olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Εορτάζοντες την 7ην του μηνός Ιανουαρίου

Posted by IGOR στο Ιανουαρίου 7, 2018


ΣΥΝΑΞΙΣ (Πανήγυρις) ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΘΑΥΜΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στη Χίο κατά των Αγαρηνών

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ εξ Ατταλείας

Η εις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ μετένεξις της παντίμου χειρός του Προδρόμου

Ο ΑΓΙΟΣ CEDD, επίσκοπος (Σκωτίας)

Αναλυτικά

ΣΥΝΑΞΙΣ (Πανήγυρις) ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ήταν γιος του ιερέα Ζαχαρία και της Ελισάβετ. Μέχρι τα τριάντα του χρόνια, ζει ασκητική ζωή στην έρημο της Ιουδαίας, αφιερωμένη ολοκληρωτικά στην προσευχή, τη μελέτη και την πνευματική και ηθική τελειοποίηση, πού είναι βασικοί παράγοντες για την εκτέλεση υψηλών και θείων υπουργημάτων. Το ρούχο του ήταν από τρίχες καμήλας, στη μέση του είχε δερμάτινη ζώνη και την τροφή του αποτελούσαν ακρίδες και άγριο μέλι. Με μορφή ηλιοκαμένη, σοβαρός, αξιοπρεπής και δυναμικός, ο Ιωάννης φανέρωνε αμέσως φυσιογνωμία έκτακτη και υπέροχη. Είχε όλα τα προσόντα μεγάλου και επιβλητικού κήρυκα του θείου λόγου. Έτσι, με μεγάλη χάρη κήρυττε «τα πλήθη». Κατακεραύνωνε και κτυπούσε σκληρά τη φαρισαϊκή αλαζονική έπαρση, πού κάτω από το εξωτερικό ένδυμα της ψευτοαγιότητας έκρυβε τις πιο αηδιαστικές πληγές ψυχικής σκληρότητας και ακαθαρσίας. Γενικά, ή διδασκαλία του συνοψίζεται στη χαρακτηριστική φράση του: «Μετανοείτε· ήγγικε γαρ ή βασιλεία των ουρανών», προετοιμάζοντας, έτσι, το δρόμο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για το σωτήριο έργο Του. Οταν ο Χριστός άρχισε τη δημόσια δράση του, ο κόσμος άφηνε σιγά-σιγά τον Ιωάννη και ακολουθούσε Αυτόν. Ή αντιστροφή αύτη, βέβαια, θα προκαλούσε μεγάλη πίκρα και θα γεννούσε αγκάθια ζήλειας και φθόνου σ’ έναν, εκτός χριστιανικού πνεύματος, διδάσκαλο ή φιλόσοφο. Αντίθετα, στον Ιωάννη προκάλεσε μεγάλη χαρά και ευφροσύνη. Ή γιορτή αυτή του Ιωάννου του Προδρόμου, για τον όποιο ο Κύριος είπε ότι κανείς άνθρωπος δε στάθηκε μεγαλύτερος του, καθιερώθηκε τον 5ο μ.Χ. αιώνα. Το δε μαρτυρικό του τέλος γιορτάζουμε σε άλλη ημερομηνία, όπου και θα αναφερθούμε.

Απολυτίκιο. Ήχος β’.

Μνήμη δικαίου μετ’έγκωμίων σοι δε αρκέσει ή μαρτυρία του Κυρίου Πρόδρομε, ανεδείχθης γαρ όντως και Προφητών σεβασμιώτερος, ότι και εν ρείθροις βαπτίσαι, κατηξιώθης τον κηρυττόμενον, «Οθεν της αληθείας ύπεραθλήσας, χαίρων εύηγγελίοω, και τοις εν Άδει, Θεόν φανερωθέντα εν σαρκί, τον αίροντα την άμαρτίαν του κόσμου, και παρέχοντα ημίν το μέγα έλεος.

ΘΑΥΜΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στη Χίο κατά των Αγαρηνών

Συνεγράφη από τον Ιεροδιδάσκαλο Αθανάσιο Πάριο. Βλέπε «Νέον Λειμωνάριον».

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ εξ Ατταλείας

Ό νεομάρτυρας αυτός ζούσε στη Σμύρνη και έκανε παρέα με Οθωμανούς, πού συνεχώς τον κορόιδευαν για την πίστη του. «Αν και αγράμματος, ο Αθανάσιος απαντούσε εύστοχα στις κοροϊδίες αυτές, έτσι ώστε οι «Οθωμανοί πολλές φορές έμεναν άφωνοι. Κάποια μέρα ο Αθανάσιος ακούστηκε να λέει στα τούρκικα τη φράση «Δόξα τω Θεώ» (Λάϊ λαλά). Συνελήφθη λοιπόν από τους πιο πάνω Οθωμανούς, με την αιτιολογία ότι δήθεν με τη φράση του αυτή, ομολόγησε πίστη στον Μωάμεθ. Και έτσι οδηγήθηκε στο κριτήριο. Επειδή όμως δεν υπέκυπτε στις αξιώσεις του Ίεροδικαστή να εξισλαμιστεί, αποκεφαλίστηκε την 7η Ιανουαρίου 1700 στη Σμύρνη, μετά από φρικτά βασανιστήρια πολλών ήμερων. Μετά από τρεις ήμερες και με άδεια του κριτή, χριστιανοί παρέλαβαν το Ιερό λείψανο και το έθαψαν με τιμές στον ναό της Αγίας Παρασκευής.

Η εις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ μετένεξις της παντίμου χειρός του Προδρόμου

Γι΄αυτή οι Συναξαριστές αφηγούνται τα έξης: Όταν ο Ευαγγελιστής Λουκάς πήγε στην πόλη Σεβαστή, όπου τάφηκε ο Πρόδρομος, παρέλαβε από τον τάφο του το δεξί του χέρι, το μετέφερε στην Αντιόχεια, όπου χάριτι θεού επιτελούσε πολλά θαύματα. Από την Αντιόχεια, το Ιερό χέρι, μετακομίστηκε στην Κωνσταντινούπολη το 957, από τον διάκονο Ίώβ, κατά την ώρα πού γινόταν ο αγιασμός στ’ ανάκτορα, όπου και εναποτέθηκε, αφού ο βασιλιάς το ασπάστηκε.

Ο ΑΓΙΟΣ CEDD. επίσκοπος (Σκωτίας)

Λεπτομέρειες για τη ζωή αυτού του αγίου της Όρθοδοξίας, μπορεί να βρει ο αναγνώστης στο βιβλίο ΟΙ ΄Άγιοι των Βρεττανικών Νήσων» του Χριστόφορου Κων. Κομμοδάτου, επισκόπου Τελμησσού, Αθήναι 1985.

35 Σχόλια to “Εορτάζοντες την 7ην του μηνός Ιανουαρίου”

 1. ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ said

  Μη μου πείτε ρε γιαπιτζήδες ότι βαφτιστήκατε κι όλας??? Πολύ μετάνοια για ψηφαλάκια.

  Μου αρέσει!

 2. ΑΣΤΡΟΝΙΟΣ said

  Η ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ

  Πανος ασε τον Γιαχβε αυτο τον ασχημομουρη καρατοφον ΑΙΜΟΒΟΡΟΝ θεο των Ιουδαιων, και ελα μαζι μας με τους κατ’ ανθρωπινη εικονα και ομοιωσιν ΟΛΙΜΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  Μου αρέσει!

  • ΑΣΤΡΟΝΙΟΣ said

   @ Ολυμπιους.

   Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   Τιποτε δεν ηταν τυχαιο στην αρχαια Ελλαδα.Ειναι γνωστο οτι προ καταβολης κοσμου γνωριζε ο Θεος τα μελλουμενα στην ανθρωποτητα και παντοτε ηταν παρων στη ζωη του ανθρωπου. Επετρεψε λοιπον στο λαο αυτο να που βρεθηκε επισης μακρια Του να ειναι εκεινος που θα ακολουθησει μια θρησκεια θεων με καθαρα ανθρωπινη μορφη , που θα του επετρεπε ευκολοτερα να δεχθει τον αληθινο Θεο οταν θα ερχοταν ο ιδιος να αποκαλυφθει αναμεσα μας γενομενος τελειος ανθρωπος και να θυσιαστει γι Αυτον και την μεγιστη Αληθεια , προς καθοδηγηση ολης της ανθρωποτητας. Και προγνωριζοντας τον ακρατητο ποθο του να κοιμωνει μαζι Του , τον δεχθηκε ως σκευος εκλογης της Σοφιας Του και του δωρισε πνευμα αληθειας και γνωσεως .
   Και πραγματι οι αρχαιοι ελληνες αμεσως Τον αναγνωρισαν οταν ηλθε να απαλλαξει τα παιδια του απο την πλανη και ποτισαν με το αιμα τους το δενδρο της Πιστεως .. .

   Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Καθε λογικος ανθρωπος αισθανεται ευκολα, οτι η υπεροχη αυτη χωρα ευνοηθηκε καταφανως απο καθε πλευρα , οχι γιατι διεθετε εξυπνο και μαγκα λαο , αλλα γιατι η καρδια του λαου αυτου διψουσε ειλικρινα και φιλοτιμα για την αληθεια του μονου Θεου και την συνεχη κοινωνια μαζι Του.. Και ετσι ακουστηκε απο τα χειλη του Θεου το «“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.»

    Μου αρέσει!

   • Καντηλανάφτης said

    Διάβασε και λίγο ιστορία ρε!
    Τυρόγαλο στο έχουν κάνει τα μικυ-μάους των παπάδων.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    λεω ν ‘ αρχισω απο Δευτερα , οταν δηλαδη σταματησεις να διαβαλλεις την πολυτιμοτερη κληρονομια του Γενους και να προδιδεις τον ευλογημενο ελληνισμο .

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    βεβαια κατι τετοιες απλες αληθειες κανουν πολλους να τρεμουν και να αφριζουν οταν διατυπωνονται , λες και θα μπορουσαν ν’αλλαξουν κατι οι καημενοι.

    Μου αρέσει!

   • Καντηλανάφτης said

    Σεισμούς, λιμούς, λοιμούς και καταποντισμούς προκαλείς ρε Διάκο με τέτοιες αλήθειες. Μήπως δαιμονίζεις κιόλας; Να πάμε για κανέναν εξορκισμό.

    Μου αρέσει!

  • ΑΣΤΡΟΝΙΟΣ said

   Το αγαπατε αλληλους δεν ισχυει για τον Γιαχβε των Ιουδαιων.
   ΙΕΖΕΚΙΗΛ – ΚΕ 16 – 17
   Δια του ταδε λεγει ο Κυριος: Ιδου εκτεινω την χειρα μου επι τους αλλοφυλους, και εξολοθρευσω ΚΡΗΤΑΣ και απολω τους καταλοιπους τους κατοικουντας την παραλιαν. Και ποιησω εν αυτοις εκδικησεις μεγαλας, διοτι εγω Κυριος εν τω δουναι την εκδικησιν μου επ’ αυτους.

   Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Ο Σείριος είναι το λαμπρότερο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό με φαινόμενο μέγεθος −1,46. Βρίσκεται στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός. Το όνομά του σημαίνει «φωτεινός». Βικιπαίδεια
    Απόσταση από τη Γη: 8,611 έτη φωτός
    Θερμοκρασία επιφάνειας: 9.940 K
    Μέγεθος: -1,46
    Φωτεινότητα: 25,4 L☉
    Αστερισμός: Μέγας Κύων
    Συντεταγμένες: RA 6h 45m 9s | Απόκ. -16° 42′ 58″

    σοβαρα τωρα, αληθεια πιστευεις οτι σ’εκτοξευσανε απο κει ?

    Μου αρέσει!

   • ΑΣΤΡΟΝΙΟΣ said

    Εσυ αν ακομα πιστευεις της μπουρδες της ΣΑΣΑ (ΝΑΣΑ) ; θες επειγων εγκεφαλικη εξεταση.
    @ Σ = Σιωνιστικη.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Panos Diakos said Ιανουαρίου 7, 2018 στις 12:21 μμ
    σοβαρα τωρα, αληθεια πιστευεις οτι σ’ εκτοξευσανε απο κει ?…

    Το τραβά το σχόλιό μου ο οργανισμός σου…

    Καλά τα όσα πληροφοριακά μας δίνεις για τον Σείριο, αποστάσεις κτλ.
    Όταν σε ρώτησα λοιπόν κάποτε από πού είσαι,
    εσύ δεν ήσουν που μου απάντησες πως καταγόσουν από την Ανδρομέδα ;

    Ρωτάω λοιπόν: Πώς έφτασες εδώ;

    Μου αρέσει!

   • Κάτω οι σιωνιστικές μπούρδες της ΝΑΣΑ said

    Μου αρέσει!

   • ΑΣΤΡΟΝΙΟΣ said

    ΒΛΑΧΟ ΒΛΑΧΟ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΜΟΥ;

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    ανοιξτε ματακια και αυτακια και σκεφτειτε λιγακι λεω..

    Μου αρέσει!

   • ΑΣΤΡΟΝΙΟΣ said

    Δωσε και καμια στροφη η τροφη στο μυαλο μου βρε ζωη.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Panos Diakos said

    Οκτώβριος 16, 2015 στις 7:20 μμ
    …………………………………………………………………………………….
    …αλλα υπαρχουν και λογια ελληνων φιλοσοφων , οπως οι αναφορες στην Αγια Τριαδα που δεν ειναι δυνατον ανθρωπινως να διατυπωθουν χωρις φωτισμο Αγιου Πνευματος. Το ιδιο και οι προφητειες ολες ανεξαιρετως.Ο Θεος δεν αποκαλυπτει την αληθεια μονον στον Ισραηλ,ουτε το σχεδιο σωτηριας του ανθρωπου ενδιαφερεται μονον για ενα εθνος.
    Αντιθετα προλεγει οτι θα τον σταυρωσουν και οτι ακολουθουν τον πατερα τους τον διαβολο πατερα του ψευδους.Ο ιδιος Θεος ειναι που προετοιμασε την ανθρωποτητα να τον υποδεχθει ως ανθρωπο γιατι μονον ετσι ειναι σε μας δυνατη η προσεγγιση Του και το εκανε μεσω της δωρεας της ελληνικης σοφιας ,της γλωσσας της ευσεβειας που ειναι επισης δωρα του Θεου .Ακομη και τα ανθρωπινα προσωπα των αρχαιων ελληνων θεων επρεπε να προηγηθουν .Μονοι οι Ελληνες ειχαν θεους με ανθρωπινα χαρατηριστικα και χαρακτηρες ωστε η παρουσια Του μεταξυ των ανθρωπων να ειναι απλη και φυσικη οπως και τωρα μετα την Ανασταση Του ως ανθρωπου, θα επρεπε να ειναι απλη , φυσικη και αβιαστος οπως η σχεση πατερα παιδιου.
    Ακομη και ο ελληνικος χωρος ειναι προικισμενος με ολα τα αγαθα του ,το ελληνικο φως και τους ανθρωπους και πραματκα και μεταφορικα.Εδωθησαν στο λαο που μπορουσε να κανει και την αναλογη θυσια ομως.Εδωσε λοιπον παντα ως τωρα και το αιμα του οπως Εκεινος για ολη την ανθρωποτητα.Μιμητης Χριστου σε ολη την ιστορια του αυτο το εθνος των Ελληνων.Ποταμοι το αιμα ελληνων χριστιανων μαρτυρων ως τωρα τουλαχιστον.

    Ο Ελληνισμος σηκωσε τον Σταυρο του οπως τον διδαξε εκεινος για την πιστη σ’Εκεινον, τη μονη Αληθεια οπως ο ιδιος λεει και που κανεις αλλος ποτε δεν τολμησε να πει.

    Το Αγιο Πνευμα φωτιζε παντοτε εστω σποραδικως και διαλειποντως κατα το σχεδιο της Αγαπης της μεχρι θυσιας υπερ ολων «ινα παντες εν ωσι» .Ενα με το Χριστο θα πει θεωση,Εκεινις εγινε ανθρωπος για ναγινουμε κατα χαριν Θεοι.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ,

    Ο ΥΠΕΡΑΝΩ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ

    Και βεβαια υπαρχουν ελληνες που χανονται και τουρκοι που αγιασαν..Εχουμε τετοιους..Το θεμα δεν ειναι φυλετικο φυσικα.

    Μου αρέσει!

   • ΑΣΤΡΟΝΙΟΣ said

    Α’ επιστολη Ιωαννη Β’ 15-16
    Μην αγαπατε τον κοσμο και οτι ανηκει στο κοσμο.
    Οποιος αγαπαει τον κοσμο δεν αγαπα τον Θεο

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    κοσμος ειναι η εξαρτημενη ζωη μας απο το κοσμικο φρονημα ,οι ανεσεις ,τα παθη και οι απολαυσεις , δεν ειναι ουτε η πολυκοσμια ουτε το πλανητικο συστημα, ουτε η φυση , ειναι δηλαδη οι καθε ειδους συμβιβασμοι με το εγω και τα λαθη του μεσα στη ζωη με κεντρο την εξωτερικη ευδαιμονια του ανθρωπινου π ρ ο σ ω π ο υ.

    Μου αρέσει!

   • ΑΣΤΡΟΝΙΟΣ said

    ΗΣΑΙΑΣ Θ’ 11-12
    Και ραξει ο θεος τους επισταμενους επι ορος Σιων, επ’ αυτους και τους εχθρους αυτων διασκεδασει, Συριαν αφ’ ηλιον ανατολων, τους ΕΛΛΗΝΑΣ αφ’ ηλιον δυσμων τους κατεσθιοντας του Ισραηλ ολω τω στοματι επι πασι τουτοις ουκ απεστραφη ο θυμος αλλ’ ετι χειρ υψηλη.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Panos Diakos said Ιανουαρίου 7, 2018 στις 3:47 μμ
    για
    + Panos Diakos said Οκτώβριος 16, 2015 στις 7:20 μμ.

    Αυτό σημαίνει ως τόσο: Φώτιση !
    Αναγνωρίζων επι τΕΛους την συμβολή του αρχαίου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ….

    …..μεσω της δωρεας της ΕΛληνικης σοφιας, της γλωσσας της ευσεβειας που ειναι επισης δωρα του Θεου .
    Ακομη και τα ανθρωπινα προσωπα των αρχαιων ΕΛληνων θεων επρεπε να προηγηθουν.
    Μονοι οι ΕΛληνες ειχαν θεους με ανθρωπινα χαρακτηριστικα και χαρακτηρες ωστε η παρουσια Του μεταξυ των ανθρωπων να ειναι απλη και φυσικη.

    Ενώ….
    Ο Θεος δεν αποκαλυπτει την αληθεια μονον στον Ισραηλ, ουτε το σχεδιο σωτηριας του ανθρωπου ενδιαφερεται μονον για ενα εθνος.
    Αντιθετα προλεγει οτι θα τον σταυρωσουν και οτι ακολουθουν τον πατερα τους
    τον -> διαβολο <- πατερα του ψευδους.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    αυτα α ν η κ ο υ ν στον κοσμο και σ’αυτα χανεται ο Θεος και το καθ ομοιωσιν προσωπο του ανθρωπου.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    το 4.11 για το 4.09

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    μα ακριβως © ΧƦΙσ†Ϟ ®™., το αρχαιο ελληνικο πνευμα ηταν δωρεα του Θεου στον ανθρωπο.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    οπως καθε αγαθο στη ζωη του.

    Μου αρέσει!

   • ΑΣΤΡΟΝΙΟΣ said

    ΖΑΧΑΡΙΑΣ Θ’ 13
    Και εξερω τα τεκνα σου Σιων, επι τα τεκνα των ΕΛΛΗΝΩΝ και ψηλαφισων σε ως ρομφαιαν μαχητου.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    μα ακριβως ,… το αρχαιο ΕΛληνικο πνευμα ηταν δωρεα του Θεου στον ανθρωπο….

    Ευτυχώς που το γνώριζα.

    Γνώση και αλήθεια για τα οποία μας χτίκιασες έως ότου- επί τΕΛους- να παραδεχθείς ότι συνέβαλλε και ό,τι αρχαίον ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
    Ψιλοκατήγορος ήσουν, μην το ξεχνάμε !

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    το αρχαιο ελληνικο πνευμα ξεπερασε με ευδοκια και προσκληση Θεου αυτο που δεχοταν ως θρησκεια χωρις να το πιστευει πια και αναζητωντας την Αληθεια δεχθηκε πιστεψε και διδαξε με θυσια Χριστο στην ανθρωποτητα.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Κόσμος= Υλικό κατασκεύασμα.
    Ο Πυθαγόρας λέγοντας «Κόσμους» εννοούσε Ήλιους, Αστέρες, Πλανήτες κτλ.

    Θα μπορούσε η απόδοση να είναι και ως εξής:

    Μην αγαπάτε την ύλη και ό,τι ανήκει στην ύλη.
    Όποιος αγαπάει τα υλικά δεν αγαπά τον Θεό.
    Ψέμα είναι;

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    © ΧƦΙσ†Ϟ ®™ εδω και χρονια γραφω τις ιδιες αληθειες . Παλαιοτερα με περισσοτερη εμφαση και εκταση.

    Ακομη οπως βλεπεις υπαρχουν καποιοι που σκοπιμα παρερμηνευουν τη λεξη «ελληνες» σαν να μην ακουσαν ποτε τις πολλες και διαφορες ερμηνειες που αποκτουσε τοτε που δεν ειχαν τη σημερινη εννοια τους οπως και οι λεξεις «εθνη», «χωρα» και αρκετες ακομη.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Panos Diakos said Ιανουαρίου 7, 2018 στις 4:32 μμ
    …εδω και χρονια γραφω τις ιδιες αληθειες…

    + Μου αρκεί !

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: