olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η Μακεδονία είναι η ρίζα της Ελλάδας

Posted by IGOR στο Ιανουαρίου 11, 2018


Το θέμα της ονομασίας, ένα από τα φλέγοντα ζητήματα των ημερών, ένα θέμα με ιστορία στο χρόνο και στα διπλωματικά πράγματα της Ελλάδας. Έτσι ακούγεται στα μέσα, έτσι λένε κάποιοι χλιαροί. Το θέμα όμως της Μακεδονίας δεν είναι απλά ένα κομμάτι της επικαιρότητας, δεν είναι απλό, είναι θέμα εθνικό, είναι θέμα τιμής και πατριδογνωσίας!

Και οι λόγοι είναι οι εξής: Η Μακεδονία αποτελεί την καρδιά της Ελλάδας, που κάθε ραχούλα της, κάθε λιβάδι της, κάθε ρεματιά της είναι ποτισμένο με αίμα μαρτύρων και ηρώων, είναι τιμημένο από τον Μεγάλο Αλέξανδρο, τον Φίλιππο και τον Αριστοτέλη, έβγαλε στρατηγούς όπως τον Παρμενίωνα, τον Κλείτο και τον Αριδαίο. Η Μακεδονία είναι η ρίζα της Ελλάδας! Στη Μακεδονία βρίσκεται ο πνευματικός φρουρός της Ορθοδοξίας, το Άγιον Όρος. Γι’ αυτό ένα συνονθύλευμα λαών στα βόρεια σύνορά μας, υποκινούμενο από εχθρούς που σαν φίδια παραμονεύουν, ζητά γη και ύδωρ, επειδή έχει πολλά να πάρει, επειδή αυτή η γη είναι ζυμωμένη από Ελλάδα και πίστη, είναι φτιαγμένη από αίμα και θυσία, επειδή οι Μακεδόνες δεν μπορούν να ζουν χωρίς Χριστό και Ελλάδα! Γι’ αυτό πρώτα εμάς πολεμούν, πρώτα από εδώ ξεκίνησαν.

Κι εμείς οι Έλληνες τι κάνουμε; Ψηφίσαμε πολιτικούς που είναι έτοιμοι να γίνουν Εφιάλτες και να προδώσουν κάθε ιερό και κάθε τιμή. Θα πει κανείς: ε, ένα σύνθετο όνομα τι πειράζει; Το σύνθετο θα γίνει ένα και το ένα θα έχει αλυτρωτισμό. Ένα ανύπαρκτο έθνος καπηλεύεται ιστορικά δικαιώματα από μια πατρίδα που έκανε τον ελληνισμό τρανό στον κόσμο, από μια πατρίδα σαν την ελληνική Μακεδονία μας! Κι εμείς λέμε «Τι πειράζει»;

Πάντα όμως υπήρχαν χλιαροί στην Ελλάδα, χλιαροί που ανάγκασαν τότε υπουργούς με πατριδογνωσία να παραιτηθούν από τη θέση τους όχι όμως και από την αγάπη τους και την αγωνιστικότητά τους γι’ αυτόν τον τόπο!

Και αναφέρομαι στον υπουργό που πρόσφατα κυβέρνησε τη χώρα μας και υπήρξε αληθινός προσπαθώντας να μην προδώσει τουλάχιστον αυτήν την πατρίδα. Δεν είμαι πολιτικά προσκείμενη ή στρατευμένη, και δεν μειώνω την ευθύνη πολλών κυβερνήσεων για την κατάσταση στην Ελλάδα, όμως αυτό που συμβαίνει σήμερα, αν το συγκρίνουμε με τη στάση αυτήν το 1991-1992 μπορούμε μόνοι μας να καταλάβουμε το ψέμα των ανθελλήνων που μας κυβερνούν.

Η Μακεδονία μας είναι η πατρίδα που μας γέννησε! Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Παύλος Μελάς, οι ήρωες που έχυσαν το αίμα τους γι’ αυτήν είναι η πιο τρανή απόδειξη της ελληνικότητάς μας! Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο! Κάθε Έλληνας, από όπου και αν κατάγεται, νιώθει περήφανος για τον Μεγάλο Αλέξανδρο, νιώθει περήφανος που η Ελλάδα έχει Μακεδονία, την προσφυγομάνα και πονεμένη Μακεδονία, τη Μακεδονία που σήμερα φυλάει Θερμοπύλες και κρατάει την παράδοση, την ακριτική Μακεδονία όπου οι ελληνικές σημαίες κυματίζουν!

Θα σηκωθούν οι ήρωες από τους τάφους, θα ξυπνήσει ο Μέγας Αλέξανδρος που κλέβουν το όνομα αυτής της γης!

Πρέπει να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, όχι μόνο γιατί αυτό επιτάσσεται από την ιστορία, αλλά γιατί πλέον απειλείται η ίδια η ελευθερία μας και η ταυτότητά μας ως έθνος! Η Μακεδονία είναι το καύχημα της Ελλάδας, γι’ αυτό θέλουν οι εχθροί μας να ξεχάσουμε πρώτα εμείς οι Μακεδόνες ποιοι είμαστε, να κάμψουν το φρόνημά μας! Όμως, όπως έλεγε και μια ηρωίδα του Μακεδονικού Αγώνα, αξίζει κανείς να πεθάνει για τη Μακεδονία.

Ας μην σταματήσουμε να γράφουμε για τη Μακεδονία, να ζητούμε. Οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουμε την ιστορία, ας μην πάψουμε να πολεμούμε για την ταυτότητα και την ιστορία μας! Να βγούμε στους δρόμους, να φωνάξουμε για την πατρίδα μας! Η Μακεδονία είναι η καρδιά, η ψυχή της Ελλάδας. Αν χαθεί, χάθηκε και η Ελλάδα!

Προκοπίδου Μαρία
Εκπαιδευτικός, συγγραφέας του βιβλίου Η Άτρα του Πόντου.
[pontos-news.gr]

11 Σχόλια to “Η Μακεδονία είναι η ρίζα της Ελλάδας”

 1. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ said

  Μπράβο ρε ολυμπία. Ξεμπρόστιασε τους .Και εμείς μαζί σου.

  Αρέσει σε 2 άτομα

 2. Sane said

  Η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αν αυτά δεν έχουν το όνομα «Μακεδονία», όπως τα έχει αναγνωρίσει. Αν συμβεί αυτό τότε θα πρόκειται για ένα ακόμη πεδίο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ οι οποίες ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ελληνικού βέτο το 2008 και να μπουν τα Σκόπια στη Συμμαχία.

  Αν, όπως αναφέρουν site των Σκοπίων, η Άγκυρα προκαλέσει αντιδράσεις θα το κάνει για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά και για να θέσει δικούς της όρους στις ΗΠΑ σε μία περίοδο που οι σχέσεις τους βρίσκονται στο ναδίρ…

  🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Παρατηρητής said

   Το πρόβλημα με το σκοπιανό θα λυθεί μόνο αν η Ελλάδα κρατήσει σταθερή στάση – δηλαδή λύση χωρίς αναφορά στον όρο Μακεδονία και τα φληναφήματα που λένε οι κουκουέδες ( επί κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας του Τίτο ξεκίνησε ο σφετερισμός του ονόματος και το ΚΚΕ μούγκα στη στρούγκα ) , οι νεοαριστεροί φιλελέδες , οι γιαλατζί νεοφιλελέδες του Κυριάκου και οι παστόκοι με τους ποταμίσιους περί γεωγραφικού προσδιορισμού κατηγορώντας όσους υποστηρίζουν τα αυτονόητα που διδάσκει η Ιστορία και η Λογική ως εθνικιστές και πατριδέμπορους να τα βάλουν εκεί που ξέρουν … για να το πούμε όσο πιο κόσμια γίνεται – και αναγκαστεί ο εβραιοαμερικανικός παράγοντας που έχει τη δύναμη – αν θέλει – να τελειώσει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων για τα δικά τους συμφέροντα .

   Όσο εμείς παρουσιαζόμαστε διφορούμενοι και συναλλασσόμενοι σε μια διαπραγμάτευση που δεν θα έπρεπε καν να γίνεται με αυτούς τους όρους , τόσο θα αναγκαζόμαστε να υποχωρούμε .

   Αρέσει σε 2 άτομα

  • Αρμονία said

   Μακάρι να βάλει ΒΕΤΟ για να πάρουμε λίγο χρόνο ακόμα και για να ξεκουμπιστεί αυτή η άχρηστη μνημονιακή κυβέρνηση που εκτός από την υπογραφή της στο 3ο φαρμακερό μνημόνιο μαζί με το κολαούζο της, την δν-πασοκ (ένα πράγμα είναι) ξεπούλησε την εθνική περιουσία και ξεπουλάει και την Μακεδονία παραδίδοντας την στους Σλάβους.

   Αρέσει σε 1 άτομο

  • Panos Diakos said

   δε φαινονται τοσο αφελεις οι τουρκοι .
   ειναι τοσο προκλητικα αφελης μια τετοια συνδεση απο μερους τους ωστε ενισχυει σκληροτερη ελληνικη σταση που θα φαινεται μαλιστα και απολυτα δικαιολογημενη, ειδικα με τον Ερντογαν καθηλωμενο μονιμα απο καιρο στο διεθνες εδωλιο του κατηγορουμενου για το καθε τι για τους γνωστους λογους.

   Μου αρέσει!

 3. velos said

  »καμια ανησυχία απλά οι φοβισμένοι να κρυφτούν σπίτια τους… να μεινουν ασφαλείς… μια ομαδα… η μαγιά των Ελληνων που ευτυχώς και βρεθηκε στους καιρούς μας, εδω βγάζουμε το καπέλο στους ψηφοφόρους… εκεινους τους πολιτες, που ναι μεν φοβούνται αλλα στη κάλπη ομιλουν… η μαγιά του έθνους ποτε δεν κοιματε,
  ειναι παντου, τα ακούει και τα βλεπει ολα… ακομη και μέσα στην κρεβατοκάμαρα,
  που λεμε, εχει ολα όσα χρειάζονται για την εκπληξη… που ακομη
  και Θεός θα τρομάξει και θα κρυφτεί…
  διοτι οταν αποφασισθεί να γίνει η νύκτα του αγίου Βαρθολομαίου…
  οταν ο καλόγερος \ Σαμουήλ ζητησει να αναστηθεί…
  Ελληνες μην απογοητεύεστε επειδη σας ευνούχισαν τους περισσότερους..
  υπαρχουν ακομη αντιστάσεις… ναι υπαρχουν και ολα στον χρόνο τους !!!

  Αρέσει σε 3 άτομα

 4. Τα πολλά λόγια . . σε δέκα χρόνια θα έχουν ξεχαστεί ! said

  Αν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα,
  σώσετε την Μακεδονία !

  Ο Hνίοχος

  Αρέσει σε 2 άτομα

 5. διοννύσσιος διοννυσσίου [[ΣΚΈΤΟ]] said

  ΣΩΣΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ..

  Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: