olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Νέες μαρτυρίες – φωτιά για το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 12, 2018

Συντάκτης: 

efsyn.gr

Η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ξεκαθαρίζει ότι «ουδεμία γνώση είχε» για τους 23 διορισμούς που έγιναν στο Κέντρο, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με αφορμή την κατάθεση του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ στην επιτροπή, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε πως οι διορισμοί αυτοί έγιναν εν γνώσει της κ. Κρεμαστινού, η τελευταία διαψεύδει τον ισχυρισμό αυτόν και ουσιαστικά κλονίζει το αφήγημα Γεωργιάδη ότι όλα έγιναν νομότυπα. 

«Ουδεμία γνώση είχα για τους διορισμούς αυτούς ούτε φυσικά είχε εισαχθεί αυτό το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο», υποστηρίζει η κ. Κρεμαστινού, η οποία συμπληρώνει ότι «το γεγονός ότι εμφανίσθηκαν ορισμένες επιστολές που απευθύνονταν σε μένα, ως προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, πληροφορώντας με «για τη σύμφωνη γνώμη» ή ότι δηλαδή «εξετέλεσαν την προφορική εντολή μου» επικαλούμαι ακόμα και την κοινή λογική περί της αλήθειας της κατάθεσής μου» και τονίζει με νόημα: «Ένας λογικός πρόεδρος που λαμβάνει παρόμοιες επιστολές θα πρέπει να αντιδράσει, αλλιώς φαίνεται να αποδέχεται ότι έδωσε εντολή σε υφιστάμενους της να παρανομήσουν». 

Υπεραμύνθηκε των επιλογών του ο Γ. Πιερουτσάκος

Στο μεταξύ, στο ίδιο ύφος με χθες, συνέχισε την κατάθεσή του σήμερα (Πέμπτη) ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2009, Γιάννης Πιερουτσάκος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επανέλαβε αρκετές φορές ότι κατά την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρόεδρος στον ΚΕΕΛΠΝΟ, «δεν υπήρξε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος».

Για ακόμα μία φορά, ο κ. Πιερουτσάκος υπερασπίστηκε τις επιλογές που έκανε κατά τη θητεία του στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, μιλώντας για το θέμα των εμβολίων για τη γρίπη (όπου αγοράστηκαν 16 εκατ. αλλά τελικά χρησιμοποιήθηκαν μόλις 300.000 εμβόλια), είπε ότι αρχικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε τη γρίπη ως «πανδημία» και συνέστησε τη χορήγηση δύο δόσεων στα συγκεκριμένα εμβόλια, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε την οδηγία και συνέστησε τη χορήγηση μόνο της μίας δόσης.

«Τα 16 εκατ. εμβόλια αγοράστηκαν, μετά από έγγραφο του ΠΟΥ, που συνέστησε σε όλα τα κράτη να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος και για το θέμα αυτό έγινε σύσκεψη στον γραφείο του τότε πρωθυπουργού με τον υπουργό κ. Αβραμόπουλο και την κ. Γιαμαρέλου. Τα 16 εκατ. εμβόλια τα πήρα κατόπιν υποδείξεως. Από το δάνειο των 200 εκατ. ευρώ για αυτά, ο υποφαινόμενος ξόδεψε μόνο 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ επεστράφησαν γιατί μία από τις εταιρείες δεν ήταν συνεπής», δήλωσε ο μάρτυρας. 

Όσο για τα bonus 1.000 ευρώ που εγκρίθηκαν, επί ημερών του, από το ΔΣ ως οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, ισχυρίστηκε ότι το ποσό αυτό δόθηκε νόμιμα, έπειτα από εισήγηση των νομικών του συμβούλων, για τη δουλειά που είχαν προσφέρει οι εργαζόμενοι για το θέμα της «πανδημίας» σε μια εποχή που ήταν, όπως τη χαρακτήρισε, «παχιών αγελάδων». 

Για τα έξοδα του γραφείου προέδρου, που επί ημερών του ήταν 46.000 ευρώ για κάθε έτος, ο κ. Πιερουτσάκος ισχυρίστηκε ότι «για κάθε γραφείο υπήρχε τέτοιο κονδύλι για έπιπλα, υπολογιστές, καφέδες κ.λπ.».

Αναφορικά με το θέμα των 31 θερμικών καμερών για τις οποίες δαπανήθηκαν 5,2 εκατ. ευρώ για την αγορά και τη φύλαξή τους, ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριξε πως «η κάθε κάμερα υποστηριζόταν από δύο άτομα με 8ωρη βάρδια, έναν της ασφαλείας και ένα συνεργείο για να ελέγχει τις κάμερες».

Όσο για τα ποσά, της τάξης των 749 χιλιάδων ευρώ, που δόθηκαν ως χορηγίες στη Μητρόπολη Καισαριανής και Βύρωνος , ο κ. Πιερουτσάκος υποστήριξε ότι «υπάρχουν ορισμένα θέματα που δεν μπορεί να επιληφθεί το κράτος και χρησιμοποιεί ΜΚΟ, όπως η Εκκλησία».

8 Σχόλια to “Νέες μαρτυρίες – φωτιά για το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ”

 1. ΤΕΛΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΝΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ said

  Τραγκα θα σε γαμησω

  Μου αρέσει!

 2. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 3. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  Θελετε δεν θελετε να το παραδεχτειτε.

  Η αληθεια ειναι πως ΣΑΣ ΞΕΥΤΕΛΙΣΕ η ιδεολογικη κι για πολλους μητρικη αγωγη και «γονεας» σας, βλεπε, ΚΚ€!!

  η εφη αχτσιογλου(τουρκικο επιθετο!!), οταν παριστανε την αντιστασιακη:

  Έφη Αχτσιόγλου: Απαρνιέται το παρελθόν της και το «σβήνει».

  Τωρα εφη, κοριτσακι μου.
  Τιθετε ενα θεμα, μια ερωτηση.
  Για δες κοπελιτσα μου το.κατω video και κανε την αυτοκριτικη σου:

  Μου αρέσει!

 4. begar2 said

  Η σκανδαλολογία καλά κρατεί, αλλά φυλακή δεν έχω δει ακόμα να πηγαίνει κανείς. Από μπαλαμούτι χορτάσαμε.

  Μου αρέσει!

  • Ο ΙΝΤΕΡΝΕΤΑΚΙΑΣ said

   Χαμός στην Εξεταστική με την άρνηση της Υπεύθυνης Οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ να μιλήσει (7/11/17)

   Η επεισοδιακή εξέταση της Ανδρ. Θεοφιλάτου (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην Εξεταστική για την Υγεία (14/11/17)

   Εξέταση κας Κρεμαστινού για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας
   (Νικολόπουλος)

   Ο Θ. Παπαδημητρίου (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην Εξεταστική της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία (28/11/17)

   Ο Θ. Παπαδημητρίου (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην Εξεταστική της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία (30/11/17)

   (…Ρωτάνε τη Διευθύντρια Οικονομικού, λέει ρωτήστε τη Διευθύντρια Διοικητικού. Ρωτάνε τη Διευθύντρια Διοικητικού, λέει ρωτήστε τη πρόεδρο του ΔΣ. Ρωτάνε τη πρόεδρο του ΔΣ, λέει ρωτήστε το Γεν.Διευθυντή. Ρωτάνε το Γεν.Διευθυντή, λέει εγώ δεν είμαι Γενικός Διευθυντής …) ΚΕΕΛΠΝΟ : Το αίσχος του Ελληνικού δημόσιου …

   Οσο για τους ήδη ελεγχόμενους από τις Αρχές πρώην διοικητές και τα στελέχη των διοικήσεων του φορέα που προσέρχονται ως μάρτυρες στην εξεταστική, μάλλον έχουν προσβληθεί από συλλογική αμνησία ή έχουν κάνει κάποιο παράξενο «όρκο σιωπής»!

   Στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως προκύπτει από έγγραφα και καταθέσεις αλλά και από τα πορίσματα των ελεγκτικών αρχών, η αδιαφάνεια, ο νεποτισμός, η σπατάλη και η διαφθορά κυριαρχούσαν.

   Νικολόπουλος: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί σας κ Παπαδημητρίου ???

   Μου αρέσει!

 5. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: