olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Το πρόβλημα με το όνομα των Σκοπίων είναι εξαιρετικά απλό για όποιον ΘΕΛΕΙ να το λύσει !

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 6, 2018

Εμείς οι Έλληνες, αυτοαποκαλούμαστε «Έλληνες» και αποκαλούμε τη χώρα μας «Ελλάδα», παρά το γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου, μας αποκαλούν κάπως αλλιώς! Οι δυτικές, μας αποκαλούν….

Greece, Grece, Griechenland και λοιπές ρίζες του «Γραικία» και οι μουσουλμανικές «Γιουνάν» ή κάτι παρόμοιο, που προέρχεται από μια από τις φυλές που απετέλεσαν τους Έλληνες, τους Ίωνες.

Αυτό, δεν μας αναγκάζει να αυτοαποκαλούμαστε «Γραικοί» ή «Ίωνες», παρά το γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη μας αναγνωρίζουν κάπως αλλιώς.

Ο Ο.Η.Ε. δε, ΔΕΝ μας έχει καταχωρημένους στο Ε (Ellada) αλλά στο G, ως GR, από το Greece.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κι επειδή, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τους Σκοπιανούς να αποκαλούνται όπως εμείς θέλουμε, ας αποκαλούνται «Μακεδόνες», αφού τόσο το θέλουν, ας αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», για εσωτερική χρήση, αρκεί ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες να τους αποκαλούν με ένα όνομα, που όπως με τη δική μας ακούσια βάφτιση, απλώς θα θυμίζει κάτι απ΄αυτούς, π.χ. Βαρδαρία και τους κατοίκους της Βαρδάρους ή Vardarians. Ακριβώς, όπως συμβαίνει με μας!  Και να καταχωρούνται στο VΑ (Vardarska).

Και μας δεν μας ρώτησαν αν θέλουμε να μας αποκαλούν «Greeks»,  αλλά το κάνουν ! Ποτέ οι Έλληνες δεν αυτοαποκαλούμασταν συλλογικά Γραικοί σε όλη την επικράτεια! Κάποιες περιόδους, λεγόμασταν Ρωμηοί. Κι όμως, η διεθνής κοινότητα μας βάφτισε Γραικία !

O Γραικός ήταν απλώς, ένας αρχαίος μυθικός χαρακτήρας, γιος του Δία και της Πανδώρας. Και οι ξένοι αποφάσισαν ότι οι απόγονοί του, θα λέγονται Γραικοί ! Ε, ακριβώς έτσι, μιας και οι Σκοπιανοί θεωρούν προπάτορά τους τον Τσάρο Σαμουήλ, κατ΄αναλογίαν με την Ελλάδα, ας τους ονομάζουν Σαμουήλους !  Γιατί δηλαδή συμβαίνει με την Ελλάδα και δεν μπορεί να συμβεί με τα Σκόπια;

Στους φίλοι μας τους Τούρκους π.χ., που μας πιέζουν να τους αποκαλούμε Μακεδόνες, απαντάμε: κι «εσείς γιατί αποκαλείτε εμάς που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Έλληνες, Yunan κι όχι Ellines;»

Το ίδιο συμβαίνει με δεκάδες χώρες, τις περισσότερες μάλιστα του κόσμου ! Οι Γερμανοί δεν αυτοαποκαλούνται Γερμανοί αλλά «Ντόιτς». Παρ΄όλα αυτά, στη διεθνή κοινότητα η χώρα τους λέγεται Germany ή Allemagne ή ακόμη χειρότερα, στην Ιταλία, ο Γερμανός λέγεται  Tedesco.

Οι Γερμανοί που μας λένε λοιπόν «μα γιατί δεν αποκαλείτε τους γείτονές σας όπως αυτοπροσδιορίζονται, δηλαδή Μακεδόνες», παίρνουν μια πάναπλη απάντηση: «μα κι εσείς αυτοπροσδιορίζεστε «Deutsch» αλλά οι Ιταλοί σας λένε Τεντέσκους» !

Οπως λοιπόν, δεν τρελαίνονται οι Γερμανοί που οι Ιταλοί τους λένε Tedesco, δεν θα τρελαίνονται κι οι Σκοπιανοί, με όποιο όνομα επιλέξει η διεθνής κοινότητα, π.χ. Vardarians !

Τόσο απλό! Γιατί πνίγονται όλοι σε μια κουταλιά νερό, όταν το όνομα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι λαοί, ΔΕΝ αντιστοιχεί στο όνομα, με το οποίο τους αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα.

Τι σχέση έχει το «France» με το «Γαλλία»; Στεναχωριούνται οι Γάλλοι που τους λέμε «Γάλλους» κι όχι «Φρανσέζ»; Οι Σκοπιανοί γιατί θα πρέπει ντε και καλά να αναγνωριστούν με ένα όνομα (που είναι και κλεμμένο και δημιουργεί συγχίσεις) , επειδή έτσι αυτοπροσδιορίζονται;

Αποδείξαμε παραπάνω, ότι όλοι σχεδόν οι λαοί, αποκαλούνται στη διεθνή κοινότητα, διαφορετικά από ό,τι αυτοπροσδιορίζονται.

Γιατί λοιπόν να μη συμβεί το ίδιο και με τη FYROM; 

Για να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα, η διεθνής κοινότητα, χωρίς να ρωτήσει τα Σκόπια, θα πρέπει να τα ονομάσει Βαρδαρία (κατά το Γρεκία) κι αυτοί ας αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, όπως εμείς, που παρά το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα μας αποκαλεί «Γραικούς», αυτοαποκαλούμαστε «Έλληνες». 

Τόσο απλά !

Φώτης Μακρίδης

makpress 5/1/2018

https://makpress.blogspot.gr/2018/01/blog-post_39.html

18 Σχόλια to “Το πρόβλημα με το όνομα των Σκοπίων είναι εξαιρετικά απλό για όποιον ΘΕΛΕΙ να το λύσει !”

 1. USA said

  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΚΡΙΔΗ , ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ .
  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ .

  Μου αρέσει!

 2. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  Συμφωνω, στην τοποθετηση του αρθρογραφου, πως μεταξυ τους οι ΣΛΑΥΟΙ σκοπιανοι, ας αυτοπροσδιοριζοντε, οπως τους καπνισει.
  Ως ινκα ως μαγια, ως αζτεκοι ως βαβυλωνιοι, ως γυφταριο που ειναι (με εξαιρεση μερικες δεκαδες χιλιαδες γηγενεις κι συνειδησιακα Ελληνες).

  Η λυση ομως ειναι μια κιναπλη απο ενα αυτοσεβουμενο κι Εθνικο κρατος:


  Η μονη θεση ειναι, αυτη:

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

  ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
  (ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΕ ΠΥΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΩΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ)

  ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.ΚΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΟΡΦΩΘΟΥΝ!

  Αρέσει σε 3 άτομα

 3. Τί έγινε Μπουτάρη;;; Κατάπτυστο το Συλλαλητήριο ε;;; Άκου κάτι, καταγόμενε από το Κρούσοβο των Σκοπίων… Κατάπτυστα είναι τα Gay Prides που διοργανώνεις. Από τότε που έφυγε ο Γιώργος… Τα κρασιά σου είναι ΄΄ληγμένα΄΄… Και ένας άλλος Γιώργος….Ο φίλος σου ο Σόρος…Μάλλον σου εξέφρασε κάποια τελευταία επιθυμία του…
  Οι αντιδράσεις του κόσμου πρέπει να καμφθούν…. Επειδή εσύ ΔΕΝ είσαι Έλληνας… Θα σου πω ένα ΜΥΣΤΙΚΟ…Οι Έλληνες είναι ΔΥΣΚΟΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΟΣ ΛΑΟΣ… Το είπε και ο αλλος φίλος σου… Και να μην το είπε αυτός… Το έχουν πει άλλοι πολύ πριν από αυτόν…. Εδώ δεν φοβηθήκαμε τους ΝΑΖΙ και τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ… Θα φοβηθούμε μια ΔΡΑΚΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ;;; Φαντάσου τί έχει να γίνει και πόσο ΔΥΣΚΟΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΟΙ γινόμαστε , όταν έχουμε να κάνουμε με ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ…Πώς θα ΄΄ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ΄΄ οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΕΟ;;;; Θα ξεπουλάνε τα ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ και μεις θα καθόμαστε να τους ΚΟΙΤΑΜΕ… ΚΑΜΙΑ ΄΄ΕΞΟΥΣΙΑ΄΄ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ…Από την ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ…

  Αρέσει σε 3 άτομα

 4. Aκέλας said

  -Σωστά!….Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού,και δεν αντικατοπτρίζει παρά τις βλέψεις των «συμμάχων» μας.για αναδιάταξη της περιοχής!

  Αρέσει σε 4 άτομα

 5. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  εΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ…ΟΛΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ…

  ΑΛΛΑ…ΑΛΛΕς ΟΙ..ΔΙΑΤΑΓΕς ΣΤΟΥς ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥς ΠΟΛΙΤΙΚΟΥς ΜΑς…

  ΝΑ ΕΧΕΙ…ΣΥΝΘΕΤΗ..μΑΚΕΔΟΝΙΑ!

  ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ….

  ΚΑΙ ΤΙ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ

  ΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ?

  Αρέσει σε 2 άτομα

 6. ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΕ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΒΡΕΤΑΝΗ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. anast said

  ΔΑΡΔΑΝΙΑ

  Μου αρέσει!

 8. γ. καλαμαράς said

  Κείμενο που έχει γραφτεί πριν πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς τόσο επίκαιρο…

  Ακόμη οι Ευρωπαίοι δεν έγιναν Έλληνες

  Είναι να απορεί κανείς, αλλά και να λυπάται με την τόσο μεγάλη «αφελληνοποίηση» των «επωνύμων» της γλυκιάς μας πατρίδας.
  Μέσα στους «επώνυμους» πρέπει να περιληφθούν όλοι εκείνοι, που ακόμη και η κουβέντα που θα εκστομίσουν γίνεται είδηση στα μέσα επικοινωνίας.
  Τα ανώτατα δηλαδή κλιμάκια της πολιτικής, δικαστικής, στρατιωτικής, διοικητικής, εκκλησιαστικής, επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής ιεραρχίας.
  Και, δυστυχώς όλοι, μα όλοι, -οι ελάχιστες εξαιρέσεις πιστοποιούν τον κανόνα-, τα τελευταία χρόνια, έχουν βαλθεί για τα καλά να κάνουν τους Έλληνες «Ευρωπαίους»!
  Το πρόβλημα βέβαια έχει βαθύτερες χρονικά ρίζες και αιτίες, αλλά μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο εντάθηκε με ρυθμούς αστραπιαίους.
  Με αποτέλεσμα ο Ελληνικός λαός να τους ακολουθεί πειθήνια στον «εξευρωπαϊσμό» του και κατά συνέπεια στον «αφελληνισμό» του.
  Και είναι φυσικό. Όταν οι ηγέτες ποδηγετούν ο «λαός» ακολουθεί. Όταν ο ποιμένας οδηγεί το κοπάδι – αλήθεια υπάρχουν ακόμη κοπάδια στην Ελλάδα μας;- τα πρόβατα ακολουθούν.
  Μερικά παραδείγματα «εξευρωπαϊσμού»:
  – Κάποτε πίναμε ουζάκι, τσίπουρο, ρακί για ορεκτικό –έτσι το λέγαμε τότε το aperrif!-. Τώρα πίνουμε ουίσκι! Γιατί; Είναι αληθινά καλύτερο; Όχι. Απλά είναι Ευρωπαϊκό! Αρνητική συνέπεια; Ηλίθια εξαγωγή συναλλάγματος.
  -Κάποτε σημαιοστολίζαμε τα σπίτια μας στις εθνικές επαιτίους. Νιώθαμε πως τιμούσαμε και έτσι τους ήρωές μας, εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς τη γλυκιά μας πατρίδα ελεύθερη. Τώρα; Ο σημαιοστολισμός (αν εξαιρέσεις το ποδόφαιρο) είναι αρτηριοσκλήρυνση, συντηριτισμός και παλαιομοδίτικη συνήθεια! Μα οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ έχουν Εθνικές επαιτίους. ΔΕΝ έχουν Θεμιστοκλήδες, Λεωνίδες, Παλαιολόγους, Δαβάκηδες. ΔΕΝ έχουν τόσους πολλούς και τόσο μεγάλους ήρωες. Έναν έχουν κι αυτόν θέλουν να τον επιβάλουν με το ζόρι. Τον Καρλομάγνο! Γι αυτούς ΤΟΤΕ αρχίζει η Ιστορία!!!
  – Κάποτε η πατρική γη ήταν ντροπή να πουληθεί, πολύ δε περισσότερο σε αλλοδαπούς. Έπρεπε με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην οικογένεια, από πατέρα σε παιδι, σε εγγόνι. Σήμερα; Οι καλύτερες περιοχές της Ελλάδας μας ανήκουν πια σε αλλοδαπούς, ακόμη και οι παραμεθόριες(!). Και τα λεφτά που πήραν οι ιδιοκτήτες έγιναν μερσεντές, ντάτσουν και …ουίσκι, Κάλβιν Κλάιν, Ντόνα Καραν, νάικ, κ.λ.π.
  Αυτά όλα είναι απλά μικρές αλλά πολλές λεπτομέρειες, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μην έχουν δραματικές συνέπειες, αν οι «ηγέτες» ένιωθαν Έλληνες.
  Αν οι «ηγέτες» άνοιγαν τα μάτια της ψυχής τους και όχι της ατομικής ιδιοτέλειας, δηλαδή να κρατήσουν τους θώκους της «εξουσίας» για τους ίδιους και τα παιδιά τους –ακόμη και τα ανήψια τους(!), και ένιωθαν ότι η πατρική περιουσία ΔΕΝ πουλιέται!
  Δεν το κάνουν όμως! Σκύβουν το κεφάλι ΔΟΥΛΙΚΑ στους ξένους.
  Δεν ακούστηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ φωνή «επωνύμου» της Ελλάδας μας να γυρίσει και να πει σε όλα τα ξένα κοράκια που μας γέμισαν επαίνους για την άρτια οργάνωση της Ολυμπιάδας:
  Δεν θέλουμε τους επαίνους σας! Χορτάσαμε λόγια τόσα χρόνια τώρα! Δεν είστε εσείς καλύτεροι για να μας επαινείτε. Αντί για επαίνους θέλουμε να αποδόσετε δικαιοσύνη στην Κύπρο μας. Θέλουμε να μην μας εκβιάζετε στο μοίρασμα του Αιγαίου με τους Τούρκους. Θέλουμε να μας αφήσετε να βγάλουμε το πετρέλαιό μας, όπου και όσο υπάρχει. Θέλουμε να μας αφήσετε ήσυχους να προοδεύσουμε μόνοι μας. Να πάψετε να μας κηδεμονεύετε. Να πάψετε να αγοράζετε τους «ηγέτες» μας, που έχουν φτιάξει χρόνια τώρα κλειστή κάστα, με μυστικές οργανώσεις κ.λ.π. Έτσι ώστε να μπορέσει κάποτε να αναδυθεί ο Έλληνας ηγέτης που θα ξαναπάει την Ελλάδα μας μπροστά. Η επιτυχία της Ολυμπιάδας σας απέδειξε ακόμη μια φορά ότι ο Ελληνικός λαός ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΜΕΝΟΣ. Εσείς πότε θα εκπολιτιστείτε! Εσείς πότε θα εφαρμόσετε τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη και όχι στα λόγια, (βλέπε βασανιστήρια κρατουμένων στο Ιράκ, πόλεμο Γιουγκοσλαβίας, πόλεμο Αυφγανιστάν,πόλεμο Ιράκ, Παλαιστίνη, κ.λ.π.).
  Ποιός όμως μίλησε; Κανείς! Ποιός θυμήθηκε πως είναι απόγονος του Μιλτιάδη, του Μεγάλου Βασιλείου, του τελευταίου ήρωα στην Αλβανία, όταν οι Γαλλίες, οι Αυστρίες, και γενικά οι «Ευρωπαίοι» είχαν σκύψει το κεφάλι στην Γερμανική μπότα; Κανείς!
  Και σαν να μην έφτανε η έλλειψη Ελληνικής συνείδησης στους επώνυμους και η αναίσχυντη απόκρυψη ότι η επιτυχία της Ολυμπιάδας δεν ήταν δικό τους επίτευγμα αλλά των χιλιάδων εθελοντών και ανώνυμων Ελλήνων, έρχεται και ο πρώτος πολίτης της χώρας μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας(!), να επιτιμήσει, να κατσαδιάσει, να βρίσει τον Ελληνικό λαό πως δεν έγινε ακόμα Ευρωπαίος! Και κανείς δεν μίλησε. Κανείς δεν εντέδρασε. Κανείς δεν του είπε:
  Κύριε Πρόεδρε, ακόμη οι Ευρωπαίοι δεν έγιναν Έλληνες!
  όσο επίκαιρο…

  Μου αρέσει!

 9. διοννύσσιος διοννυσσίου [[Γκρέμια]] said

  GiUFFTOSLOVENSKO FEDERATiVNO REPUBLiCKO

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: