olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Τι θα συζητηθεί σήμερα στη διάσκεψη των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου – Πού θα επιμείνει ο Αλέξης Τσίπρας!

Posted by kalinda στο Ιανουαρίου 10, 2018

IMG_5811Ενιαία και πειστική απάντηση στα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ αναζητούν σήμερα στη Ρώμη οι ηγέτες των 7 κρατών του ευρωπαϊκού νότου.

Συγκεκριμένα, επιδιώκουν να βρεθούν λύσεις συμβατές με τα ιδιαίτερα οξυμένα θέματα που αντιμετωπίζουν οι μεσογειακές χώρες της ΕΕ, μετά τη μεγάλη οικονομική ύφεση, την προσφυγική κρίση και τις ευρύτερες διεθνείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις των τελευταίων χρόνων.

Με ατμομηχανή το τρίγωνο Γαλλία-Ελλάδα-Πορτογαλία, εξετάζουν λοιπόν τολμηρές και φιλόδοξες πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να εμφανιστούν στην επικείμενη συζήτηση για τη θεσμική μεταρρύθμιση της ΕΕ με ενιαία γραμμή που να προασπίζει τα συμφέροντα των νότιων χωρών, αλλά και να δίνει συνολικά στην Ευρώπη μια νέα προοπτική βιωσιμότητας.

Παρά τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ιταλία και Κύπρο και την πολιτική αναταραχή στην Ισπανία, και αυτές οι χώρες φέρονται να στηρίζουν την προσπάθεια να βρεθεί κοινός βηματισμός σε μια σειρά από ζητήματα.

του Φοίβου Κλαυδιανού

Στόχος των 7 ηγετών είναι η δημιουργία νέας δυναμικής για την κοινωνική Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες επεξεργάζονται διακήρυξη για πιο κυρίαρχη, πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Θα τονιστεί η ανάγκη για αναθεώρηση της Ευρωζώνης, με κοινό προϋπολογισμό, με κατεύθυνση πιο φιλική για την ανάπτυξη και δημοκρατική. Επίσης, θα υποστηρίζει νέες πρωτοβουλίες για το εργασιακό κεκτημένο και την κοινωνική προστασία σε συνέχεια της Συνόδου του Γκέτεμποργκ.Αναφορά θα γίνεται σγν ανάγκη για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με μεγαλύτερη αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης γραμμής.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρωτοστατεί στις προσπάθειες για να δοθεί ώθηση στην κοινωνική Ευρώπη και μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό ζήτημα.Επίσης αναμένεται να θέσει τη σημασία του ζητήματος του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο και το ζήτημα της δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες της «ΝΕΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ», οι ευρωπαϊκές χώρες συγκλίνουν στα εξής:

– Νέα προσέγγιση στα ευρωπαϊκά δημόσια αγαθά, τόσο στην εξασφάλιση τους όσο και στη αύξηση της χρηματοδότηση τους.

– Συνδιαχείριση και συγχρηματοδότηση του μεταναστευτικούστα ευρωπαϊκά σύνορα.

– Εφαρμογή ενός Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για την Άμυνα.

– Κλιμάκωση των εσωτερικών και εξωτερικών μέτρων ασφάλειας.

– Μόνιμο σχέδιο Γιούνκερ επικεντρωμένο στις επενδύσεις με γνώμονα την καινοτομία.

– Συντονισμένη πολιτική φορολογίας επιχειρήσεων.

– Ενισχυμένη κινητικότητα των νέων με στόχο «κανένα παιδί της Ευρώπης να μην μένει πίσω»

– Βελτίωση του δημοσιονομικού πλαισίου προκειμένου να ενισχυθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις.

– Εξαγωγή συμπερασμάτων για τη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί έως τώρα η Ευρωζώνη.

– Αντιμετώπιση των οικονομικών ανισορροπιών στην ΕΕ.

– Μηχανισμό οικονομικής σταθεροποίησης της ευρωζώνης.

– Ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης.

– Νέο ρόλο για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

– Ευρωπαίο υπουργό οικονομικών.

8 Σχόλια to “Τι θα συζητηθεί σήμερα στη διάσκεψη των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου – Πού θα επιμείνει ο Αλέξης Τσίπρας!”

 1. Πύκτης said

  Το βλέπετε το διεθνιστικό μας τσουτσέκι που έχουμε γιά πρωθυπουργό ;;
  Τρέχει να συζητήσει γιά τα προβλήματα της εε αλλά στην χώρα του θα ψηφίσει πολυνομοσχέδιο γιά την αρπαγή σπιτιών και περιουσιών Ελλήνων μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΑΜΕΙΑ ΚΡΑΤΟΣ .
  4, 217,000 μελοθάνατοι σε χαιρετούν τσιπροκαμμενε !

  Αρέσει σε 2 άτομα

 2. EΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ said

  EΞΩ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Μου αρέσει!

 3. EΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ said

  TOΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
  ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ
  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ.
  ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

  Μου αρέσει!

 4. Ερχεται η αναπτυξη said

  Αν έρχεται η ανάπτυξη γιατί απαγορεύουν τις απεργίες;
  Του Λεωνίδα Βατικιώτη

  Αν, χάρη συζητήσεως και μόνο, πάρουμε στα σοβαρά την κυβέρνηση που διατυμπανίζει ότι η συμφωνία με τους δανειστές για την τρίτη αξιολόγηση που έκλεισε σε τεχνικό επίπεδο «δεν εμπεριέχει, για πρώτη φορά, κανένα απολύτως νέο δημοσιονομικό μέτρο» κι επομένως τα δύσκολα για τους εργαζόμενους είναι πίσω, τότε προκύπτουν ορισμένα ουσιαστικά ερωτήματα:
  Γιατί ο πρωθυπουργός προσπάθησε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να θέσει ως προϋπόθεση για την κήρυξη απεργίας από τις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων την απαρτία 50%+1, καταργώντας προηγούμενο ευνοϊκότερο νόμο που επέτρεπε να αποφασίζει ακόμη και το 20%;
  Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχείρησε να απαγορεύσει επί της ουσίας την απεργία, δεδομένου ότι στη σημερινή περίοδο απογοήτευσης των εργαζομένων και περιστολής των δικαιωμάτων είναι πρακτικά αδύνατο να συγκεντρωθεί και να ψηφίσει υπέρ της απεργίας μια τόσο ισχυρή πλειοψηφία;
  Γιατί το υπουργείο Εργασίας μιας αριστερής υποτίθεται κυβέρνησης, με την επικεφαλής του Έ. Αχτσιόγλου, θέλει να διαπρέψει εκεί που απέτυχε ο υπουργός του Καραμανλή, Λάσκαρης, το 1976 με το νόμο 330 και το ΠΑΣΟΚ το 1983, όταν κι αυτοί επιχείρησαν μέσω νομικών εμποδίων να βάλουν φραγμό στο δικαίωμα των εργαζομένων να προκηρύσσουν απεργία;
  Τα ερωτήματα αυτά υφίστανται ακόμη και μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης που ανακάλεσε την τροπολογία για να την επαναφέρει όμως σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός ολίγων ωρών: πανελλαδική στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ, συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, κ.α. Δεδομένου ότι κι αυτή η υποχώρηση της κυβέρνησης είναι δείγμα των αποτελεσμάτων που μπορούν να έχουν οι αγώνες και οι απεργίες, ας ελπίσουμε στο νόμο που θα φέρουν να μην ενσωματώσουν κι άλλο άρθρο που να απαγορεύει την κήρυξη απεργιών από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις∙ κι αυτό δεν είναι αστείο. Πολύ πιθανά η κυβέρνηση αμέσως μετά την ψήφιση αυτού του νόμου, να τον επεκτείνει ψηφίζοντας εξ ίσου απαγορευτικά μέτρα που να απαγορεύουν στις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις να κηρύσσουν απεργία! Ή, να ζητούν προαναγγελία 2 και 3 μήνες πριν, άδεια από δικαστές, κοκ. Η εμπειρία είναι πικρή: η αρχή δεν πρέπει να γίνει…
  Το γεγονός ότι……

  https://leonidasvatikiotis.wordpress.com/2017/12/07/%ce%b1%ce%bd-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%bf/

  Μου αρέσει!

 5. Ερχεται η αναπτυξη said

  Ας ξεχάσουν τις γαλέρες της ανάπτυξης.

  Μου αρέσει!

 6. Ερχεται η αναπτυξη said

  Η κυβέρνηση Τσίπρα ωστόσο, με τη δεξιά πολιτική της που ως στόχο έχει να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία, αν κάτι καταφέρνει είναι να πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται, νομιμοποιώντας την πλειοδοσία της ΝΔ σε νεοφιλελεύθερες εξαγγελίες. Προς επίρρωση το «μεταρρυθμιστικό ηλεκτροσόκ» που υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου από το βήμα του 28ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

  Η συμμετοχή στα αντικυβερνητικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα και η επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκεμβρίου ενάντια στον προϋπολογισμό λιτότητας και την αξιολόγηση είναι μια πρώτη απάντηση απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, δανειστών και εργοδοσίας.

  Μου αρέσει!

 7. Ερχεται η αναπτυξη said

  ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΛΑΣΚΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
  ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
  ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ.

  Μου αρέσει!

 8. Ερχεται η αναπτυξη said

  ΕΡΓΑΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ
  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: