olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί: «Το καλοκαίρι του 2018 θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα»

Posted by IGOR στο Φεβρουαρίου 8, 2018


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. (Μέγαρο Μαξίμου, 08/02/2018)

Π. Μοσκοβισί: Συναντήθηκα, είχαμε πρωινό γεύμα με τον κ. Φέσσα από τον ΣΕΒ και συναντήθηκα με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ. Έπειτα θα συναντούσα εσάς, προφανώς. Σήμερα το βράδυ θα παραθέσω την ομιλία μου στο Οικονομικό Συνέδριο. Αύριο θα συναντηθώ με τον κ. Μητσοτάκη και έπειτα θα παραστώ σε φόρουμ που το διοργανώνει το L’Obs. Ένα αρκετά γεμάτο πρόγραμμα.

Α. Τσίπρας: Σήμερα είχαμε πολύ καλά νέα από τις αγορές, οι συναλλαγές βαίνουν καλώς. Η ζήτηση είναι μεγάλη από τους επενδυτές και αυτό αποδεικνύει πως βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο. Τώρα έχει έρθει η ώρα να σχεδιάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά, καθώς το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια. Και πιστεύω πως έχει φτάσει η στιγμή, να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε την επόμενη μέρα με ένα πιο θετικό τρόπο, ένα πιο αισιόδοξο τρόπο για τον ελληνικό λαό που έχει υποφέρει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια.

Π. Μοσκοβισί: Αυτό είναι ξεκάθαρο. Συμμερίζομαι κι εγώ αυτό το αίσθημα αυτοπεποίθησης και ελπίδας. Είμαι αισιόδοξος, διότι τώρα βλέπω την ανάκαμψη. Χθες παρέδωσα και τα στοιχεία για την ανάπτυξη, 1,6% για το 2017, 2,5% για τα επόμενα δύο χρόνια. Βλέπω πως η ανεργία μειώνεται. Η επιστροφή στις αγορές είναι σε σωστό δρόμο παρά τις μεταπτώσεις των αγορών, ένα μήνυμα ελπίδας, διότι είμαι αρκετά σίγουρος πως τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι. Και το μέλλον θα ανήκει στην Ελλάδα, γιατί για μένα είναι ξεκάθαρο πως όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα πρόγραμμα είσαι σε αυτό. Και όταν βγαίνεις, βγαίνεις ολοκληρωτικά. Αυτό δε σημαίνει πως οι δεσμεύσεις δεν πρέπει να τηρούνται. Και όταν αναφέρεστε σε καθαρή έξοδο, εγώ μιλώ για επιτυχή ολοκλήρωση. Και εννοούμε το ίδιο.

Α. Τσίπρας: Είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα και να μην χρειαζόμαστε μεταφραστές.

Π. Μοσκοβισί: Δεν χρειαζόμαστε μεταφραστές. Όχι γιατί μιλάμε και οι δύο αγγλικά αλλά γιατί καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο.

7 Σχόλια to “Συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί: «Το καλοκαίρι του 2018 θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα»”

 1. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 2. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Τρίτη 02/05/2017 – 09:12 – Ενημέρωση: Τρίτη 02/05/2017 – 13:46
  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΔΝΤ – ΕΕ
  Τα αντιλαϊκά μέτρα για 2018 – 2019 και 2020 της τεχνικής συμφωνίας

  Πρόσθετα μέτρα από το 2018 προβλέπει η τεχνική συμφωνία που έκλεισε τα ξημερώματα της Τρίτης μεταξύ της κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων ΕΕ, ΔΝΤ, ESM και ΕΚΤ και με τη μορφή νομοσχεδίων φτάνει σε λίγες μέρες στη Βουλή.

  Συγκεκριμένα:

  – Το 2018 νέο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα. Θα εφαρμοστούν μέτρα ύψους 447 εκατ. ευρώ με μείωση των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών. Κατά 58 εκατ. ευρώ θα μειωθεί το επίδομα θέρμανσης και θα καταργηθεί η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες με σοβαρή φορολογική επιβάρυνση που ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ.

  – Από 1.1.2019 θα περικοπεί η προσωπική διαφορά και η μείωση στις συντάξεις θα είναι έως και 18%. Θα πληγούν περισσότεροι από 900.000 συνταξιούχοι με απώλειες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσουν τα 300 ευρώ το μήνα. Η μέση μείωση της κύριας σύνταξης θα είναι 9%.

  – Από 1.1.2020 θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο στα 5.861 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα και ο φορολογούμενος που δεν πλήρωνε φόρο λόγω αφορολόγητου θα πληρώσει πλέον πάνω από 600 ευρώ φόρο. Η μείωση του αφορολόγητου θα πλήξει και τους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές πάνω από 490 ευρώ. Συνταξιούχος με 655 ευρώ το μήνα, που σήμερα καλύπτεται από το αφορολόγητο όριο, θα πληρώσει σχεδόν 450 ευρώ φόρο.

  Εργασιακά: Διατηρούνται όλες οι νομοθετικές προβλέψεις των μνημονίων τουλάχιστον μέχρι το 2018 που σημαίνει ότι κυριαρχούν οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

  Ομαδικές απολύσεις: Διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους.

  Συμβασιούχοι: Νέα μείωση του αριθμού των εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου για να φτάσει από 49.448 το 2016 σε 49.104 το 2017 και σε 48.420 το 2019.

  ΔΕΗ: Πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του 17% της εταιρείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

  Κυριακάτικη αργία: Άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές για πέντε από τέσσερις μήνες και ένταξη της Αττικής στις τουριστικές περιοχές.

  Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα: Η συμφωνία προβλέπει ότι τα ΜΗΣΥΦΑ θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων.

  https://www.902.gr/eidisi/oikonomia/128260/ta-antilaika-metra-gia-2018-2019-kai-2020-tis-tehnikis-symfonias

  Μου αρέσει!

  • ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

   Και το μέλλον θα ανήκει στην Ελλάδα, γιατί για μένα είναι ξεκάθαρο πως όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα πρόγραμμα είσαι σε αυτό. Και όταν βγαίνεις, βγαίνεις ολοκληρωτικά. Αυτό δε σημαίνει πως οι δεσμεύσεις δεν πρέπει να τηρούνται. Και όταν αναφέρεστε σε καθαρή έξοδο, εγώ μιλώ για επιτυχή ολοκλήρωση. Και εννοούμε το ίδιο.
   Μοσκοβισί

   Μου αρέσει!

 3. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Αυτό δε σημαίνει πως οι δεσμεύσεις δεν πρέπει να τηρούνται
  Μοσκοβισί

  Μου αρέσει!

 4. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  – Από 1.1.2019 θα περικοπεί η προσωπική διαφορά και η μείωση στις συντάξεις θα είναι έως και 18%. Θα πληγούν περισσότεροι από 900.000 συνταξιούχοι με απώλειες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσουν τα 300 ευρώ το μήνα. Η μέση μείωση της κύριας σύνταξης θα είναι 9%.

  – Από 1.1.2020 θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο στα 5.861 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα και ο φορολογούμενος που δεν πλήρωνε φόρο λόγω αφορολόγητου θα πληρώσει πλέον πάνω από 600 ευρώ φόρο. Η μείωση του αφορολόγητου θα πλήξει και τους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές πάνω από 490 ευρώ. Συνταξιούχος με 655 ευρώ το μήνα, που σήμερα καλύπτεται από το αφορολόγητο όριο, θα πληρώσει σχεδόν 450 ευρώ φόρο

  Το 2018 ομως θα βγουμαι απο τα μνημονια………………………………

  Μου αρέσει!

 5. Ουστ ξεπουληταδες said

  Εργασιακή βαρβαρότητα της Fraport στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και μισθοί 250€

  Μπορεί να επανήλθε από αρκετούς στο προσκήνιο το γνώριμο από παλιά στην θητεία μας στο στρατό άσμα “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…” αλλά δεν βλέπουμε να πραγματοποιούνται συλλαλητήρια για το γεγονός ότι το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της χώρας του Αλεξάνδρου έχει εκχωρηθεί στα γερμανικά χέρια της Fraport και ότι σε αυτό το αεροδρόμιο επικρατούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με εργαζόμενους των 250€ τον μήνα.
  Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από τη Χ. Σουλτανίδου, Συντονίστρια της ΛΑ.Ε. Α΄ Θεσ/κης, τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρ. βουλευτή, και τον Πέτρο Γκότση, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. Α΄ Θεσ/κης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικού Αερολιμένα Θεσ/κης Μακεδονία και με το Σωματείο Εργαζομένων Αεροδρομίου Μακεδονία, στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.
  Η ΛΑΕ Θεσσαλονίκης αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι “οι εργασιακές συνθήκες των μελών του Σωματείου Εργαζομένων Αεροδρομίου Μακεδονία παραμένουν απαράδεκτες, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν παρέδωσε μόνον τα αεροδρόμια με τις υποδομές τους στη Fraport, παράδωσε και τους εργαζόμενους ομήρους στις ορέξεις και στα συμφέροντα της γερμανικής εταιρείας”.
  “Οι περισσότεροι εργαζόμενοι του Σωματείου είναι συμβασιούχοι, πολλοί με συμβάσεις ενός μήνα, με εργασία ενός 4ωρου ημερησίως, με συνολικές μηνιαίες αποδοχές 250 ευρώ!!Έχει γίνει πια καθεστώς δυστυχώς, ένα μέρος του γλίσχρου μισθού τους, να μην καταβάλλεται σε χρήμα, αλλά να καλύπτεται με κουπόνια Σούπερ-Μάρκετ. Και ενώ οι μισθοί τους παραμένουν καθηλωμένοι στο ίδιο χαμηλό ποσό από το 2012, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο, αφού καλούνται να πληρώνουν και 15 ευρώ το μήνα για τη χρήση του πάρκινγκ, ενώ πριν την εξαγορά του αεροδρομίου από τη Fraport πλήρωναν 15 ευρώ το χρόνο! Από αυτά, το ποσό των 10 ευρώ το μήνα, εισπράττει, χωρίς κανένα έξοδο, η Fraport!”, προσθέτουν στην ανακοίνωση.
  Η ΛΑΕ κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας “με σημαντικότατα προβλήματα, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, και με πολλά εργατικά ατυχήματα, τα οποία οφείλονται κυρίως στη συνεχή «ανανέωση» του προσωπικού – αφού λήγουν οι ολιγόμηνες συμβάσεις τους- και στην ελλιπέστατη εκπαίδευσή τους για εργασίες εξειδικευμένες και επικίνδυνες.
  Με ιδιαίτερη έμφαση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικού Αερολιμένα Θεσ/κης Μακεδονία, την αναγκαιότητα να παραμείνουν στην ιδιοκτησία του δημοσίου τα άλλα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, και να μην ξεπουληθούν, όπως συνέβη με τα 14 αεροδρόμια που χαρίστηκαν ουσιαστικά, στη Fraport”.
  Στο τέλος της συνάντησης, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Α΄Θεσ/κης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Σωματείων για τη συνάντηση, δήλωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, υπερασπίζοντας τη σταθερή εργασία τους, τα εργασιακά δικαιώματα και την αποκατάσταση των μισθών τους.
  “Για τη Λαϊκή Ενότητα παραμένει στην ημερήσια διάταξη ο στόχος για την επαναφορά όλων των αεροδρομίων της χώρας στο δημόσιο και για την ανασυγκρότησή τους. Ο αγώνας αυτός, που αφορά όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις που ξεπουλήθηκαν, συνδέεται στενά με τον αγώνα για να σταματήσουν συνολικά οι ιδιωτικοποιήσεις, για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και την λιτότητα, για μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης του τόπου, ελπίδας και προοπτικής”, καταλήγει η ανακοίνωση.

  Μου αρέσει!

 6. Ουστ ξεπουληταδες said

  ξεπουληταδες τον πουλο και παρτε δρομο εξω απ εδω.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: