olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

H σούπα του Ιπποκράτη – Ενα φυσικό φάρμακο για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Posted by kalinda στο Φεβρουαρίου 9, 2018

 

IMG_7683Η σούπα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα φαγητά και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας.

Ακόμη, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει «μόδα» να τρως και έξω σούπες καθώς μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία με διαφορετικές γεύσεις.

Η σούπα του Ιπποκράτη είναι μια υγιεινή παραλλαγή και μέρος της θεραπείας Gerson για τον καρκίνο. Θεραπεύει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά.

Είναι πολύ νόστιμη αλλά και θρεπτική σούπα, που προορίζεται για τον καθαρισμό των νεφρών. Μπορεί να καταναλωθεί από όλους όσοι θέλουν να βελτιώσουν την υγειά τους.

Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε τη και μόνοι σας.

Υλικά:

1 μεσαίο σέλερι ή 3-4 μίσχους σέλερι – αφαιρέστε το εξωτερικό δέρμα
1 μεσαία ρίζα μαϊντανό
σκόρδο
2 μικρά πράσα ή ένα μεγάλο
680 gr ντομάτες
2 μεσαία κρεμμύδια
450 gr πατάτες
λίγο μαϊντανό και φύλλα – προσθέστε τα 5-10 λεπτά πριν το τέλος
αλάτι
Οδηγίες:

Μην ξεφλουδίσετε τα υλικά, αλλά πλύνετε και τρίψτε τα απαλά. Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια και βάλτε τα σε μη τοξικό μαγειρικό σκεύος. Προσθέστε φιλτραρισμένο νερό για να καλύψετε τα λαχανικά, σιγοβράστε το για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βάλτε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε μύλο ή μπλέντερ μέχρι να πάρουν μαλακή υφή. Κάντε το αυτό όσο η σούπα είναι ζεστή, αλλά όχι καυτή.

Για να προσθέσετε γεύση, βάλτε και διάφορα μπαχαρικά. Σερβίρεται ζεστή. Όταν κρυώσει μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 48 ώρες. Για να την ξαναζεστάνετε, θερμάνετε στο μάτι και όχι στον φούρνο μικροκυμάτων.

3 Σχόλια to “H σούπα του Ιπποκράτη – Ενα φυσικό φάρμακο για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα”

  1. Dr. Evangelos Arkas said

    Την εποχή του Ιπποκράτη, δεν είχαν έλθει οι πατάτες από την Νότιο Αμερική.
    Για την συνταγή χρησιμοποιούσαν γογγύλια και ραπανάκια…
    Σε όσους δίνουν οδηγίες για φούρνους μικροκυμάτων, τους συνιστώ να διαβάσουν για το θέμα, και να μην αναμασούν «μασημένες τροφές», διότι η τροφή σαλιώνεται από την διάρκεια θερμάνσεως και όχι από το ύψος την θερμοκρασίας.
    Τα μικροκύματα θερμαίνουν εκ των έσω προς τα έξω, ενώ στα μαγειρικά σκεύη εκ των έξω προς τα έσω.
    Για παράδειγμα, μια πατάτα 200 γραμμαρίων θα χρειαστεί μια και πλέων ώρα να ψηθεί σ’ ένα κανονικό φούρνο, αλλά μόνο 15 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.
    Η αλλοίωσης της δομικής ύλης στον πρώτο ανέρχεται 56% ενώ στον δεύτερο μόνο στο 12%
    Επίσης εάν βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων ένα ψωμάκι και το αφήσετε για αρκετή ώρα, όταν το κόψετε το εσωτερικό του θα είναι ένα αναμμένο κάρβουνο.
    Θα θυμάστε ότι ο Προμηθέας έδωσε την φωτιά στους ανθρώπους μέσα σε μια ριζά από Μάραθο!
    Αναρωτιέμαι, χμμ…, χρησιμοποίησε μικροκύματα για ν’ ανάψει το εσωτερικό του μάραθου;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: