olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Εορτάζοντες την 7ην του μηνός Φεβρουαρίου

Posted by IGOR στο Φεβρουαρίου 7, 2018


Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ επίσκοπος Λαμψάκου

Ο ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ο εν Στειρίω όρει άσκήσας

ΟΙ ΑΓΙΟ 1003 ΜΑΡΤΥΡΕΣ πού μαρτύρησαν στη Νικομήδεια

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΞ ΜΑΡΤΥΡΕΣ καταγόμενοι από τη Φρυγία

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΡΙΩΝ (ή Εύπρίων) επίσκοπος Κύπρου

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ο εν Μονεβάτοις άγωνισάμενος

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΣ και ή συνοδεία του

Ο ΟΣΙΟΣ ΣΑΡΑΠΙΩΝ

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο Κρητικός

Αναλυτικά

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ επίσκοπος Λαμψάκου
Ήταν γιος του διακόνου Χριστόφορου, από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας. Έζησε επί Μ. Κων/νου (318). Ό ευσεβής πατέρας του του δίδαξε την ορθόδοξη πίστη και την αγάπη στα καλά έργα. Αφού πήρε αρκετή γραμματική μόρφωση, έγινε μοναχός και ή ζωή του αφιερώθηκε στην προσευχή, στη μελέτη του Ευαγγελίου και στην εργασία. Του άρεσε ιδιαίτερα να ψαρεύει στη λίμνη πού ήταν κοντά στο μοναστήρι. Μάλιστα τα ψάρια που ψάρευε, ή τα έδινε απ’ ευθείας στους φτωχούς ή τα πουλούσε και τους έδινε τα χρήματα. Εντύπωση κάνει ότι με τα λόγια του παρηγορούσε και άνέπαυε πολλούς θλιμμένους ανθρώπους. Σιγά-σιγά ο Παρθένιος καρποφόρησε περισσότερο και αφοσιώθηκε συστηματικότερα στο κήρυγμα του θείου λόγου. Τη διακονία του αυτή πρόσεξε ο επίσκοπος Μελιτοπόλεως και τον χειροτόνησε Ιερέα. Αργότερα, ο Μητροπολίτης Κυζίκου Άσχόλιος τον κατέστησε επίσκοπο Λαμψάκου. Ή πλειοψηφία των Λαμψακινών ήταν τότε ειδωλολάτρες. Από… λόγια δεν έπαιρναν καθόλου. Τότε, ο Όσιος βάζει σε ενέργεια το λόγο του Κυρίου μας: «Ούτω λαμψατω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ϊδωσιν υμών τα καλά έργα και δοξάσωσιν τον πατέρα υμών τον εν τοις ούρανοϊς»1. Έτσι, δηλαδή, ας λάμψει το φως της αρετής σας μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον ουράνιο Πατέρα σας. Πράγματι, ο Παρθένιος με τα ενάρετα έργα του κατάφερε να φέρει τους περισσότερους ειδωλολάτρες στην Εκκλησία του Χρίστου, και απεβίωσε ειρηνικά.

Η Λάμψακος, αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας στον Ελλήσποντο, ήταν απέναντι από τη Θρακική Χερσόνησο της Καλλίπολης αρχαίας επίσης πόλης της Καρδίας από την οποία απείχε γύρω στα 4 χιλιόμετρα, και 8 χλμ. από τη σημερινή Καλλίπολη, πού βρίσκεται κοντά στην αρχαία Καρδία.
1. Ευαγγέλιο Ματθαίου, ε»16.

Απολυτίκιο. Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Τω μύρω του Πνεύματος, ποιμήν Λαμψάκου όφθείς, την θείον ένέργειαν, παρά Θεού δαψιλώς, θαυμάτων έπλούτησας, δαίμονας άπελαύνειν, άσθενοϋντας ιάσθαι, νόσους άποδιώχειν, και πληρούν τάς αιτήσεις, Παρθένιε Ίεράρχα, των προσιόντων σοι.

Ο ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ο εν Στειρίω όρει άσκήσας
Γεννήθηκε το Καλοκαίρι του 896 από τον Στέφανο και την Ευφροσύνη. Καταγόταν από την Αίγινα, αλλά ή οικογένεια του μετακόμισε στη Φωκίδα. Εκεί αγόρασαν χωράφια και έβοσκαν ζώα. Και το παιδάκι τους, αφού φοίτησε στο σχολείο, το χρησιμοποίησαν στη φύλαξη των ζώων τους. Ό μικρός Λουκάς, ενώ έβοσκε τα ζώα, συγχρόνως εντρυφούσε και σε κάποιο θρησκευτικό βιβλίο. Από τότε καρδιά συμπονετική και ευεργετική ο Λουκάς, όταν περνούσαν από τη βοσκή του παιδάκια φτωχά και του ζητούσαν λίγο ψωμί, εκείνος τους έδινε και το προσφάγι του. Όταν πέθανε ο πατέρας του, συγκινητικότατη ήταν ή φροντίδα του για την παρηγοριά της μητέρας του. Όταν δε πέθανε και αύτη, τότε μοίρασε όλα τα υπάρχοντα τους στους φτωχούς και έστησε μια καλύβα στους πρόποδες ενός βουνού κοντά στη θάλασσα. Όταν όμως εισέβαλαν οι Βούλγαροι στην κεντρική Ελλάδα, ο Λουκάς κατέφυγε στην Πελοπόννησο. Επανήλθε στη Φωκίδα το 927 και εγκαταστάθηκε οριστικά στο όρος Στείριον (Στείρι) κοντά στην ομώνυμη σημερινή Κοινότητα της επαρχίας Λεβαδείας. ‘Εκεί με άλλους μοναχούς έκτισε Μονή, και ή μεγάλη του πνευματικότητα τον έκανε ν’ αποκτήσει φήμη Άγιου σ’ όλη την περιοχή. Πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου του 953.

Απολυτίκιο. Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης.
Της Ελλάδος το κλέος, και Οσίων το καύχημα, και τον του Στειρείου φωστήρα, και οίκήτορα όσιον, τιμήσωμεν ασμάτων έν ώδαίς, Λουκαν τον θεοφόρον εύσεθώς· τω Χριστώ γαρ οίκειούται διαπαντός, τους πίστει άνακράζοντας· δόξα τω δεδωκότι σοι ίσχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω ένεργούντι δια σου, πάσιν ίάματα.

ΟΙ ΑΓΙΟ 1003 ΜΑΡΤΥΡΕΣ πού μαρτύρησαν στη Νικομήδεια
Από χίλιους τρεις αποτελείτο μία διαδήλωση χριστιανικών οικογενειών, πού πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν στη Νικομήδεια, εκεί πού έδρευε ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός, όταν αυτός, με αλλεπάλληλα διατάγματα του, αύξησε τις διώξεις κατά των χριστιανών. Διατάχθηκαν λοιπόν να αρνηθούν τον Χριστό. Εκείνοι ύψωσαν τις ομολογίες τους. Τους απείλησαν με υψωμένα τα ξίφη. Δεν πτοήθηκαν, ούτε οι άνδρες, ούτε οι γυναίκες, ούτε οι έφηβοι και οι νεανίδες. Τότε τους κατέκοψαν τα όργανα του διώκτη, ενώ εκείνοι μέχρι και του τελευταίου, συνέχιζαν τις υμνολογίες τους προς τον Σωτήρα τους και Θεό τους.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΞ ΜΑΡΤΥΡΕΣ καταγόμενοι από τη Φρυγία
Μαρτύρησαν δια πυρός.

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΡΙΩΝ (ή Εύπρίων) επίσκοπος Κύπρου
Απεβίωσε ειρηνικά.

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ο εν Μονεβάτοις άγωνισάμενος

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΣ και ή συνοδεία του

Ο ΟΣΙΟΣ ΣΑΡΑΠΙΩΝ
«Αγνωστος στους Συναξαριστές. Αναφέρεται στον Πατμιακό Κώδικα 266 ως έξης: «τη αύτη ήμερα, του οσίου πατρός ημών Σαραπίωνος της Κύπρου». Ίσως να είναι ο ίδιος με τον άγιο Άπρίων, πού αναφέρθηκε πιο πάνω και συγχέεται το όνομα τους.

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο Κρητικός
Ό νεομάρτυρας αυτός της πίστης μας, γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1846 στο χωριό Άλικιανοϋ της επαρχίας Κυδωνιάς Κρήτης. Ό πατέρας του ήταν Ιερέας και ονομαζόταν Νικόλαος Δεβόλης, ή δε μητέρα του Αίκατερίνα. Κατά την επανάσταση πού έγινε στην Κρήτη το 1866, ο Γεώργιος συνελήφθη από τους Τούρκους μαζί με άλλους επαναστάτες. Και με κάθε μέσο προσπαθούσαν να τον κάνουν να αρνηθεί τον Χριστό και να ασπασθεί τον μουσουλμανισμό για να σώσει τη ζωή του. Άλλ’ ο Γεώργιος, παρ’ όλες τις απειλές και τα φρικτά βασανιστήρια, έμεινε σταθερός στη χριστιανική του πίστη και έτσι τον αποκεφάλισαν το 1867, δεχόμενος το στεφάνι του μαρτυρίου. Ακολουθία του Άγιου αυτού, έγραψε ο υμνογράφος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης.

6 Σχόλια to “Εορτάζοντες την 7ην του μηνός Φεβρουαρίου”

 1. http://armenisths.blogspot.gr/2018/02/7.html

  και προστατης των καρκινοπαθων.

  Μου αρέσει!

  • Θεόφιλος said

   Κανένας Έλληνας δεν δέχεται τον Ιησού σας Σιωνιστές, ούτε σε αυτήν την ζωή ούτε στην άλλη.

   Πρώτον διότι ποτέ δεν υπήρξε.

   Δεύτερον, γιατί ούτε ο παράδεισος του, ούτε η κόλαση του, ούτε ο διάβολος του ποτέ υπήρξαν.
   Και αυτός ο Ιησούς σας, ο βασιλιάς των Σιωνιστών, που δεν αναγνωρίστηκε ακόμα και από τους Εβραίους του δικού του λαού, ως Μεσσίας, αλλά ως ένας αναρχικός τιποτένιος, γιος μιας Μαρίας κομμώτριας, και τα βασίλεια του και οι δαίμονές του είναι ΟΛΑ πλαστογραφήματα Εβραίων αναρχικών Σιωνιστών.
   Και ο Σαούλ σας και όλα τα άλλα σας εγκληματικά φυντάνια, όλοι τους Εβραίοι ήσαν.
   Και εσείς που κάνετε προσηλυτισμό αδιάκοπα εδώ μέσα, Εβραιολάτρες Σιωνιστές είσαστε.

   Τρίτον, αυτό το βάναυσο ασταθές εγκληματικό ψυχοπαθολογικό πρόσωπο του Ιησού, που οι Εβραίοι, δήθεν μαθητές του, δημιούργησαν, έγινε ο άξονας γύρω του οποίου στήθηκαν τα Παγκόσμια Χριστιανικά Σφαγεία, ΌΠΟΥ ΕΥΣΕΒΕΙΣ Χριστιανοί Ιεροεξεταστές και Δήμιοι, πήραν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω φρικτών βασανιστηρίων, και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία απολύτως αμφισβήτηση στο θέμα αυτό.

   Στα χριστιανικά Σφαγεία στέλνονταν οι αιρετικοί, τους όποιων την Πίστη αμφισβητούσε ο Κλήρος.
   Οι Διωγμοί και Καταδιώξεις που άρχισαν οι Χριστιανοί, ΝΑΙ!! Καταλάβατε σωστά, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και τα αποτρόπαια βασανιστήρια, οι καύσεις ζωντανών, και οι εκτελέσεις ΕΑΝΤΙΩΝ των ΜΗ χριστιανών, και κατά των λόγιων και των επιστημόνων, στήν Ευρώπη άρχισε από την Καθολική Ορθόδοξο Εκκλησία, από άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης(η χειρότερη έκφανσή της στην Ισπανία, Ιταλία και Γαλία) το 1478 μέσω χάους(μ.χ) και σταμάτησε λίγο μετά το 1834(μ.χ), διηρκώντας σχεδόν 400 έτη.
   Έργα τέχνης, καλλιτεχνών που ζούσαν σε εκείνους τους φρικτούς αιώνες, γνωστούς με το Ιστορικό Όνομα, THE DARK AGES( Αιώνες του Σκότους) καταγράφουνε αυτά τα τραγικά αποτρόπαια κακουργήματα που πράχθηκαν από τήν Χριστιανική Εκκλησία εναντίων της ανθρωπότητας, εις το όνομα της Πίστεως και Αγάπης του Ιησού Χριστού, μαυρίζοντας και στιγματίζοντας, την Παγκόσμια Ανθρώπινη Ιστορία.

   ΔΕΝ Υπάρχει ΟΥΔΕΜΙΑ Ιστορική Αμφισβήτηση περί αυτών των Κακουργημάτων Της Εκκλησίας του Χριστού.

   Παραθέτω ορισμένα από τα έργα τέχνης των τότε Μαύρων Αιώνων, δημιουργημένα από τους καλλιτέχνες που τα έζησαν, ώστε οι Έλληνες να εννοήσουν ότι ο Χριστιανισμός ΔΕΝ είναι Θρησκεία Αγάπης αλλά μισάνθρωπες εξοντωτικές οδηγίες εναντίων της ανθρωπότητας.

   Θα παρατηρήσετε ότι ο Χριστιανικός Κλήρος, παπάδες, επίσκοποι, κλπ., είναι παρόντες ως Εξεταστές και οργανωτές των Βασανιστηρίων.

   Εκατομμύρια ανθρώπων βασανίστηκαν με τα πιο φρικτά βασανιστήρια από τούς Χριστιανούς, και όλοι τους πέθαναν ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ θανάτους.
   Τα βασανιστήρια συνεχίζονταν ωσότου ο άνθρωπος να δεχθεί την ενοχή που ο Χριστιανός Ιεροεξεταστής τού απόδωσε.
   Είτε δεχόταν ενοχή είτε όχι θανατωνότανε.

   Γυναίκα κατηγορουμένη από τον Κλήρο, παρόντα εδώ, ετοιμάζετε από τον δήμιο για βασανιστήρια και μετέπειτα για εκτέλεση.

   Εν τη παρουσία και επίβλεψη του Πιστού Κλήρου αρχίζουν στην αίθουσα μαζικοί βασανισμοί κατά ανθρώπων θεωρουμένων ως μη Πιστών αρκετά, στο Χριστιανικό Δόγμα.


   Εδώ οι κληρικοί παίρνουν κατάθεση μαρτυρίας καθώς ο άνδρας ψήνετε σαν αρνί στην σχάρα.

   Εδώ οι κληρικοί βασανίζουν μία γυναίκα για να αποσπάσουν από αυτήν κατάθεση ότι δεν ήταν Πιστή Χριστιανή, πρίν την θανατώσουν.

   Εδώ ένας άλλος άμοιρος άνθρωπος εις το όνομα της Αληθούς Πίστεως κρέμεται ανάποδα, να τυφλωθεί με καυτά κάρβουνα και να βασανιστεί πρίν τον εκτελέσουν ΟΙ Χριστιανοί ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ.

   https://img.scoop.it/casY11q4K5M3R_Xv85SJZYXXXL4j3HpexhjNOf_P3YmryPKwJ94QGRtDb3Sbc6KY
   Η Ευρώπη τα έζησε αυτά τα Σφαγεία,

   η Αμερική τα έζησε αυτά τα Σφαγεία,

   Εδώ μία άλλη μαρτυρία ότι με την εξάπλωσή του ο Χριστιανισμός συνέχισε την ΒΙΑ ως μέθοδο προσηλυτίσεως.

   Εδώ βλέπουμε πως ο Κληρικός Χριστιανος και ο Ισπανικός Χριστιανός εισβολέας βασανίσανε και σκοτώσανε τους Ιθαγενείς της Κεντρικής Αμερικής που αρνήθηκαν να δεχθούν μια άλλη πίστη την Χριστιανική και τον ξένο σε αυτούς θεό των Εβραίων.
   Στην περίπτωση εδώ ο λαός θύμα ονομαζότανε Ινκας, και αφανίστηκε από τις καταδιώξεις των ευσεβών χριστιανών.

   Εδώ βλέπουμε τήν καύση ιθαγενών της Αμερικής από τους Χριστιανούς και την επίβλεψη των βασανιστηρίων και εκτελέσεων από το Χριστιανικό Ιερατείο, ως είδαμε στην άνω παρουσίαση. Παρατηρήσατε τον Χριστιανό Ισπανό εισβολέα, που ετοιμάζετε, να θρυμματίσει ένα βρέφος πάνω σε ένα παλούκι;
   Θα μου πείτε; Πώς είναι δυνατόν η θρησκεία της Αγάπης να εμπνέει τέτοιο ΜΙΣΟΣ;
   ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ. Το βιβλίο Αγάπης Εμπνέει ΜΟΝΟΝ Αγάπη.
   Μα η Βίβλος Εμπνέει ΜΙΣΟΣ, σύμφωνα με τα έργα των Χριστιανών. Συνεπώς η Βίβλος είναι Βιβλίο ΜΙΣΟΥΣ.

   Εδώ βλέπουμε και μία άλλη ανατριχιαστική μέθοδο βασανιστηρίων.
   Το ξέσκισμα των μελλών του θύματος από το Χριστιανικό Ιερατείο.

   Θα μου πείτε Ποίμνια στην Ελλάδα, ότι αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα τα κάνανε οι Ορθόδοξοι Καθολικοί, και οι Προτεστάντες, αλλά ουδέποτε η δική μας Ορθοδοξία.

   Κι όμως αυτά και πολύ χειρότερα έγιναν στην Ελλάδα, εναντίων των Ελλήνων. Αρχίσανε οι γενοκτονίες εναντίον των Ελλήνων από τον Μέγα Κωνσταντίνο και συνέχισαν μέχρι τον 12ο αιώνα μέσω χάους(μ.χ), σχεδόν καθ’ όλην την διάρκεια της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με έδρα το Βυζάντιο, το οποίον παρέδωσε το Πατριαρχείο στους Τούρκους, ώστε να φυλάξει αλώβητον την ΠΙΣΤΗ του Ποιμνίου του, αλλά κυρίως για να εμπλουτίσει το θησαυροφυλάκιο της και την Φασιστική ΙΣΧΥ της, ως δρέπανο θανάτου πάνω στην δεινοπαθούσα Ελλάδα.
   Όταν οι Οθωμανοί δημιουργούσαν την αυτοκρατορία τους, η πολεμική τους ΔΕΝ είχε κάν το στοιχείο Ιερού Πολέμου. Ήτανε μία Ιμπεριαλιστική εξόρμηση, όχι Οθωμανών, αλλά Μογγόλων.

   Στην Ευρώπη οι καταδιώξεις που άσκησε η Χριστιανική Εκκλησία εναντίων των εκατομμυρίων δήθεν εχθρών της, άρχισαν πολύ αργότερα, όταν η Χριστιανική Εκκλησία παρατήρησε τις πρώτες δονήσεις συντριβής, της υπέρτατης φασιστικής Εξουσίας της, με την αναγέννηση της Επιστήμης, η οποία φυσικά ήταν και πάντα θα είναι Διαφωτισμός, και συνεπώς εχθρός του Χριστιανικού Σκοταδισμού.

   Και η Ελλάδα ξεψύχησε από αυτά τα Βάναυσα Χριστιανικά ΣΦΑΓΕΙΑ. Η Αυστηρότατη και απόλυτη Λογοκρισία που ασκεί Ο Ορθόδοξος Σιωνιστικός Χριστιανισμός στο Έθνος των Ελλήνων καλύπτει τα τρομερά και απαίσια εγκλήματα του, ερμητικά.
   Όμως στα ίδια τα Βιβλία της ευτελούς βάναυσης Χριστιανοσύνης, η δυσωδία του ΜΙΣΟΥΣ της εναντίων των Ελλήνων, μας γίνετε πιά Φανερή, καθώς αυτό το απεχθές θρησκευτικό Παρακράτος των Σιωνιστών Χριστιανών δεν μπόρεσε να σφάξει τα ΦΩΤΑ του Ελληνικού πνεύματος, παρά τα εκατομμύρια των Ελλήνων που καταδίωξε και αφάνισε. Αυτά τα Φώτα του Ελληνικού Πνεύματος, ότι επιβίωσε τούς εμπρησμούς των βιβλιοθηκών και βιβλίων των Αρχαίων Ελληνικών επιτευγμάτων, από το μένος των Ανθελλήνων χριστιανών, φέρανε την ίδρυση της τεχνολογίας, και η Γνώση/μόρφωση είναι προσιτή από σχεδόν όλους τους κατοίκους της γης.
   Έτσι και εδώ στην Έρημη Ελλάδα Πατρίδα μας, τη Γη Γεννήτορα του Φωτός, αρχίζει να Ανατείλει το Φως της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

   Παραθέτω λίγα κείμενα γραμμένα από Πατριάρχες, Επισκόπους και Λόγιους Χριστιανούς που αναφέρουν στα κείμενά τους ΜΑΡΤΥΡΙΑ που υπέφεραν οι Έλληνες καταδιωκόμενοι από την ιερά Εξέταση του Ορθοδόξου Πατριαρχείου
   Ἀναφέρει ὁ Προκόπιος: *Μετὰ τοὺς Σαμαρεῖτες ἄρχισε (ὁ Ἰουστινιανὸς) νὰ καταδιώκει τοὺς ἀποκαλούμενους Ἕλληνες ὑποβάλλοντάς τους σὲ σωματικὰ βασανιστήρια καὶ ἁρπάζοντας τὰ χρήματά τους … στὸ ὄνομα τῆς μίας καὶ ἀληθοῦς πίστεως τῆς ὀρθοδοξίας*.
   Διαβάζουμε εἰς τὸν *Ἰουστιάνιος Κῶδιξ 1.11*, ὁ ὁποῖος ἦταν σὲ ἰσχὺ μέχρι τῆς ἐποχῆς Λέοντος τοῦ Θρακὸς:
   *Γνωρίζουμε, ὅτι αὐτοὶ οἱ εἰδωλολάτρες (Ἕλληνες) ἐγκατέλειψαν τὴν προσκύνηση τοῦ μόνου καὶ ἀληθινοῦ Θεοῦ καὶ προσέφεραν θυσίες στὰ εἴδωλα ἐξαιτίας ἑνὸς ἀσυλλόγιστου σφάλματος καὶ πραγματοποίησαν ἀνόσιες ἑορτὲς.
   Ἂν αὐτοὶ διέπραξαν αὐτὰ τὰ ἁμαρτήματα, ἐνῶ εἶχαν ἀξιωθεῖ τὸ ἅγιο Βάπτισμα, θὰ ὑποβληθοῦν στὴν ἀντίστοιχη τιμωρία. Μὲ τὸν παρόντα ὅμως νόμο ἀνακοινώνουμε, ὅτι ἐκεῖνοι μὲν ποὺ ἔχουν γίνει χριστιανοὶ καὶ ἔχουν ἀξιωθεῖ τὸ ἅγιο καὶ σωτήριο βάπτισμα, σὲ ὁποιαδήποτε χρονικὴ στιγμὴ, ἂν φανοῦν ὅτι ἐπιμένουν στὴν πλάνη τῶν Ἑλλήνων, θὰ ὑποβληθοῦν στὴν ἐσχάτη τῶν ποινῶν. Ὅσοι δὲ δὲν ἔχουν ἀξιωθεῖ ἀκόμη τὸ σεβαστὸ βάπτισμα, θὰ πρέπει νὰ φανερωθοῦν στὴν βασιλεύουσα πόλη μας, εἴτε στὶς ἐπαρχίες καὶ νὰ πᾶνε στὶς ἱερότατες ἐκκλησίες μαζὶ μὲ τοὺς συζύγους τους καὶ τὰ παιδιά τους καὶ ὅλα τὰ μέλη τοῦ οἴκου τους καὶ νὰ διδαχθοῦν τὴν ἀληθινὴ πίστη τῶν χριστιανῶν. Ἂν δὲν τὸ κάνουν, θὰ χάσουν τὰ πολιτικά τους δικαιώματα καὶ τὴν κινητὴ καὶ ἀκίνητη περιουσία τους. Θὰ τοὺς ἀφαιρεθοῦν τὰ πάντα θὰ ἐγκαταλειφθοῦν στὴν ἔνδεια καὶ θὰ ὑποβληθοῦν στὶς ἔσχατες τιμωρίες (…) ὅσοι πάσχουν ἀπὸ τὴ νόσο τῶν ἀνόσιων Ἑλλήνων*.
   Ἡ βυζαντινὴ ταφόπλακα ἐπὶ τοῦ Ἑλληνισμοῦ εἶχε πλέον ὁριστικὰ θεμελιωθεῖ. Ἑκατομμύρια Ἑλλήνων ἀφελληνίστηκαν ἢ κατακρεουργήθηκαν κάτω ἀπὸ τὴν χριστιανοβυζαντινὴ *Ἱερὰ Ἐξέταση*.

   Ἡ τραγικότερη ἀναφορὰ γιὰ τὴν ποινὴ τοῦ *καυθῆναι* δηλαδὴ τὸ κάψιμο τῶν ζωντανῶν θυμάτων (Ἑλλήνων, Ἑλληνιστῶν, αἱρετικῶν, εἰδωλολατρῶν…) ἀναφέρεται στὴν *Ἀλεξιάδα* τῆς Ἄννης Κομνηνῆς, μὲ θύμα τὸν Βασίλειο Βογομίλων ποὺ μερικοὶ τὸν ταυτίζουν μὲ τὸν ἥρωα Βασίλειο Διγενῆ – Ἀκρίτα.
   Οἱ Χριστιανοὶ αὐτοκράτορες τοῦ Βυζαντίου (τῆς Νέας Ρώμης) παρέδιδαν στὴν πυρὰ ἀκόμη καὶ ἀνάπηρους Νικήτας Χωνιάτης *Χρονολόγια* vi 404 , 405 καὶ 332).

   Ὁ δὲ Ἰουστινιανὸς μέσω τῶν ἱεροεξεταστῶν τοῦ, ἐξόντωσε μαζικὰ Ἕλληνες τῆς αὐτοκρατορίας ρίχνοντας τοὺς, ζωντανοὺς στὴν πυρὰ, μαζὶ μὲ τὰ βιβλία καὶ τὰ ἀγάλματα: *…ΜΗΝΙ ΙΝΔΙΚΤΙΩΝΙ ΤΗ ΑΥΤΗ ΣΥΣΧΕΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΕΒΩΜΙΣΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΑΚΑΥΘΗΣΑΝ ΕΝ ΤΩ ΚΥΝΗΓΙΩ* (Ἰωάννης Μαλάλας *Χρονογραφία*, σέλ. 491).

   Ὁ Νικηφόρος Σκευοφύλαξ καὶ ὁ Ἰωάννης Λυδὸς (6ος αἵ. μ.χ.) ἀναφέρουν τὶς ἑξῆς ἀποτρόπαιες μεθόδους ἐπιβολῆς τοῦ Χριστιανισμοῦ: *ΑΠΤΕΣΘΩ ΠΥΡΑ, ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΘΩ ΣΤΡΕΒΛΩΤΗΡΙΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΙΝ ΑΠΑΣΑ ΕΚΝΙΚΩΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΟΝΤΑ*. Νικηφόρος Σκευοφύλακας *βίος ἐν ἐπιτόμω καὶ ἐγκώμιον τοῦ Θεοφανοὺς τῆς Σιγριανῆς*. (Ἔκδ. De Boor, Λειψία σέλ. 24).
   O ἱστορικὸς Θεοφάνης εἰς *Χρονογραφία* μᾶς πληροφορεῖ ἕνα λιγότερο σὲ ἐμᾶς γνωστὸ τρόπο μαρτυρίου, ὡς μέθοδος ἐπιβολῆς τοῦ χριστιανισμοῦ.
   Ἀναφέρει αὐτὸς ὁ ἱστορικὸς ὅτι ἀρκετὲς φορὲς παρεδίδοντο *αἱρετικοὶ* κρατούμενοι σὲ κομπογιαννίτες γιὰ νὰ γίνουν ζωντανὰ πειραματόζωα σὲ θανατηφόρες ἀποτρόπαιες χειρουργικὲς ἐπεμβάσεις.
   *…. ΕΝ ΤΩ ΜΩΛΩ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΧΕΙΡΟΚΟΠΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΚΟΠΗΣΑΝΤΕΣ ΗΝΕΓΚΑΝ ΤΟΙΣ ΙΑΤΡΟΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΝ ΑΝΕΤΕΜΟΝ ΖΩΝΤΑ ΑΠΟ ΗΒΗΣ ΕΩΣ ΤΟΥ ΘΩΡΑΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ* (*Χρονογραφία* σέλ. 436).
   Μαζικὲς ἐξοντώσεις Ἑλλήνων (ἑλληνιστῶν) μὲ σαδιστικὸ θάνατο διασώζει στὰ *Ἀνέκδοτά* του ὁ ἱστορικὸς Προκόπιος (20, 10 – 16) ὡς ἐπίσης καὶ εἰδήσεις σύμφωνα μὲ τὶς ὁποῖες οἱ αἴθουσες βυζαντινῶν δικαστηρίων γίνονταν αἴθουσες βασανιστηρίων.

   Τα στοιχεία που παρουσιάζω είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ γεγονότα, υποστηριγμένα από την Ορθόδοξη Εκκλησία, πολλά γραμμένα από τους ξεδιάντροπους κληρικούς, αλλά και επίσης γραμμένα από λόγιους σεβαστής εμβέλειας, που ασχολούνται αμερόληπτα με την Ιστορική ανάλυση του Χριστιανικού προβλήματος.

   Ο χριστιανισμός δεν συζεύχθηκε με την Ελλάδα.
   Ο Χριστιανισμός ΒΙΑΣΕ Βάναυσα την Ελλάδα, την πετσόκοψε, την ακρωτηρίασε και έκτοτε την κατάντησε τυφλή ΔΟΥΛΑ του, δεμένη χειροπόδαρα, του μπάτσου και του κλότσου του…ασελγώντας στο γδαρμένο κορμί της, και μαστιγώνοντας την επί αιώνες αλύπητα, σαν να είναι Ειδωλολάτρισσα Πουτάνα του…,
   λέγοντας στα αιμόφυρτα παιδιά της:
   *Ἡ τῶν Ἑλλήνων συνήθειαις πρέπει νὰ μισοῦνται ἀπὸ τοὺς Χριστιανούς* ΚΑΝΩΝ ΗΔ

   Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    αρα δεν ειναι λαθος σου η επιλογη αναπαραστασεων απο ιερα εξεταση δημιουργημα του βατικανου , του μεγαλυτερου εχθρου της ορθοδοξιας. Απλα εισαι συκοφαντης γιατι αυτη ειναι η δουλεια που σου δωσανε.

    Θεόφιλος said

    Ιανουαρίου 27, 2018 στις 5:50 πμ
    ΟΙ Αισχρολογίες του Εβραίου Χρυσοστόμου..

    ΤΟΝ Χρυσλοστομο ΕΧΘΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κατ’ επέκταση την Ελληνικής Γραμματείας..

    τον Απεχθή Χρυσόστομο Αναρχικό Τραμπούκο ποὺ πλήρωνε συμμορίες τραμπούκων

    Αυτό το ΚΤΗΝΟΣ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ εἶναι ὁ προστάτης τῆς Ἑλληνικῆς Παιδείας;

    οἱ Πατέρες τῆς Ορθοδόξου Αναρχικής Βάρβαρης Ἐκκλησίας

    κατάντησαν τὸν Ἑλληνισμὸ δηλαδὴ τοὺς Ἕλληνες συγκεχυμένους, διχασμένους, σχιζοφρενικοὺς καὶ ἀνίκανους νὰ ἔχουν σήμερα οἰκουμενικὴ ἀκτινοβολία.

    Γράφει ὁ ΑΣΠΛΑΧΝΟΣ, ΑΚΑΡΔΟΣ, ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΓΣ, ΑΨΥΧΟΣ, ΒΙΑΣΤΗΣ ΨΥΧΩΝ, Χρυσόστομος εἰς *Ἃ΄Λόγον κατὰ Ἰουδαίων*:

    Λέει ὁ ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Χρυσόστομος γιὰ

    Ιδού τα λόγια του ΒΑΡΒΑΡΟΥ Χρυσόστομου Ξέρξη, του κάθε κοπρίτη Τυράννου

    ολα αυτα τα αντικειμενικα υπηρετπυν την αληθεια σου σε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σχολιο

    ενω την αγαπη σου για την αρχαια Ελλαδα μας την εκφραζεις μ’αυτο

    Θεόφιλος said

    Ιανουαρίου 27, 2018 στις 6:02 πμ
    Η Τω Ηλιο Δοξολογίαν:

    Είναι Παντού
    Στους Ουρανούς και στη Γη

    Κάνει τα Αστέρια να Λάμπουν
    αλλά είναι Αόρατος

    Είναι Ευγενής, Ευθαλής,
    και Γεμίζει το Σύμπαν

    Μπορεί να σας Σηκώσει στον ουρανό
    και να σας Φέρει απαλά κάτω

    Μπορεί να πάρει πολλές Μορφές

    Μπορεί να Θεραπεύσει
    Μπορεί να Θανατώσει,

    Μπορεί να Δημιουργήσει
    και Μπορεί να Καταστρέψει

    Δόξα τω Ήλιο

    Το χημικό στοιχείο Ήλιο (Helium, He) είναι το πρώτο μέλος της χημικής ομάδας των ευγενών αερίων, έχει σύμβολο το He και ατομικό αριθμό 2.

    δεν συναντησα πιο βαναυση προσβολη της ελληνικης αρχαιοτητας απ αυτην που σερβιρεις εσυ ο λατρης του θεου ηλιου ! που καυχασαι γι αυτο και τον λατρευεις με τοσο ζηλο

    και για χαρη του θεου σου του Ηλιου αλλα μαλλον και του χρηματος
    παρουσιαζεις στη σελιδα των αγιων του Θεου
    τον εξεφτελισμο σου τον ιδιο προφιλ και ανφας αρκει να υβριζεις την Πιστη του εθνους που φθονουν οι εργοδοτες σουχωρις να βρισκουν κανενα φαρμακο για τη λυσσα τους και ουτε θα βρουν ποτε οσες γενιες απο δαυτους κι αν λειωσουν μεσα σ αυτο το φθονο γι αυτον τον ευλογημενο λαο..

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    και καπου αλλου καταληγεις

    «Έτσι λοιπόν πάντα καταφεύγετε στα παραληρήματα σας συκοφαντίας(!!!) και δυσφημήσεως(!!!) καλώντας την αντιπαράθεση φρενοβλάβεια…»

    σ’εχει στολισει μ’αυτη τη λεξη πολυς κοσμος ε ? προφανες βεβαια για να το επικαλεισαι αλλα και λογικο , δεν ειναι ?

    Μου αρέσει!

 2. Αγιοι Αρσενιος κ Παισιος
  Θαυμαστα γεγονοτα

  Εξαιρετικο !

  Μου αρέσει!

 3. Panos Diakos said

  Μελέτιος Πηγάς

  http://www.pronews.gr/thriskeia/orthodoxia/661023_agios-meletios-pigas-o-anoiktomyalos-kritikos-patriarhis-kai-sthenaros

  Στην εποχή του Πηγά αλλά και μέχρι το έτος 1963, στα καθολικά Πανεπιστήμια επικρατούσε αυστηρά το εξής έθος: κανένας δεν ελάμβανε δίπλωμα, αν προηγουμένως δεν ορκιζόταν πίστη στον Πάπα.

  Με την άρνησή του να παράσχει λατινόφρονα ομολογία (όρκο στον Πάπα) ανέδειξε τον εαυτό του ορθόδοξο ομολογητή, δίπλα στο μεγάλο όνομα του αγίου Μάρκου του Ευγενικού. Η πρώτη αυτή ρήξη του Μελετίου προς τον παπισμό σημάδευσε όλη την ταραχώδη ζωή του ηρωικού Κρητικού.
  Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα λόγια του Γ. Βαλέτα (Μελέτιος Πηγάς, Χρυσοπηγή, Αθήναι 1958 σ. 28): «Αυτή η παλληκαριά του, αυτή η σκληρή δοκιμασία της συνείδησής του, εθνικής και θρησκευτικής, άνοιξε μπροστά στα μάτια του νεαρού σπουδαστή όλο το σκοτεινό βάθος του παπισμού και τον έκανε να βάλει σαν πρώτιστο σκοπό της ζωής του την καταπολέμησή του και την απολύτρωση της πατρίδος από την καταστροφική επιρροή του.
  Τότε διατυπώνει ένα πρόγραμμα ζωής• να ντυθή το ράσο και να γίνη στρατιώτης της Ορθοδοξίας να σώση το νησί του και την Ελλάδα και όλη την ορθόδοξη Ανατολή απ’ τον κίνδυνο του εκλατινισμού, που προκαλούσε τότε στους μορφωμένους έλληνες χειρότερη ανησυχία και φόβο από τον τουρκικό ζυγό…».

  Ο βασικός άξονας της διδαχής του ήταν η πίστη στο Χριστό, απαλλαγμένη των δυτικων κακοδοξιών, και η προσήλωση στα ιδεώδη του Έλληνα.

  Αγωνιστηκε σ’αυτο το ιερο καθηκον μεχρι το τελος της ζωης του.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: