olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ακριβοπούλου – Καψώχας κάνουν ΡΟΜΠΑ Σημίτη-Παπανδρέου-Γεωργίου για το Μνημόνιο! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Posted by netakias.com στο Ιανουαρίου 9, 2018

-Ηξερες ότι η ΕΕ επέβαλε στις χώρες που αυξανόταν το ΑΕΠ (οπως η Ελλάδα) να κάνουν εισροές κεφαλαίων (να βοηθανε τις άλλες) και αυτό γινόνταν χρέος;
-Γιατί ο Προβόπουλος αφού το ήξερε τον Οκτώβριο του 2009 δεν ενημέρωσε τον Παπανδρέου
-Ενα μήνα πριν στις 8 Σεπτεμβρίου 2009 ο Προβόπουλος είχε συναντήσει τον Παπανδρέου στην οδό Ιπποκράτους. Τον ενημέρωσε;
-Αν ενημέρωσε τον Παπανδρέου γιατί αυτός έβγαινε κι έλεγε «λεφτά υπάρχουν»
-Χρηματιστήριο Σημίτη
-Swap Σημίτη
-Γιατί ο Τόμσεν ζήτησε το swap να επιβαρύνει τον προυπολογισμό του 2010
-Γιατί ο Γεωργίου εν μια νικτί
-Η αγορά του Αιώνα

ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ https://wp.me/p9GCU-cA ΑΠΟ ΤΟ 2010!!!!!!

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΨΩΧΑΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΓΑΠ,ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΕΛΣΤΑΤ,ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ,ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ,

Σελίδες: 1 2

38 Σχόλια to “Ακριβοπούλου – Καψώχας κάνουν ΡΟΜΠΑ Σημίτη-Παπανδρέου-Γεωργίου για το Μνημόνιο! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”

 1. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

  • Ευριπίδης Μπίλλης said

   ‘Αρα δεν φταίει το παλιό όπως μας λέει ο Άλεξις.

   Είναι δυνατόν ενημερωμένοι άνθρωποι να μην ομιλούν ευθαρσώς αλλά «γύρω – γύρω» για την συνομωσία εις βάρος του Ελληνισμού (ψευδές έλλειμμα κτλ) και την μετροπή με ψευδή στοιχεία της Ελλάδος σε υπο εκοποίση ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ προτεκτοράτο;;

   Και να θεωρούν τις αγορές που δεν μετείχαν στην συνομωσία ΚΑΙ που μας δάνειζαν τότε ως ΑΦΕΛΕΙΣ;;

   Δείτε και από την τοτε Καθημερινή που διαψεύδει την νυν Καθημερινή για το ποιος ατιμωρητί, μεθόδευσε την υποδούλωση της ΅Ελλάδας;:

   2. Εξαγγελίες σε ζοφερό οικονομικό κλίμα
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_15/09/2009_329338
   Το μήνυμα που έστειλε χθες στην Αθήνα ο επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια κατέστησε σαφές το ασφυκτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να προσαρμόσει την οικονομική πολιτική της η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι γνωστά σε όλους, διεμήνυσε ο κ. Αλμούνια.
   Η δημοσιονομική κατάσταση είναι ζοφερή. Σύμφωνα με πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το έλλειμμα θα εκτιναχθεί φέτος πάνω από το 7% του ΑΕΠ και θα προσεγγίσει στο 8%.
   3. Αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ για το χρέος
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_17/09/2009_329568
   Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ζήτησε από τη Ν. Δ. να εξηγήσει «πού πήγαν τα επιπλέον 100 δισ. ευρώ που δανείστηκε η κυβέρνηση μέσα σε 5 χρόνια».
   Χθες, ο κ. Παπαθανασίου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι από το 2003 έως το 2008 το χρέος αυξήθηκε κατά 79,6 δισ. ευρώ (από 182,39 δισ. ευρώ στα 262,07 δισ. ευρώ), με το 87% του ποσού αυτού να «οφείλεται σε ανελαστικές υποχρεώσεις που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ έως το 2003 και οι οποίες βαρύνουν τον ελληνικό λαό έως σήμερα».
   Δηλαδή, μόνο το υπόλοιπο 13%, ή περίπου 10,2 δισ. ευρώ, προστέθηκε την τελευταία πενταετία εξαιτίας των πολιτικών της Ν. Δ. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στις επισημάνσεις αυτές, δεν γίνεται λόγος για τις φετινές εξελίξεις στο σκέλος του χρέους, που έχει υπερβεί κάθε στόχο και κινείται σε επίπεδα υψηλότερα του 100% του ΑΕΠ. Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του έτους το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης έχει ξεπεράσει τα 282 δισ. ευρώ.
   Παράλληλα, το 2009, το δανειακό πρόγραμμα έχει «σπάσει» κάθε ρεκόρ. Εως τώρα το Δημόσιο έχει αντλήσει 55,4 δισ. ευρώ και υπάρχουν ενδείξεις πως ο δανεισμός μάλλον θα αυξηθεί σε επίπεδα άνω των 60 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι και το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται, αφού η Ελλάδα από τον Απρίλιο και μετά δανείζεται για να καλύψει τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και όχι τις υποχρεώσεις της (τόκους και χρεολύσια) προς τους δανειστές της.
   Παράλληλα, ο κ. Παπαθανασίου κάλεσε τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να απαντήσει σαφώς ως προς το ποιο είναι το ύψος του εισοδήματος των εργαζομένων και συνταξιούχων που θεωρεί χαμηλό και μεσαίο και δεν θα φορολογηθεί περισσότερο, ενώ διερωτήθηκε γιατί αποφεύγει να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα αυτό.
   4. Το όραμα της πράσινης ανάπτυξης
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_18/09/2009_329810
   Ο Γιώργος υποσχέθηκε ανεμογεννήτριες στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Δεν μας είπε, ωστόσο, τι θα γίνεται με την ενέργεια που θα παράγουν. Εφόσον οι κατσίκες στις
   5. Εκρηξη του ελλείμματος στο 6% του ΑΕΠ και αρνητική ανάπτυξη
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_18/09/2009_329755
   ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε ότι το έλλειμμα του 2009 θα διαμορφωθεί στο 6% του ΑΕΠ τουλάχιστον, ενώ το τελικό ποσοστό θα εξαρτηθεί από την αποδοτικότητα των εισπρακτικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση το καλοκαίρι.
   Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού κινείται στην περιοχή του 9% -10% του ΑΕΠ και ακολουθεί ανοδική πορεία. Μάλιστα, υπάρχουν εκτιμήσεις που τοποθετούν το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2009 στην περιοχή του 7% με 8% του ΑΕΠ, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθεί.
   6. Υπέρβαση 5,7 δισ. ευρώ στο ταμειακό έλλειμμα το οκτάμηνο
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_19/09/2009_329973
   Στο 8% του ΑΕΠ ανήλθε το ταμειακό έλλειμμα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2009, καταγράφοντας υπέρβαση 5,7 δισ. ευρώ (140%) σε σχέση με τον στόχο που έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο για το σύνολο του έτους (14,2 δισ. ευρώ). Η μεγάλη υστέρηση των εσόδων και η υπέρβαση των δαπανών έχουν εκτροχιάσει τον φετινό προϋπολογισμό, καθώς είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι στο ίδιο διάστημα το ταμειακό έλλειμμα ήταν στα 10,6 δισ. ευρώ ή στο 4,4% του ΑΕΠ.
   7. Στο 60% του μέσου όρου της Ε.Ε. ο κατώτατος μισθός
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_19/09/2009_329984
   Tη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της τελευταίας 20ετίας, γύρω στο 4,3%, σημείωσαν οι πραγματικές αποδοχές στην Ελλάδα το 2009, λόγω των αυξήσεων που προέβλεπε η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
   Ωστόσο, το 18% των μισθωτών αμείβεται με ποσό που δεν υπερβαίνει τα 650 ευρώ και ο κατώτατος μισθός αντιστοιχεί μόλις στο 60% των αντίστοιχων μισθών που καταβάλλονται στη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ιρλανδία.
   8. Στο 8% του ΑΕΠ το ταμειακό έλλειμμα στο επτάμηνο
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_19/09/2009_329985
   Στο 8% του ΑΕΠ ανήλθε το ταμειακό έλλειμμα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2009, καταγράφοντας υπέρβαση 5,7 δισ. ευρώ (140%) σε σχέση με τον στόχο που έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο για το σύνολο του έτους (14,2 δισ. ευρώ). Η μεγάλη υστέρηση των εσόδων και η υπέρβαση των δαπανών έχουν εκτροχιάσει τον φετινό προϋπολογισμό,…
   9. Πιεστικές οι αγορές για τη νέα κυβέρνηση
   Στο 109% του ΑΕΠ το χρέος
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_20/09/2009_330157
   Η εκτεταμένη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση κρύβεται πίσω από την υπερπαραγωγή ελλειμμάτων και χρέους, επισημαίνουν στην «Κ» οι διεθνείς οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης και τονίζουν ότι η αντιμετώπισή της αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση.
   Οι εκπρόσωποι των διεθνών οίκων καθιστούν σαφές ότι οι αγορές ομολόγων δεν δίνουν μεγάλη πίστωση χρόνου στο νέο οικονομικό επιτελείο, το οποίο θα πρέπει άμεσα να θέσει ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα μείωσης και τελικά μηδενισμού του ελλείμματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard & Poor’s, το έλλειμμα θα ανέλθει στο 7% του ΑΕΠ φέτος, ενώ το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί στο 109% του ΑΕΠ.

   Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των διεθνών οίκων εφιστούν την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση το κρυφό χρέος του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, καθώς μπορεί να κλονίσει εκ νέου την αξιοπιστία της Ελλάδας στις αγορές με δυσμενείς επιπτώσεις στο κόστος δανεισμού.
   10. «Ναυάγησαν» οι συμβάσεις για τα υποβρύχια

   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_22/09/2009_330288
   Το «αγκάθι» των εξοπλισμών, που τα τελευταία χρόνια έγιναν αφορμή για να δοκιμαστούν οι ελληνογερμανικές σχέσεις, επανέρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, καθώς οι εταιρείες HDW και Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προχώρησαν χθες σε καταγγελία των συμβάσεων για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων τύπου U214 και την αναβάθμιση τριών υποβρυχίων τύπου 209. Οι Γερμανοί επικαλούνται εκκρεμείς πληρωμές του ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ.
   Σύμφωνα με πρόταση που επεξεργάζονταν οι δύο πλευρές, το Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάμβανε τα τρία από τα τέσσερα υποβρύχια 214. Είχαν προηγηθεί βελτιώσεις, που επιδιόρθωναν το πρόβλημα ευστάθειας που είχε παρατηρηθεί
   11. Ξεχώρισαν οι απ’ ευθείας ερωτήσεις
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_22/09/2009_330262
   Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλήθη, πρώτος, από τον πρωθυπουργό, να εξηγήσει πού θα βρει τα χρήματα για τη χρηματοδότηση όσων εξήγγειλε. Απαντώντας, εκτίμησε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται σε 2,5 – 3 δισ. ευρώ, έναντι των 10 δισ. που το κοστολογεί η κυβέρνηση, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη Ν. Δ.
   12. Μήνυμα Deutsche Telekom για ΟΤΕ
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_22/09/2009_330203
   Μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ, που έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αναθεωρήσει τη συμφωνία με την Deutsche Telekom, έστειλε χθες ο γερμανικός όμιλος. «Εμείς τηρήσαμε τη συμφωνία, περιμένουμε κι από την άλλη πλευρά να την τηρήσει», δήλωσε ο κ. Γκίντο Κέρκοφ, επικεφαλής της Deutsche Telekom για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο οποίος εξέφρασε επίσης επιφυλάξεις για το εάν η ελληνική κυβέρνηση θα επαναγοράσει ποσοστό του ΟΤΕ στην τιμή των 25 ευρώ. Ο κ. Κέρκοφ αποκάλυψε ότι στους σχεδιασμούς της Deutsche Telekom είναι η μείωση του προσωπικού του OTE κατά 2.000 άτομα. Οπως σημείωσε, το περιθώριο κέρδους του Οργανισμού στην κινητή τηλεφωνία είναι το χαμηλότερο στον γερμανικό όμιλο και πρέπει να αυξηθεί κατά 5%.
   13. Την ερχόμενη εβδομάδα στη Eurostat οι αναθεωρημένες προβλέψεις για το έλλειμμα
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_23/09/2009_330341
   Ο «μαραθώνιος» των διαβουλεύσεων για την ελληνική οικονομία μεταξύ των ευρωπαϊκών και ελληνικών αρχών, ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη με την αποστολή από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), των αναθεωρημένων προβλέψεων για το έλλειμμα.
   Πάντως, το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2009, βρίσκεται ήδη στο 8% του ΑΕΠ ή στα 20 δισ. ευρώ, γεγονός το οποίο ενισχύει τις εκτιμήσεις που υπάρχουν αναφορικά με το ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα στο τέλος του έτους θα διαμορφωθεί στην περιοχή του 8% του ΑΕΠ.
   14. Μεγάλη μείωση εσόδων, εκτίναξη δαπανών και ελλείμματος στο 9μηνο
   Στα 7 δισ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού

   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_24/09/2009_330491

   15. Δραματική η μείωση των
   Και εκτροχιασμός δαπανών
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_24/09/2009_330603
   Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση των φορολογικών εσόδων στο εννεάμηνο του έτους διαμορφώθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, ενώ οι δαπάνες ξεπέρασαν περίπου κατά 50% τον ετήσιο στόχο. Η μείωση των εσόδων είναι της τάξης του 2,5% στο εννεάμηνο, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 14,7%.

   Οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 15%, έναντι ετήσιου στόχου για συγκράτηση στο 9,7%.

   16. Δημοσιονομική καταγραφή
   Εκτός από τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το νέο οικονομικό επιτελείο θα πρέπει άμεσα:
   1. Να πείσει τις αγορές και τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι αναστρέψιμος, ούτως ώστε να αποτραπεί μια νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας. Ο Κρις Πράις υπεύθυνος της Fitch για την Ελλάδα δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει δύο μήνες προθεσμία για να δώσει σαφή δείγματα γραφής. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και το θέμα των χρεών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, που εκτιμώνται σε 12 δισ. ευρώ τουλάχιστον. Η Ν.Δ. προωθούσε την εξόφληση μέρους αυτών των οφειλών με ομόλογα μέσω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η κ. Λ. Κατσέλη από το ΠΑΣΟΚ προτείνει να εξοφληθούν όλοι με ομόλογα, για να τονωθεί η αγορά, έστω κι αν αυτό θα σημάνει μια σημαντική επιβάρυνση του ελλείμματος (θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ) και του δημόσιου χρέους. Ωστόσο, άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι επιφυλακτικά καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα περιορίσει τη δυνατότητα άσκησης επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής. Για τον ίδιο λόγο θα αποφύγουν μια απογραφή στα πρότυπα που την έκανε η Ν.Δ. το 2004. Η καταγραφή της δημοσιονομικής κατάστασης δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εμπλοκή της Κομισιόν, υποστηρίζουν.
   2. Η ανασυγκρότηση του εισπρακτικού μηχανισμού. Και τα δύο κόμματα έχουν στοιχηματίσει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής για την υλοποίηση των πολιτικών τους. Είναι σαφές ότι με τον υφιστάμενο διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι εφικτή η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Η Ν.Δ. προσδοκά βελτίωση της αποτελεσματικότητας μέσω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Το ΠΑΣΟΚ εκτός της αξιοποίησης του ΚΕΠΥΟ σχεδιάζει την ανασύσταση του ΣΔΟΕ και την κατάργηση της ΥπΕΕ.
   3. Σε περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων με τη MIG για την Ολυμπιακή, με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ και με την Cosco για τη διαχείριση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Η εκκρεμότητα αυτών των ζητημάτων προκαλεί ερωτήματα στις αγορές και αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές.
   4. Αμεσα επίσης θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για την απόσυρση των οχημάτων, που πρέπει να κυρωθεί εντός 40 ημερών από τη νέα Βουλή, όπως και για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, από την οποία αναμένονται σημαντικά έσοδα για τον προϋπολογισμό. Το ΠΑΣΟΚ δεν διαφωνεί επί της ουσίας με τα μέτρα, αλλά έχει εκφράσει την πρόθεση να επιφέρει τροποποιήσεις.
   17 Εκτίναξη του ελλείμματος στο 10% του ΑΕΠ
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_07/10/2009_332274
   βλέπει ο κ. Προβόπουλος
   18. Οι προκλήσεις του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας
   The Economist
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_09/10/2009_332580
   Εφέτος η Ελλάδα θα δανεισθεί πάνω από 60 δισ. ευρώ, και το δημόσιο χρέος προβλέπεται ότι θα φθάσει στο 105% του ΑΕΠ, το δεύτερο υψηλότερο μετά από εκείνο της Ιταλίας στην Ευρωζώνη.

   Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου υπόσχεται ένα πακέτο τριών δισ. ευρώ ως βοήθεια προς τις μικρές επιχειρήσεις, τα οποία θα εξοικονομηθούν από την είσπραξη μέχρι και 10 δισ. ευρώ από ανείσπρακτους φόρους. Επίσης, ο νέος πρωθυπουργός υπόσχεται πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για να τονώσει τις καταναλωτικές δαπάνες.
   Ομως, εάν το δημοσιονομικό έλλειμμα ξεπεράσει το 10%, ο αρμόδιος υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου ενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες κατά την προώθηση αυτού του προγράμματος στους Ευρωπαίους εταίρους του.

   19. Εκτόξευση του δημοσίου χρέους στα 292,3 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο

   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_09/10/2009_332572
   Κατά 10,2 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος μέσα σε ένα τρίμηνο και κατά 40,3 δισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, με αποτέλεσμα στο τέλος του φετινού δευτέρου τριμήνου να ανέλθει στα 292,3 δισ. ευρώ ή περίπου στο 125% του ΑΕΠ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του εκτροχιασμού, αρκεί να αναφερθεί ότι στον προϋπολογισμό ο στόχος για το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν να ανέλθει στα 273,55 δισ. ευρώ για ολόκληρο το έτος. Ενας στόχος που φαίνεται ότι θα αναθεωρηθεί προς τα επίπεδα των 300 δισ. ευρώ, ενώ το χρέος της γενικής κυβέρνησης (συμπεριλαμβάνει το χρέος των ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Ταμείων και το ενδοκυβερνητικό χρέος) αναμένεται να φτάσει στο 107% του ΑΕΠ, τουλάχιστον.
   20. Ταμειακό έλλειμμα – σοκ 12% του ΑΕΠ βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_10/10/2009_332826

   21. Η αγορά ακινήτων περιμένει τις κινήσεις της κυβέρνησης. «Κλειδί» για την ανάκαμψη η αύξηση χορηγήσεων στεγαστικών δανείων
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_10/10/2009_332781

   22. Βουτιά σε οικοδομή, εξαγωγές και βιομηχανική παραγωγή
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_10/10/2009_332827

   23. Τα μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_11/10/2009_332930
   Τον Ιανουάριο του 2010 θα ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα λάβουν όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.500 ευρώ. Η δεύτερη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χορηγηθεί στους δικαιούχους τον Απρίλιο του νέου έτους. Στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου στη Βουλή θα προβλέπεται η καταβολή έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης με τη μορφή αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης 500 έως 1.300 ευρώ.

   24. Οι εκκρεμότητες για τη φορολόγηση κερδών στο Χ.Α.
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_11/10/2009_332910
   Η ΕΧΑΕ έχει έτοιμη την υποδομή να υπολογίζει καθημερινά τον φόρο υπεραξίας των μετοχών με συντελεστή 10% που θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 2ας Ιανουαρίου 2010 και θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο φόρο επί των πωλήσεων που είναι 0,15% για κάθε χρηματιστηριακή πράξη.

   25. Η πιστοληπτική ικανότητα και η νέα πολιτική
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_11/10/2009_332926
   Από τη νέα κυβέρνηση εξαρτάται η βαθμολογία της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, και άρα το κόστος δανεισμού της χώρας, κατέστησαν σαφές την περασμένη εβδομάδα δύο οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης.
   ……………. Ανάλογα με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, ωστόσο, η πιστοληπτική της αξιολόγηση μπορεί να κινηθεί είτε υψηλότερα είτε χαμηλότερα, δηλώνει στην «K» ο επικεφαλής αναλυτής του οίκου S&P για την Ελλάδα, Μάρκο Μίρσνικ.

   26. Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί
   Του Simon Tilford* επικεφαλής οικονομολόγος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων (Centre for Economic Reform).
   H ελληνική οικονομία ακολουθεί μία πολύ επικίνδυνη πορεία. Εφ’ όσον η κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα για την τόνωση της παραγωγικότητας και την ενίσχυση των δημοσίων οικονομικών, τότε η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα δυσοίωνο μέλλον. Πολλοί Ελληνες φαίνεται να πιστεύουν ότι η ένταξη στο ευρώ προστατεύει τη χώρα από την απειλή της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι λάθος. ……
   Η Ελλάδα έχει μόνο ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας. Το δημοσιονομικό έλλειμμα βρίσκεται καθ’ οδόν στο να ξεπεράσει φέτος το 8% του ΑΕΠ – και αυτό παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία μόλις εισήλθε στην ύφεση. Με την οικονομία να προβλέπεται να συρρικνωθεί το 2010 και εν συνεχεία να τελματώσει το 2011, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα αυξηθεί δραματικά. Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι θα εκτοξευθεί στο 134% μέχρι το 2014. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό του δημοσίου χρέους φαίνεται ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό. Και όταν το δημόσιο χρέος φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί η περαιτέρω άνοδός του λόγω της αυξανόμενης επιβάρυνσης για την πληρωμή των τόκων.
   Πολλοί Ελληνες φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη ως σύνολο θα παρέμβει για την αποτροπή μιας κρίσης χρέους. Ισως και να έχουν δίκιο, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν δίχως κόστος. Η παροχή βοήθειας θα γίνει διαθέσιμη μόνο με αντάλλαγμα μία δέσμευση για μεταρρύθμιση της οικονομίας και περιστολή των δημοσίων δαπανών. Θα ήταν όμως πολύ λογικότερο να ληφθούν μέτρα τώρα, παρά να πρέπει να ληφθούν πιο οδυνηρά μέτρα αργότερα…. Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι δεν υπάρχει μεγάλο στομάχι για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Αλλά η Eλλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να προβεί σε μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που θα επιτύχει μία καθυστέρηση είναι να καταστήσει το επακόλουθο φάρμακο ακόμη πιο πικρό.

   27. Χιλιάδες κρατικά οχήματα καταργούνται (Καταργήθηκαν;;;)
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_13/10/2009_333150

   28. «Ντόμινο» επιπτώσεων, ενώ η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει…
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_13/10/2009_333118
   Την ίδια στιγμή, πάντως, η κατάσταση στο εμπορικό λιμάνι χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα καθώς αυξάνεται ο αριθμός των «εγκλωβισμένων» εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και αυτών που εκφορτώνονται σε λιμάνια του εξωτερικού. Συγχρόνως έχουν «παγώσει» οι εξαγωγικές διαδικασίες, με αρκετές εταιρείες να αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα από ακυρώσεις παραγγελιών που έκαναν πελάτες του εξωτερικού.

   29. Το έλλειμμα οδεύει στο 13%, στόχος η μείωση του κατά 10 δισ. Ευρώ
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_13/10/2009_333061
   Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα χρέη των νοσοκομείων ανέρχονται σε 6,2 δισ. ευρώ και θα φτάσουν τα 6,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους. Αλλα 2,6 δισ. ευρώ είναι οι υπόλοιπες γνωστές στο Γενικό Λογιστήριο οφειλές. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε χθες επιστολές στους άλλους υπουργούς με τις οποίες τους ζητεί να του αναφέρουν όλες τις ανειλημμένες υποχρεώσεις των υπουργείων τους, είτε έχουν εμφανισθεί είτε όχι (δηλαδή ακόμη κι αν οι προμηθευτές δεν έχουν εκδώσει παραστατικά προκειμένου να καταβάλουν ΦΠΑ για ποσά που τους χρωστάει το Δημόσιο).

   30. Μείωση ελλείμματος κατά 10 δισ. ευρώ το 2010. Φιλόδοξος δημοσιονομικός στόχος του νέου προϋπολογισμού
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_13/10/2009_333072
   Εναν φιλόδοξο στόχο για μείωση του ελλείμματος κατά 10 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο, ώστε να υποχωρήσει στα επίπεδα του 9% του ΑΕΠ, σχεδιάζει να θέσει το υπουργείο Οικονομικών με τον νέο προϋπολογισμό.
   Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, το δημοσιονομικό έλλειμμα -αυτό που παρακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- θα ανέλθει στα επίπεδα του 12% – 13% του ΑΕΠ εάν εξοφληθεί και ένα μέρος των οφειλών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές…

   31. Νέα ρύθμιση για ημιυπαίθριους
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_13/10/2009_333171
   Νέα ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους εντός της επομένης εβδομάδας θα προωθήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, εγκαταλείποντας την αυστηρή θέση που κράτησε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, περί κατάργησης της «τακτοποίησης» (Ακόμα αναμένεται). Υπήρχε η εκτίμηση ότι το μέτρο θα απέφερε στα κρατικά ταμεία έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο υπό τις σημερινές δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες.

   32. Ετσι, το έλλειμμα τρέχει προς το 12,5% του ΑΕΠ…
   Tου Kωστα Kαλλιτση / kkallitsis@kathimerini.gr
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_13/10/2009_333067
   «Το δημόσιο έλλειμμα, επίσης, είναι διπλάσιο από αυτό που επισήμως εμφανίζεται. Προσφάτως, αναθεωρήθηκε στο 6% του ΑΕΠ. Ομως, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους γνωρίζουν ότι το δημόσιο έλλειμμα τρέχει προς το 11% του ΑΕΠ. Στα δεύτερα βιβλία του κράτους υπάρχει και το κρυφό έλλειμμα. Αν προσθέταμε το κρυφό έλλειμμα στο φετινό, τότε το δημόσιο έλλειμμα συνολικά θα έφθανε στο 16-17% του ΑΕΠ. Αν, όπως είναι ορθό, το κρυφό έλλειμμα επιμεριστεί στα τελευταία τέσσερα χρόνια (όταν, δηλαδή, δημιουργήθηκε…) τότε το έλλειμμα το 2009 θα φθάσει στο 12,5% του ΑΕΠ».
   Αυτές τις πληροφορίες δημοσίευσε η «Κ», την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου.

   33. Aναλυση: Εμπροσθοβαρής δημοσιονομική προσαρμογή
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/10/2009_333214
   Με το δημοσιονομικό έλλειμμα να οδεύει πλέον προς το 12% – 13% του ΑΕΠ απειλώντας να προκαλέσει τη σκληρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κυρίως των αγορών, μια οικονομική πολιτική, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι η δραστική δημοσιονομική προσαρμογή, δείχνει αναπόφευκτη.

   34. Ανω των 65 δισ. ευρώ ο δανεισμός του Δημοσίου φέτος
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_13/10/2009_333060
   Μάλιστα, σε χθεσινές τους ανακοινώσεις η Citigroup και η BNP Paribas θεωρούν ότι η ενίσχυση της οικονομίας με 3 δισ. ευρώ -που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση- και οι εκτιμήσεις για υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα από το αρχικώς εκτιμώμενο, θα οδηγήσουν σε νέο δανεισμό την Ελλάδα.

   35. Στόχος, η μείωση του ελλείμματος κατά 2%-3% επί του ΑΕΠ το 2010
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_14/10/2009_333206

   36. Αναχρηματοδότηση 2,08 δισ. ευρώ με μικρότερο κόστος για το Δημόσιο
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_14/10/2009_333211
   Στα 2,08 δισ. ευρώ ανήλθε το ποσό που δανείστηκε το Δημόσιο μέσω εντόκων γραμματίων, καταβάλλοντας χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις του Ιουλίου.

   37. «Μαύρη τρύπα» 7,5 δισ. Ευρώ
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_15/10/2009_333366
   Στα 7,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι έχει φτάσει η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες τα καθαρά έσοδα στο διάστημα αυτό παρουσιάζονται μειωμένα κατά 6% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2008.

   38. Μέτρα-σοκ 32,5 δισ. ευρώ συστήνει η Ε.Ε. στην Ελλάδα. «Βόμβα» το υψηλό δημόσιο χρέος και το ασφαλιστικό σύστημα
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_15/10/2009_333374
   Η Kομισιόν εκτιμά ότι εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, το δημόσιο χρέος θα εκτιναχθεί στο ιλιγγιώδες 884% του ΑΕΠ το 2060. Προκειμένου να αποτραπεί αυτό το εφιαλτικό σενάριο -η χώρα, άλλωστε, θα έχει χρεοκοπήσει πριν το χρέος προσεγγίσει αυτά τα επίπεδα-, η Κομισιόν εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα μείωσης των δαπανών και αύξησης των εσόδων ύψους 14,1% του ΑΕΠ ή 32,5 δισ. ευρώ. Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσει σε τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος. Μάλιστα, με τη λήψη αυτών των μέτρων δεν θα επιτευχθεί κάποια θεαματική μείωση του χρέους από τα υφιστάμενα υψηλά επίπεδα, αλλά τουλάχιστον «θα παραμείνει διαχειρίσιμο» και θα αποτραπεί η πτώχευση.

   39. Ανω των 5 εκατ. ευρώ οι ζημίες από την απεργία στα λιμάνια
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_15/10/2009_333361
   Σε δεινή θέση βρίσκονται πλέον πολλές εταιρείες σε όλο το φάσμα της οικονομίας, από το λιανεμπόριο μέχρι τη βιομηχανία, καθώς οι πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών έχουν παγώσει την αγορά. Καθημερινά χάνονται αρκετά εκατομμύρια ευρώ, ενώ πλέον απειλούνται ακόμη και θέσεις εργασίας στις εταιρείες που ήδη βρίσκονταν σε δυσχερή θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

   40. Προσδοκία να μειωθεί το έλλειμμα κατά 10 δισ. ευρώ το 2010. Από την κυβέρνηση
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_16/10/2009_333619
   Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το φετινό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 12% – 13% του ΑΕΠ καθώς θα επιβαρυνθεί από την εξόφληση μέρους των οφειλών του Δημοσίου προς επιχειρήσεις, καθώς και από τη συρρίκνωση του πλεονάσματος των ασφαλιστικών ταμείων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Προκειμένου να καθησυχάσει τις αγορές αλλά και να πείσει την Κομισιόν να εγκρίνει τριετή περίοδο προσαρμογής (έως το τέλος του 2012), το οικονομικό επιτελείο καταρτίζει έναν προϋπολογισμό που θα έχει στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, στο 9% του ΑΕΠ φέτος, μέσω της ενίσχυσης των εσόδων και της περιστολής των δαπανών. Επίσης, θα δεσμευθεί για μια σειρά διαρθρωτικών μέτρων, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα.

   41. Προϋποθέσεις για την επιβολή έκτακτης εισφοράς
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_16/10/2009_333518
   Ενα από τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι η επιβολή έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες και στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις.

   42. Αναπόφευκτος ο νέος δανεισμός
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_16/10/2009_333511
   Μέχρι στιγμής ο ακαθάριστος δανεισμός έχει ανέλθει στα 62 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους, ενώ ο καθαρός δανεισμός φτάνει στα 55,4 δισ. ευρώ. Το μέγεθος του νέου δανείου που θα πάρει η Ελλάδα δεν είναι ακόμα γνωστό, ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών εξέφρασαν χθες την ελπίδα τους ότι το συνολικό πρόγραμμα δανεισμού του 2009 «δεν θα πιάσει τα 70 δισ. ευρώ». Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός στόχος του δανειακού προγράμματος του 2009 ήταν να φτάσει στα 41 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι επιπλέον ανάγκες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του έτους για να καλυφθούν τα ελλείμματα αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των 25 δισ. ευρώ.

   43. ΤτΕ: Μείωση ελλείμματος κατά 5% του ΑΕΠ στη διετία – OIKONOMIA & AΓOPEΣ 17 Oct, 2009
   Τη μείωση του ελλείμματος με μέτρα κυρίως περιστολής δαπανών μόνιμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα κατά 5% του ΑΕΠ στην επόμενη διετία συνιστά στην κυβέρνηση ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, στην ενδιάμεση έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, που θα δοθεί στη δημοσιότητα…
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_17/10/2009_333762

   44. «Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα». Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, μέσω των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_17/10/2009_333796
   Ο κ. Γ. Παπανδρέου προανήγγειλε, επίσης, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, τη λήψη επώδυνων μέτρων, που ως φαίνεται δεν θα αφορούν μόνον τους έχοντες υψηλά εισοδήματα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα την αποκατάσταση του κύρους της ελληνικής οικονομίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και των διεθνών αγορών, ενώ απέστειλε αυστηρό μήνυμα προς τα εξωθεσμικά κέντρα και τις συντεχνίες, ότι δεν θα τους επιτρέψει να σταθούν εμπόδιο στις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις.

   45. Το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη έχει η Ιταλία
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_17/10/2009_333729
   Εφέτος θα φθάσει στο 115,1% του ΑΕΠ, ενώ το 2010 αναμένεται υψηλότερο, στο 117,3%.

   46. Τολμηρά μέτρα
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_17/10/2009_333825
   Ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες στη Βουλή πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει τη δοκιμασμένη αλλά και αποτυχημένη συνταγή της ήπιας προσαρμογής και να λάβει άμεσα τολμηρά μέτρα.
   Με δεδομένη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι προφανές άλλωστε πως ακόμη και οι προεκλογικές, παροχολογικού τύπου, δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπουν στο ράφι για το καλό του τόπου που κινδυνεύει να βυθισθεί σε μια μακρά περίοδο οικονομικής στασιμότητας.

   47. Σε καθοδική τροχιά οι εξαγωγές της Ευρώπης
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_17/10/2009_333730
   Μείωση κατά 5,8% σημείωσαν τον Αύγουστο οι ευρωπαϊκές εξαγωγές σε σύγκριση με τον Ιούλιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά μηνών μετά την επίσης σημαντική μείωση του 4,7% τον Ιούλιο.

   48. Το πρώτο τεστ για τον νέο υπουργό Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα, που θα οδηγήσουν στη μείωση του ελλείμματος
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_18/10/2009_333867
   Το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει τις δύο επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τις διαπραγματεύσεις, είναι η δυσπιστία με την οποία θα ακούσουν οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του κ. Αλμούνια τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης.

   49. Οι Γερμανοί απειλούν με «λουκέτο» τον Σκαραμαγκά
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_18/10/2009_333847

   50. Την Τετάρτη τα νέα στοιχεία στην Eurostat για το έλλειμμα
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_20/10/2009_333991

   51. Λαϊκισμός
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_20/10/2009_334091
   Εντύπωση προκάλεσαν, πάντως, οι εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα μειώσει πάλι τα όρια συνταξιοδότησης που άλλαξε ο νόμος Πετραλιά.

   52. Νέος δανεισμός του Δημοσίου με δύο δισ. Ευρώ
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_20/10/2009_333992
   Στον δανεισμό περίπου 2 δισ. ευρώ θα προχωρήσει σήμερα το Δημόσιο, μέσω της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού (1,5 δισ. ευρώ) θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή παλαιότερων γραμματίων, ενώ το υπόλοιπο θα προστεθεί στα 56 δισ. ευρώ που ανέρχονται αυτή τη στιγμή τα φετινά δανεικά. …Μετά και την έκδοση των γραμματίων 13 εβδομάδων, το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη νέα ομολογιακή έκδοση, μέσω της οποίας θα προσπαθήσουν να «κλείσουν» τις τρύπες του προϋπολογισμού. Ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» το ακριβές ποσό που θα χρειαστεί να δανειστεί το Δημόσιο, ωστόσο στο άκουσμα και μόνο της είδησης αυτής, αλλά και του ότι το έλλειμμα φέτος τελικά θα φτάσει στα επίπεδα του 12% του ΑΕΠ, οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν άμεσα και αρνητικά. Αυτό φαίνεται από την πορεία της διαφοράς απόδοσης (spread) του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό. Μέσα σε μία εβδομάδα αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης (από 126 μονάδες που ήταν τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, χθες ανήλθε στις 136 μονάδες). Η αύξηση αυτή, αν και είναι μικρή, είναι ενδεικτική του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί για την Ελλάδα στις αγορές. Οι διεθνείς επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η νέα κυβέρνηση για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας. Αν δεν υπάρξει ένα σαφές πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τότε, σύμφωνα με αναλυτές, το πιο πιθανό είναι το spread να πάρει την ανιούσα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να δανειστεί και πάλι πανάκριβα.

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • Ο Ιππέας said

    Φίλε συσχολιαστή Ε.Μπίλη,

    με το απόλυτα ορθό και πλήρως εμπεριστατωμένο σχολιό σου αυτό και σε μια σου προσπάθεια να καταδείξεις όλα τα αδιαμφισβήτητα ανθελληνικά και αντεθνικά τομάρια, που σαν σκυταλοδρόμοι μας πάνε στο νήμα του αφανισμού, συντοχρόνως, προφανώς και όλως ακούσια, αποδεικνύεις ότι «πράγματι κάποιος μας είχε πεί όλη την αλήθεια»

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Μόνο που ένας τόπος δεν κυβερνιέται βάσει του τι λέει -> αλλά του τι κάνει <-κάποιος.
    Από λόγια χορτάτοι- ενώ πιστεύω πως συμφωνείς- σόδα χρειαζόμαστε !

    Μου αρέσει!

   • Ο Ιππέας said

    Φίλε Χρήστο,
    Δεν γνωρίζω τα ίδια πράγματα που δεν γνωρίζεις, ή αν ήσουν τότε εδώ ή πότε γύρισες απο την Αυστραλία.

    Μπορώ όμως «εν ολίγοις» να σου πώ ότι μέρα νύχτα καθάριζε τον πράσινο κόπρο του αυγεία που είχε κληρονομήσει, αν ποτέ είχε τύχει να ακούσεις και ότι, ούτε και τις αργίες δεν καθόταν παρά γκρέμιζε την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. μέχρι που έκλεινε ακόμη και τις εθνικές οδούς, τα σύνορα και τα λιμάνια για να τα ανακαινίσει.
    Να φανταστείς ότι ακόμη και τα καλοκαίρια (που το επέτρεπε και ο καιρός), έκαιγε και όλα τα ξερά, που είχαν συσωρευτεί με τα χρόνια στην ύπαιθρο απο άλλες πιό τυχερές κυβερνήσεις, σε μιά καθαρά δική του προσπάθεια να μας ευπρεπίσει και λίγο.

    Όσο απο λόγια, άσε . .
    όλο με το «πρέπει να» και με κάτι αναγκαίες αλλά ακαταλαβίστικες πολιτικές μας παίδευε και που δεν μας «έκαναν» τότε, ενώ με το «θα» που έκτοτε μας φλόμωσαν οι κάθε λογής, χρώματος και παραλλαγής παπατζήδες και αβανταδόροι, (και εδώ συμφωνώ μαζί σου) σίγουρα θα χρειαστούμε «πάρα» πολύ απο εκείνο το ρόφημα που πολύ σωστά συνέστησες πιό πάνω.

    Έλα φίλε ;! «μ’ ακούς» ;!

    Μου αρέσει!

 2. […] ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ […]

  Μου αρέσει!

 3. SELLAS...HELLAS...ΕΛΛΑΣ=ΦΩΣ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ said

  Γιατί;; γιατί;;; γιατί;;; ΓΙΑΤΙ άραγε κυβερνά αυτή τη χώρα ο Τσίπρας με τον Καμμένο;;;;

  Αρέσει σε 2 άτομα

 4. […] ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ […]

  Μου αρέσει!

 5. […] ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ […]

  Μου αρέσει!

 6. […] ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ […]

  Μου αρέσει!

 7. […] Πηγή: olympia.gr […]

  Μου αρέσει!

 8. […] ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ […]

  Μου αρέσει!

 9. […] Πηγή: olympia.gr […]

  Μου αρέσει!

 10. […] Πηγή: olympia.gr […]

  Μου αρέσει!

 11. Κομαντάντε Γνήσιος said

  …. καί το … φουτσογλύψιμο …μετά τηής σχετικής σταλινικής προπαγάνδας καί ψεύδους … !!! διά τήν διατήρηση της καρτελίτσας καί τού σεβαστού μισθού … των πάει σύννεφο !!!!

  Κατά τ΄αλλα ο δυστυχής Ελληνας φορολογούμενος πληρώνει από το υστέρημα του αυτούς τούς άχρηστους !!!!

  Αρέσει σε 2 άτομα

 12. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  Ακριβοπουλου….

  Τετοια φωνη που βγαζει, εξηγειται μονο εαν ειναι νταλικιερης τραβεστι.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • SELLAS...HELLAS...ΕΛΛΑΣ=ΦΩΣ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ said

   Σίγουρα ναί

   Αρέσει σε 1 άτομο

  • Μέτων said

   H βραχνότητα οφείλεται στο κάπνισμα. Υστερική και καταθλιπτική, καπνίζει μανιωδώς.
   Σε παλαιότερες εποχές μόνον οι πόρνες κάπνιζαν και γυναίκες που ασκούσαν επαγγέλματα με χαρακτηριστικά ελευθεριότητος , όπως αι αηδοί και αι ηθοποιοί. Τις καταλάβαινες από την αλλοιωμένη φωνή τους.

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Αμα ητανε νεωτερη καπως δεν θα μας πειραζε το κάπνισμα.

    Υστερική και καταθλιπτική, καπνίζει μανιωδώς….
    Ωωω ειναι ωραίες αυτές.
    Δεν μιλανε και πολυ.
    Υστερικη απο τα…»ύστερα».
    Βρίσκονται χαμηλά στη γυναικα.
    Η ΕΛλειψη…βλέπεις…

    Μου αρέσει!

   • Μέτων said

    Η Ακριβοπούλου στα νειάτα της ασφαλώς θα ήτο πολύ ελκυστική γυναίκα. Την προώθησε ο Κώστας Ρεσβάνης, κομμουνιστής δημοσιογράφος του ΔΟΛ, όταν ετοποθετήθη από το ΠΑΣΟΚ διευθυντής ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στην Θεσσαλία.
    Όλες αυτές έχουν μία προώθηση από πίσω π.χ η Όλγα Τρέμη προωθήθη στον Ριζοσπάστη από τον τότε διευθυντή του Θανάση Καρτερό.
    Η βραχνή φωνή στις γυναίκες είναι αντιαισθητική, με χειρότερη την αντίθεση στην ωραία φυσική εμφάνιση.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Η Ακριβοπούλου στα νειάτα της ασφαλώς θα ήτο πολύ ελκυστική γυναίκα….

    …αν και κατά πώς το λένε, η γριά κότα έχει το ζουμί !
    Όμως υστέρω;
    Μην και το βγάζει μετά ξυνό, από τη μύτη.
    Υ.γ. Πλάκα κάνω, έτσι;

    Μου αρέσει!

 13. […] Πηγή: olympia.gr […]

  Μου αρέσει!

 14. […] Πηγή: olympia.gr […]

  Μου αρέσει!

 15. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  Προς τους ΑΝΘΕΛ,


  ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ??????

  «ΠΡΟΔΟΤΕΣ!» Άγριο κράξιμο Χρυσής Αυγής σε Κοτζιά για την Μακεδονία.
  (ο αντιπροεδρος της σκοπιανης κυβερνησης, αναγκαστηκε να βγει απο την πισω πορτα με το βρωμο κομουνι τον κοτζια)

  Αρέσει σε 1 άτομο

 16. Restisv2 said

  φήμες θέλουν 3 ηλίθιους και μια ημι-ηλίθια να σχηματίζουν διψήφιο IQ στον νυχτερινό ουρανό (τσης μένσας οϊ μαλακίες)

  Τα σέβη μου στον Ζαγκλάρα για άγνωστους προς τις πλέμπες λόγους

  Μου αρέσει!

 17. αννα χαθη said

  SKATA στα μουτρα της ακριβοπουλου.
  ΨΟΦΑ ξεφτιλα καψοχα

  Χολή, δηλητήριο και χαιρέκακα σχόλια από τους “δημοκράτες” της ΕΡΤ για τον διαδικτυακό αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής

  Όλο το κόμπλεξ και η εμπάθεια κατά των Ελλήνων Εθνικιστών από τους συστημικούς κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους αποκαλύφθηκε στην εκπομπή της Συριζ – ΕΡΤ, «Δεύτερη Ματιά».
  Οι δημοσιογράφοι της κάτω του μηδενός τηλεθέασης Κ. Ακριβοπούλου και Σ. Καψώχας φιλοξένησαν τον γνωστό «δικαιωματάκια» και συκοφάντη, Παπαϊωάννου για να… γλεντήσουν τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από το Twitter.
  Μάλιστα, έκαναν λόγο για «θετική εξέλιξη» και πανηγυρισμούς (!) σε όλο το διαδίκτυο για την σταλινική λογοκρισία κατά των Ελλήνων Εθνικιστών.
  Οι «δημοκράτες» που αμύνονται και κρατούν «αντιφασιστική ομπρέλα» ομολόγησαν μάλιστα ότι το επίσημο κομματικό σύμβολο της Χρυσής Αυγής, ο Μαίανδρος, θεωρείται σύμβολο ρατσιστικού μίσους και σβήνεται αυτόματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  Δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια για να καταδειχθεί η… εγκυρότητα και η αντικειμενικότητα των εν λόγω δημοσιογράφων που επιχαίρουν για μια λογοκρισία.
  Μια ενέργεια ενάντια στην ελευθερία έκφρασης που την κατακρίνουν για οποιονδήποτε άλλο, όταν όμως γίνεται κατά της Χρυσής Αυγής είναι καλοδεχούμενη!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 18. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 19. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

  στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

  Ως προς το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζήτησε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πού θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως αν βρεθεί λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό ο ίδιος δεν θα την ψηφίσει, καθώς παραμένει πιστός στη θέση που είχε διατυπωθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αν αλλάξει αυτή η θέση, τότε θα πρέπει ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να καλέσει νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα, είπε.

  Μου αρέσει!

 20. […] ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ […]

  Μου αρέσει!

 21. […] ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: