«Ο Τσίπρας θέλει τον μεγάλο συνασπισμό στο Βερολίνο»


Κανένα άλλος πολιτικός από το εξωτερικό δεν πιέζει τόσο ανυπόμονα τον Μάρτιν Σουλτς να συμμετάσχει στην επόμενη γερμανική κυβέρνηση όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός. Από ένα μεγάλο συνασπισμό ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά κυρίως ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος, επισημαίνει η Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο «Ο Τσίπρας θέλει τον μεγάλο συνασπισμό στο Βερολίνο».

Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει:
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει ότι με έναν σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών θα μειωθούν οι πιέσεις για λιτότητα που ασκούσε μέχρι πρόσφατα ο Β. Σόιμπλε. Επιπλέον η ιδέα των Σοσιαλδημοκρατών για Ευρωομόλογα πρέπει να ηχεί σαν μουσική στα αυτιά του Αλέξη Τσίπρα. Κυρίως όμως στο ζήτημα των ελαφρύνσεων ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει στην στήριξη του Μάρτιν Σουλτς. Παρά την απόφαση του τελευταίου Eurogroup για σύσταση ομάδας εργασίας που θα εξετάσει το ζήτημα και θα καταθέσει προτάσεις μέχρι τέλη Μαρτίου, αποφάσεις δεν είναι εφικτές όσο δεν σχηματίζεται κυβέρνηση στο Βερολίνο. (…)
Ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει σε “καθαρή έξοδο” από το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. Για να την επιτύχει χρειάζεται ωστόσο την πολιτική στήριξη των υπολοίπων Ευρωπαίων ηγετών. Προς το παρόν ζούμε μια εντυπωσιακή αναστροφή ρόλων: Στις αρχές του 2015 ο τότε πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προέτρεπε τον, νέο τότε, Έλληνα πρωθυπουργό σε πιο ρεαλιστικές πολιτικές προσεγγίσεις. Τώρα όμως είναι ο Τσίπρας, ο οποίος με τις παραινέσεις του, τηλεφωνικά ή με SMS, προτρέπει τον Μάρτιν Σουλτς να πει “ναι” στον μεγάλο συνασπισμό. Εκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Μάρτιν Σουλτς είναι σήμερα για τον Έλληνα πρωθυπουργό ο σημαντικότερος σύμμαχος».

[DW]

3 thoughts on “«Ο Τσίπρας θέλει τον μεγάλο συνασπισμό στο Βερολίνο»”

  1. αλιμονο…………………..το αφεντικο σου μιστερ αλεξη σου λεει να πηδηξεις σαν καλο εκπαιδεμενο σκυλι……………….και συ τους ρωτας…..αφεντικο ποσο ψηλα θελεις να πηδηξω……………….?

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s