπουργοί, βουλευτές, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ κλπ…
  Τώρα …δεν;

  Και κάτι που πλέον όλοι ξέρουν είναι ότι όλα τα προϊόντα εκ Γερμανίας τα αγοράζει η Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι άλλες «πολιτισμένες» χώρες.
  Δεν είναι η κακιά μου …φαντασία, τα τιμολόγια αγοράς το λένε. Και η πώληση γίνεται πάντα από Γερμανία, τα μεταφορικά έξοδα τα πληρώνει μόνος του ο εισαγωγέας.
  Το οποίο μάλιστα μπορεί να το ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει τα τιμολόγια, εάν δει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ελλάδας.
  Μήπως αυτό το 25% το επιστρέφει ο Γερμανός κατασκευαστής σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία;
  Και αυτό συνεχίζεται τώρα στην Ελλάδα, εν ώρα κρίσης, ο Έλληνας πεθαίνει της πείνας, ξενιτεύεται για να ζήσει, αυτοκτονεί γιατί δεν έχει να ταίσει τα παιδιά του και όμως ο Έλληνας εισαγωγέας «αγοράζει» 25% πιο ακριβά.
  Δηλαδή όλοι οι Γερμανοί πουλάνε όλα τα γερμανικά προϊόντα κατά 25% πιο ακριβά στην Ελλάδα από ότι στη Γαλλία, στην Αγγλία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία.
  Και είχε μια λογική κάποτε όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει. Είχε λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση των γερμανικών προϊόντων. Όχι όμως τώρα. Τώρα μετατοπίστηκε σχεδόν ολόκληρο το 25% από τους εισαγωγείς προς τους πολιτικούς και παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.
  Αφού ο Χριστοφοράκος δήλωσε ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης, ότι η Siemens Ελλάδος «χρηματοδοτούσε» με το 25% του τζίρου της όλα τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα!
  Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όχι μόνο την εκάστοτε κυβέρνηση. Και τα χρήματα τα κατέθετε η Siemens σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.
  Τον οποίο Χριστοφοράκο τώρα κανείς δε τον ψάχνει, για να τα καταθέσει αυτά και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ούτε καν ο …αδιάβλητος Τσίπρας δεν έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης. Και όχι για άλλο λόγο, θα έπρεπε να τον διώκει αφού οι μίζες είναι παράνομες και τιμωρούνται με πολυετή φυλάκιση.
  Εφόσον μάλιστα πρόκειται για δημόσια παραδοχή του Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη.
  Γιατί άραγε;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: